Προς το περιεχόμενο

Vista,τα Προτιμάτε? ναι ή οχι και γιατι?

mkyprian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft φιλε μου ποτε δεν αλλαζει..οσο το παιζει μικρη κ ευελικτη εταιρεια αλλο τοσο γρια κ δυσκίνητη ειναι.. κ καλα επι Gates μπορει να γινοταν κατι.. (λεμε τωρα)

επι Balmer όμως πιστευω θα παει για φουντο κ βλεπω να την εξαγοραζει η Goοgle τοτε..

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

στο δικό μου μηχάνημα (laptop), με διπύρηνο Intel στα 2,5 Ghz, 4 Gb RAM ,500Gb σκληρό δίσκο, την 9500M GS της Nvidia τα VISTA απλά πετάνε....

τα πάντα γίνονται πολύ γρήγορα, ακόμή και σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας όπου πέφτουν οι κύκλοι του επεξεργαστή...κτλ.

από το άνοιγμα του υπολογιστή μέχρι οτιδήποτε άλλο....

τώρα σίγουρα πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές διαφορές με τα XP....

και σίγουρα πιστεύω ότι είναι πολύ πιο πολύπλοκα... (δεν είχα ξαναεργαστεί σε VISTA μέχρι 4 μέρες πριν...)

το μέλλον θα δείξει πιστεύω κατά πόσο είναι σε θέση να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα VISTA για να γνωρίσουν ακόμη μεγαλύτερη αποδοχή ή κατά πόσο θα εγκαταλείψουν το εγχείρημα "VISTA" περνώντας στα λεγόμενα "7"....

we'll see....

Δημοσ.
Φίλε panos2000gr, αν κ πιστευω σε καλυψε η απαντηση του npapas1977, θα σου πω το εξης:

Δεν με κάλυψε καθόλου...διαφωνώ ριζικά με όσα αναφέρει για τους νεοέλληνες. :-D Το οτι είμαστε λιγότερο ρομποτάκια/πρόβατα ίσως απο τους Αμερικανους δεν μας κανει απαραίτητα και τους πιο σκεπτομενους Ευρωπαιους. Το αποδυκνύει η καθημερινότητα μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διαθέτουμε, η πολιτική ζωή μας κτλ κτλ

[sorry για το off topic moderator ;) ]

1ον Δεν εκανα γενικευση, ειπα την αληθεια :-)

Την δική σου αλήθεια όμως...

3ον Σε οποιο Laptop κ αν τα χω βαλει δεν αξιζουν.. προσφατα εβαλα στο δικο μου 3GB, παλι διαφορα δεν ειδα, οτι βλακειες εκανε πριν τις ξανακανε! 9 στους 10 φιλους κ γνωστους με Laptop, μου λενε βαλε τα ΧΡ, κ ο ενας που δεν το λεει δεν ειχε ποτε ΧΡ, ειναι τυχαιο αυτο???

Εξακολουθώ να διαφωνώ...οποιοσδήποτε laptop C2D με 2gb ram (ακόμη και των 400 ευρώ) πάει σφαίρα τα VISTA, σταθερότατα και σε μερικές εφαρμογές γρηγορότερα και απο τα XP.

Φιλικα darklord.

Πάντα...κουβέντα κάνουμε ! No hard feelings ;)

Δημοσ.
ε ρε τι ΘΕΜΑ ανοιξα ο ανθρωπος και αφινιασε ο κοσμος :-)

λολλλλλλλλ Ούτε στο λίνουξ section να το λέγαμε αυτό δε θα το πίστευαν :Ρ

Μόλις 4 μέρες τώρα παίζω με της εκδόσεις των vista τα home basic/premium τα ξεχνάτε δε τα δούλεψα (Πάντα σε pro ήμουν κ είμαι)

To μηχάνημά μου είναι ένα Ε κάτι (2πύρινο δε θυμάμαι μοντέλο επεξεργαστή σόρρυ) στα 3ghz με 2 γιγα ραμ @ 533 με sli 8600gt και τελικά θα μείνω στα βίστα η 32 ή 64 είμαι τείνω προς τα Ultimate 32 μόνο κ μόνο επειδή τίθεται θέμα συμβατότητας του ΝAS μου (netgear sc101 Ποιός το αγόρασε και δε το μετάνιωσε..:Ρ) Τώρα είμαι με τα 64bit και τρέχουν αρκετά βολικά χωρίς tweaking, μόλις τους βάλω λίγο ακόμα χέρι θα επανέλθω :)

Δημοσ.

Περιπου στο 2002 δε βγηκαν τα XP ? Μεχρι τοτε ειχαμε Win98 SP2 και μερικοι win 2000.

Λοιπον ακου να δεις τι συνεβαινε τοτε με τα 98 και για ποιο λογο πανυγηριζαμε για τα XP που ειχαν ερθει.

Οσο ειχαμε τα win98 υπηρχε ενα σημαντικο προβλημα με τους υπολογιστες μας,

οταν κολαγε κατι οπως π.χ ενα παιχνιδι, ενα photoshop, μια εφαρμογη που τυχαινε να τρεχουμε τοτε κολαγε ΟΛΟ το PC και πεταγε την θρυλικη μπλε οθονη. Επρεπε να πατησεις το γνωστο ctrl alt del και ΑΝ ειχε κεφια ξεκολαγε, αν οχι τοτε παταγες το κουμπακι του reset και bootare παλι απο την αρχη το λειτουργικο...

Ολα τα παραπανω επειδη κολησε π.χ ο explorer...

Ηρθαν λοιπον τα θρυλικα windows XP και συνεβει το εξης απιστευτο, τερμα οι μπλε οθονες!! Καταλαβαινεις επανασταση? Καταλαβαινεις την διαφορα? Κολαγε ενα μαλακισμενο προγραματακι που τυχαινε να τρεχω, το εστελνα στο διαολο ΜΟΝΟ αυτο και οχι να κανω reboot ολο το PC!

Την συνεχεια την ξερουμε ολοι, τα XP κυριαρχισαν και ολοι ειμαστε χαρουμενοι με το λειτουργικο μας.

Πες μου λοιπον τωρα για ποιο λογω να βαλω Vista 32 (τα Vista 64 πιστευω ειναι μονοδρομος αν θελεις να εχεις πανω απο 4Gb μνημη) και θα παω να τα βαλω σημερα. Μονο μη μου πεις για το DX10.

Δημοσ.

σίγουρα μιλάμε για περισσότερα προβλήματα και είναι λογικό αφού στα χp υπάρχει SP3 ενω στα Vista Sp1, και όσο πιο πολύπλοκο ειναι το πρόγραμμα ή το σύστημα, τόσο πιο εύκολο να crashιαρει!

Δημοσ.

εεεεεεεεεεε αράχτεεεεε legendary θα γίνει το trhead..

Ακου εκεί σύγκριση....

Xp sp3

Vista sp1

Xp =7 χρονάκια στο κουρμπέτη

vista= 2 χρόνια περίπου στο κουρμπέτη

Σκεφτείται πριν μιλήσετε πλιζζζζ.!

Δημοσ.
Φυσικά κ επιτρέπεται..αν είναι ένα μηχάνημα γεμάτο ιούς, malware και ότι κακό κυκλοφορεί στο internet..έχει κ έναν χρήστη για τα μπάζα..μπορεί να κάνει κ το καλύτερο pc να σέρνεται..

Αν εσυ εισαι τοσο απροσεκτος με το pc σου και το αφηνεις να γεμισει ολα αυτα που λες τι να πω....Μαλον ετσι εχεις μαθει ωστε αυτο να σκεφτεις πρωτα.

Και οι 2 εγκαταστασεις ηταν φρεσκιες χωρις κανενα εγκατεστημενο προγραμμα μονο οδηγους,χωρις συνδεση ιντερνετ και με συνδεδεμενο μονο το δισκο που εχει το λειτουργικο.Μαλλον καποιοι εχουν δοκιμασει μονο ενα λειτουργικο και εχουν παρωπιδες!

Δημοσ.
Πρώτον λόγω του ότι χρησιμόποιώ Vista το λέω αυτό και δεύτερον Το PC είναι 2 μηνών με 3G Ram, 300 G σκληρό, με κάρτα γραφικών 512ΜΒ και Διπύρηνο στα 2,2!

Εγω συνεχίζω να λέω πως αν είχα Xp to PC θα πέταγε 7 φορές περισσότερο απόσο πάει τώρα! Αν δν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ λυπάμαι!

Φιλε μου σιγουρα θα πεταγε.Το λεω απο προσωοπικη εμπειρια.

Δημοσ.

Δεν είναι πολύπλοκα τα vista

μου επειδή έχεις συνηθίση τα ΧΡ

δεν κάνει τα βίστα άσχημα + ότι θεωρητικά είναι ακόμα σε ανάπτυξη. ενώ τα βίστα έχουν φτάσει σε ένα σημείο σταθερότητας.. δούλεψε τα καλά πρώτα κ μετά πες μου πως τα βρήκες...

Δημοσ.

Πες μου λοιπον τωρα για ποιο λογω να βαλω Vista 32 (τα Vista 64 πιστευω ειναι μονοδρομος αν θελεις να εχεις πανω απο 4Gb μνημη) και θα παω να τα βαλω σημερα. Μονο μη μου πεις για το DX10.

Επειδη οπως υποστηριζουν μερικοι ειναι "μονοδρομος", "εξελιξη" χωρις ομως να λενε το γιατι.:-)

Γιατι καποιοι δε θελουν να παραδεχτουν πως οτι καινουριο δε σημαινει πως ειναι καλυτερο;Τους αρκει να λενε πως χρησιμοποιουν το πιο καινουριο και πως τους προσφερει περισσοτερα χωρις να ξερουν και οι ιδιοι ποια ειναι αυτα.:-)

Δημοσ.

διαβαζω συνεχεια και συνεχεια οτι τα vista ειναι καλυτερα απο τα xp και εχω βαρεθει... δουλευω σε γνωστη αλυσιδα καταστηματων πληροφορικης και βλεπω καθε μερα τα vista σε καινουρια desktop-laptop το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι ΧΑΛΙΑ...αργουν,κολλανε συχνα προβληματα με drivers,codes,programs κτλ κτλ...τωρα σε θεμα επιδοσεων δεν το συζηταω xp και παλι xp και για να δειτε μερικοι που καλυτερα να μασατε παρα να μιλατε δειτε το link που ειναι απο γνωστο site Που μετραει επιδοσεις κτλ κτλ http://www.tomshardware.com/reviews/xp-vs-vista,1531-4.html .... ελπιζω να νιωσετε οτι τα vista ειναι κατι σαν τα Windows Mellenium... δεν λεω και τα xp Οταν βγηκαν ειχαν προβληματα αλλα με το sp1 ολα καλα - ολα ανθηρα.... τωρα με τα vista δεν ειδα διαφορα με το sp1 αν εξαιρεσουμε ελααααααααχιστα την ταχυτητα εκκινησης..Μεχρι και ο Bill Gates σε ενα βιντεο που δεν το βρισκω τωρα που ερωτηθηκε "ποιο ειναι το χειροτερο λειτουργικο μεχρι στιγμης?" εδωσε τη εξης απαντηση "θα σας πω μολις βγει το επομενο λειτουργικο"... και ενα ακομα για να τελειωσω... τα xp κρατησαν αρκετα χρονια στο εμποριο σε συγκριση με τα vista που προσπαθουν να βγαλουν τα Windows 7 πολυ πιο γρηγορα απ'οτι λεγανε. Γιατι αραγε? αφου τα vista ειναι τελεια οπως υποστηριζουν πολυ τοτες γιατι να βγαλουν καινουριο λειτουργικο και μαλιστα νωριτερα απο την αναμενομενη ημερομηνια? ε?

Δημοσ.
Δεν είναι πολύπλοκα τα vista

μου επειδή έχεις συνηθίση τα ΧΡ

δεν κάνει τα βίστα άσχημα + ότι θεωρητικά είναι ακόμα σε ανάπτυξη. ενώ τα βίστα έχουν φτάσει σε ένα σημείο σταθερότητας.. δούλεψε τα καλά πρώτα κ μετά πες μου πως τα βρήκες...

Μα κανεις δεν ειπε τα νista πολυπλοκα.Μονο πολυ πιο αργα απο τα xp.Ειναι σταθερα και ευκολα στη χρηση ομως κανουν καινουρια μηχανηματα μας να φαινονται πεντετιας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...