HellasVagabond Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Για μένα καλύτερα την ASUS.'Ετοιμοι drivers και δουλεύουν στα vista. Η creative δεν έχει σωστή στάση στα vista, με το alchemy και όλα αυτά. Δες και εδώ: http//www.sharkyforums.com στον τομέα του audio για την απαράδεκτη υποστήριξη της creative στα vista και γενικά τη στάση της, όταν ο daniel_k θέλησε να βοηθήσει άλλους χρήστες με δικό του modified driver set. Δεν καταλαβαινω τι διαβαζετε και που αλλα τα "λαθη" που εγιναν στο προηγουμενο σετ των Drivers στις X-Fi διορθωθηκαν στο τελευταιο. Οσο για το 3D Acceleration ΔΕΝ δουλευει σε καμια καρτα ηχου κατω απο Vista. Περα απο αυτο σε ΚΑΝΕΝΑ Review της XONAR δεν υπαρχει 1 Reviewer που να λεει πως ειναι καλυτερη σε παιχνιδια απο την οποιαδηποτε X-Fi ( Περα απο της Xtreme Audio που απλα δεν ειναι X-fi αφου δεν εχει το X-Fi Chip ) και σε λιγα απο αυτα την βγαζουν απλα καλυτερη σε μουσικη αναπαραγωγη. Αλλοι βεβαια την βγαζουν καλυτερη επειδη εχει διαφορα φωτακια που φωτιζουν πισω στο κουτι....
dterzakis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πάντως όταν ήρθε η ώρα να διαλέξω, διάλεξα την Prelude. Το έχω ψιλομετανιώσει γιατί τελικά δεν παίζω όσα παιχνίδια νόμιζα ότι παίζω, και στην τελική δεν ασχολούμε να την γυρίσω στο "game mode". Το θέμα είναι να κρίνεις τις ανάγκες σου. Οι creative είναι μακράν καλύτερες στα παιχνίδια αλλά παράλληλα είναι ΜΑΚΡΑΝ χειρότερες στην μουσική και στις ΤΑΙΝΙΕΣ!
HellasVagabond Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ειναι χειροτερες απλα κανεις δεν αλλαζει το mode απο game σε entertainment καθε φορα που βλεπει ταινια η ακουει μουσικη και αρα ετσι χανει σε ποιοτητα.
cortaN@ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν καταλαβαινω τι διαβαζετε και που αλλα τα "λαθη" που εγιναν στο προηγουμενο σετ των Drivers στις X-Fi διορθωθηκαν στο τελευταιο. Οσο για το 3D Acceleration ΔΕΝ δουλευει σε καμια καρτα ηχου κατω απο Vista.Περα απο αυτο σε ΚΑΝΕΝΑ Review της XONAR δεν υπαρχει 1 Reviewer που να λεει πως ειναι καλυτερη σε παιχνιδια απο την οποιαδηποτε X-Fi ( Περα απο της Xtreme Audio που απλα δεν ειναι X-fi αφου δεν εχει το X-Fi Chip ) και σε λιγα απο αυτα την βγαζουν απλα καλυτερη σε μουσικη αναπαραγωγη. Αλλοι βεβαια την βγαζουν καλυτερη επειδη εχει διαφορα φωτακια που φωτιζουν πισω στο κουτι.... Το θέμα είναι για τι θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις: 1)Αν θέλεις positional audio σε games και χρησιμοποιείς XP, τότε ας αγοράσεις creative. 2)Aν χρησιμοποιείς vista, χάνουν οι X-Fi, δεν είναι σταθερές και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε driver error να περιμένεις πολύ καιρό..Έπειτα, η ASUS είναι σε επικοινωνία με game developers, ώστε να υποστηρίξουν όλο και πιο πολλά παιχνίδια το directsound3d. 3)Για μουσική αναπαραγωγή, καμία από τις 2, εφόσον έχεις το κατάλληλο audio setup. Και επουδενί creative είναι οι χειρότερες σε music playback. Τώρα, γενικά για την Creative, δε μου αρέσει η στάση της. Πολλές φορές παραπλανεί στο marketing, όπως με την X-Fi Audio, που αναφέρεις, η οποία στην ουσία είναι μια audigy SE. Μετά, ο daniel_k με το modified set έδινε νέα χαρακτηριστικά στους drivers, τα οποία με το official driver set δεν υποστηρίζονται! Και το θεωρώ παράλογο η creative να μη δίνει στους αγοραστές των καρτών της το full potential αυτών των καρτών! Έπειτα, είναι γνωστό πως από υποστήριξη είναι μηδέν. Σκέψου πως έδινε το alchemy δωρεάν στους X-fi users και απαιτούσε από τους προηγούμενους χρήστες audigy καρτών να πληρώσουν! Αν είναι δυνατόν! Την ίδια στιγμή που η auzentech είχε ως free download το alchemy... Δε μου αρέσει ακόμη το ότι η εταιρεία βαφτίζει καινούριες κάρτες ήχου, οι οποίες φορούν τα ίδια chip πάνω-κάτω, αλλά τους δίνει νέες δυνατότητες μέσω software, όπως τότε με τις audigy 4, των οποίων το software panel ΔΕ μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι άλλες κάρτες audigy. Επίσης, πολλές φορές με creative κάρτες έχεις hardware προβλήματα, conflicts και αρκετοί αναφέρουν περίεργους ήχους, popping, crackling κτλ..Δες και wikipedia στο άρθρο για τις X-Fi criticism. Το πιο κακό είναι πως η X-Fi titanium είναι σε PCI-express και όλα τα hardware errors σε vista έχουν διορθωθεί, χωρίς ποτέ η creative να παραδεκτεί επίσημα πως υφίσταντο αυτά τα προβλήματα στις προηγούμενες υλοποιήσεις. Για όλα τα παραπάνω, θα πρότεινα να αποφεύγουμε τις κάρτες της creative, ειδικά στα vista που δεν έχουν ουσιαστικά πλεονεκτήματα. Οι τελευταίοι drivers της ASUS δίνουν ψευδό-υποστήριξη για EAX3-4-5 και είμαι σίγουρος πως θα ανανεόνονται πιο συχνά.
vxristoforos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Γειά σας παιδιά! 'Εχω ενα προβλιματάκι με την κάρτα ήχου μου. Έχω μια CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY SE και μόλις πέρασα τους Drives. Aυτό που θέλω παιδία απο εσάς είναι να μου πείτε αν ξέρετε κάποιο προγραμματάκι έτσι ώστε να παίζουν όλα τα speakers μαζί. Τα ηχεία μου είναι Creative Inspire T 6100 (5.1) Και όταν λέω μαζί, εννοώ όχι surround ήχο. Aπλά, επειδή ακούω μουσική θα ήθελα να παίζουν όλα μαζί. Νομίζω ότι αυτό λέγετε 3D sound. Ίσως να κάνω και λάθος. Ελπίζω να καταλαβένετε. Παρακαλώ, γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα να μου προτίνετε? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!
cortaN@ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Γειά σας παιδιά! 'Εχω ενα προβλιματάκι με την κάρτα ήχου μου.Έχω μια CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY SE και μόλις πέρασα τους Drives. Aυτό που θέλω παιδία απο εσάς είναι να μου πείτε αν ξέρετε κάποιο προγραμματάκι έτσι ώστε να παίζουν όλα τα speakers μαζί. Τα ηχεία μου είναι Creative Inspire T 6100 (5.1) Και όταν λέω μαζί, εννοώ όχι surround ήχο. Aπλά, επειδή ακούω μουσική θα ήθελα να παίζουν όλα μαζί. Νομίζω ότι αυτό λέγετε 3D sound. Ίσως να κάνω και λάθος. Ελπίζω να καταλαβένετε. Παρακαλώ, γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα να μου προτίνετε? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!! Η τεχνολογία λέγεται CMSS, και κανονικά πρέπει να υπάρχει στους drivers της κάρτας σου. Κανονικά, στο music playback, p.x. σε MP3 αρχεία, ακούγονται μόνο τα 2 μπροστινά ηχεία, δλδ, ο ήχος είναι stereo.
palawiaris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Θα πάρω τα z-5500 της logitech και θέλω να αποδίδουν στο max.Έχω μία audidy 2live 7.1 και σκέφτομαι αν αξίζει να πάω σε αγορά άλλης κάρτας ήχου. Τι λέτε για αυτές τις 2? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522601 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977761&product=1130382 ή μήπως είναι υπερβολή και δε θα δω διαφορά?Αν δεν ειναι υπερβολή ποια απο τις 2 είναι καλύτερη? Σήμερα πήρα την Creative X-FI Titanium Fatality.Πριν είχα audigy2 ZS. Πληροφοριακά σε music modus η καρτούλα σκίζει και έχει διαφορά στον ήχο από την παλιά που είχα.Ακούγετε η διαφορά. Αυτά
Kostas75 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Εγώ που τα θέλω όλα, δηλαδή γουστάρω να έχω και πολύ καλό ήχο για να ακούω πολύ μουσική και πολύ καλό dolby digital και dts ήχο γιατί μου αρέσει πολύ να βλέπω και ταινίες DVD, Blu ray, αλλά και πολύ καλό ήχο στα παιχνίδια, γιατί παίζω και πολλά παιχνίδια, υπάρχει για μένα μια καρτα ήχου έστω και ακριβή που να τα κάνει όλα αυτά άριστα, ή τουλάχιστον πάρα πολύ καλά;;; Προτείνετε κάποια από αυτές τις δύο που φαίνεται να είναι κορυφαίες;; Αλλιώς ποιά;;; Ευχαριστώ πολύ!
HellasVagabond Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 PCIex Fatal1ty Pro η Auzentech X-Fi
Kostas75 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 PCIex Fatal1ty Pro η Auzentech X-Fi Τη πρώτη την έχω υπόψην μου σοβαρά και τη βρίσκεις σε μαγαζιά. Εϊναι όντως καλή και για ήχο εντέλει;; Τι γίνεται με τα προβλήματα που διαβάζω απο εδώ και από εκεί σε διάφορα topics και forums σχετικά με προβληματικούς drivers των Vista;; Όσο για την δεύτερη... έκανα ένα search στο skroutz και δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα! Υπάρχει ακόμη αυτή η κάρτα;; Αν ναι, γιατί εδώ φαίνεται να μην την έχει κανείς;;...
HellasVagabond Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Την εφερνε μια εποχη το πλαισιο αλλα χαλασαν οι δουλειες μεταξυ τους. Δεν θα εχεις προβληματα με Drivers, απο την αλλη στον κοσμο των υπολογιστων κανεις δεν ειναι ποτε 100% σιγουρος για τπτ.
Nightstalker Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Γεια χαρά και απο μένα. Ενδιαφέρομαι για κάρτα ήχου με πολύ καλή πιστότητα & απόδοση για αναπαραγωγή μουσικής (mp3 -V0, FLAC, audio cd's), ταινιών, και μουσικών DVD (live και μη). Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η απόδοση σε παιχνίδια. Πριν μια βδομάδα παρήγγειλα απο e-shop μια Audigy SE γιατί η Live 5.1 που είχα στο αρχαίο πλέον pc μου (P4 @ 2.4Gh) παρέδωσε πνεύμα. Αυτή όμως είναι μια φθηνή και μεταβατική λύση αφού σκοπεύω σε 2-3 μήνες να συνθέσω νέο PC, οπότε είπα να αρχίσω να το ψάχνω σιγά σιγά. Αν υπάρχει κάρτα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και υποστήριξη ASIO προκειμένου να λειτουργεί καλά με προγράμματα όπως Guitar Rig, Tractor, και γενικά να έχει μια σχετικά αξιοπρεπή ποιότητα στην ηχογράφηση κιθάρας-μπάσου, ευπρόσδεκτη ως πρόταση. Αυτή λέει τπτ? Τέλος για ηχεία σκεφτόμουν τα Z-5500 αλλά δεν γνωρίζω κατα πόσο είναι προσανατολισμένα σε gaming ή multimedia λειτουργία! Μια άλλη εναλλακτική είναι 2 φτηνά σχετικά monitor ηχεία, αν και προτιμώ 5.1 υλοποιήσεις. max budget για κάρτα 150-200 ευρώ, και για ηχεία 200-250. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!
John-lamia Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 αυτη χωρις αλλη σκεψη:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540194 ειχα την x-fi αν διαβασες τα πρωιγουμενα post, τωρα εχω την asus, καλη αλλα δεν ειναι X-FI!!!!!! Η CREATIVE ειναι για μενα μακραν η καλητερη καρτα ηχου.
Nightstalker Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 John-lamia αυτή που προτείνεις δεν είναι περισσότερο για gaming?
John-lamia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 John-lamia αυτή που προτείνεις δεν είναι περισσότερο για gaming? πιστεψε με ειναι για τα παντα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.