bad_freddy Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα, εδω κ ενα μήνα πήρα καινούριο pc και επέλεξα για κάρτα γραφικών την 9600GT, μου έχει εμφανίσει όμως το εξής: Στα παιχνίδια που παίζω απο όταν τον πήρα (WoW, Oblivion και Test Drive Unlimited χωρίς να εχω δοκιμάσει κι άλλα) σε ανύποπτο χρόνο παθαίνει μια αναλαμπή και αλλιώνει τα χρώματα (σαν αρνητικό πχ) και δεύτερον απεικονίζει ολα τα γραφικά ανακατεμένα... Φτιάχνει εφόσον με "τυφλό" σύστημα βγώ απο το παιχνίδι και ξαναμπώ αλλά και πάλι ειναι άγνωστο αν κ σε πόση ώρα θα το ξανακάνει και ειδικά όταν το κάνει σε κρίσιμες στιγμές ειναι το χειρότερο μου! Υπάρχει τρόπος να φτιάξει? Τι μπορει να φταίει? Ενημερώτικα οι drivers που έχω ειναι οι 6.14.11.7519 (βάσει του device manager) Ευχαριστώ προκαταβολικά
Kapazo Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Εαν το προβλημα λυνεται επειτα απο την εξοδο των παιχνιδιων πιθανοτατα θα εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες. Πες μας ακριβος πια 9600Gt εχεις για να σου δωσουμε παραπανω πληροφοριες , επιπλεον μπορεις να κατεβασεις το riva tuner ( free ware εφαρμογη) και να τσεκαρεις τις θερμοκρασιες και εφοσον ειναι υψηλες με το ιδιο προγραμμα να ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα.
bad_freddy Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Εαν το προβλημα λυνεται επειτα απο την εξοδο των παιχνιδιων πιθανοτατα θα εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες. Πες μας ακριβος πια 9600Gt εχεις για να σου δωσουμε παραπανω πληροφοριες , επιπλεον μπορεις να κατεβασεις το riva tuner ( free ware εφαρμογη) και να τσεκαρεις τις θερμοκρασιες και εφοσον ειναι υψηλες με το ιδιο προγραμμα να ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα. Η κάρτα είναι της ASUS με 1GB ram οπότε σύμφωνα με το site της πρέπει να είναι η ASUS EN9600GT/HTDI/1G (δεν έχει κι άλλη 9600GT με 1GB). Εγκατέστησα το Riva Tuner και σε idle έχω core temp 52-53 βαθμούς. Είναι καλα? Εννοείται βέβαια οτι θα τσεκάρω την θερμοκρασία και μετά απο το κόλλημα που είπα οτι γίνεται. Κάθε άλλη πρόταση ή ίδεα ευπρόσδεκτή βέβαια.
Delirium Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Κατεβασε το GPU-Z και τσεκαρε θερμοκρασιες, σε στρεσαρισμα ομως, π.χ. με το ATITOOL http://www.techpowerup.com/downloads/1153/TechPowerUp_GPU-Z_v0.2.7.html http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/ATITool.shtml
summit1_1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 ελατωματική κάρτα γραφικών δεν παίζει λέτε? εγω πάντως έχω αλλάξει ούκ ολίγες φορές...
panosvlass Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Το προβλημα που περιγραφεις μοιαζει με ενα δικο μου που το εψαχνα αρκετο καιρο, ειχα ανοιξει και αυτο το θεμα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249539 Δες τις φωτογραφιες και ειδικα αυτην απο το 3Dmark. Και σε μενα εκανε ακριβως οτι περιγραφεις.Περιεργα χρωματα και μπερδεμα των textures. Τελικα μετα απο ψαξιμο η καρτα ηταν μια χαρα.Αφου τα αλλαξα ολα και τα δοκιμασα σε αλλο pc, το ελλατωματικο ηταν το ενα dimm RAM. Και επειδη ειχα 2Χ2 "βαραγε" οταν μαλλον "γεμιζε" και το δευτερο dimm.Η πλακα ηταν οτι το memtest δεν εβρισκε κανενα λαθος και ετσι παντα το ειχα επανω αφου και καλα περασε το τεστ αλλα τελικα αυτο ηταν που μου εβγαλε την ψυχη. Για δοκιμασε και εσυ μην ειναι το ιδιο.
bad_freddy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Το προβλημα που περιγραφεις μοιαζει με ενα δικο μου που το εψαχνα αρκετο καιρο, ειχα ανοιξει και αυτο το θεμα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249539Δες τις φωτογραφιες και ειδικα αυτην απο το 3Dmark. Και σε μενα εκανε ακριβως οτι περιγραφεις.Περιεργα χρωματα και μπερδεμα των textures. Τελικα μετα απο ψαξιμο η καρτα ηταν μια χαρα.Αφου τα αλλαξα ολα και τα δοκιμασα σε αλλο pc, το ελλατωματικο ηταν το ενα dimm RAM. Και επειδη ειχα 2Χ2 "βαραγε" οταν μαλλον "γεμιζε" και το δευτερο dimm.Η πλακα ηταν οτι το memtest δεν εβρισκε κανενα λαθος και ετσι παντα το ειχα επανω αφου και καλα περασε το τεστ αλλα τελικα αυτο ηταν που μου εβγαλε την ψυχη. Για δοκιμασε και εσυ μην ειναι το ιδιο. Ναι όντως το πρόβλημα μου και απο τα screens σου μοιάζει πάρα πολυ με το δικό μου εκτός απο το ότι δεν μου το έχει κάνει ποτέ στο desktop αλλά μόνο σε παιχνίδια μέσα. Ειδικά η pic απο το 3DMark είναι όπως τα περιέγραφα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι τόσο γνώστης για να αρχίσω τα πειράματα με τα dimm της RAM και πολύ φοβάμαι πως αν πέριγράψω το πρόβλημα στον τεχνικό του καταστήματος που πήρα το pc θα μπλεχτώ χειρότερα μέχρι να βγάλω άκρη... Υ.Γ. Και χτές μου το έκανε με την διαφορά ότι αντί απλά να αλλοιώσει τα χρώματα κ τα γραφικά μετά πέταξε κ μια ωραιότατη μπλέ οθόνη και κλασσικά έκανε restart επιτόπου...
panosvlass Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν εχεις κανα γνωστο να δοκιμασεις με αλλη καρτα και μια με αλλες μνημες? Αλλιως περιεγραψε του το προβλημα οπως μπορεις, τραβα φωτογραφιες δειξτες του και ολο και κατι θα βρει. Στην τελικη πες του να σου κανει εναν γενικο ελεγχο.
bad_freddy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Το προβλημα που περιγραφεις μοιαζει με ενα δικο μου που το εψαχνα αρκετο καιρο, ειχα ανοιξει και αυτο το θεμα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249539Δες τις φωτογραφιες και ειδικα αυτην απο το 3Dmark. Και σε μενα εκανε ακριβως οτι περιγραφεις.Περιεργα χρωματα και μπερδεμα των textures. Τελικα μετα απο ψαξιμο η καρτα ηταν μια χαρα.Αφου τα αλλαξα ολα και τα δοκιμασα σε αλλο pc, το ελλατωματικο ηταν το ενα dimm RAM. Και επειδη ειχα 2Χ2 "βαραγε" οταν μαλλον "γεμιζε" και το δευτερο dimm.Η πλακα ηταν οτι το memtest δεν εβρισκε κανενα λαθος και ετσι παντα το ειχα επανω αφου και καλα περασε το τεστ αλλα τελικα αυτο ηταν που μου εβγαλε την ψυχη. Για δοκιμασε και εσυ μην ειναι το ιδιο. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ενημερώσω οτι όντως το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση του ενός dimm RAM, συνεπώς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον χρήστη panosvlass για την άμεση και ακριβέστατη λύση στο πρόβλημα και φυσικά να ενημερώσω όσους τύχει και τους παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα οτι αυτή είναι μια πολύ πιθανή λύση. Ευχαριστώ και πάλι.
panosvlass Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Φιλε μου παλι καλα που ελυσες το προβλημα σου ετσι ευκολα εγω ταλαιπωρηθηκα αρκετα αλλαξα 2 μητρικες αγορασα αλλη μια κτλ κτλ Ετσι για το αρχειο τι μνημη ειχες και ηταν το ενα dimm ελλατωματικο? Εμενα ηταν ενα set 2x2gb της Mushkin ddr2 800 με τις ασημενιες ψυκτρες.
bad_freddy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Φιλε μου παλι καλα που ελυσες το προβλημα σου ετσι ευκολα εγω ταλαιπωρηθηκα αρκετα αλλαξα 2 μητρικες αγορασα αλλη μια κτλ κτλ Ετσι για το αρχειο τι μνημη ειχες και ηταν το ενα dimm ελλατωματικο? Εμενα ηταν ενα set 2x2gb της Mushkin ddr2 800 με τις ασημενιες ψυκτρες. Kingston ddr2 1066 1GB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.