status Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 τότε σε αυτό το thread τι κάνεις; κάνεις πλάτες στο λίνουξ μήπως το προσβάλουμε; :ρ
peterako Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πάλι ως gamer έχω να πω ότι τα παιχνίδια που δεν παίζουν στα Vista ζήτημα να είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού (πχ. το expansion του Brothers in Arms). Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τα παιχνίδια και το 99% παίζει απροβλημάτιστα. Αυτά τα 50-50 πού τα άκουσες δεν έχω ιδέα. Για το φιάσκο του DX10 δεν φταίει μόνο η Microsoft αλλά και οι εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών (για να μην αναφέρω και το γεγονός ότι το PC Gaming εν πολλοίς πνέει τα λοίσθια και το βάρος ανάπτυξης γραφικών κλπ δίνεται κυρίως στις κονσόλες, με εξαίρεση κάποια ελάχιστα καλά παιχνίδια που βγαίνουν σε PC). Αν έχεις καινούριο PC (βλ. διετίας) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τρέξεις Vista και όποιο παιχνίδι θέλεις. Αυτό με τα Vista, που δεν κάνουν για εφαρμογές γραφείου θα 'θελα να 'ξερα ποιός στο είπε και τον πίστεψες. Εκτός αν έβγαλες το συμπέρασμα από μόνος σου, οπότε πάω πάσο, νιώθοντας δέος μπροστά σε ένα τέτοιο μυαλό με τέτοια ατράνταχτα επιχειρήματα. Υπάρχει τρόπος να γίνει ορθογραφικός έλεγχος και στα XP, ψάχτε το! Μην βιάζετε τη γλώσσα μας. βρε ανθρωπε τα games παιζουν αλλα με διαφορα πολλων frames, γιαυτο δεν εβαλα vista. οταν ειπα το οτι τα vista δεν κανουν για γραφειο εννοουσα οτι και με τα ΧΡ κανεις την ιδια δουλεια οποταν τζαμπα τα λ7. σε περιοδικα, forums απ'ολο τον κοσμο αλλα και απο γειτονες και φιλους, διαβαζω και ακουω για προβληματα με games και εφαρμογες καθε ειδους. ακουω καθημερινα για περιστατικα για καπιον που ειχαι ενα game(το doom3) και δεν ετρεχε καν και ενας αλλος δεν ειχε κανενα προβλημα(αυθεντικο παντα).
gtsil Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Συγνωμη φιλε μου, αλλα πιστευω οτι εισαι λαθος...Δεν μπορει η εταιρεια να καθορισει την διαρκεια ζωης του προιοντος ΤΗΣ, να αποφασισει την περιοδο αποσυρσης/αντικαταστασης του επειδη εσυ δεν... ψηνεσαι? Στην τελικη, δεν σε υποχρεωνει κανεις για τπτ. Δεν γουσταρεις τα εκαστοτε Windows? Βαλε linux, παρε mac, δες το solaris! Δεν σε αναγκαζει κανεις για τπτ, απλα ενα παλαιτερο προιον αποσυρεται... Δηλαδη, αν δεν σου αρεσει, εσενα κ πολλων αλλων, η νεα C-Class, θα απαιτησεις απο την mercedes την επανακυκλοφορια (κ παραλληλη μαλιστα, με συνεπεια εσωτερικο ανταγωνισμο) του παλαιοτερου μοντελου? Αν το παρεις αναποδα, θα δεις οτι εσυ προσπαθεις να αναγκασεις μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ επιχειρηση να κανει οτιδηποτε. Κ η microsoft, οπως ολοι ξερουμε, μονο "κοινωφελες ιδρυμα" δεν ειναι... Σκοπος της ειναι η μεγιστοποιηση των κερδων των μετοχων, κ οχι η ικανοποιηση των επιθυμιων σου... Δεν σου αρεσει? Παιρνεις το καπελακι σου κ φευγεις... Φιλικα παντα, κ χωρις καμια προθεση προσβολης[/QUOTΕ] Απόλυτα σύμφωνο με βρίσκει ο ocelotgr. Η Microsoft, ως ιδιωτική εταιρία κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να υποστηρίξει την καινούργια της επένδυση, από τη στιγμή που και η αγορά η ίδια φαίνεται να ανταποκρίνεται σ' αυτή. Μόνο η αγορά μπορεί να την εξαναγκάσει σε ορισμένες περιπτώσεις να μην το κάνει, κάτι που φυσικά είναι οδυνηρότατο τόσο για την εικόνα της ως εταιρία, βγάζοντας ένα προϊόν που δεν πουλάει, όσο και για τα οικονομικά της, καθώς ένα προϊόν επταετίας εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να πουλιέται στην ίδια τιμή με ένα νέο προϊόν. Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι πως πάνω από την κάθε Microsoft βρίσκεται η αγορά, και όσο και αν μας αρέσει να φορτώνουμε όλα τα αμαρτήματα του κόσμου της πληροφορικής στη Microsoft και στο ανενεργό (?) πια Bill Gates, στο τέλος της ημέρας πάλι έμεις διατηρούμε το δικαίωμα της επιλογής. Ποιος λόγος υπάρχει κάποιος δυσαρεστημένος καταναλωτής να εμμένει σε κάτι που δεν το καλύπτει; Η Microsoft, δυστυχώς για εκείνη, ευτυχώς για όλους εμάς τους καταναλωτές, δεν έχει κάνει ακόμα το μεγάλο κόλπο, να αποφεύγει δηλαδή να κάνει μαλακίες. Τα Windows Me κράτησαν τη θέση που τους άξιζε στο μεγάλο βιβλίο της μαλακίας, αυτό που έχει για εισαγωγή την ξεκαρδιστική ιστορία των Windows Longhorn... Υ.Γ.: Για να είμαι δίκαιος πάντως, χίλιες φορές τα Vista από τα XP όταν μιλάμε για το σπίτι μας...
ocelotgr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 αυτο δεν μου λεει τπτ...ερχονται στο μαγαζι που δουλευω πελατες που το παιζουν γνωστες και καλα οτι σπουδαζουν και δεν ξερουν τπτ....το θεμα ειναι να ασχολεισαι μονος σου...γιατι οπως ξερουμε τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι λιγο gtp.... ναι οντως εχεις δικιο... εγω το σπουδαζω στο αει, εσυ δουλευεις σε μαγαζι του χωρου, λογικο ειναι να ξερεις κατι παραπανω, αν βαλεις κ τον παραγοντα ελληνικο πανεπιστημιο μεσα, λογικο ειναι στην "πιατσα" να μαθαινεις πιο πολλα... μα καλα, εισαι ΣΟΒΑΡΟΣ τωρα??
Radiatedsoul Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 ναι οντως εχεις δικιο... εγω το σπουδαζω στο αει, εσυ δουλευεις σε μαγαζι του χωρου, λογικο ειναι να ξερεις κατι παραπανω, αν βαλεις κ τον παραγοντα ελληνικο πανεπιστημιο μεσα, λογικο ειναι στην "πιατσα" να μαθαινεις πιο πολλα...μα καλα, εισαι ΣΟΒΑΡΟΣ τωρα?? Ειτε σπουδαζεις στο πανεπιστημιο πληροφορικη ειτε σπουδαζεις σπιτι σου το ιδιο πραγμα ειναι, οταν θα βγεις να ψαξεις για δουλεια στον ιδωτικο τομεα θα το καταλαβεις. Ο φιλος που το ανεφερε μαλλον ενωει οτι για το θεμα windows δεν εχει καμια σημασια που εισαι 5το ετος πληροφορικης, και συμφωνω και εγω με αυτο.
alex2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 ναι οντως εχεις δικιο... εγω το σπουδαζω στο αει, εσυ δουλευεις σε μαγαζι του χωρου, λογικο ειναι να ξερεις κατι παραπανω, αν βαλεις κ τον παραγοντα ελληνικο πανεπιστημιο μεσα, λογικο ειναι στην "πιατσα" να μαθαινεις πιο πολλα...μα καλα, εισαι ΣΟΒΑΡΟΣ τωρα?? Που το βρίσκεις το περίεργο σε αυτό που λέει? Το αντιλαμβάνομαι και αυτό που λες και εσύ, και εγώ πληροφορική έχω τελειώσει. Αλλά πες μου ότι δεν έχεις γνωρίσει πραγματικά άσχετους συμφοιτητές σου.
ocelotgr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ειτε σπουδαζεις στο πανεπιστημιο πληροφορικη ειτε σπουδαζεις σπιτι σου το ιδιο πραγμα ειναι, οταν θα βγεις να ψαξεις για δουλεια στον ιδωτικο τομεα θα το καταλαβεις. Ο φιλος που το ανεφερε μαλλον ενωει οτι για το θεμα windows δεν εχει καμια σημασια που εισαι 5το ετος πληροφορικης, και συμφωνω και εγω με αυτο. χαμενος χρονος ε? θα τα μαθαινα ανετοτατα λες σε λιγοτερα απο 2-3 χρονακια μονος μου... μα ρε παιδια, τα εχετε ισοπεδωσει ολα... ειναι δυνατον να σπουδαζω πληροφορικη, να κοιταω αυτο το forum κ να μπαινω στον κοπο να απαντησω, αν δεν ασχολουμαι? θα μπορουσα να γραψω ανετοτατα εκθεση εδω, αλλα σιγουρα θα ημουν off-topic (οχι οτι χρειαζεται εμενα το thread για αυτο!). Τεσπα, νομιζω πως δεν υπαρχει νοημα να συνεχιζουμε την κουβεντα εδω, οι διαφοροι θερμοκεφαλοι/"φανατικοι" εχουν προφανως αλλη λογικη, κ κανενα επιχειρημα δεν προκειται να τους πεισει, οχι για "τις αρετες των vista" μονο, αλλα κ για το οτι υπαρχουν ανθρωποι που οντως δεν εχουν προβλημα με την μεταβαση, οσο παραλογο κ αν τους ακουγεται αυτο!
mchatz Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Αλήθεια πώς ορίζουμε τον άσχετο?? πρέπει όλοι να είμαστε ξερόλες???? στα πανεπιστήμια που σπούδασα -τα πτυχια μου μέσα τοσα χρόνια πιά- δεν έμαθα ποτε για την αρχιτεκτονική και τη χρήση των windows και του office, ούτε έμαθα να φτιάχνω σενάρια στο excel και templates στο word, ούτε έμαθα να ανοίγω κουτιά και να μπάζω-βγάζω κάρτες, ούτε ασχολήθηκα με αξιολόγηση games (σημειωτέον είμαι ΠΟΛΛΑ χρόνια στο χώρο)....Όπως και ο τεχνικός της πιάτσας δεν έμαθε ποτέ πχ. τη θεωρία των δικτύων, δεν άκουσέ ίσως ποτέ για computing theory , δεν ασχολήθηκε ποτε να κάτσει να γράψει εξαρχής έναν compiler, ούτε έχει καμμία ιδέα για τη φιλοσοφία σχεδιασμού ενός τετράπυρήνου επεξεργαστή και τεχνικές cpu utilization η optimal resource allocation.... Ο καθένας, στον τομέα του παιδιά.... Μην κάνουμε τους έξυπνους του στύλ "τι σπούδασες τόσα χρόνια αν δεν ξέρεις πώς μπάινουν τα διαλυτικά με τόνο στο word" ή "σiγα μην ξέρεις εσύ του γυμνασίου ποια κάρτα είναι καλύτερη και δεν ξέρω εγώ με 2 διδακτορικά"... Και για να μπώ στο θέμα, τα vista, όπως και κάθε λειτουργικο δεν είναι μόνο ωραία wallpapers, εξυπνα effects, και χαρούμενα animated εικονίδια ούτε είναι ένα background για να παίζουμε παιχνίδια στο foreground.... Τεχνικά, ρίνεται από το πόσο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ σε επίπεδο αξιοπιστίας, ταχύτητας, διαχείρισης πόρων, εκμτάλλευσης cpu, διαχείρισης ΄μνήμης, συντήρησης κλπ...με αυτή την έννοια, τα vista δυστυχώς -για μένα τουλάχιστον- δέν είναι και τόσο πετυχημένα...Κατάχρηση πόρων, κατάχρηση cpu, φάγωμα μνήμης.... Χώρια που απο πλευράς συμβατότητας πρός τα πίσω με υλικό ή εφαρμογές, είναι μάλλον σκληρά... Απλά η microsoft έχει μια τάση να κατασκευάζει "βαριές" και "απαιτητικές" εφαρμογές, χωρίς νόημα ίσως...Μη με κράξετε, αλλά οι οπαδοί των unix-like συστημάτων (λέγε με Linux, MacOSX klp) καταλαβαίνουν τι εννοώ...
antonl Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 [...]Μη με κράξετε, αλλά οι οπαδοί των unix-like συστημάτων (λέγε με Linux, MacOSX klp) καταλαβαίνουν τι εννοώ... Και πολλοί χρήστες των windows καταλαβαίνουν τι εννοείς, ασχέτως ποιας έκδοσης του λειτουργικού χρήσιμοποιούν
ibiza_fr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Αλλά πες μου ότι δεν έχεις γνωρίσει πραγματικά άσχετους συμφοιτητές σου. ακριβως αυτο εννοω...μπορει εσυ να ξερεις αλλα ο διπλανος μπορει να ειναι ασχετος...και οπως διαβασα σε ενα ποστ στην "πιατσα" μαθαινεις καλυτερα απο πανεπιστημιο....
nzeppos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 βρε ανθρωπε τα games παιζουν αλλα με διαφορα πολλων frames, γιαυτο δεν εβαλα vista. οταν ειπα το οτι τα vista δεν κανουν για γραφειο εννοουσα οτι και με τα ΧΡ κανεις την ιδια δουλεια οποταν τζαμπα τα λ7. σε περιοδικα, forums απ'ολο τον κοσμο αλλα και απο γειτονες και φιλους, διαβαζω και ακουω για προβληματα με games και εφαρμογες καθε ειδους. ακουω καθημερινα για περιστατικα για καπιον που ειχαι ενα game(το doom3) και δεν ετρεχε καν και ενας αλλος δεν ειχε κανενα προβλημα(αυθεντικο παντα). Τώρα τα λες πιο σωστά. Τα παιχνίδια όντως παίζουν (σχεδόν όλα) χειρότερα στα Vista και αυτό το έχω δει και από πρώτο χέρι (και έχω σιχτιρίσει άφθονες ώρες). Τώρα το αν φταίνε τα Vista ή οι game developers που δεν ασχολήθηκαν μαζί τους είναι άλλη ιστορία. Σωστά λες ότι δουλειές γραφείου κάνεις και με τα ΧΡ και μάλιστα με φθηνότερο εξοπλισμό. Για παράδειγμα έχεις ένα PCάκι με διπύρηνο στα 2-2,5GHz και 512ΜΒ και δουλεύεις Office και άλλες σουίτες γραφείου μια χαρά. Με τα Vista θέλεις καλύτερο υπολογιστή για να κάνεις τα ίδια πράγματα και όταν μιλάμε για εταιρείες που έχουν εξοπλισμό δεκάδων/εκατοντάδων/χιλιάδων PC μια ενδεχόμενη αναβάθμιση θα κόστιζε πολύ. Γενικά ελάχιστα παιχνίδια έχουν πρόβλημα με τα Vista και τα περισσότερα από αυτά μπορούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να παίξουν (βλ. Lineage). Προσωπικά παίζω απροβλημάτιστα στα Vista ακόμα και παιχνίδια δεκαετίας, χωρίς να αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα που δεν μπόρεσα να λύσω. Ακόμα και το "καμένο" Capitalism 2 παίζει μια χαρά. Το μόνο που έχω δει πραγματικά να μην παλεύεται με τίποτα είναι το Brothers in Arms: Earned in Blood, γιατί για διάφορους λόγους στα Vista δεν μπορεί καν να εγκατασταθεί. Ακόμα έχω ακούσει από μηχανικούς πωλήσεων μεγάλων εταιρειών (βλ. TV broadcasting) να δηλώνουν κάθετα: "Τα Vista έχουν τόσα προβλήματα που δεν πρόκειται ποτέ να τους δώσουμε πιστοποίηση εγκατάστασης στα μηχανήματά μας". Μετά βέβαια τρωγόμασταν κάμποση ώρα για το αν είναι όντως καλά ή όχι. Γνώμη μου είναι ότι για home χρήσεις (ναι, και για παιχνίδια αν έχετε ένα καλό μηχάνημα) είναι το καλύτερο και σταθερότερο λειτουργικό. Το Ubuntu για παράδειγμα μού είχε κρασάρει πολύ περισσότερες φορές. Δεν λέω ότι τα Vista δεν χρήζουν βελτίωση και παραδέχομαι ότι θα είμαι από τους πρώτους που θα βάλουν Windows7, αλλά απ' την άλλη τα χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και πάνω από δυόμιση χρόνια και τα προτιμώ χίλιες φορές από τα XP (σε 2,5+ χρόνια, με χρήση 24/7, 365 μέρες το χρόνο έχουν βγάλει 1 (μία) μπλε οθόνη και ζήτημα να έχουν κολλήσει 3-4 φορές). Έχω ξεχάσει τι σημαίνει restart. Αυτό, δυστυχώς, δεν μπορώ να το πω για τα ΧΡ, που τα τρώω στη μάπα καθημερινά λόγω εργασίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.