Προς το περιεχόμενο

AMD PHENOM 9950 ή INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600!!

panoramix222000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

σίγουρα είναι πιο ακριβές οι DDR3 αλλά οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά...

στην χειρότερη βάζεις 3gb αντί για 6 :P

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο Q6600 θα πέσει 10$ αν θυμάμαι καλά μέχρι το τέλος του μήνα.

Άλλα και σεις τι άλλες εκπτώσεις θέλετε? Ήδη έχουν ξεφτυλιστεί οι τιμές των επεξεργαστών,και δικαίως ο Q6600 αποκαλύται ο επεξεργαστής του λαού :P

Δημοσ.
Βασικά αναμένεται στήσιμο συστήματος για ένα φίλο (το πολύ 700Ε το κουτί) και αναρωτιέμαι αν αξίζει αυτόν τον καιρό...

Από την άλλη σκέφτομαι οτι οι DDR3 είναι ψηλά ακόμα και με αυτό το budget (δεν παίζει να ανέβει) δύσκολο να στήσεις αξιοπρεπές σύστημα...

Διαφωνώ στο ότι με 700? δεν στήνεις αξιοπρεπές μηχάνημα!! Αλλά εξαρτάται και τι εννοιείς αξιοπρεπές μηχάνημα!

Δημοσ.

τώρα για αυτό που είπες ότι οι dual core είναι γρηγορότεροι μόνο στα παιχνίδια είναι λάθος...

είναι γρηγορότεροι σε όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν μέχρι 2 πυρήνες, δλδ στο 90% των εφαρμογών που υπάρχουν αυτή την στιγμή...

ναι ναι..,. έχεις απόλυτο δίκιο... απλά πολύ πιο γρήγορα θα προσαρμοστούν οι developers λογισμικού παρά παιχνιδιών. Και κάποιος που ασχολείται με video encoding θα το καταλάβει, γιατί 2 encode μαζί μπορείς να κάνεις, κι ας χρησιμοποιεί το software μόνο δύο πυρήνες (2 πυρήνες για κάθε encoding), δύο παιχνίδια όμως μαζί δεν μπορείς να παίξεις (lol). Άλλοστε, νομίζω πως φάνηκε αυτό και στην εξήγηση που έγραψα από κάτω. Thanx που το ξεκαθάρισες, να μην έχει ο κόσμος λάθος εντύπωση...

Διαφωνώ στο ότι με 700? δεν στήνεις αξιοπρεπές μηχάνημα!!

Κι εγώ διαφωνώ... με μια ματιά μόνο βρήκα αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=928615&catalog=20&category=69977681

έχει 750ευρώ, αλλά έχει και 22" οθόνη... οπότε, αν το ψάξει λίγο κανείς και δεν πάρει έτοιμο σύστημα, άνετα μπορεί να κάνει καλό σύστημα που να τρέχει/παίζει τα πάντα με 700ευρώ... Όπως λέει και ο παππούς Soulis παραπάνω, οι τιμές έχουν πέσει πολύ... και όχι μόνο σε επεξεργαστές :)

Δημοσ.
Διαφωνώ στο ότι με 700? δεν στήνεις αξιοπρεπές μηχάνημα!! Αλλά εξαρτάται και τι εννοιείς αξιοπρεπές μηχάνημα!

Αναφέρομαι στην upcoming πλατφόρμα της Intel.

Δημοσ.

AMD PHENOM 9950 ή INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600!!

Κατέληξα στον E8400, ευχαριστώ όλους όσους ποστάρανε!!!!

Aυτό μου θυμίζει λίγο το "'Εχεις καλό τσίπουρο? - Βεβαίως! - Καλό κρασί ? - Βεβαίως!! - Καλά φέρε μιά μπύρα" LOL Δηλαδή panoramix μπορεί να έπαιρνες και κανένα mac ?

Kαλό είναι να υποστηρίζουμε την Amd γιά να ανεβαίνει ο ανταγωνισμός και να έχουμε καλύτερα και φτηνότερα προιόντα, αλλά όταν πρόκειται γιά την τσέπη μου, δεν πρόκειται ποτέ να πάρω phenom όταν μπορώ να πάρω quad, έστω και τον 6600... Δηλαδή σε 5 μήνες που θα έχουν αλλάξει και οι 2 πλατφόρμες, αν αποφασίσω να πουλήσω τον phenom, ποιός θα τον πάρει ? και πόσο? ενώ ο quad με τόσο μεγάλη εγκατεστημένη βάση χρηστών, θα πουληθεί αμέσως ... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Δημοσ.

Kαλό είναι να υποστηρίζουμε την Amd γιά να ανεβαίνει ο ανταγωνισμός και να έχουμε καλύτερα και φτηνότερα προιόντα, αλλά όταν πρόκειται γιά την τσέπη μου, δεν πρόκειται ποτέ να πάρω phenom όταν μπορώ να πάρω quad, έστω και τον 6600... Δηλαδή σε 5 μήνες που θα έχουν αλλάξει και οι 2 πλατφόρμες, αν αποφασίσω να πουλήσω τον phenom, ποιός θα τον πάρει ? και πόσο? ενώ ο quad με τόσο μεγάλη εγκατεστημένη βάση χρηστών, θα πουληθεί αμέσως ... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

βασικά, ποτέ δεν θα αγόραζα επεξεργαστή με βάση την αξία μεταπώλησης... αλλά δεν καταλαβαίνω και τι εννοείς όταν λές "εγκατεστημένη βάση χρηστών"... άλλοστε, για να πάρει κανείς μεταχειρισμένο επεξεργαστή πρέπει να είναι πιο "ψαγμένος" από κάποιο "κοινό" χρήστη υπολογιστή.

Μην ξεχνάς πως αν είναι να αλλάζει κανείς σύστημα κάθε 6 μήνες, με τον phenom θα αλλάξεις μόνο τον επεξεργαστή και όχι μητρική ή μνήμες...

Δημοσ.

Ιντελ φίλε...η ΑΜΔ έχει χάσει εδώ και χρόνια το στιγμιαίο προβάδισμα που είχε αποκτήσει και το βλέπω εγώ που έκανα το λάθος να βάλω...

Δημοσ.
β... αλλά δεν καταλαβαίνω και τι εννοείς όταν λές "εγκατεστημένη βάση χρηστών"... άλλοστε, για να πάρει κανείς μεταχειρισμένο επεξεργαστή πρέπει να είναι πιο "ψαγμένος" από κάποιο "κοινό" χρήστη υπολογιστή.

Μην ξεχνάς πως αν είναι να αλλάζει κανείς σύστημα κάθε 6 μήνες, με τον phenom θα αλλάξεις μόνο τον επεξεργαστή και όχι μητρική ή μνήμες...

Eννοώ ότι όταν θα αποφασίσει κάποιος να πουλήσει τον quad του, υπάρχουν χιλιάδες χρήστες με c2duo που θα το δουν σαν ευκαιρία γιά μιά (περιορισμένη έστω) αναβάθμιση (σύμφωνα και με τις τότε ανάγκες των εφαρμογών τους βέβαια)... Αλλωστε τα περισσότερα αν όχι όλα c2d mainboards παίρνουν και τους quad...

Αντίθετα, όσο καλός και να είναι ο phenom και όσο συμβατά να είναι τα mainboards που τον υποστηρίζουν με το AM3, όταν βγεί το καινούριο τσιπ της amd, τότε τα υπάρχοντα mainboards θα φανούν "λίγα"... Εδώ δεν βλέπεις τι γίνεται με την intel? Κάθε 2 μήνες καινούρια chipset g31/33/35, g41/43/45, p31/35, p43/45, q33/35, q43/45, x38/48...... και τα αντίστοιχα mainboards γιά να υποστηρίζουν τις νέες υλοποιήσεις... Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάποιος από phenom σε καινούριο και θα μείνει στο παλιό mainboard ? Οι ιντελάκηδες μόνο τα κάνουν αυτά γιατί αλλάζουν από c2d σε quad χωρίς να φρενάρονται οι quad από το mainboard...... Με τον Nehalem είναι άλλη ιστορία...

Γι'αυτό λέω ότι η μεταπωλητική αξία (μη την αγνοούμε, πάντα υπάρχει σαν παράμετρος ειδικά όταν είμαστεαναποφάσιστοι), δεν αφορά μόνο την cpu... πολλές φορ'ες αφορά ολόκληρη την πλατφόρμα...

Δημοσ.
Ιντελ φίλε...η ΑΜΔ έχει χάσει εδώ και χρόνια το στιγμιαίο προβάδισμα που είχε αποκτήσει και το βλέπω εγώ που έκανα το λάθος να βάλω...

Δηλαδή;;; Έχουμε καμμιά προσωπική εμπειρία με phenom;; ή μιλάμε για athlon x2;;;

btw, πολύ καλό το nickname σου :-)

Eννοώ ότι όταν θα αποφασίσει κάποιος να πουλήσει τον quad του, υπάρχουν χιλιάδες χρήστες με c2duo που θα το δουν σαν ευκαιρία γιά μιά (περιορισμένη έστω) αναβάθμιση (σύμφωνα και με τις τότε ανάγκες των εφαρμογών τους βέβαια)... Αλλωστε τα περισσότερα αν όχι όλα c2d mainboards παίρνουν και τους quad...

χμ... δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές... χωρίς όμως να αναιρώ αυτό που ανέφερα παραπάνω. Φαίνετε πολύ δελεαστικό να μπορεί κανείς να βάλει τους καινούργιους amd σε παλιά μητρική και ο μόνος περιορισμός να είναι οι DDR2 μνήμες. Για να ξεκαθαρίσω όμως την θέση μου, δεν είμαι fanboy των AMD σε καμμία περίπτωση, και μάλιστα τυχαίνει στο σπίτι μου να έχω και amd και intel. Απλά ψάχνω κι εγώ να κάνω αναβάθμιση, και ήμουν έτοιμος να πάρω τον q6600, αλλά το ξανασκέφτομαι, περισσότερο λόγο των νέων cpu που αναμένονται σε λίγο καιρό. Μακάρι να μπορούσα να περιμένω μέχρι τότε (αν και οι τιμές δεν νομίζω να είναι και τόσο χαμηλές στην κυκλοφορία τους) αλλά δεν νομίζω να αντέξω μέχρι τότε.

Η βασική διαφορά δε που βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο (γιατί σε επιδόσεις είναι περίπου στα ίδια κυβικά) είναι στο overclocking. Οι AMD αποδίδουν καλύτερα με ανεβασμάνες στροφές, αλλά είναι δύσκολο να τους clockaρεις (anandtech- την έκαψε την μητρική για να κάνει overclock), οι Ιντελ είναι παιχνιδάκι να τους clockάρεις, αλλά αποδίδουν λίγο χειρότερα. Πάμε βέβαια να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι, αλλά καλή είναι η κουβεντούλα :-)

Α, και αν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα "πράσινο" σύστημα, οι Intel είναι μονόδρομος. Οι AMD χρειάζονται περισσότερα watt σε idle και high load... Όχι πως είναι κάτι που θα το προσέξει κανείς, αλλά αν έχετε αυξημένη οικολογική συνείδηση, τότε αφήστε τους amd (τουλάχιστον μέχρι τα 45nm που θα έρθουν).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...