Προς το περιεχόμενο

puppy linux + siemens cl 110 router

Lamiwtis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αποφάσισα να δοκιμάσω το puppy linux αλλά δυστυχώς όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να έχω νετ . Είμαι συνδρομητής της forthnet και διαθέτω το siemens cl 110 , στον δικό μ υπολογιστή συνδέεται με το usb (aka eth1 ? ) ούτε το DHCP ούτε manual κατάφερα τίποτα :/

καμιά ιδέα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις διάβασα Puppy Linux, συνειρμικά πήγε το μυαλό μου σε κανένα P-III ή παλιότερο μηχανηματάκι, χωρίς onboard Ethernet. Θα μας το επιβεβαιώσει βέβαια αυτό ο original poster.

Αν είναι έτσι πάντως, δεν αξίζει να παιδεύεσαι με USB, είτε στο Puppy είτε σε οποιοδήποτε Λ/Σ: Από 4? ξεκινάνε οι 100άρες κάρτες δικτύου!

Το siemens cl 110 συνδεέται σε 2 υπολογιστες , ο ένας amd sempron 2800 (στο ethernet) και ο άλλος intel celeron 3ghz (σε usb port). Το puppy τρέχει από τον 2ο αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να έχω νετ .

Κατάλαβα, δεν έχεις switch. Θα σου βγει λίγο πιο ακριβά (~11), αλλά δεν πειράζει. Να επιδιώκεις πάντα δικτύωση μέσω Ethernet. Το USB δεν κάνει γι' αυτά τα πράματα.

Αν επιμένεις βέβαια, δες στο CD που ήρθε με τον router. Πολύ πιθανό να υπάρχει εκεί driver/οδηγίες για το πώς θα αναγνωριστεί ο συνδεδεμένος με USB router σε Linux...

εγώ πάντως σε όσες διανομές και αν δοκίμασα είχα internet μέσο wifi πλην όμως τις puppy linux (τυχαίο;) για να μην "παιδευσεσε" εγώ θα s πρότεινα να αλλάξεις διανομή

άσχετο, περί puppy

http://www.puppylinux.org/home/screenshots/puppy-4-and-compiz-fusion?cmt=true#comment-376

το puppy 4 (Dingo) που ¨τρέχω¨ σε ένα presario p4 και στο eee 900, έχει ασύρματη σύνδεση.

.

Έχω την εντύπωση πως μόνο ένας υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί πάνω στο cl110. Δηλαδή δε μπορείς να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα USB και Ethernet. Όπως τα λέει ο parsifal, switch.

2 υπολογιστές υποστιρίζει το siemens και τρέχουν ubuntu . Το puppy το δοκίμασα έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο , απλά μου άρεσε η φιλοσοφία του , μικρό ελαφρύ έρχεται σκέτο και το "στήνεις" όπως θες .

θα δοκιμάσω την επιλογή που έχει για να "φορτώνει" τους windowns drivers αλλιώς από ότι είδα είναι παίδεμα το usb , άλλωστε αναγνωρίζει το eth0 αλλά όχι το eth1 ( δηλαδή το usb)

Ευχαριστώ όλους για τις γρήγορες απαντήσεις .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...