Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 πάντως for the record ο Phenom 9950 είναι καλύτερος από τον Core 2 Quad Q6600... αν κ ο q6600 ειναι καλιτερος απ τον 9550, δεν στον πρωτινω λάθος cpu συγκρίνεις η ιντελ ειναι κοριφη οχι βλακιες γιατι στη δουλια που δολευω σε μια ετερία και δεν πουλαμε σχεδον καθολου αμντ μονο ιντελ και αλουσ αλλα ιντελ = κο- ρι- φή τι ενοεις? οι υπολογιστες δεν ήταν ουτε παλυ ουτε κενούργοι το ιδιο και οι επεξεργαστες o Οgunsoto έγινε αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού μου φαίνεται...
wizzy Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 στο ίδιο πνεύμα με το post του De@th LOrd, αλλά εντελώς offtopic, θέλω να παρατηρήσω κάτι: Το να μην γράφουμε greeklish στο forum δεν σημαίνει ότι θα μεταγλωττίζουμε οτιδήποτε στην Ελλήνική. Για παράδειγμα ο Driger πιο πάνω γράφει "αμντ". ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΜΝΤ" ΕΙΝΑΙ AMD!!!!. Έλεος δηλαδή! Δεν ασχολούμαι με την ορθογραφία διότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι δυσλεκτικός, αλλά και πάλι υπάρχει ο γαμωορθογραφικός έλεγχος στο word, δεν είναι κακό, χρησιμοποιείστε τον!
De@th L0rd Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό το ΑΜΜΜΜΝΤ μου θυμίζει τρελή αγελάδα πάντως. Με δυσλεξία.
overclockerd Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 πάντως for the record ο Phenom 9950 είναι καλύτερος από τον Core 2 Quad Q6600... λάθος cpu συγκρίνεις o Οgunsoto έγινε αντιπρόεδρος του Εδεσαϊκού μου φαίνεται... Και κατι offtopic... μου θύμησες εκείνο το θείκο βίντεο που μιλάει ο ogunsoto για το πέναλτυ(ητανε πενάλτυ xD) που δεν δόθηκε στον εργότελη οσο για την επιλόγη του φίλου μας, και εγώ θά ελεγά ή τον core 2 duo 8500 ή τον 8400,κάλη επιλόγη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 μου θύμησες εκείνο το θείκο βίντεο που μιλάει ο ogunsoto για το πέναλτυ(ητανε πενάλτυ xD) που δεν δόθηκε στον εργότελη κανονικα έπρεπε να σου θυμίσει και το video με τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού...
De@th L0rd Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Ειλικρινά αυτό το βίντεο με κάνει να θέλω να τα σπάσω όλα!
Unsouled Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια σας παιδία, θα ήθελα την γνώμη σας για ποιον από τους δύο επεξεργαστές να βάλω?Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!! Πολύ καλύετρος ο 6600 για μένα και μπορείς να κάνεις και πιο εύκολα overclcking αν σε ενδιαφέρει...
wizzy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 στο post #12 είπε ότι αγόρασε τον Ε8400, το θέμα θεωρείται λήξαν.
foufoutios Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.youtube.com/watch?v=3ZgqeVSa2Ys εγω προτεινω αυτο παντως
kogos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Θα ήθελα πάντως να σχολιάσω, για αυτούς που ψάχνουν να αγοράσουν καινούργιο επεξεργαστή, και έτυχε να "πεταχτούν" σε αυτό το thread... κι ας αγόρασε το παλικάρι παραπάνω τον intel E8400... Κατ'αρχήν, πολύ καλή επιλογή ο E8400 που επέλεξες... αλλά ()... Είμαστε σε περίοδο αναμονής για τα νέα socket και από τις δύο εταιρίες, οπότε περιμένουμε το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα νέο AM3 socket από την AMD, και η Intel να ακολουθεί (αν δεν προλάβει) την AMD... Βασικό όμως στοιχείο για κάποιον που φτιάχνει καινούργιο PC είναι πως το νέο socket AM3 θα είναι συμβατό με AM2+ μητρικές κάρτες... άρα αν αγοράσει κανείς τον AMD 9950, και θέλει αλλαγή στο μέλον για αναβάθμιση, μπορεί να την κάνει χωρίς να αλλάξει μητρική... Αυτό δεν θα ισχύει με τους καινούργιους Intel όμως. Ακόμα, οι Intel Q6600 και AMD 9950 είναι ίδιοι σε επιδόσεις. Ανάλογα τα τεστ, ο ένας περνάει στις μετρήσεις για λίγο τον άλλο. Ο Ε8400 και Ε8500 είναι πιο χαμηλά σε επιδόσεις... ΕΚΤΟΣ από τα παιχνίδια... Και ο λόγος δεν είναι γιατί οι Ε8400 και Ε8500 (ο Ε8500 είναι και πιο ακριβός από τον AMD 9950) είναι καλύτεροι... αλλά γιατί απλά έχουν μόνο 2 πυρήνες, και όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί έξω δεν έχουν ακόμα υποστήριξη για 4 πυρήνες. Άρα, όταν ο Ε8400 χρειαστεί να δείξει τα δόντια του σε παιχνίδι, θα δώσει το 100% των 3.0 GHz, ενώ στην περίπτωση των Q6600 και 9950, μόνο οι δύο πυρήνες από τους τέσσερεις θα πάρουν τη δουλειά, οπότε 50% load (τα λέω όσο πιο απλά γίνεται για να μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες όπου δεν χρειάζεται, αλλά όποιος θέλει περισσότερα τεχνικά, εδώ είμαστε). Στο μέλλον όμως τι θα γίνει;;; κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν να έρχονται παιχνίδια με 4-core support, αλλά ακούγετε πως δεν είναι και τόσο μακρια (κάτι ακούγεται για το Diablo3, αλλά τίποτα σίγουρο)... Λόγω των παραπάνω δύο σημείων, θα επέλεγα 9950... ειδικά σε συνδιασμό με μία ati 4850, μπορεί να κάνει τα πάντα. Αντίστοιχος με τον 9950 είναι ο Q6600, και οι δύο σε τιμές 150 ευρώ (λίγο πάνω-λίγο κάτω). Δεν λέω, η Intel έχει στην αγορά και καλύτερους επεξεργαστές, που η AMD δεν μπορεί να ακολουθήσει, αλλά στο όριο των 150 ευρώ, πιστεύω πως ο AMD είναι η καλύτερη λύση. Μπορώ να προσθέσω και SSE 4.1 που έχει ο 9950 και καλύτερη stock ψύκτρα από τον Intel, αλλά δεν νομίζω αυτά να κάνουν την διαφορά. P.S.: sry για τα ορθρογραφικά αλλά το γράφω γρήγορα το post γιατί είμαι δουλειά και το αφεντικό κυκλοφορεί αμέριμνο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 οπότε περιμένουμε το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα νέο AM3 socket από την AMD, και η Intel να ακολουθεί (αν δεν προλάβει) την AMD... η νέα γενιά της Intel με το νέο socket βγαίνει Νοέμβριο τελικά, πιο νωρίς από το ΑΜ3 και τους 45nm cpus της AMD... Ο Ε8400 και Ε8500 είναι πιο χαμηλά σε επιδόσεις... ΕΚΤΟΣ από τα παιχνίδια... Και ο λόγος δεν είναι γιατί οι Ε8400 και Ε8500 (ο Ε8500 είναι και πιο ακριβός από τον AMD 9950) είναι καλύτεροι... αλλά γιατί απλά έχουν μόνο 2 πυρήνες, και όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί έξω δεν έχουν ακόμα υποστήριξη για 4 πυρήνες. Άρα, όταν ο Ε8400 χρειαστεί να δείξει τα δόντια του σε παιχνίδι, θα δώσει το 100% των 3.0 GHz, ενώ στην περίπτωση των Q6600 και 9950, μόνο οι δύο πυρήνες από τους τέσσερεις θα πάρουν τη δουλειά, οπότε 50% load (τα λέω όσο πιο απλά γίνεται για να μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες όπου δεν χρειάζεται, αλλά όποιος θέλει περισσότερα τεχνικά, εδώ είμαστε). Στο μέλλον όμως τι θα γίνει;;; κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν να έρχονται παιχνίδια με 4-core support, αλλά ακούγετε πως δεν είναι και τόσο μακρια (κάτι ακούγεται για το Diablo3, αλλά τίποτα σίγουρο)... στα παιχνίδια, αν παίζεις σε 1280χ1024 με ανοιχτά φίλτρα ή σε 1680χ1050 και πάνω ανάλυση, ο cpu δεν παίζει ιδιαίτερο ρολο ακόμα και αν έχει 2 cores παραπάνω...το παν είναι η κάρτα γραφικών... τώρα για αυτό που είπες ότι οι dual core είναι γρηγορότεροι μόνο στα παιχνίδια είναι λάθος... είναι γρηγορότεροι σε όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν μέχρι 2 πυρήνες, δλδ στο 90% των εφαρμογών που υπάρχουν αυτή την στιγμή...
phanispal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 ThReSh τι θα παιχτεί με τους Nehalem; Γνωρίζουμε τιμές και επιδόσεις συγκριτικά με τους υπάρχοντες; Αναμένεται πτώση τιμών;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 περιμένω "επίσημα" reviews για να έχω σωστή άποψη, ότι έχει βγει μέχρι τώρα δεν το εμπιστεύομαι ιδιαίτερα... τώρα για πτώση τιμών στους υπάρχοντες no idea...
phanispal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Βασικά αναμένεται στήσιμο συστήματος για ένα φίλο (το πολύ 700Ε το κουτί) και αναρωτιέμαι αν αξίζει αυτόν τον καιρό... Από την άλλη σκέφτομαι οτι οι DDR3 είναι ψηλά ακόμα και με αυτό το budget (δεν παίζει να ανέβει) δύσκολο να στήσεις αξιοπρεπές σύστημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.