Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή στη φορολογία των Ελ. Επαγγελματιών

Sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ αδικο το μετρο αφου να σκεφτειτε πλητει

και αυτους που παιρνουν συνταξη του ΟΓΑ !!!

Δηλ. η μητερα μου που δεν εχει πορους αλλους εκτος απο την

συνταξη του ΟΓΑ 315 ευρω περιπου καθαρα

θα πληρωσει (εγω θα πληρωσω) περιπου 500 ευρω μαζι με την προκαταβολη του επομενου ετους ....

Και το χειροτερο ειναι οτι εγω που προσπαθω να δηλωνω τα εισοδηματα μου οι προμηθευτες μου δεν υποχρεουνται να μου κοβουν αποδειξεις αγορας εμπορευματος και μου δινουν ενα

χαρτι περιπου σαν υπευθυνη δηλωση με 10000 ευρω οτι αυτα εβγαλα....

Ενω με το ζορι με αφησαν να μπω στο ΙΚΑ ως αυτασφαλιστος ελευθερος επαγγελματιας (λαχειοπωλης)

Γιατι δεν υποχρεωνουν αυτους που μας πουλανε τα εμπορευματα (λαχεια-πρακτορεια)

Να μας κοβουν αποδειξη ενω παραλληλα να μας βαζουν και στο ΙΚΑ ?

Ο ασφαλισμενος λαχειοπωλης στον συνεταιρισμο που υπαγεται στο ΙΚΑ πληρωνει τον μηνα για τα ενσημα του 100 ευρω !!!!

(υπαρχει αν διαβασει κανεις πισω απο τα ΛΑ'Ι'ΚΑ ΛΑΧΕΙΑ εισφορα 1% στο ΙΚΑ (55-80 χιλιαδες ευρω την εβδομαδα αναλογα τις πωλησεις του λαχειου υπερ των λαχειοπωλων - πρακτορων)

Ξερει ο Αλογοσκουφης ποσοι συνταξιουχοι δεν πληρωνουν το ΙΚΑ αφου πουλανε λαχεια με εισοδημα πανω απο 20-25 χιλιαδες ευρω ως προμηθειες ενω ειναι συνταξιουχοι ??? !!!!

(και μην διαβασω κριτικες τυπου και καλα οτι οι συνταξιουχοι δεν βγαινουν)

Εμενα προσωπικα με συμφερει αφανταστα να βγουν απο την μεση τα γεροντια(εφοσον ειναι συνταξιουχοι) που πουλανε λαχεια χωρις να προσφερουν τιποτα και ας μου παρει και το 40 % των προμηθειων μου αφου μου εξασφαλισει σιγουρη εργασια και καλες συνθηκες επαγγελματισμου ....

Εμεις οι λαχειοπωλες-ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ εχουμε ειδικη φορολογια που εχει ως εισοδημα το 42.5 % των προμηθειων που εισπρατουμε (και αυτο με χιλια ζορια το ξετρυπωσα-και φωναζε ο πρακτορας)

Αφηστε το αλλο οτι οι πρακτορες μας εχουν παραμυθιασει οτι μας πληρωνουν λεει την εφορια

και γιαυτο δεν μας κοβουν αποδειξη και μας προτρεπουν να μην δηλωνουμε τιποτα !!!!

ακομη και στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ (υποκειται στο υπουργειο Οικονομικων) οταν πηγα να αγορασω λαχεια απο εκει κρυφα απο τον πρακτορα μου ειπαν οτι δεν πρεπει να αγοραζω απο εκει γιατι θα ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ !!!!

Με αυτες τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που κανει το υπουργειο Οικονομικων μαζι με τον Αλογοσκουφη σκεφτομαι πολυ σοβαρα του χρονου να δηλωσω ανεργος και να παρει τα τρια μου

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
"Πολύ απλή λύση στο πρόβλημα.

Γυρίστε το όλοι σε εταιρίες E.E. O.E. κλπ. και καθαρίσατε..."

'Αν δέν κάνω λάθος κάτω απο εισόδημα 30,000? δέν συμφέρει Ο.Ε λόγω συντελεστή (40%) ο οποίος πέφτει πάνω απο αυτό το ποσό (20%). Χώρις να είμαι και πολύ σίγουρος...

Οι ΟΕ έχουν σταθερή φορολόγηση γύρω στο 25%.

Υπάρχει αφορολόγητο σε νομικά πρόσωπα και δε το ήξερα ? Αν είναι έτσι αύριο ανοίγω ΟΕ.

Δεν υπάρχει αφορολόγητο, αλλά τώρα θα καταργηθεί και για τους ελ. επαγγελματίες. Για τις εταιρίες όμως η εφορία είναι 25% ενώ οι ελ. επαγγελματίες πάνε σε κλίμακες που ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα (μέχρι και 40% περίπου).

Οι ΟΕ μπορούν να δικαιολογήσουν περισσότερους τύπους εξόδων, να έχουν καλύτερη χρηματοδότηση από τράπεζες, δεν έχουν παρακράτηση 20% στη διάρκεια του έτους (τον φόρο τον πληρώνεις κάθε χρόνο μετά την υποβολή της δήλωσης), και είναι πιο σοβαρές από τις ατομικές επιχειρήσεις στην αγορά.

Τα μισά κέρδη τους φορολογούνται με 25% και τα άλλα μισά δηλώνονται ως εισοδήματα στις δηλώσεις των εταίρων. Στις ατομικές δηλώσεις μετά ισχύει το αφορολόγητο των 10.000 αφού δεν θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες.

Δημοσ.

Τα μισά κέρδη τους φορολογούνται με 25% και τα άλλα μισά δηλώνονται ως εισοδήματα στις δηλώσεις των εταίρων. Στις ατομικές δηλώσεις μετά ισχύει το αφορολόγητο των 10.000 αφού δεν θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες.

Χμμμ, στην Ο.Ε. που έχω εγώ, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Οι Ο.Ε. είναι εταιρίες ελευθέρων επαγγελματιών για αυτό και διατηρούν τους φορολογικούς συντελεστές, τουλάχιστον σύμφωνα με τον λογιστή μου :)

Δημοσ.
Εισπράττουν από τον πελάτη τους το ΦΠΑ για λογαριασμό του κράτους και έπειτα, αν δεν φοροκλέπτουν, τον αποδίδουν στο κράτος. Είναι φόρος επί της κατανάλωσης, δεν είναι φόρος εισοδήματος. Ελπίζω να μη θεωρείς πως ο φόρος που εισέπραξες εν ονόματι του κράτους είναι έσοδό σου.

Σωστά τα λες, κάνουν τη δουλειά για το κράτος. Το κράτος αυτό, τους επαγγελματίες που κάνουν συστηματικά την δουλειά αυτή και δηλώνουν όλες τις συναλλαγές τους και στην ουσία είναι οι μόνοι που πολεμάνε την φοροδιαφυγή με περισσότερους φόρους. Όσοι δεν το κάνουνε, μη κόβοντας αποδείξεις, ή ακόμα κόνοντας μαύρη εργασία χωρίς να έχουν κάνει έναρξη, δεν επηρεάζονται καθόλου από το μέτρο.

Δημοσ.
Οι ΟΕ έχουν σταθερή φορολόγηση γύρω στο 25%.

Δεν υπάρχει αφορολόγητο, αλλά τώρα θα καταργηθεί και για τους ελ. επαγγελματίες. Για τις εταιρίες όμως η εφορία είναι 25% ενώ οι ελ. επαγγελματίες πάνε σε κλίμακες που ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα (μέχρι και 40% περίπου).

Οι ΟΕ μπορούν να δικαιολογήσουν περισσότερους τύπους εξόδων, να έχουν καλύτερη χρηματοδότηση από τράπεζες, δεν έχουν παρακράτηση 20% στη διάρκεια του έτους (τον φόρο τον πληρώνεις κάθε χρόνο μετά την υποβολή της δήλωσης), και είναι πιο σοβαρές από τις ατομικές επιχειρήσεις στην αγορά.

Οι Ο.Ε. νομίζω έχουν φορο στο 20% χωρίς αφορολόγητο. Τώρα αυτό που λες για τη φορολόγιση 50-50 δε το ξέρω αν κάποιος εδω μέσα είναι λογιστής μπορεί να μας το διευκρινήσει.

Ένα θέμα είναι κατά πόσο έχεις τη διάθεση να "μπλέξεις" σε εταιρεία μαζί με τουλάχιστον άλλον έναν ελ. επαγγελματία.

Δημοσ.
Χμμμ, στην Ο.Ε. που έχω εγώ, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Οι Ο.Ε. είναι εταιρίες ελευθέρων επαγγελματιών για αυτό και διατηρούν τους φορολογικούς συντελεστές, τουλάχιστον σύμφωνα με τον λογιστή μου :)

Εννοείς ότι διατηρούν τους συντελεστές των ελ. επαγγελματιών στο σύνολο των κερδών τους ή ισχύει 20% στα μισά κέρδη (αν ισχύει αυτό που λέει ο φίλος insomniac παραπάνω) και οι συντελεστές των ελ. επαγγελματιών στα υπόλοιπα μισά.

Δημοσ.
Εννοείς ότι διατηρούν τους συντελεστές των ελ. επαγγελματιών στο σύνολο των κερδών τους ή ισχύει 20% στα μισά κέρδη (αν ισχύει αυτό που λέει ο φίλος insomniac παραπάνω) και οι συντελεστές των ελ. επαγγελματιών στα υπόλοιπα μισά.

Οι Ο.Ε. είναι απλώς εταιρίες που αποτελούνται απο ελεύθερους επαγγελματίες. Έχουν προσωπικές ευθύνες, ο Φ.Π.Α είναι τρίμηνος, τα βιβλία τρίτης κατηγορίας κτλ και γενικά οτι ισχύει για εναν ε.ε. Το 25% εφαρμόζεται μετα τον φορολογικό συντελεστή οποτε μια εταιρία πολ. μηχανικών με τζίρο 100.000 ευρώ θα φορολογηθεί στα 20κ (ίσως λιγο παραπάνω).

Δημοσ.
P.S: Καλα, αυτοι εχουν βαλθει να βγαλουν τα ματια τους μονοι τους.

Γιατί τους νοιάζει?

Δημοσ.

Ναι άλλο το τεκμήριο διαβίωσης για ένα ΙΧ (ή για άλλα αγαθά - πισίνες, σκάφη, κλπ) δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε άδικο. Ακόμα και τα αντεπιχείρηματα που παρουσιάζει το site (του οποίου ο πολιτικός χρωματισμός νομίζω είναι γνωστός σε όλους) είναι:

- Αποτρέπει την αγορά ΙΧ από φοιτητές και λοιπές ομάδες που δεν εργάζονται, το οποίο δεν είναι και παράλογο, κάποιος που δεν βγάζει λεφτά δεν πληρώσει για να αγοράσει ούτε να συντηρήσει αμάξι.

- Αποθαρρύνει την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, το οποίο από τη μια εξαρτάται από την κλιμάκωση του τεκμηρίου και από την άλλη πάλι δεν είναι άδικο αφού συνήθως η τιμή είναι συνηφασμένη με τον κυβισμό, συν ότι μπορεί να δικαιολογηθεί και με οικολογικούς λόγους μιας και τυπικά ένας μεγαλύτερος κινητήρας έχει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση. Δεν είναι τυχαίο ότι το μέλλον είναι στους μικρούς κινητήρες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επαναλαμβάνεται για άλλη μία φορά η θερμή παράκληση να αποφεύγονται τα πολιτικά μηνύματα και τα μηνύματα που αναφέρονται σε πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα!

Τι άλλο να γίνει δηλαδή, να κλειδωθεί το topic; :mad:

Δημοσ.

Η ανάλυση του in.gr μου θυμίζει μία που είχα διαβάσει παλιότερα σχετικά με την ενδεχόμενη φορολογία των SUV. Έλεγε ότι είναι άδικο να φορολογηθούν και να έχουν υψηλά τέλη, μιας και πλέον δεν είναι είδος πολυτελείας, λόγω του ότι πολλοί έχουν αγοράσει ένα μεταχειρισμένο 2500 κυβικών σε φυσιολογική τιμή. Ήμαρτον και έλεος μαζί.

Δημοσ.

Το κομμουνιστικό σύστημα απέτυχε για ευνόητους φασιστικούς λόγους. Το καπιταλιστικό θα αποτύχει από εκεί που δεν το περίμενε, δηλαδή από την αύξηση του πληθυσμού και παγκοσμιοποίησης. Δηλαδή φτάσαμε οι έχοντες να πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους μη έχοντες, υπό το φόβο απώλειας θέσεων εργασίας! Σαν να λέμε η ζωή μας κρίνεται υπό το φόβο ότι κάτι θα γίνει και όχι από κάτι που είναι γεγονός, όπως γίνεται με τις τιμές πετρελαίου, δηλαδή "χέζει φοράδα πάνω σε αγωγό και ανεβαίνει η τιμή 20 cents"!!!

Δημοσ.
Κάπου εδώ απλά σταματά οι λογική.

ΦΠΑ στα είδη που καταναλώνουν (πχ αν αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια) πληρώνουν όλοι.

Οι ελευθεροι επαγγελματίες, πέραν αυτού, πληρώνουν 19% στην προστιθέμενη αξία του προϊόντος τους.

Τώρα αν εννοείς ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να αγοράσει ένα PC για το παιδί του και να το περάσει ως έξοδό του για να γλιτώσει το ΦΠΑ έχεις μερικό δίκιο. Συμβαίνει. Έτσι είχα πάρει την AMIGA μου όταν ήμουν πιτσιρικάς. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι γίνεται στο βαθμό που νομίζεις (πόσα PC μπορεί να αγοράσει κάποιος το χρόνο) και στη τελική υπάρχουν τρόποι να κόψουν τον κώλο σε μερικούς που το κάνουν για να μαζευτούν οι υπόλοιποι. Εγώ ακόμα κρατάω το adsl modem μου που είχα αγοράσει με τιμολόγιο και πλέον είναι απαρχαιομένο με το φόβο μη πέσω σε κανα τσακάλι εφοριακό και μου το ζητήσει.

η λογικη σταματα οταν επιλεγεις μια φραση.

φπα πληρωνουν οι μισθωτοι στα παντα, απο κει και περα δικαιολογουνται αγορες στις οποιες γλυτωνεις φπα αναλογα το τι εισαι. απλος μηχανικος μπορει να παρει ενα pc, χαρτικα, εργαλεια λιγα πραγματα αλλα το γλυτωνει κατι το οποιο δεν μπορει να κανει ενας μισθωτος και φτανει στα ορια της υπερβολης σε Α.Ε. οπου μπορεις να περασεις εισιτηρια διακοπων, εστιατορια και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.ακομα και τα αυτοκινητα με leasing οπου περνας το μισθωμα στα εξοδα σου

ακομα και τον λογαριασμο του κινητου σου τηλεφωνου μπορεις να περασεις στα εξοδα ενω ενας απλος μισθωτος δεν μπορει.

καλο ειναι να καταλαβαινουμε τι διαβαζουμε ακριβως.

Δημοσ.

Τελικά η γκρίνια από μερικά ποστ έπιασε τόπο:

"Διατηρείται το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ για τους εργαζόμενους που αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας."

http://www.cosmo.gr/Money/Hellas/210928.html

Λέτε ο Αλογοσκούφης να διαβάζει το παρόν thread?:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...