ekaiomen Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να καλέσω το winrar μέσα απο το matlab ωστε να συπιέσω έναν πίνακα που θέλω.. Απότερος σκοπός το να μπορέσω να πάρω πληροφορίες μέσα απο αυτό , όπως πχ αριθμό bytes και να κάνω διάγραμμα PSNR με BPP .. O πίνακας που αναφέρομαι ουσιαστικά είναι μια εικόνα την οποία έχω επεξεργαστεί και φέρει σε μια μορφή μονοδιάστατου πίνακα ώστε να κάνω μια ας το πούμε πιο πολύπλοκη κωδικοποίηση αυτής.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να καλέσω το winrar μέσα απο το matlab ωστε να συπιέσω έναν πίνακα που θέλω.. Απότερος σκοπός το να μπορέσω να πάρω πληροφορίες μέσα απο αυτό , όπως πχ αριθμό bytes και να κάνω διάγραμμα PSNR με BPP .. O πίνακας που αναφέρομαι ουσιαστικά είναι μια εικόνα την οποία έχω επεξεργαστεί και φέρει σε μια μορφή μονοδιάστατου πίνακα ώστε να κάνω μια ας το πούμε πιο πολύπλοκη κωδικοποίηση αυτής.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας... E.... Ο πινακας σου δεν ειναι αποθηκευμενος σε καποια μεταβλητη? Σωσε τον σαν .mat και μετα κανε οτι θες!
ekaiomen Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Οχι θέλω να το καλώ απο το matlab.. Πχ μέσω της system.. κάπου το είχα δει αλλά δεν το βρίσκω..
eliascm21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Οχι θέλω να το καλώ απο το matlab.. Πχ μέσω της system.. κάπου το είχα δει αλλά δεν το βρίσκω.. Αν βάλεις ένα θαυμαστικό (!) μπορείς μετά να εκτελέσεις εντολές του λειτουργικού. π.χ. !copy g.mat a.mat Οπότε έτσι θα μπορέσεις να εκτελέσεις το winzip δίνοντας την πλήρη διαδρομή του εκτελέσιμου. Λογικά θα πρέπει να συμπεριλάβεις δίπλα στην εντολή εκτέλεσης του winzip κάποιες παραμέτρους ώστε η συμπίεση να γίνει αυτόματα στο όνομα αρχείου που θα το δηλώσεις (ώστε να μην σου ανοίξει απλά το πρόγραμμα). Αυτό θέλει λίγο ψάξιμο... (αφορά καθαρά το zip πρόγραμμα και τι επιλογές σου δίνει όταν τρέχει από το command line)
ekaiomen Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι , κατι τέτοια θέλω.. Άρα αν κατάλαβα το ψάχνω περισσότερο μέσα απο το help του winrar ...
eliascm21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι , κατι τέτοια θέλω.. Άρα αν κατάλαβα το ψάχνω περισσότερο μέσα απο το help του winrar ... Ακριβός... Κάνε και ένα search στο Internet αν δεν βρεις τίποτα στο help του winrar. Έβαλα στο google "winrar command line" και βρήκα αρκετά πραγματάκια, κοίτα και εσύ.
ekaiomen Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ.. Να ρωτήσω τώρα , μπόρεί να με βοηθήσει κάποιος στο πώς θα δημιουργήσω το διάγραμμα PSNR - BPP σε μια εικόνα; μπορώ να βρώ ή να φτιάξω συναρτησούλες που υπολογίζουν το PSNR αλλά μετά τι... Επίσης εάν ξέρατε κάνα εύκολο manual για αυτά τα πράγματα , καθώς είμαι πρωτάρης ακόμα , θα ήταν πολύ καλοδεχούμενο...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ.. Να ρωτήσω τώρα , μπόρεί να με βοηθήσει κάποιος στο πώς θα δημιουργήσω το διάγραμμα PSNR - BPP σε μια εικόνα; μπορώ να βρώ ή να φτιάξω συναρτησούλες που υπολογίζουν το PSNR αλλά μετά τι... Επίσης εάν ξέρατε κάνα εύκολο manual για αυτά τα πράγματα , καθώς είμαι πρωτάρης ακόμα , θα ήταν πολύ καλοδεχούμενο... Μετα χρησιμοποιείς την εντολή plot (help plot για περισσοτερα) και φτιαχνεις το διαγραμμα σου που ειναι σε μορφή .fig και αν θες το σωζεις και σαν εικονα (εχει διαφορα format να επιλεξεις).
ekaiomen Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Για να κάνω απλά plot δεν θα έπρεπε να έχω πολλές τιμές; Εγώ εάν έχω καταλάβει σωστά το PSNR ουσιαστικά είναι μια μαθηματική σχέση που μου υπολογίζει ένα νουμερο...
ekaiomen Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μάλλον βλακεία είπα.. Φτιάχνω λογικά ένα loop στο πρόγραμμά μου το οποίο κάθε φορά υπολογίζει το BPP και το αντίστοιχο PSNR , το τρέχω πχ 20 φορές και κρατώντας τις τιμές φτιάχνω το ζητούμενο διάγραμμα.. Σωστός;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μάλλον βλακεία είπα.. Φτιάχνω λογικά ένα loop στο πρόγραμμά μου το οποίο κάθε φορά υπολογίζει το BPP και το αντίστοιχο PSNR , το τρέχω πχ 20 φορές και κρατώντας τις τιμές φτιάχνω το ζητούμενο διάγραμμα.. Σωστός; Σωστος αν εγραφες π.χ. C, στο Matlab απλα μπορεις να κανεις αυτο: > x=[-pi:0.01:pi]; y=sinc(x); % αυτη μπορει να ειναι π.χ. η συναρτηση σου plot(x,y) Ενα απλο παραδειγμα για να καταλαβεις οτι δεν χρειαζεσαι for loop (σε ειδικες περιπτωσεις μονο) και το προσαρμοζεις αναλογα.
ekaiomen Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν επανέρχομαι.. Ο τρόπος που θέλω να καλέσω το matlab ειναι : name= [' διαδρομη στην οποια βρισκεται το αρχειο που θέλω να συμπιέσω' ] progname=[ ' διαδρομή που είναι το winrar a (pou simenei prosthiki arxeiou) - m5 (pou simainei aristi sibiesi) διαδρομη/ονομα αρχειου μετα την συμπίεση (πχ ..../αρχειο.rar) ' ] [status curdir]=system([progname name]); και μετά απο αυτό να έκανα info=dir(διαδρομη..../αρχειο.rar); fsize=info.bytes; και έτσι να έπερνα τα bytes του συμπιεσμένου αρχείου .. Θεωρητικά και βάση όσον βρήκα θα έπρεπε να δούλευε.. Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν δουλεύει;;;
insomniaK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Συγνώμη αν σου σου αλλάζω τον τρόπο σκέψης, αλλά υπάρχουν η zip και η tar commands, πχ: >file = fullfile(matlabroot,'demos','guide.viewlet'); zip('d:/mymfiles/viewlet.zip',file) Τις δοκίμασες και δε σε βολεύουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.