dunnor Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Καλή σας μερα εχω ενα προβλημα με τι καρτα γραφικων Sapphire Ati 3870x2. Το προβλημα ειναι οταν παω να συνδεσω το 8-pin (PCI express cable τροφοδοσιας) και το 6-pin, για να δουλέψει το Crossfire συγκεκριμενης καρτας. Οταν τα συνδεω και τα δυο τοτε οταν ανοιγω το PC ο ανεμιστηρας της καρτας βαραέι κοκκινο, κανει σα ψυγειο και δεν ανοιγει το PC. Οταν παλι συνδεω το 6-pin και στη θεση του 8-pin βαζω αλλο ενα 6-pin tote to PC ανοιγει κανονικα αλλα το συστημα μου βλεπει την hd3870x2 σαν 2 διαφορετικες καρτες γραφικων αντι για μια που να λειτουργει σε Crossfire. Με λιγα λογια οταν παω να συνδεσω το 8pin και το 6pin οπως πρεπει κανονικα το PC απλα δεν ανοιγει. Αν καποιος μπορει να βοηθησει με το τι φταιει η με το τι πρεπει να κανω θα ημουν ευγνωμων. Ευχαριστω
John-lamia Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 μ΄αλλων θελει μονο το 6απινο για να δουλεψει... δε ξερω κ΄ ολλας... αλλα οτι σου βλεπει την καρτα για 2 διαφορετικες καρτες γραφικων αντι για μια που να λειτουργει σε Crossfire ειναι οκ... τωρα την πειρες ? η σου εβγαλε προβλιματα στην πορεια?
dunnor Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 @ john-lamia: θελει το 8pin για να ενερογποισεις τa overclocking capabilities της καρτας και για να ενεργοποιησεις το crossfire. @ vasi: εχω τροφοδοτικο 850W-1200W kai to 8pin που βαζω ειναι το μοναδικο 8pin που φευγει απο τη βαση του τροφοδοτικου.
Venisk Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 @ vasi: εχω τροφοδοτικο 850W-1200W kai to 8pin που βαζω ειναι το μοναδικο 8pin που φευγει απο τη βαση του τροφοδοτικου. Τι τροφοδοτικό έχεις?850 ή 1200? τι μάρκα?..
vasi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Καλή σας μερα εχω ενα προβλημα με τι καρτα γραφικων Sapphire Ati 3870x2. Το προβλημα ειναι οταν παω να συνδεσω το 8-pin (PCI express cable τροφοδοσιας) και το 6-pin, για να δουλέψει το Crossfire συγκεκριμενης καρτας. Οταν τα συνδεω και τα δυο τοτε οταν ανοιγω το PC ο ανεμιστηρας της καρτας βαραέι κοκκινο, κανει σα ψυγειο και δεν ανοιγει το PC. Οταν παλι συνδεω το 6-pin και στη θεση του 8-pin βαζω αλλο ενα 6-pin tote to PC ανοιγει κανονικα αλλα το συστημα μου βλεπει την hd3870x2 σαν 2 διαφορετικες καρτες γραφικων αντι για μια που να λειτουργει σε Crossfire. Με λιγα λογια οταν παω να συνδεσω το 8pin και το 6pin οπως πρεπει κανονικα το PC απλα δεν ανοιγει. Αν καποιος μπορει να βοηθησει με το τι φταιει η με το τι πρεπει να κανω θα ημουν ευγνωμων. Ευχαριστω Απορώ κάνεις ένα θέμα,μη ολοκληρωμένο. Πως θα σε βοηθησουμε αν δεν μας πεις ολη σου την συνθεση του υπολογιστη ?
dunnor Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Το τροφοδοτικο που εχω ειναι αυτο ακριβως: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1018183
Venisk Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Οταν παλι συνδεω το 6-pin και στη θεση του 8-pin βαζω αλλο ενα 6-pin tote to PC ανοιγει κανονικα Αυτό το έκανες μήπως καταλάθος από πριν, κ μετά κατάλαβες πως μα μπαίνει το 8pin?γιατί δεν έπρεπε να το κάνεις, ούτε υπήρχε περίπτωση να το σκεφτείς, οπότε υποθέτω πως απλά το έκανες καταλάθος..
vasi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 @ vasi: εχω τροφοδοτικο 850W-1200W kai to 8pin που βαζω ειναι το μοναδικο 8pin που φευγει απο τη βαση του τροφοδοτικου. τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού είναι αυτά από το plaisio * 1 X 20/24 Pin * 2 X 4 Pin CPU * 2 X 4 Pin FDD * 9 X 4 Pin Molex * 9 X 4 Pin Sata * 2 X 6 Pin PCIe * 2 X 8 (6+2)Pin PCIe * 1 X 8 Pin EPS 12V γιατί εσύ βλέπεις ενα μοναδικό 8pin που φεύγει απο τη βάση του τροφοδοτικού.
dunnor Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 @vasi: πληρες συστημα CPU: INTEL CORE2 QUAD 6600 MOBO: ASUS MAXIMUS EXTREME RAM: ASUS DDR3 1333mhz 9-9-9-20 Graphic Card: SAPPHIRE ATI 3870X2 HD: WESTERN DIGITAL RAPTOR 150GB 10.000RPM POWER SUPPLY: 850W-1200W CHIEFTEC TOWER: THERMALTAKE ARMOR+ @venisk: δεν το εκανα απο λαθος απλα το 8pin δεν επαιζε απο την αρχη, εψαξα λιγο στο google και το να βαλεις 6pin anti 8 pin δουλευει αλλα οχι σαν crossfire. με το 8pin σοθ επιτρεπει να το κανεις crossfire και να"ξεκλειδωσεις" το overclocking του CCC της ATI.
vasi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 αφού γράφεις ότι ένα 8pin που φεύγει απο τη βάση του τροφοδοτικού. Για ψαξε καλυτερα, το 8πινο του τροφοδοτικού ειναι 6πιν+2πιν= 8πινο και επιλεγεις
dunnor Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 @vasi: βαζω ενα εκ των 2 8πινων που εχει το 3ο που γραφει 12v PCIe δε το βλεπω πουθενα. υπαρχει πιθανοτητα να ειναι spare? επισης δεν ξερω τι κανουν στο πλαισιο αλλα οι προδιαγραφες του τροφοδοτικου μου δεν γραφουν για 3 8πινα αλλα για 2 αν εχεις χρονο δες λιγο αυτο. λεει 2x6pin kai 2x8pin http://www.chieftec.com/super-power.html
vasi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 από το πλαίσιο την αγόρασες θα την πας για έλεγχο .
vasi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 @vasi: βαζω ενα εκ των 2 8πινων που εχει το 3ο που γραφει 12v PCIe δε το βλεπω πουθενα. υπαρχει πιθανοτητα να ειναι spare? επισης δεν ξερω τι κανουν στο πλαισιο αλλα οι προδιαγραφες του τροφοδοτικου μου δεν γραφουν για 3 8πινα αλλα για 2 αν εχεις χρονο δες λιγο αυτο. λεει 2x6pin kai 2x8pin http://www.chieftec.com/super-power.html κοιταξε # 2 X 6 Pin PCIe # 2 X 8 (6+2)Pin PCIe # 1 X 8 Pin EPS 12V το τρίτο 8pin είναι 12v και δεν έχει σχέση με τα γραφικά, η χρησιμοποίηση αφορά αποκλειστικά για τον επεξεργαστή Το έχεις συνδέσει στην μητρική επάνω ?
Kapazo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Mηπως βαζεις λαθος 8pin ; και βαζεις το 8pin του επεξεργαστη γιατι το τροφοδοτικο σου εχει 2 8 πιν για καρτα γραφικων και δυο 8πιν για επεξεργασρτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.