Προς το περιεχόμενο

Περίεργο προβλημα με παρεμβολές στην κάρτα ήχου

rodi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, πήρα κι εγώ πρόσφατα ένα καινούριο σύστημα και φαίνεται ότι θα με δυσκολέψει λίγο μέχρι να λειτουργήσει σωστά :cry:

Εκτός του θορύβου από τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικων που είχα αναφέρει σε άλλο θέμα, αντιμετωπίζω και ένα άλλο περίεργο προβλημα. Φαίνεται πως κάποια συσκευή στον υπολογιστή δημιουργει παρεμβολές στην κάρτα ήχου και ακούω στα ακουστικά μου ένα μακρόσυρτο ήχο σαν παράσιτα. Ο ήχος αυτος μένει σταθερός σε ένταση άσχετα από τη ρύθμιση της έντασης στα windows. Αν συνδέσω όμως ηχεία και αυξάνω το volume τότε ακούγεται πιο δυνατά. Μήπως έχετε συναντήσει κάτι παρόμοιο και μπορείτε να με βοηθήσετε; Η κάρτα ήχου είναι onboard (Realtek Alc888 στη μητρική Gigabyte Ma-770).

Οι δοκίμες που έχω κάνει είναι να βάλω άλλο τροφοδοτικό και να αποσυνδέσω όλα τα ανεμιστηράκια του υπολογιστή και το cdrom. Από bios έχω απενεργοποιήσει ότι δε χρησιμοποιώ όπως σειριακή, ide controller κτλ. Τις εισόδους για μικρόφωνο και ότι άλλο σχετικό τα εχω κάνει mute. Δε ξέρω αν κάρτα γραφικών μπορεί να επηρρεάζει που έχει έξοδο HDMI (νομίζω δίνει και ήχο αυτή). Αν έχετε κάποια σκέψη παρακαλω πείτε μου να δοκιμάσω μήπως και βγάλω άκρη. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εκτός από τον υπολογιστή και την οθόνη δεν έχω καμιά αλλη συσκευή στο δωμάτιο. Έχω δοκιμάσει και με κλειστή την οθόνη αλλά όχι να τη βγάλω τελείως από την πρίζα. Στην ίδια παροχή και στον ίδιο χώρο λειτουργούσε ο παλιός μου υπολογιστής χωρίς προβλημα. Θα ελέγξω όμως και τη γείωση για να είμαι σίγουρος μια που η εγκατάσταση του σπιτιού είναι παλιά.

Δημοσ.

κοιτα αν το καλωδιο ηχειων/ακουστικων περναει κοντα απο καπιο πορτατιφ/λαμπα...γενικα απο πηγες ρευματος...ακομα και ενα καλωδιο ρευματος μπορει να στο κανει...

Δημοσ.

Έκανα ό,τι έλεγχο μπορούσα για γειώσεις και καλώδια αλλά τίποτα. Απόψε δοκίμασα και ένα άλλο σκληρό δίσκο για να αποκλείσω και αυτή την πιθανότητα μα το πρόβλημα παραμένει. Τώρα μένει μόνο η κάρτα γραφικών οπότε θα δανειστώ μία και ξανάδοκιμάζω.

Off topic : Παρατήρησα με τον άλλο σκληρό από τον παλιό μου υπολογιστή ότι όταν ανοίγω ένα φάκελο δείχνει κατευθείαν τα εικονίδια των αρχείων ενώ ο σκληρός που πήρα τώρα κάνει πολύ περισσότερο χρόνο. Δείχνει δηλαδή τα αρχεία και μετά από λίγο αρχίζει να εμφανίζει ένα-ένα τα εικονίδια τους. Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε;

Δημοσ.

Off topic reply : Ειναι αλαλογα με την ταχυτητα του σκληρου και το format (NTFS/FAT32),το ποσο γεματος ειναι και το ποσο κατακερματισμενα ειναι τα αρχεια

ON topic reply : Αν εχεις onboard καρτα γραφικων δοκιμασε αυτη....

δοκιμασε να σβησεις και να ξαναβαλεις τους drivers της καρτας...και κατι ακομα πριν κανεις οολα αυτα βαλε κατι να παιζει και κουνα το καλωδιο των ακουστικως/ηχειων στο βισμα γιατι μπορει να μην κανει καλη επαφη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...