Προς το περιεχόμενο

Απόψεις για νέα σύνθεση.

tsouk1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Επίκειται αναβάθμιση κ μάλλον έχω καταλήξει στο στο τι θέλω αλλά θα ήθελα και τις απόψεις σας γιατι έτσι όπως προχωράει η τεχνολογία στα pc όσο καλά να τα ξέρεις τη μια μέρα την επόμενη όλο και κάτι δε ξέρεις.

Η σύνθεση που έχω καταλήξει είναι η εξής :

Mobo Asus P5Q3 Deluxe WiFi

Processor Core 2 Quad Q6600(775\2,4Ghz)

Power Supply Hiper HPU-5B680, 680W, USB Hub (8+1)

RAM Corsair RAM DDR2 4GB KIT 8500C5DF (1066MHz timmings 5-5-5-15)

GPU EVGA 9800 GTX+ SVGA (PCI-Expess, DDR3, 512MB)

Σύνολο σύνθεσης 720 Euro

Budget 750 Euro.

Πρίν απ΄όλα θα ήθελα να μου αξιολογήσετε το σύστημα που προτείνω.

Λοιπόν τώρα

1) Όποιος θέλει μπορέι να καταθέσει την άποψή του για το σύστημα και αν θέλει να αντιπροτείνει κάτι αλλα μέσα στα όρια του Budget.

2) Θα ήθελα αν και έχω προσωπική άποψη να μου πέιτε χωρίς να γίνει flame κλπ. ποιάς εταιρίας θα προτιμούσατε επεξεργαστή τη δεδομένη στιγμή AMD Phenom ή Intel Core 2 Quad ?

3) Επίσης να μου λύσεται την απορία αν η MOBO που έχω διαλέξει είναι συμβατή με τη GPU ,που μάλλον είναι αλλα με προβληματίζει που τα χαρακτηριστικά της MOBO αναφέρονται σε Crossfire.

Και αν γίνεται να μου πείτε ποια θα είναι η διαφορά αν διαλέξω μια MOBO για SLi.

Και επίσης μια πρόταση -χωρις να είναι πρόκληση για flame-τι να διαλέξω Ati ή Nvidia ?

Όποιες προτάσεις προτροπές δεκτές.

Αυτιά προς το παρών.

Ευχαριστώ για όποιον ασχοληθεί προκαταβολικά.

Δημοσ.

1.To σύστημα σου είναι καλο για τα λεφτά του.

Μόνο που θα προτιμούσα μια ati 4870 σαν αυτή αλλά είναι λίγο πιο ακριβή αλλά είναι η καλύτερη κάρτα που μπορείς να βρεις στην αγορά

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510674

2.Intel quad βεβαίως γιατί είναι πιο προηγμένοι στην τεχνολογία κατασκευής τους.

3.Αν βάλεις mobo για sli θα μπορέσεις να βάλεις 2 κάρτες nvidia ενώ έτσι θα μπορέσεις να βάλεις μόνο 2 κάρτες ati.

Ati δαγκωτό ....

Δημοσ.

1) 1.H μητρικη δεχεται DDR3 μνημες ενω εσυ εχεις διαλεξει DDR2 γι'αυτο θα σου προτεινα αυτην την μητρικη (αλλιως εαν ενδιαφερεσαι για crossfire αυτην)

2.Ο επεξεργαστης που λες ειναι καλος για multitasking διαφορετικα εαν σε ενδιαφερει τo gaming παρε αυτον με αυτην την ψυκτρα.

3.Τροφοδοτικο αυτο (μια χαρα σου φτανει), αλλιως εαν σκοπευεις να κανεις crossfire αυτο

4.Οι ραμ ειναι μια χαρα

5.Εαν παιζεις σε αναλυσεις 1920X1200 παρε την 4870, αλλιως την 4850 (εαν ομως δεν σε ενδιαφερει και πολυ το gaming παρε την 4850)

2) Φυσικα της Intel, οι Αmd ειναι μονο εαν θελεις να αγορασεις υπολογιστη με χαμηλο κοστος ;)

3) Η gpu και αυτη που προτεινες και αυτες που σου προτεινα εγω ειναι συμβατες με ολες τις μητρικες εχουν υποδοχη pci-express (η μνημη της gpu δεν εχει καμια σχεση με αυτην της μητρικης). Εαν παρεις μητρικη που υποστηριζει Sli εχεις απλως την δυνατοτητα να βαλεις 2 καρτες Nvidia ενω με το Crossfire μπορεις να βαλεις 2 καρτες Ati. Απο εμενα Ati :-)

Αυτα ελπιζω να βοηθησα :-D

Δημοσ.

Ωχ μη με κουφαίνεις τώρα δε πιστεύω πως η Μητρική δε παίρνει DDR2 εγω διάλεξα αυτή επειδή υποστηρίζει και DDR3.Αν το δεί κάποιος ας μου δώσει τα φώτα του γιατί η παραγγελία ήδη έγινε οπότε αν είναι να πάρω το πρωί να την ακυρώσω.

Δημοσ.

Απο την Asus:

Intel LGA775 Platform

Intel® P45 chipset

Dual-channel DDR3 2000(O.C.)/1600/1333/1066 MHz

True16-phase Power Design

ASUS EPU-6 Engine

ASUS Express Gate SSD

ASUS Drive Xpert

Οριστε και το site

που το ειδες οτι δεχεται και DDR2; :o:o

Δημοσ.

Αυτά και έκλεισες και αν θες και wifi πάρε μια extra καρτούλα και είσαι μια χαρά.

Γιατί να μείνεις σε παλιό chipset? p35?

Βασικά 1066mhz μνήμη είναι άχρηστη. 800mhz θα την δουλεύεις. την πάτησα και εγώ. Σε overclock μόνο είναι λίγο πιο χρήσιμη η 1066.

ΑΑ και θές 64bit windows για τα 4gb

post-1948-129062972706_thumb.jpg

Δημοσ.

μου αρεσει που λες οτι οι 1066αρες μνημες ειναι αχρηστες ενω στην συνθεση σου προτεινεις μνημες με 1066mhz :lol::lol:

και το παιδι απο οτι καταλαβα θα ακυρωσει μονο την μητρικη και οχι ολη την συνθεση

εγω του προτεινω αυτην την μητρικη αλλιως εαν θελει crossfire αυτην :-)

Δημοσ.

Καλά δε τρελλένομαι και για το WiFi. Η πρόταση του SwAToNeR ύστερα απο την αναθεώρηση μου φαίνεται αρκετά καλή και πιο οικονομική.Και όσο να ναι εντέλει το καλοσκέφτομαι για Ati οχι για crossfire βέβαια γιαυτο καλοβλέπω τη συνθεση-πρόταση του SwAToNeR.

Δημοσ.

Είδα οτι ήθελε τις ίδιες μνήμες μη του χαλάσω την χαρά. Και ήταν απλά πόρισμά μου με τις μνήμες. Βασικά τις έβαλα για μελλοντικό OC μόνο και μόνο. Ειδικά με την ψύκτρα τον πάει στα 3ghz στο πολύ άνετο.

Δημοσ.

το τροφοδοτικο ειναι υπερβολικο απο την στιγμη που δεν θα κανει crossfire (ετσι κι αλλιως αυτη η μητρικη δεν υποστηριζει crossfire με 16x mode) γι'αυτο καλυτερα αυτο που θα του ερθει και φθηνοτερα..

Δημοσ.

Βασικά μπορεί άνετα να κάνει crossfire ας είναι 8χ η διαφορά θα είναι στο μάτι καμία και δε νομίζω να αξίζει κ πολύ το crossfire. Και καλό είναι να υπάρχουν τα watt γιατί δε ξέρεις πόσες συσκευές θα συνδέσει περαιτέρω;

Εγώ πχ τιγκάρω σκληρούς μη δουλεύεις και οριακά και ζορίζεις το psu.

Τώρα του καθενος είναι επιλογή.

Εγώ πχ θέλω λίγο λιγότερο απο 600 watt για να δουλέψει το pc μου.

Ας ρίξει μια ματιά Link.png Site: εδώ για να υπολογίσει τι χρειάζεται.

Δημοσ.

αμα δε ξέρουμε σε τι monitor παίζει βασικά δε μπορούμε να έχουμε ιδέες. Εφοσόν δεν αναφέρει υποθέτουμε για κανα 20αρι ι το πολύ πολύ κανα 22.

Τωρα για 22" τσάμπα το crossfire. Και μελλοντικά δε θα συμφέρει γιατί θα βγούν καινούργιες κάρτες και dx 11+ και ποιος ξέρει. Άρα καλυτερα να λέμε για τα τώρα δεδομένα. Απο 2009 αλλάζουνε όλα πάλι.

για υπολογιστές μιλάμε, είναι σαν τη μόδα τις σεζόν κάθε 3 μήνες αλλάζει.

Και βασικά αν θέλει το pc για games ο quad τσάμπα λεφτά.

Quad = βαριές εφαρμογές. Απο 2009 αλλάζει socket η Intel άρα ούτε για μελλοντική χρήση είναι. Ξεκίνησα να κοιτάξω κίολλας για q9xxx αλλά δε με φτάσαν τα λεφτά. αν δε το θες για βαριές εφαρμογές κοίτα για κανα core 2 duo καλύτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...