Προς το περιεχόμενο

Με ποιο πρόγραμμα...

pkoutsias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή αυτό το post σκέφτηκα να δημιουργήσουμε κάτι αντίστοιχο με το "Με ποιο πρόγραμμα;". Ας οργανωθούμε λοιπόν όσοι ενδιαφερόμαστε και να ξεκινήσουμε γιατί πιστεύω θα βγει κάτι πολύ καλό.

Ας κάνω λοιπόν την αρχή:

Με ποιο πρόγραμμα...:

Μετατρέπω AVI σε DVD

Καίω DVD/CD

Συνδέομαι στον MSN λογαριασμό μου

Ανοίγω/Κάνω mount αρχεία ISO

Επεξεργάζομαι αρχεία Video

Επεξεργάζομαι αρχεία Ήχου

Αναπαράγω αρχεία Video

Αναπαράγω αρχεία Ήχου/Οργανώνω τη συλλογή μου

Επεξεργάζομαι mp3 Tags

Κατεβάζω αρχεία .torrent

Κατεβάζω αρχεία από το internet (Download Managers)

Βλέπω τηλεόραση από την κάρτα τηλεόρασης

Επεξεργάζομαι αρχεία εικόνας

Δημοσ.
Τι να το κανεις το προγραμμα, στο linux εχεις ενσωματομενη την εντολη
>mount

Άσχετα από το αν είναι σωστό ή όχι, ένας νέος χρήστης θα προτιμούσε κάποιο gui για να κάνει τη δουλειά του μέχρι να συνηθίσει τη χρησιμοποίηση κονσόλας.

Δημοσ.
Ποιος ο λογος υπαρξης αυτου του θεματος οταν υπαρχει το επισημο του Insomnia στο Wiki ?

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για λίστα προγραμμάτων για windows αλλά για linux...

Δημοσ.
Ε τοτε προτεινε στους mods να κανουν το αναλογο στο wiki και να προσθετουν ολοι εκει.

Αν διάβαζες το 1ο post προσεκτικά θα έβλεπες ότι αυτός είναι ο σκοπός του θέματος...

Δημοσ.

Αν δεν κανω λαθος το Inkscape ειναι για διανυσματικα γραφικα (.eps, svg), οχι εικονες (.png, .jpeg κλπ).

Επισης το mplayer ειναι backend και τα kmplayer/smplayer/gmplayer (παρεχεται με το mplayer απο default)/gnome-mplayer (δεν ειναι στη λιστα) ειναι frontends. Καλο ειναι να γινει αυτος ο διαχωρισμος, και αν ειναι να προστεθουν και αλλα frontends του xine εκτος απο το totem (kaffeine, gxine, κλπ).

Δημοσ.
Αν δεν κανω λαθος το Inkscape ειναι για διανυσματικα γραφικα (.eps, svg), οχι εικονες (.png, .jpeg κλπ).

Επισης το mplayer ειναι backend και τα kmplayer/smplayer/gmplayer (παρεχεται με το mplayer απο default)/gnome-mplayer (δεν ειναι στη λιστα) ειναι frontends. Καλο ειναι να γινει αυτος ο διαχωρισμος, και αν ειναι να προστεθουν και αλλα frontends του xine εκτος απο το totem (kaffeine, gxine, κλπ).

Έχεις δίκιο για το inkscape απλά σκέφτηκα να μην είναι μια ξεχωριστή κατηγορία τα vector...

Επίσης όταν η λίστα θα μεταφερθεί στο wiki θα γίνεται ο καθένας να κάνει τις διορθώσεις του. Σιγά σιγά θα ξεκινήσω τη μεταφορά και ελπίζω σε κάποια βοήθεια...

Δημοσ.

Απο τους mplayer μου αρεσει πολυ το gui του kplayer

και για εναλλακτικό msn το kmess και το kopete, το kopete υποστηριζει περισσότερα πρωτόκολα αλλα το kmess εχει κατι που σε τραβαει :)

Δημοσ.

Και για μουσικη (κυρίως σε χρηστες kde) προτεινω το Juk σε οποιον δεν αρεσει ο amarok2 (πχ η φιλη μου δεν ξερω γιατι δεν τον θελει τον amarok2 την μπερδευει, και βολευτικε μια χαρά με το juk (kde4)

Δημοσ.

Όπως έγραψα κι εδώ:

Υπενθυμίζω ότι είμαι ανοικτός σε οποιεσδήποτε απορίες υπάρχουν περί Wiki (syntax, editing κλπ). Μπορείτε να τις υποβάλετε στο θέμα Wiquestions...

Επίσης θεωρώ ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Wiki συζητήσεις, όπου τα συνολικά threads είναι λίγα ακόμη και δε θα «καταποντιστεί» τόσο γρήγορα. Αν συμφωνεί και ο original poster, ας κάνει κλικ στο κουμπάκι Report στο αρχικό του post, γράφοντας το αίτημα μεταφοράς στη φόρμα.

EDIT:

Έφτιαξα κι ένα σχετικό PNG μπανεράκι (250x30 pixels, 2.81KB). Όποιος θέλει να στηρίξει το άρθρο, μπορεί ελεύθερα να το βάλει στην υπογραφή του, χρησιμοποιώντας το παρακάτω bbCode.

>[NOPARSE][url="http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=271604"][img=http://www.insomnia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=13489][/url][/NOPARSE]

...το οποίο δίνει το εξής clickable αποτέλεσμα:

attachment.php?attachmentid=13489

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...