HexStatic Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Λοιπόν. Θέλω να φτιάξω ένα σύστημα το οποίο να χρησιμοποιώ για backup. και σκέφτομαι είτε να πάρω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο τον οποίο όταν δεν χρησιμοποιώ να τον έχω κλειστό έτσι ώστε να ελαχιστοποιώ τις πιθανότητες να πάθει κάτι. ή Nα πάρω 2 sata εσωτερικούς και να τους κάνω raid. To πρώτο μου φαίνεται πιο εύκολο , και εφόσον έχω και το σκληρό πάνω στο UPS δεν νομίζω να διατρέχω κανένα κίνδυνο, το 2ο μου φαίνεται οτι είναι πιο σωστό άλλα επειδή δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο φοβάμαι ότι θα γίνει πανικός μέχρι να τα καταφέρω και επίσης φοβάμαι να μην κάνω καμία μαλακία και χάσω τα δεδομένα μου. So... τι έχετε να μου προτείνετε?
parsifal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Από πόσο όγκο δεδομένων θέλεις να κρατάς backup; Με τί ρυθμό περίπου θα προστίθενται νέα δεδομένα;
HexStatic Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Πρόκειται για την δουλειά μου. Οτιδήποτε θα δουλεύω θα το κάνω κατευθείαν από και στο σκληρό δίσκο. Δηλαδή δεν θα δουλεύω κάτι στο desktop και αφού τελειώσω θα το μεταφέρω στο σκληρό για backup. Μιλάμε για καθημερινή χρήση. Ο όγκος δεδομένων είναι μεγάλος. Μιλάμε για φωτογραφίες, αρχεία από γραφιστικά προγράμματα και άλλα πολλά τέτοια . Συνήθως το κάθε project όταν τελειώνει φτάνει τα 6-8 GB.
parsifal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Ακόμη και τα παλιότερα projects θέλεις να είναι διαθέσιμα anytime (online) ή δε σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο... ;
Vatos_locos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 για εμένα η καλύτερη λύση θα ήταν ένας File Server με δίσκους σε Raid 5 τέσσερις τουλάχιστον και μεγάλους και στα pc που κάνουν τα project υπάρχουν προγράμματα που μπορείς να τα ρυθμίζεις να κάνουν synchronize τα αρχεία που θες με τον server οπότε κάθε φορά το πρόγραμμα θα στέλνει backup μόνο του στον File Server σου ένα απλό pc θα χρειαστείς με έναν καλό raid controller και δίσκους και οπωσδήποτε Gbit network
parsifal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Αν δεν ενδιαφέρει η online διαθεσιμότητα των προηγούμενων backups, νομίζω ότι μία cost-effective λύση είναι μία απλή RAID-1 συστοιχία με 2 μεγάλους σκληρούς δίσκους. Όταν γεμίζει, αφαιρείς τον Α, αδειάζεις τον Β, αγοράζεις έναν καινούργιο Γ που τον βάζεις στη θέση του Α και ξαναχτίζεις νέα συστοιχία από την αρχή. Ο Α πάει για αρχειοθέτηση σε ασφαλή χώρο, με ένα αυτοκολλητάκι επάνω που αναγράφει εύρος ημερομηνιών...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.