Προς το περιεχόμενο

Hard Disk - Data Recovery Software - Οδηγίες για ανάκτηση δεδομένων

slaughter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Καθημερινά γίνετε λόγος για κατεστραμμένους δίσκους κ χαμένα δεδομένα που με κάνουν να αναρωτιέμαι εγώ τι θα πρέπει να κάνω αν φτου φτου βρεθώ σε ανάλογη θέση. όπως καταλαβαίνετε το να μπει κάποιος στο forum k να περιμένει από κάποιον να τον βοηθήσει σε αυτή την δύσκολη ώρα που τα λεπτά μοιάζουν με ώρες δεν είναι κ το πιο εύκολο.

Καλό λοιπόν θα είναι να είμαστε εξοπλισμένοι με κάποια τέτοια προγραμματάκια για την δύσκολη ώρα.

Κ σας ερωτώ !! Από την εμπειρία σας πιο πρόγραμμά κάνει καλή δουλειά? Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος για να σώσει όσο γίνετε περισσότερα data?

Ας φτιάξουμε ένα thread για τον κόσμο που "πονάει" κ ψάχνει μια γρήγορη βοήθεια!

:mrgreen:

Δημοσ.

Για 'σένα και μόνο (δεν ξέρω για κανένα sticky topic - αν και χρειάζεται), να πω το εξής :

Αctive File Recovery είτε για επαναφορά partition είτε για ανάκτηση αρχείων, άλλος δίσκος για να δεχτεί τα ανακτημένα, και όχι πολλά-πολλά με τον δίσκο που έχει το πρόβλημα (γιατί από στιγμή σε στιγμή μπορεί να σου μείνει στα χέρια).

Άλλες "γενικές" οδηγίες δε νομίζω να υπάρχουν.

Δημοσ.

Βασικότατο, όποιο πρόγραμμα κι αν εγκαταστήσεις, μην το εγκαταστήσεις στον σκληρό που έχει το πρόβλημα (όπως προείπε και ο γουόσκλάουντ).

...και άμα δεις τα πολύ σκούρα, υπάρχουν ειδικές εταιρίες που κάνουν ανακτήσεις, μόνο που η διαδικασία στοιχίζει.

Επίσης αν έχει χτυπήσει σκληρός από ρεύμα, μπορεί να τον σώσεις αν βρείς άλλον ίδιο και του αλλάξεις πλακέτα (όχι πάντα).

Αν έχει κολλήσει ο βραχίονας, υπάρχει περίπτωση να δουλέψει για λίγο, ακόμα και χωρίς καπάκι (πριν οξειδωθεί από το οξυγόνο).

Δημοσ.
Βασικότατο, όποιο πρόγραμμα κι αν εγκαταστήσεις, μην το εγκαταστήσεις στον σκληρό που έχει το πρόβλημα (όπως προείπε και ο γουόσκλάουντ).

...με μια διευκρίνηση, αυτό που ακριβώς εννοούσα ήταν απαξ κι ένας σκληρός αρχίσει τα κόλπα, δεν πολυπειραματιζόμαστε με αυτόν (πχ με chkdsk, defrag, αντιγραφή αρχείων μέσω windows) και γενικά δεν τον έχουμε να δουλεύει αλλά κατευθείαν ανάκτηση δεδομένων, όταν αυτά μας ενδιαφέρουν κάργα, γιατί ΜΠΟΡΕΙ ο δισκάκος να πνέει τα λοίσθια, και κάθε κίνηση, κάθε δευτερόλεπτο, να τον ψοφήσουν μια κι έξω. Επίσης αν κάπου έχει φέι κάποιο σκάλωμα, καλύτερα κάποιο recovery κι όχι cloning πρόγραμμα για ΄μένα, γιατί τα πρώτα χρησιμοποιούν "ειδικούς" αλγόριθμους γι' αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, προγράμματα όπως το Active File/Partition Recovery, παρέχουν λειτουργίες όπως partition recovery και disk imaging...

Δημοσ.

βασικό για μένα είναι να ελέγχουμε τους δίσκους μας (με προγραμμάτα τύπου Hard Disk Sentinel, Everest) κ αν μας παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα τότε γρήγορα Backups.

Επιπλέον οι περισσότεροι εξωτερικοί δίσκοι επειδή δεν αερίζονται σωστά ανεβάζουν θερμοκρασίες κ είναι επίφοβοι να πάθουν πατατατράκ μετά απο πολύωρη χρήση.

Δημοσ.

Παιδιά πάρα πολύ χρήσιμο το θέμα σας. Μόλις μου εξαφανίστηκαν δύο partitions από μ@λ@κία του Partition Magic και το ένα είχε γύρω στα 10000 τραγούδια. Αν μπορέσω να ανακτήσω τα δεδομένα θα είμαι κομπλέ! Έψαξα και βρήκα το Active Partition Recovery και περιμένω να το χρησιμοποιήσω, να δω αν όντως θα δουλέψει!

Υ.Γ. Και όμως δούλεψε παλικάρια. Να είστε καλά, γιατί αν έχανα τα δεδομένα άντε να τα ξαναέβρισκα!!

Ευχαριστώ πολύ!! Και συνεχίστε την τρομέρή δουλειά που κάνετε!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...