alex2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 λοιπον να απαντησω και στο poll σου.. Εχουμε και λεμε οτι τα Xp ειναι πιο γρηγορα απο την αποψη οτι απαιτουν λιγοτερες απαιτησεις πορων συστηματος δλδ λιγοτερη ram,cpu και graphics ναι αλλα θα μου πεις οτι ειναι ενα λειτουργικο 7 χρονων....δεν διαφωνω απλα αυτη την στιγμη γνωμη μου ειναι οτι ο κοσμος πρεπει να παραμεινει στα Xp μονο και μονο γιατι δεν μπορει μια Εταιρια κολλοσος (εν ονοματι Microsoft) να μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να αγορασουμε τα vista....και το κανει επειδη ηξερε οτι δεν θα πουλησουν απο μονα τους. Αυτο το εχει καταφερει υποχρεωνοτας ολες τις εταιριες φορητων-σταθερων υπολογιστων απο 1η Αυγουστου 2008 να βαζει ΜΟΝΟ vista....Ξερετε τι καταφερε με αυτο; να κερδισει ενα ποσοστο ανθρωπων, βρισκοντας 1-2 καλα των vista που δεν υπαρχουν στα xp και να το προωθησουν στομα με στομα....αν θυμαστε καλα καποιοι αυτο δεν ειχε συμβει με τα Xp...απλα διαλεγες μεταξυ 98-2000 και Xp χωρις να σου τα επιβαλλει...και Ναι τα Xp πουλισαν και πουλανε απο μονα τους... Κάνεις λάθος φίλε μου πως αυτό δεν γινόταν και με τα XP. Απλά δεν γινόταν στην αρχή, μετά τον δεύτερο ή τρίτο χρόνο πάλι η MS σου "επέβαλε" τα αγοράσεις τα ΧΡ. Και το γράφω "επέβαλε" γιατί προσωπικά πιστεύω πως η εγκατάσταση του λειτουργικού έχει να κάνει με τον κατασκευαστή και όχι με την MS. Και μην μου πεις άλλο μετά από δύο χρόνια και άλλο από την αρχή, γιατί το ανήθικο του μονοπωλίου είναι ακριβώς το ίδιο.
nzeppos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν αλλάζω τα Vista με τίποτα. Τα χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και πάνω από 2 χρόνια και πιστεύω ότι είναι καλύτερα από τα XP σχεδόν σε κάθε τομέα.
aGka8l Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν αλλάζω τα Vista με τίποτα. Τα χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και πάνω από 2 χρόνια και πιστεύω ότι είναι καλύτερα από τα XP σχεδόν σε κάθε τομέα. σε λαπτοπ ?δεν ξερω αν προσεξες αλλα τοθεμα ειναι για βιστα σε λαπτοπ , σε 2 χρονων μηχηνημα δε πιστευω ν τη παλευες με τα βιστα εκτος και αν ειχες δωσει τοτε 1300+ ευρω! για μενα τα βιστα παλευονται απο εποχη σπ1 και μετα,ομορφα ασφαλες γλυκα και οριακα για οσους εχουν 2γβ ραμ
nurse Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν θα ξεχάσω την τετραετία που η Microsoft έβγαλε απανωτά 3 λειτουργικά. Τέλη 90ς αρχές 2000. Δεν θα ξεχάσω την τεράστια διαφημιστική καμπάνια κυρίως για τα ΧΡ. (Εκπομπές ολόκληρες στους Χάκερς του Alter τότε). Γιατί κανένας δεν ήθελε να αλλάξει τα 98. Επίσης για αυτούς που αγοράζουν το λειτουργικό πρόγραμμα, σκεφτείτε το κόστος της μετακίνησης σε άλλο λειτουργικό. Εντέλει το θέμα δεν είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε ΧΡ και Vista. Το θέμα είναι τι ανάγκες έχουμε από τον υπολογιστή μας και το λειτουργικό. Εάν έχεις αγοράσει τα ΧΡ καλό είναι να τα κρατήσεις γιατί πάλι η μεγάλη εταιρία παίζει με τους καταναλωτές της, και πλασάρει λειτουργικά στη σειρά. Τουλάχιστον μέχρι να κατασταλάξει το πράγμα. Εάν πάλι σου φυτέψανε τα Vista στο καινούργιο σου υπολογιστή δεν είναι καθόλου κακό. Άλλωστε κάθε τι καινούργιο είναι συνήθως και καλύτερο στο χώρο της τεχνολογίας και του λογισμικού. Το να σκάς κάθε φορά 100Ε για να πάρεις κάτι που δεν είσαι σίγουρος ότι το χρειάζεσαι και πάλι δεν ακούγεται καλό. Το θέμα είναι πάντα τι ανάγκες έχουμε εμείς, εάν αυτές καλύπτονται και όχι τι παιχνίδι θα παίξουμε σήμερα, παιχνίδι που στήνεται από εταιρίες. Υ.Γ.1: Επανάσταση στα λειτουργικά, όπως τότε με τα Windows 95 ας μην περιμένουμε άμεσα. Υ.Γ.2: Αυτά τα λάπτοπ των 300Ε (αρχική επιθυμία 100Ε) (που έγιναν νέα μόδα τα τελευταία χρόνια) τι θα τρέχουν Vista; Θα είναι για γέλια. Δεν τα υπολόγισε καλά η Microsoft και να το δείτε τα XP θα παραμείνουν και θα υποστηρίζονται για πολύ ακόμη. Εκτός εάν δούμε πουθενά την καινούρια πατέντα Microsof Linux Closed Source Edition E
nzeppos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 σε λαπτοπ ?δεν ξερω αν προσεξες αλλα τοθεμα ειναι για βιστα σε λαπτοπ , σε 2 χρονων μηχηνημα δε πιστευω ν τη παλευες με τα βιστα εκτος και αν ειχες δωσει τοτε 1300+ ευρω! για μενα τα βιστα παλευονται απο εποχη σπ1 και μετα,ομορφα ασφαλες γλυκα και οριακα για οσους εχουν 2γβ ραμ Εννοείται ΟΧΙ σε laptop. Δεν το είδα ότι μιλάτε ντε και καλά για laptop. Για laptop ΧΡ και μόνο ΧΡ (άντε και κανα Ubuntu). Παρ' ολ' αυτά έχω δει Vista σε καινούρια laptop, με 2GB μνήμη εννοείται, και τρέχουν μια χαρά. Είχα περάσει το SP1 σε 4-5 laptop και μαζί με κάποια κλασικά optimization tricks το λειτουργικό πήγαινε μια χαρά. Vista +1000 :-D Η πλάκα είναι ότι οι μισοί από όσους δεν γουστάρουν τα Vista έχουν τα επιχειρήματά τους, τα οποια όντως είναι βάσιμα, σεβαστά κλπ. Οι άλλοι μισοί όμως έχουν να προβάλλουν τις κλασικές δικαιολογίες του στιλ "H Microsoft είναι gtp εταιρία, μας καταπιέζει, είναι μονοπώλιο, βρωμάνε οι μασχάλες του Balmer, είναι κατά του Open Source, μας αναγκάζει να αναβαθμίσουμε χωρίς να το θέλουμε κλπ". Ή φυσικά δεν τα έχουν δει ποτέ ούτε από κοντά, αλλά τους είπε ο γείτονας ότι "Vista=bad" και αρχίζουν το κράξιμο.
Socom Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Είναι όμως το θέμα να "σηκώνει" το laptop τα vista? Και να τα τρέχει δηλαδή μια χαρά, γιατί να μην μείνει κανείς στα XP? Πέρα από το κόστος αγοράς των Vista, αν σηκώνει το μηχάνημα τα Vista, με τα ΧP λογικά θα πηγαίνει τρένο. Σίγουρα είναι πιο όμορφα εμφανισιακά. Αυτό μόνο μπορώ να πω, διότι δεν τα χω δουλέψει ιδιαίτερα. Τώρα για το αν είναι πιο ασφαλή, και με τα XP 6 χρόνια στο desktop δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Δεν το χω ψάξει πολύ το ζήτημα βέβαια οπότε δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.
nzeppos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Η διαφορά Vista και XP δεν είναι μόνο η εμφάνιση (αυτό είναι το λιγότερο) και εκεί είναι που δυστυχώς κολλάνε οι περισσότεροι που δεν τα έχουν δουλέψει. Τα Vista είναι απείρως πιο σταθερά από τα XP, πιο λειτουργικά και γενικά είναι καλύτερα σχεδόν σε κάθε τομέα. Αρκεί να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους, όχι να είναι "φτιαγμένος" από την αρχή και να λέει ότι αργούν ενώ δεν αργούν, να βλέπει bugs εκεί που δεν υπάρχουν, να γκρινιάζει για το Networking Center χωρίς να ξέρει πού να ψάξει να το βρει κλπ.
ibiza_fr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 ωραια ολα αυτα που λετε αλλα ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΑ VISTA εξηγηστε μου ΓΙΑΤΙ Ι MICROSOFT ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΑ WINDOWS SE7EN???? Συγνωμη φιλε μου, αλλα πιστευω οτι εισαι λαθος...Δεν μπορει η εταιρεια να καθορισει την διαρκεια ζωης του προιοντος ΤΗΣ, να αποφασισει την περιοδο αποσυρσης/αντικαταστασης του επειδη εσυ δεν... ψηνεσαι? Στην τελικη, δεν σε υποχρεωνει κανεις για τπτ. Δεν γουσταρεις τα εκαστοτε Windows? Βαλε linux, παρε mac, δες το solaris! Δεν σε αναγκαζει κανεις για τπτ, απλα ενα παλαιτερο προιον αποσυρεται... Δηλαδη, αν δεν σου αρεσει, εσενα κ πολλων αλλων, η νεα C-Class, θα απαιτησεις απο την mercedes την επανακυκλοφορια (κ παραλληλη μαλιστα, με συνεπεια εσωτερικο ανταγωνισμο) του παλαιοτερου μοντελου? Αν το παρεις αναποδα, θα δεις οτι εσυ προσπαθεις να αναγκασεις μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ επιχειρηση να κανει οτιδηποτε. Κ η microsoft, οπως ολοι ξερουμε, μονο "κοινωφελες ιδρυμα" δεν ειναι... Σκοπος της ειναι η μεγιστοποιηση των κερδων των μετοχων, κ οχι η ικανοποιηση των επιθυμιων σου... Δεν σου αρεσει? Παιρνεις το καπελακι σου κ φευγεις... Φιλικα παντα, κ χωρις καμια προθεση προσβολης ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ οποτε μου τα επιβαλει...βρες μου ενα μαγαζι εν ελλαδι να σου δινει φορητο η/υ χωρις λειτουργικο.... επισης αυτα τα laptopakia γιατι να εχουν vista εξηγηστε μου και αυτο.... http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=963496&page=2&category=69977907&catalog=21 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=963518&page=2&category=69977907&catalog=21 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156608&page=1&category=69977907&catalog=21
alex2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 ωραια ολα αυτα που λετε αλλα ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΑ VISTA εξηγηστε μου ΓΙΑΤΙ Ι MICROSOFT ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΑ WINDOWS SE7EN???? ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ οποτε μου τα επιβαλει...βρες μου ενα μαγαζι εν ελλαδι να σου δινει φορητο η/υ χωρις λειτουργικο.... επισης αυτα τα laptopakia γιατι να εχουν vista εξηγηστε μου και αυτο.... http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=963496&page=2&category=69977907&catalog=21 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=963518&page=2&category=69977907&catalog=21 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1156608&page=1&category=69977907&catalog=21 Γιατί αν βγάζει λειτουργικό κάθε 7 χρόνια, τότε οι χρήστες θα έχουν εθιστεί και δεν θα θέλουν αλλαγή, όπως και γίνεται με τα XP. Και δεν το παίζω έξυπνος κάπου το διάβασα, αλλά δεν θυμάμαι που για να το παραθέσω.
michalis2610 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε παίδες δε βαρεθήκατε αυτή την ιστορία. Δηλαδή θα γεμίσουμε κάθε section του forum με αυτή τη μ@λ@κία. Έλεος πια. mkyprian το θέμα έχει πάιξει εκτενώς εδώ και 2 χρόνια και υπάρχει ενότητα στο insomnia που αφορά αποκλειστικα τα Win. Συνεπώς...
ocelotgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 τοτε μην δεχτεις το agreement κ παρε τα χρηματα για το os πισω απο την microsoft... κ πες κ στο ινκα να σε βοηθησει. παραλληλα, κατσε διαβασε, ανοιξε δικο σου software house, κ γραψε το δικο σου os, λανσαρε το κ δωσε μια εναλλακτικη στα vista/linux, the xp way, η παραδεξου πως οσο κ να γκρινιαζεις, δεν μπορεις να αλλαξεις κ πολλα χωρις ουσιαστικο λογο. Vive la revolution! Συμφωνω κ εγω με το κλειδωμα, δεν προκειται να καταληξει καπου η κουβεντα...
ibiza_fr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 τοτε μην δεχτεις το agreement κ παρε τα χρηματα για το os πισω απο την microsoft... κ πες κ στο ινκα να σε βοηθησει.παραλληλα, κατσε διαβασε, ανοιξε δικο σου software house, κ γραψε το δικο σου os, λανσαρε το κ δωσε μια εναλλακτικη στα vista/linux, the xp way, η παραδεξου πως οσο κ να γκρινιαζεις, δεν μπορεις να αλλαξεις κ πολλα χωρις ουσιαστικο λογο. Vive la revolution! Συμφωνω κ εγω με το κλειδωμα, δεν προκειται να καταληξει καπου η κουβεντα... φιλε μου οπως βλεπεις ποσως με ενδιαφερεουν τα xp....ειμαι χρηστης linux, απλα ειμαι αντικιμενικος.... αυτο με το "ανοιξε δικο σου software house, κ γραψε το δικο σου os, λανσαρε το κ δωσε μια εναλλακτικη στα vista/linux, the xp way" εξυπναδα ηταν? ετσι για να ξερω.... "Vive la revolution!" αυτη η επανασταση θα σας φαει εσας τους αρχαριους-μη γνωστες.... φιλικα παντα Νικος
arxaggelos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ οποτε μου τα επιβαλει...βρες μου ενα μαγαζι εν ελλαδι να σου δινει φορητο η/υ χωρις λειτουργικο.... Συμφωνώ μαζί σου γενικά, αλλά μαγαζιά τέτοια υπάρχουν αρκετά
ibiza_fr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Συμφωνώ μαζί σου γενικά, αλλά μαγαζιά τέτοια υπάρχουν αρκετά αναφερε μου ενα...
alex2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 αναφερε μου ενα... Στο πλαίσιο μπορείς να πάρεις TurboX με ότι λειτουργικό θέλεις ή ακόμα και χωρίς καθόλου. Δεν νομίζω να περιμένεις κατάστημα που να πουλάει γνωστές μάρκες με επιλογή λειτουργικού, γιατί αυτό δεν έχει να κάνει με το κατάστημα αλλά με τον κατασκευαστή. Οπότε τέτοιες επιλογές έχεις μόνο όταν ο κατασκευαστής είναι ίδιος με το κατάστημα, βλέπε Πλαίσιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.