chrishard20 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 γεια σας παιδια.. εχω αρκετες γνώσεις προγραμματισμου στη γλωσσα C και προσπαθω να φτιαξω 1 παραθυρικη εφαρμογη που να τρεχει σε windows και μεσα σε αυτο το παραθυρο να υπαρχουν 2 πλαισια που στο καθενα να τρεχουν συγκεκριμενοι αριθμοι(π.χ. απο 1μεχρι 10) ,με μεγαλο αριθμο επαναληψεων και στο τελος να σταματα σε 1 αριθμο τον οποιο τον εχω επιλεξει εγω εκ των προτερων. Μπορειτε με απλα λογια να μου εξηγησετε, αν γινεται αυτο να το κανω στην C η αν γνωριζετε εσεις καποιο αλλο ευκολο προγραμμα για να το κανω; Οτι πιο απλο παιδια αν γινεται γιατι πρεπει να το εχω τελειωσει σε 2 μερες! Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
dt008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 παραθυρική εφαρμογή με C είναι αρκετά δύσκολο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα C# και το Visual C# Express Edition, τo οποία κατεβάζεις από εδώ αν θες εξήγησε μας λίγο καλύτερα τι εννοείς με το να "τρέχουν συγκεκριμένοι αριθμοί".
chrishard20 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 αν θες εξήγησε μας λίγο καλύτερα τι εννοείς με το να "τρέχουν συγκεκριμένοι αριθμοί". στα 2 αυτα κουτακια θελω να παιρνανε αριθμοι, οπως για παραδειγμα στους κουλοχερηδες, και να σταματανε μετα, και αν γινεται να μπορω εγω απο πριν να επιλεγω σε ποιον αριθμο να σταματησουν. Σε αυτα που μου προτεινες γινεται αυτο που θελω και επισης πρεπει να ξερω c++, διοτι γνωριζω μονο c! Αν υπαρχει και καποιο πιο ευκολο προγραμμα ευχαριστως θα θελα να μου το προτεινετε!
alexandr0s Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Ελπίζω να μη θες να βάλεις το 'πρόγραμμα' σε κανένα καφενείο!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Γρηγορα και ευκολα το GUI με TCL/TK και τον κωδικα του Kernel σε C. http://www.tcl.tk/software/tcltk/ http://wiki.tcl.tk/14074
chrismfz Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά μια for θες ή μία while μόνο που το τέλος θες να το ορίζεις με μία μεταβλητή (σε ποιον αριθμό θα τελειώνει). Λογικά για να το θες και σε 2 μέρες είναι άσκηση , οπότε σε βοήθησα, τα υπόλοιπα (συνταξη for ή while) βρες τα μόνος σου το θέμα είναι να μάθεις από μια άσκηση όχι να τη πάρεις copy - paste
chrishard20 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχην, ευχαριστω για τις απαντησεις σας και να εξηγησω πως ουτε καφενειο εχω για να βαλω το προγραμμα, ουτε καζινο... Φοιτητης ειμαι και ειναι εργασια οπως ειπε ενας φιλος. Τον κωδικα για να φτιαξω το προγραμμα τον γνωριζω(σε C), δεν γνωριζω ομως πως θα το κανω να φαινεται σε παραθυρο! Ειδικα το να τρεχουν οι αριθμοι μεσα στα κουτακια δεν μπορω να καταλαβω πως θα τα καταφερω! Γιαυτο ηθελα την γνωμη σας με το τι προγραμμα να χρησιμοποιησω! Dr Fuzzy, δεν μπορω να καταλαβω πως δουλευει το TCL/TK:fear:
alexandr0s Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Με Visual Basic μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σχετικά γρήγορα. Πρέπει να επενδύσεις όμως λίγο για χρόνο για να καταλάβεις πώς φτιάχνεται μια παραθυρική εφαρμογή είτε τη φτιάξεις σε Windows είτε σε Linux. Είναι λογικό αν έχεις κάνει μόνο C να σε πάρει λίγο χρόνο για να προχωρήσεις σε παραθυρική εφαρμογή. Το να τρέχει αν θες να το φτιάξεις σαν 'κουλοχέρι' μπορείς να φτιάξεις ένα gif που να κάνει το τρέξιμο για να μη μπλέκεις με animation και στο τέλος να κάνεις swap την εικόνα με έναν αριθμό.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχην, ευχαριστω για τις απαντησεις σας και να εξηγησω πως ουτε καφενειο εχω για να βαλω το προγραμμα, ουτε καζινο...Φοιτητης ειμαι και ειναι εργασια οπως ειπε ενας φιλος. Τον κωδικα για να φτιαξω το προγραμμα τον γνωριζω(σε C), δεν γνωριζω ομως πως θα το κανω να φαινεται σε παραθυρο! Ειδικα το να τρεχουν οι αριθμοι μεσα στα κουτακια δεν μπορω να καταλαβω πως θα τα καταφερω! Γιαυτο ηθελα την γνωμη σας με το τι προγραμμα να χρησιμοποιησω! Dr Fuzzy, δεν μπορω να καταλαβω πως δουλευει το TCL/TK:fear: Η TCL ειναι μια interpreted γλωσσα και η TK ειναι τα widgets για να φτιαχνεις GUI, να το πω πολυ απλα. Κατεβασε για αρχη τον interpreter της απο εδω π.χ. http://www.activestate.com/Products/activetcl/index.mhtml και βρες μερικα απλα παραδειγματα π.χ ενα που φτιαχνει εναν απλο Hello World! διαλογο: >package require Tk frame .f label .l -text "Hello World!" button .btn -text "Close" -command exit pack .l .f pack .btn .f Φυσικα και υπαρχει τροπος να συνδεσεις τον C κωδικα σου με frontend GUI που θα φτιαξεις π.χ. http://www.hwaci.com/sw/mktclapp/ Με λιγη προσπαθεια θα τα καταφερεις σχετικα γρηγορα!
chrishard20 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 ευχαριστω fuzzy, θα τα δοκιμασω και θα σου πω αν χρειαστω κατι! να σαι καλα!
Directx Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Ενδιαφέρον, πρόκειται ουσιαστικά για έναν αλγόριθμο για μηχανές με φρουτάκια. Το να γράψεις κάτι τέτοιο ως καθαρή (native δηλαδή) Windows εφαρμογή δίχως γνώσεις Windows API ή άλλου Windows framework σε 2 ημέρες είναι δυστυχώς αδύνατον. Παρ' όλα αυτά επειδή μου άρεσε το concept έφτιαξα κάτι σε Borland C++ Builder με την βοήθεια της VCL, παραθέτω το ανάλογο βίντεο (είναι Uploaded σε Rapidshare, με codec τον Intel Indeo Video 4.5), source καθώς πρόκειται για άσκηση δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσω (ηθικά ζητήματα): http://rapidshare.com/files/142159453/roller.avi.html Υ.Γ. Δεν έχετε διδαχθεί προγραμματισμό σε Windows GUI;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.