Προς το περιεχόμενο

linksys router over dsl modem

platonas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μια μικρή βοήθεια,

Έχω το modem της baudtec (ενσύρματο) που δίνει ο ote, επίσης έχω και ένα

Router Linksys WRT300N V.2.0.

Πώς τα συνδέω αυτά μαζί για να έχω wireless internet στο σπίτι?

Εννοώ πως συνδέω τα καλώδια δικτύου.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

συνδεεις μονο το Linksys... Αν καταλαβα καλα δηλαδη αυτα που λες...

Γιατι θες να τα συνδεσεις και τα δυο μαζι? Δεν χρειαζεται

Δημοσ.

Δεν ειναι μοντεμ-ρουτερ, ειναι σκετο ρουτερ αρα θελει και τα δυο....

Ποιο baudtec? Αν ειναι σκετο μοντεμ και εχει ethernet, τοτε βαζεις το baudtec με ethernet στην WAN θυρα του linksys. Αλλιως, σε ενα απο τα LAN και κλεινεις το DHCP στο linksys

Δημοσ.
συνδεεις μονο το Linksys... Αν καταλαβα καλα δηλαδη αυτα που λες...

Γιατι θες να τα συνδεσεις και τα δυο μαζι? Δεν χρειαζεται

Αν θελει να βγαινει internet, χρειαζετε και το bautec. Αυτο το μοντελο της Linksys ειναι μονο router και οχι μοντεμ και προφανως το θελει για switch ή για το ασυρματο. Συνδεσε το με ethernet καλωδιο κι κατεβασε απο εδω το user guide

Δημοσ.
Δεν ειναι μοντεμ-ρουτερ, ειναι σκετο ρουτερ αρα θελει και τα δυο....

Ποιο baudtec? Αν ειναι σκετο μοντεμ και εχει ethernet, τοτε βαζεις το baudtec με ethernet στην WAN θυρα του linksys. Αλλιως, σε ενα απο τα LAN και κλεινεις το DHCP στο linksys

Δεν θυμάμαι πιο μοντέλο είναι, πάντως είναι άσπρο (δεν το έχω κοντά μου αυτή την στιγμή)

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Δημοσ.
Αν θελει να βγαινει internet, χρειαζετε και το bautec. Αυτο το μοντελο της Linksys ειναι μονο router και οχι μοντεμ και προφανως το θελει για switch ή για το ασυρματο. Συνδεσε το με ethernet καλωδιο κι κατεβασε απο εδω το user guide

Ευχαριστώ για την για την απάντηση.

Δηλαδή για να καταλάβω, να συνδέσω το baudtec στο router με Ethernet, προφανώς στην θέση wan του router.όμως το καλώδιο Ethernet που βγαίνει από τον υπολογιστή που θα το συνδέσω? Στο modem δεν έχει άλλη θύρα Ethernet, στο ρουτερ έχει 4 αλλά δεν είναι wan.

Δημοσ.
Θα τα συνδεσεις ολα πανω στο Linksys που κατα πασα πιθανοτητα ειναι και switch, δλδ εχει 4 θυρες ethernet

Λοιπόν έκανα την συνδεσμολογία κανονικά, δηλαδή modem-router router-pc.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν βλέπει internet, άμα συνδέσω το modem κατευθείαν στο pc Είμαι οκ, άμα συνδέσω και το router τότε τίποτα. Μπέικα στο setup router 192.168.1.1 και προσπάθησα και με DHCP και με PPPoE αλλά τίποτε. ποια ρύθμιση πρέπει να διαλέξω από αυτές τις 2? Τι μπορεί να φταίει? Επίσης να αναφέρω οτι τα λαμπάκια στο router ειναι κανονικα αναμένα, δηλαδη αναμενα εχω security, internet,wireless, ethernet 1, και power on.

Δημοσ.

Μπερδευτηκες....συνδεεις το μοντεμ και το PC με το ρουτερ στις 2 απτις 4 LAN. Μετα μπαινεις στο ρουτερ κ κλεινεις το DHCP.Δε πειραζεις τπτ αλλο. Κανονικα θα παρει IP απτο μοντεμ. Αλλιως msn me

Δημοσ.
Μπερδευτηκες....συνδεεις το μοντεμ και το PC με το ρουτερ στις 2 απτις 4 LAN. Μετα μπαινεις στο ρουτερ κ κλεινεις το DHCP.Δε πειραζεις τπτ αλλο. Κανονικα θα παρει IP απτο μοντεμ. Αλλιως msn me

Το έκανα φίλε μου όπως μου είπες αλλά πάλι τίποτα, δεν έχω internet.Νομίζω όμως ότι το είχα σωστά συνδεμένο διότι έτσι έγραφε και το user guide του router.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι δεν ξες το μοντεμ τι μοντελο ειναι...αν ειναι το κλασικο μοντεμ-ρουτερ, το βαζεις στο lan, αν ειναι σκετο μοντεμ , το βαζεις στο WAN

Δημοσ.
Το θεμα ειναι οτι δεν ξες το μοντεμ τι μοντελο ειναι...αν ειναι το κλασικο μοντεμ-ρουτερ, το βαζεις στο lan, αν ειναι σκετο μοντεμ , το βαζεις στο WAN

Το modem ειναι ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ MODEM/ROUTER BAUDTEC ANNEX B (ISDN)

Δημοσ.

Αρα μπαινει στο LAN. Αφου το εκανες και δεν περνεις ιντερνετ, κατι παιζει με τις IP. αν ειναι διαφορετικο το subset του baudtec κ του linksys θα μπερδευτει η φαση...ειναι επισης πιθανον και τα δυο ρουτερ σου να εχουν την ιδια IP (192.168.1.1)

Δες την IP σου απτο command prompt (start-run-cmd-ipconfig). Στο gateway(προεπιλεγμενη πυλη) λεει την IP του baudtec. Δες μετα αν ειναι ιδια με του linksys και αλλαξε την σε 192.168.1.2 αν ειναι ιδια...

msn me αν δε βγαλεις ακρη...

Δημοσ.
Αρα μπαινει στο LAN. Αφου το εκανες και δεν περνεις ιντερνετ, κατι παιζει με τις IP. αν ειναι διαφορετικο το subset του baudtec κ του linksys θα μπερδευτει η φαση...ειναι επισης πιθανον και τα δυο ρουτερ σου να εχουν την ιδια IP (192.168.1.1)

Δες την IP σου απτο command prompt (start-run-cmd-ipconfig). Στο gateway(προεπιλεγμενη πυλη) λεει την IP του baudtec. Δες μετα αν ειναι ιδια με του linksys και αλλαξε την σε 192.168.1.2 αν ειναι ιδια...

msn me αν δε βγαλεις ακρη...

ΦΙΛΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Άλλαξα την ip όπως μου είπες από το baudtec, και το σύνδεσα σε LAN και παίζει μια χαρά,

Κερνώ τσίπουρο όποτε περάσεις από Καβάλα!

Καλό βράδυ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...