Nikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Κι εγώ πήγα τελικά σε μια PCIe X-fi κυρίως λόγω των προβλημάτων που είχα με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Το σκεφτόμουν και για μια ASUS αλλά η κορυφαία για home theater και αυτή που "προτίνουν" τα διάφορα site κάνει πολλά λεφτά για τα γούστα μου. Για home theater η ASUS με τις πολλαπλές εξόδους είναι ιδανικη και το Directsound3D GX που διαφημίζει, αν δουλεύει, θα κάνει την διαφορά στα Vista. Όσο αφορά την Creative: Καταρχήν κι έγω θεωρώ την στάση της εταιρίας από πλευράς οδηγών, το λιγότερο άθλια, πριν ακόμα γίνει το θέμα με τα Vista και τις δυνατότητες που προσέφερε. Ως γνωστό πουθενά στο site της δεν προσφέρει την δυνατότητα να κατεβάσεις ολοκληρωμένα τους τελευταίους drivers μόνο "αναβαθμίσεις" που βγαίνουν μια στο τόσο ( δεν είναι δυνατόν να μην χρειάζονται καμία βελτίωση drivers ενός ή δύο ετών). Η X-Fi είναι ικανοποιητική στα Vista. Καταρχήν μου έλυσε το πρόβλημα της καθυστέρησης που είχα όταν άνοιγα mkv αρχεία με την ενσωματωμένη κάρτα. Επίσης στους τελευταίους drivers έδωσε δυνατότητα dolby encoding οπότε πλεόν βγαίνει μόνο ένα καλώδιο προς τον ενισχυτή (ιδιαίτερα χρήσιμο στα 5500 που έχουν ενισχυτή με δυνατότητα dolby digital). Δεν έχω συναντίσει ακόμα κατάρευση του υπολογιστή από την χρήση της κάρτας στα Vista, ενώ δεν μπορώ να πω το ίδιο πράγμα για την ATI καρτα γραφικών που έχω. Μειονέκτημα για μένα, μόνο οπτική έξοδος και όχι και coaxial ψηφιακή. Το ξέρω ότι μπορώ να την φτιάξω μόνος μου, αλλά οι πλειοψηφία των ενσωματωμένων καρτών έχει και τις δύο εξόδους. Επίσης πιο το νόημα του mode changing όταν δεν γίνεται αυτόματα (το ξέρω η Creative δίνει προγραμμα αλλά δεν το έχω δει ποτέ να λειτουργεί από μόνο του.) Όσο αφορά την καθαρότητα του ήχου, δεν μπορώ να πώ ότι ακούω κάποα διαφορά. Δεν δουλεύω την κάρτα ή τα ηχεία στα όρια τους και δεν έω ιδιαίτερο ¨μουσικό" αυτί.
Nightstalker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 ... Το σκεφτόμουν και για μια ASUS αλλά η κορυφαία για home theater και αυτή που "προτίνουν" τα διάφορα site κάνει πολλά λεφτά για τα γούστα μου. Ποια είναι αυτή???
Gabriel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Προφανώς εννοεί την Xonar D2X. Να ρωτήσω και εγώ κάτι: Έχω συνδέσει τα logitech 5500 με optical-out με την On board κάρτα ήχου. Έχει λογική να αγοράσω κάρτα ήχου PCI-E ή όχι?Δεδομένου ότι την αποκωδικοποίηση αναλαμβάνουν τα Logitech.Σκέφτομαι Creative x-fi titanium ή Xonar 2d.
Gabriel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Προφανώς εννοεί την Xonar D2X. Να ρωτήσω και εγώ κάτι: Έχω συνδέσει τα logitech 5500 με optical-out με την On board κάρτα ήχου. Έχει λογική να αγοράσω κάρτα ήχου PCI-E ή όχι?Δεδομένου ότι την αποκωδικοποίηση αναλαμβάνουν τα Logitech.Σκέφτομαι Creative x-fi titanium ή Xonar 2d.
Xorxhs! Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Προφανώς εννοεί την Xonar D2X.Να ρωτήσω και εγώ κάτι: Έχω συνδέσει τα logitech 5500 με optical-out με την On board κάρτα ήχου. Έχει λογική να αγοράσω κάρτα ήχου PCI-E ή όχι?Δεδομένου ότι την αποκωδικοποίηση αναλαμβάνουν τα Logitech.Σκέφτομαι Creative x-fi titanium ή Xonar 2d. για παρακολουθηση ταινιων με dts/dolby digital υλικο, δεν χρειαζεται να παρεις καρτα.Για gaming,ναι,αν θες ΕΑΧ.Αυτα απλα και συντομα
Xorxhs! Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Προφανώς εννοεί την Xonar D2X.Να ρωτήσω και εγώ κάτι: Έχω συνδέσει τα logitech 5500 με optical-out με την On board κάρτα ήχου. Έχει λογική να αγοράσω κάρτα ήχου PCI-E ή όχι?Δεδομένου ότι την αποκωδικοποίηση αναλαμβάνουν τα Logitech.Σκέφτομαι Creative x-fi titanium ή Xonar 2d. για παρακολουθηση ταινιων με dts/dolby digital υλικο, δεν χρειαζεται να παρεις καρτα.Για gaming,ναι,αν θες ΕΑΧ.Αυτα απλα και συντομα
Gabriel Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Έβαλα το pes9 και άκουγα μόνο τις ιαχές και όχι τα effects του παιχνιδιού... Καλή η μουσική αλλά να παίζουμε και κανένα παιχνίδι πού και πού.
Gabriel Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Έβαλα το pes9 και άκουγα μόνο τις ιαχές και όχι τα effects του παιχνιδιού... Καλή η μουσική αλλά να παίζουμε και κανένα παιχνίδι πού και πού.
Nick_Iommi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 παιδια επειδη το σκεφτομαι κ εγω για την Titanium ηθελα να ρωτησω και..ειδα στις reqirements και προσεξα οτι απαιτει vista sp1 ή χp sp2 x64,εγω εχω xp sp3 x32.θα μου ειναι συμβατή?
John-lamia Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 παιδια επειδη το σκεφτομαι κ εγω για την Titanium ηθελα να ρωτησω και..ειδα στις reqirements και προσεξα οτι απαιτει vista sp1 ή χp sp2 x64,εγω εχω xp sp3 x32.θα μου ειναι συμβατή? ναι δεν εχεις προβλημα.....
dhmak Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Γειά χαρά κι απο μένα παιδιά, έχω τα Logitech Z2300 και κάρτα την ενσωματωμένη ADI1988 της P5B και λέω να φύγω και να περάσω σε μία ανεξάρτητη κάρτα ήχου (λόγω ενοχλητικών 'σκασιμάτων' της κάρτας, σε πολή υψηλές και χαμηλές συχνότητες) και αφου θα κάνω αυτήν την μετάβαση, λέω να την κάνω για τα καλά (δηλαδή να τα στάξω χοντρά), Ποιά μου προτείνεται ;; Την Xonar της Asus ή την X-Fi Titanium Fatalith Champion Series της Creative. Στην κάρτα της Creative με εντυπωσίασε που έχει έξοδο στην πρόσοψη, για ευκολότερο χειρισμό: της έντασης και των επιπρόσθετων συνδέσεων
sukalas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αν και κάτοχος xonar πλέον και ευχαριστημένος μάλιστα , θα σου προτείνω την δεύτερη..Μπορεί σε μουσική η xonar να είναι καλύτερη αλλα η creative είναι πιο πρακτική και αρκετά καλύτερη σε games..Αν δεν είναι θέμα τα λεφτα πήγενε για creative.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.