spocky Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Σκεφτομαι να παρω μια απο τις 2 κονσολες και θελω να μου πειτε σε τι υπερτερει η μια απο την αλλη σε θεμα αναλυσης.Ξερω οτι και οι 2 υποστηριζουν high definition αλλα θελω να ρωτησω τα παιχνιδια που κυκλοφορουν στην καθε κονσολα σε τι αναλυση παιζουν?Επειδη εχω μια 46' Samsung δεν θελω πχ να παρω ενα xbox360 και να μου δειχνει ολα τα παιχνιδια χαλια σε αναλυση.Ξερω οτι το ps3 υπρτερει στον τομεα αυτο(η κανω λαθος?).Επισης θα ηθελα να μαθω αν μπορω να γραφω σε ενα duallayer dvd τις hd movies(mkv) ταινιες απο το νετ και να τις βλεπω απο την κονσολα μου στην τιβι.Γινεται και απο τις 2 κονσολες αυτο η απλα κανουν upscaling το σημα?
Udontneed2know Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Ξερω οτι το ps3 υπρτερει στον τομεα αυτο(η κανω λαθος?). και οι δυο κονσολες υποστηριζουν τις ιδιες αναλυσεις, αλλα το θεμα αναλυσης στα παιχνιδια ειναι καθαρα θεμα developer σε τι αναλυση θα το βγαλει. Επισης θα ηθελα να μαθω αν μπορω να γραφω σε ενα duallayer dvd τις hd movies(mkv) ταινιες απο το νετ και να τις βλεπω απο την κονσολα μου στην τιβι.Γινεται και απο τις 2 κονσολες αυτο η απλα κανουν upscaling το σημα? mkv δεν παιζει καμια απο τις δυο κονσολες , θα χρειαστει ειτε να μετατρεψεις αυτα τα αρχεια σε συμβατο format , ειτε να τα κανεις stream απο PC αλλα χρειαζεσαι δυνατο PC για να κανεις transcode HD υλικο.
spocky Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Ψαχνω κατι σαν το προγραμμα του τοπικ:http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=260908&highlight=playstation και για το xbox360 και νομιζω οτι υπαρχει.αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω ας πει
Udontneed2know Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Ψαχνω κατι σαν το προγραμμα του τοπικ:http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=260908&highlight=playstationκαι για το xbox360 και νομιζω οτι υπαρχει.αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω ας πει To συγκεκριμενο προγραμμα φτιαχνει DVD με blu-ray συμβατο περιεχομενο, ειναι απ'οσο γνωριζω standard της Sony και ειμαι 99% σιγουρος οτι το 360 δεν το υποστηριζει.
spocky Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Το ξερω οτι δεν το υποστηριζει απλα ρωταω αν υπαρχει καποιος αναλογος τροπος να παιξει και το xbox τα mkv files χωρις επανακωδικοποιηση
jowl_tnt Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν έχω βρει τίποτα χωρίς κωδικοποίηση. Αλλά και να έπαιζε με κάποιο τρόπο (αλλάζοντας container πχ) δεν υποστηρίζει με κανένα τρόπο υπότιτλους. Οπότε στο 360, μέχρι και αυτή τη στιγμή δε το γλυτώνεις το encode λόγο sub. Ίσος να γίνει κάτι με το Dashboard που περιμένουμε αλλά δεν έχουν κάνει καθόλου λόγο για codecs ακόμη. Ας προσευχηθούμε λοιπόν! Στα παιχνίδια βέβαια είναι καλύτερη λύση σε HD. Σε αρκετά multiplatform ρίχνουν την ανάλυση κάτω από 720p στο PS3 (πχ GTA4). Αλλά στο θέμα βίντεο, κερδίζει το PS3 (+blue-ray). Τώρα εσύ αποφασίζεις τι θέλεις περισσότερο. HD movies= PS3 HD games= 360
afentiko7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 mkv δεν παιζει καμια απο τις δυο κονσολες , θα χρειαστει ειτε να μετατρεψεις αυτα τα αρχεια σε συμβατο format , ειτε να τα κανεις stream απο PC αλλα χρειαζεσαι δυνατο PC για να κανεις transcode HD υλικο. Κάποια groups βγάζουν releases bd5 στο internet. Aυτά μπορούν να παιχτούν και στο ps3. Δεν ξέρω πάντως για υπότιτλους. Αλλά ποιο το πρόβλημα αφού μπορείς να τα παίζεις και από το pc σου με streaming. Οτιδήποτε με πάνω από 3.2GHz και 7χχχ παίζει και 1080p. HD movies= PS3HD games= 360 Δεν ισχύουν αυτά που λες. Games παίζεις και στα 2 και οφείλεις να έχεις και τις 2 αν λέγεσαι gamer.
jowl_tnt Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ισχύουν αυτά που λες. Games παίζεις και στα 2 και οφείλεις να έχεις και τις 2 αν λέγεσαι gamer. Δεν είπα οτι δε παίζεις στο PS3. Ούτε οτι δε βλέπεις ταινία στο 360. Ποιο είναι καλύτερο σε συγκεκριμένους τομείς είπα... (Ότι ακριβός δηλαδή ρωτάει το παλικάρι που άνοιξε το Topic)
BucketheadGR Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Και οι 2 κονσόλες έχουν τίτλους μετρημένους στα δάχτυλα μέχρι στιγμής οι οποίοι παίζουν σε ανάλυση native 1080p (αν αυτό είναι που ρωτάς). Και οι 2 κάνουν upscale. Όσο για το αν φαίνεται, όχι. Εκτός αν κάθεσαι στο 1 μέτρο και δεν κοιτάς το παιχνίδι αλλά ψάχνεις να βρεις ατέλειες. Για τα mkv αρχεία γιατί δε συνδέεις απλά την τηλεόραση με το pc και θες να παιδεύεσαι;
spocky Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Εγω προσωπικα εχω ενα αρκετα παλιο pc(athlon xp).Επειδη δεν τρεχω βαριες εφαρμογες στον υπολογιστη παρα μονο games και hd ταινιες θελω να γλιτωσω τα λεφτα της αναβαθμισης και να παρω μονο μια κονσολα.Απλα δεν εχω αποφασισει ακομα ποια θα ειναι μιας και ψαχνω να δω αν μπορει και το xbox να παιξει τα mkv αρχεια(η διαφορα στην τιμη αναμεσα στις 2 κονσολες ειναι ακομη μεγαλη).
cortaN@ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ισχύουν αυτά που λες. Games παίζεις και στα 2 και οφείλεις να έχεις και τις 2 αν λέγεσαι gamer. Να συμπληρώσω εδώ, οφείλεις να έχεις και τις 2 αν λέγεσαι gamer και είσαι οικονομικά ανεξάρτητος ή τουλάχιστον μπορείς να ξοδεύεις με άνεση τα χρήματα που απαιτούνται για να αγοράσεις και να συντηρείς [αγοράζοντας παιχνίδια] και τις 2 κονσόλες...
myst77 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 ΧΒΟΧ 360 πιο λίγα λεφτά, πιο καλά τα games (στο χειρότερο σενάριο είναι τα ίδια) παιχνιδομηχανή αγοράζεις, αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει πρώτα είναι τα games
furious99 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Πολύ καλό εργαλείο για mkv ταινίες στο XBOX είναι το xenonmkv Δεν πειράζει την εικόνα καθόλου, μόνο κατεβάζει τον 5.1 ήχο σε stereo, αλλά η μετατροπή γίνεται σε 2-3 λεπτά... Επίσης επειδή υπάρχει όριο 4GB για να τα παίξει το XBOX, πρέπει ένα μεγαλύτερο αρχείο να σπάσει σε <4γίγα κομμάτια... το ίδιο πρόγραμμα κάνει το σπάσιμο αυτό (το έχει default)... (ούτως ή άλλως για να τα παίξει το XBOX από εξωτερικό σκληρό ή USB stick θα πρέπει να είναι FAT32 ο σκληρός ή το USB, το οποίο FAT32 δεν επιτρέπει αρχεία μεγαλύτερα από 4 GB)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.