fe31h Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπον... εχουμε και λεμε, Εχω μια κινεζικη γουρουνιτσα 110 κυβικα η οποιο με μικτη χρηση (βουνο-ασφαλτο) καιει περιπου 4.4 λιτρα στα 100, ειναι καλα??? αν σκεφτει κανεις κιολας οτι ειναι ακομα στα 400χλμ δηλαδη στο στρωσιμο... Τωρα λεω να παρω μια αλλη, και σκεφτομαι να παω στα 200 κυβικα πλεον. Λεω τωρα εγω... να παω σε μια κινεζικη με ταχυτητες την οποια την πουλανε σχεδον παντου (γερμανια, σουηδια, ολλανδια) υδροψυκτη κιολας... ολα μια χαρα! αλλα μετα απο ψαξιμο βρηκα τελειως καταλαθος μια 200 SYM αυτοματη και με ποιο καλο 200 κηνητηρα (δινει ποιο πολλους ιππους και ροπη), εχει ενα χιλιαρικο παραπανω αλλα αν ειναι τα'ι'βανεζικη (οπως λεει η SYM στην σελιδα της...) πιστευω οτι αξιζει κιολας... τωρα οσο για την καταναλωση αυτη με τις ταχυτητες δεν θα καιει ποιο λιγο??? (ρωταω δεν ξερω) η αυτοματη σιγουρα ειναι ποιο καλα γιατι για μεσα στο βουνο που την θελω κυριως δεν θα σβηνει με τιποτα ενω με τς ταχυτητες... το θεμα την θελω για βουνο αλλα και για τις καθημερινες μετακινισεις μου οποτε δεν λεει να καιει τα κερατα του.... η αυτοματη 200 εχει ακριβως διπλασια δυνακη απο αυτην που εχω τωρα, εχει ομως και διπλασια καταναλωση???? ζητω που καηκαμε!!!! αλλα ρε γ@μωτο ειναι και καποιας μαρκας (SYM, την ξερετε εσεις???) ενω η αλλη...κινεζικη!!! αυτο που με ενδιαφερει ποιο πολυ ειναι να μου πειτε τι καινε αυτα τα γουρουνακια, απο δικια σας χρηση οχι τι λενε τα χαρτια...(ασε που δεν λενε τιποτα!!!!) δηλαδη ο πατερας μου που θελει και αυτος μια 600, τι θα κανει??? θα δινουμε στο τελος ποιο πολλα λεφτα απο οτι δινουμε για το αυτοκινιτο σε βενζινες!!!! ελεος... Καποια βοηθεια? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων... Φιλικα Νικος...
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Στα 800cc καίω 4,6 στα 100 Όλα σχετικά είναι φίλε. Δεν παίζει ρόλο μόνο ο κυβισμός. Ίσως αυτό το site να βοηθήσει: http://maxitest.moto-station.com/moto/page-consos.html
fe31h Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Στα 800cc καίω 4,6 στα 100 Όλα σχετικά είναι φίλε. Δεν παίζει ρόλο μόνο ο κυβισμός. Ίσως αυτό το site να βοηθήσει: http://maxitest.moto-station.com/moto/page-consos.html ναι αμε βοηθαει λιγακι... ευχαριστω με τι χρηση καις περιπου οσο καιω εγω με 110 κυβικα???? δεν παιζει μονο ο κυβισμος ναι, μηπως ομως με ταχυτητες καιει ποιο λιγο??
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 ναι αμε βοηθαει λιγακι... ευχαριστωμε τι χρηση καις περιπου οσο καιω εγω με 110 κυβικα???? δεν παιζει μονο ο κυβισμος ναι, μηπως ομως με ταχυτητες καιει ποιο λιγο?? Μάλλον πρωτίστως παίζει ρόλο η τεχνολογία που εφαρμόζεται στον κινητήρα, μετά ο τρόπος οδήγησης.
fe31h Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μάλλον πρωτίστως παίζει ρόλο η τεχνολογία που εφαρμόζεται στον κινητήρα, μετά ο τρόπος οδήγησης. οσο για την τεχνολογια, ισως αφου το δικο μου ειναι απλο... ποιο 800 εχεις εσυ??? κανενα polaris??
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Το F800ST που είναι η πρώτη φορά που λέω στη ζωή μου ότι θα κρατήσω την μοτοσυκλέτα, όποια κι αν είναι η επόμενη. Οι λόγοι είναι προφανείς. Σε λίγο θα ζητάνε πισινό στα βενζινάδικα.
fe31h Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι αλλα αυτη ειναι μοτοσυκλετα!!!! καιει το ιδιο με μια γουρουνα???? λιγο χλωμο δεν ειναι την στιγμη που η μηχανη κινει δυο ροδες και --ποσα κιλα να ειναι???-- ενω η γουρουνα εχει τεσερις ροδες και αν μιλαμε για 800 ειναι τουλαχιστον 300+++κιλα!!! καλα σιγουρα! κρατα την... για αυτο λεω και εγω...ποσο καινε ποια οι γουρουνες????
TNT1982 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 ...ποσο καινε ποια οι γουρουνες???? τσεκαρε σχεσεις μεταδοσης:οσο πιο μικρες τοσο κορυφωνεται η καταναλωση... υγ με το που ειδα 4,4 λιτρα για 100χιλιομετρα τρελλαθηκα...εδω ενα 1100αρι αυτοκινητο καιει γυρω 5-6..βεβαια αλλη τεχνολογια εχει ο κινητηρας του αυτοκινητου (μουρατοι ψεκασμοι,προσεγμενη καυση κλπ))
fe31h Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Οπότε κάποια γουρούνα με ταχύτητες θα einai poio οικονομική.... Σωστά??? Τώρα όσο για μάρκα, για την SYM ξέρετε τίποτα???? Δεν einai σίγουρα καλύτερη από τις κινέζικες???
TNT1982 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 αλλο εννοουσα αλλα αυτο που λες ειναι σωστο.
fe31h Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 αλλο εννοουσα αλλα αυτο που λες ειναι σωστο. α! μηπως εννοουσες την σχεση μεταδοσης που λενε??? πχ αλλη εχει 9:1 και αλλη 11:1, το 11:1 καιει ποιο πολυ????
TNT1982 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 9:1 ???11:1?αρχηγε μου μπας και μπερδεψες την σχεση μεταδοσης με την σχεση συμπιεσης?μεγαλυτερη σχεση συμπιεσης:μεγαλυτερη αποδοση (σε αλογα)+αλλα και μεγαλυτερη καταναλωση+κινητηρας που θεωρητικα καταπονειται πιο πολυ+μεγαλυτερες απαιτησεις σε ποιοτητα βενζινης. οι σχεσεις μεταδοσης (σε αυτοκινητο) παιζουν απο 3:1 (για την 1η) μεχρι 0,5 :1 (για 5η-6η)χονδρικα. 3:1¨-> μεγαλη ροπη ,μεγαλη καταναλωση,μικρη ταχυτητα σε χιλιομετρα 0,5:1-> ελαχιστη ροπη,μικρη καταναλωση,μεγαλη ταχυτητα σε χιλιομετρα αρα οπως καταλαβαινεις την 1 η την χρειαζεσαι για το ξεκινημα και την 6η για χαλαρο ταξιδι οταν εχεις μαζεψει χιλιομετρα πια... τι σημαινει αυτος ο αριθμος? Για καθε 3 στροφες ανα λεπτο της μηχανης ο στο τελος της μεταδοσης φτανει 1 στροφη (θεωρητικα) Καπως παρεμφερως πρεπει να λειτουργει αυτο και στις γουρουνες.Δεν γνωριζω...εχουν διαφορικο?Ρωτα και την σχεση μεταδοσης του διαφορικου...
Fan Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Ειχα σκεφτεί και εγώ να πουλήσω τη μηχανή μου και να πάρω γουρούνα μιας και ήταν της "μόδας" το καλοκαίρι αλλά μου είπαν ότι οι γουρούνες είναι τελείως ψόφιες. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ και θα ήθελα να μου πεις πως πάει από τελική και από ροπή.
fe31h Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι μάλλον τα είχα μπερδέψει λιγάκι... Όσο για την μετάδοση και τις σχέσεις αυτό που λες για τα αυτοκίνητα ισχύει και για γουρούνα με ταχύτητες σίγουρα... Τώρα αν einai αυτόματη που σημαίνει ΈΝΑ γρανάζι δηλαδή μια σχέση. Κάτι σαν μια 2 αυτοκινήτου περίπου θα einai... ναι αλλά δεν γράφουν πουθενά για την σχέση μετάδοσης! Βλέπεις τι einai??? Οπότε συνοπτικά: η κατανάλωση επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από την σχέση μετάδοσης(αν έχει ταχύτητες τότε αυξομειώνεται αν όχι einai σταθερή), την συμπίεση του κινητήρα η οποία όσο μεγαλύτερη είναι τόσο poio πολλούς ίππους δίνει ρουφοντας όσο θέλει! Αλλά καταπονητε ο κινητήρας(αυτό νόμιζα και εγώ στην αρχή, απλώς μπερδεύτηκα λιγάκι), χμ....και φυσικά από τι οδήγηση του καθενός.... Ναι μερικές γουρούνες έχουν και διαφορικο αλλά όπως σου ξαναείπα ούτε γράφουν πουθενά αλλά ούτε ξέρει και κανένας! Για το τι σχέση μεταδόσεις έχει.... Το μόνο που σου λένε μερικοί einai η συμπίεση του κινητήρα (πάλι καλά....) πάντως ευχαριστώ πολύ, το είχα ανάγκη ένα τέτοιο μάθημα... όσο για εσένα φίλε μου, τι μηχανάκι έχεις? Και για τι χρήση το θες.... Υπάρχουν γουρούνες που πάνε με 150 και άλλες με 50, για τι χρήση το θέλεις???
antonl Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 [...] Τώρα αν einai αυτόματη που σημαίνει ΈΝΑ γρανάζι δηλαδή μια σχέση. [...] Είμαι άσχετος με το θέμα αλλά αυτό δεν ισχύει (εφόσον στις γουρούνες ισχύει ό,τι και στα αυτοκίνητα/μηχανές). Αυτόματο δε σημαίνει ένα "γρανάζι"/μία σχέση. Σημαίνει πολλές ταχύτητες (και αντίστοιχα σχέσεις μετάδοσης) τις οποίες όμως δεν τις αλλάζει ο οδηγός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.