Προς το περιεχόμενο

Επανακωδικοποίηση AVI για ενσωμάτωση υποτίτλων

farfalinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάνα προγραμματάκι για το linux για να ενσωματώσω τους υπότιτλους m σε avi αρχεία χωρίς όμως να χρειαστεί να τα κάιο σε cd η dvd,με λίγα λόγια ψάχνω ένα πρόγραμμα παρόμοιο του avi recomp για τα windows από πλευράς διανομής έχω την ουμπούντου...καμια ιδέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι τώρα έχω κατεβάσει τρία τέσσερα προγραμματάκια μαζί και αυτό και ψάχνω λύσει αν και μάλλον το βρήκα καθώς από τι είδα μπορείς να κανεις και δημιουργία mpg +srt στο devede χοής να χρειάζεται να τα κάψεις

μπααα τίποτα παιδιά...δοκίμασα με κάποια προγράμματα αλλα δεν έβγαλα άκρη,σκέφτηκα και το vlc επειδή μπορεί να κάνει convert αρχεία αλλα τίποτα και εκεί..μήπως έχει κάποιος να προτείνει τίποτα και αν γίνετε να με parapemsei σε κάνα tutorial? θα το εκτιμούσα πολύ :S

Με το Avidemux θα έπρεπε να βγάλεις άκρη, δεν είναι καθόλου δύσκολο.

1. Τρέχεις το πρόγραμμα

2. Ανοίγεις το AVI

3. Μενού Video --> Filters

4. Αριστερά επιλέγεις κατηγορία φίλτρων Subtitles

5. Διπλό κλικ στο φίλτρο Subtitler

6. Επιλέγεις το SRT που θέλεις, τη γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί, χρώμα υποτίτλων, μέγεθος+θέση υποτίτλων και τέλος κάνεις κλικ στο ΟΚ

7. Στα δεξιά θα έχει προστεθεί το φίλτρο. Kάνεις κλικ στο Preview για να δεις πώς θα φαίνονται με τις τρέχουσες ρυθμίσεις οι υπότιτλοι στο τελικό αποτέλεσμα. Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, επιλέγεις στα δεξιά το φίλτρο και κλικ στο Configure

8. Κλικ στο Close

9. Ακολουθείς τις οδηγίες εδώ (από την παράγραφο 5 Configuring video και κάτω)

Για ποιο λόγο όμως θέλεις να «κάψεις» τους υποτίτλους επάνω στην εικόνα; Υπάρχουν τόσοι players διαθέσιμοι που μπορούν να δείξουν υποτίτλους από SRT αρχείο...

ο λόγος που θέλω να το κάνω αυτό είναι γιατί θέλω έχω τις ταινίες διαθέσιμες προς άμεση εγγραφη,και να τις βλέπω φυσικά με υπότιτλους στην tv μου έχω κάποια ακρετά giga και όπως καταλαβαίνεις το να τα κάνω τώρα όλα dvd θέλω και χρόνο αλλα και αρκετά dvd ,εξάλλου το dvd μου μπορεί να διαβάσει τα data που γράφω σε μορφή video,και επίσης αν τα κάνω σε dvd θα πιάσουν πολύ χορό σε ένα dvd και θα ήταν καλύτερο αν τα έκανα εξαρχής avi+srt,μέσο υπολογιστή μπορώ να δω τα avi με τα srt με το vlc αλλα θέλω αλλα όπως και να το κάνουμε άλλο στην 17 άρα και άλλο στην 42 άρα.τέλος αυτό το mini tut που έγραψες ( τη "γιαυτο" :) σε εμενα δεν πετυχαίνει υάλων κάτι θα φατίνι "γιατιστιν" επιλογή υποτίτλου στο avidemux δεν μπορώ να διαλέξω την κωδικοποίηση ISO-8859-7 και μάλλον "γιαυτο" δεν εμφανίζονται...ενώ στο vlc όταν το παίζω εμφανίζονται κανονικά οι υπότιτλοι

Έτσι όπως γράφεις, κατάλαβα τα μισά μόνο. Για να σε βοηθήσω πιο εύκολα, απάντα με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ στα παρακάτω:

1. Έχεις 42άρα τηλεόραση;

2. Έχεις επιτραπέζιο DVD player που παίζει AVI αρχεία, συνδεδεμένο στην τηλεόραση;

3. Θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για να βλέπεις ταινίες AVI, γραμμένες σε Data-DVD, με ελληνικούς υποτίτλους;

4. Το DVD player σου υποστηρίζει ελληνικούς υποτίτλους σε μορφή SRT;

5. Αν η απάντηση στο 4 είναι ΟΧΙ, αυτός είναι ο λόγος που θέλεις να επανακωδικοποιήσεις τις ταινίες σου με «καμμένους» μέσα στην εικόνα τους υποτίτλους;

1. ναι

2.ναι

3.nai θέλω να κάιο πολλές ταινίες σε ένα dvd data

4.ναι υποστηρίζει .srt

5.εννοείς πως υπάρχει και άλλος τρόπος να κάιο σε data την ταινία μαζί με υπότιτλους? και αν ναι πως?

5.εννοείς πως υπάρχει και άλλος τρόπος να κάιο σε data την ταινία μαζί με υπότιτλους? και αν ναι πως?

Αφού το επιτραπέζιο player σου υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες σε SRT, τότε δε χρειάζεται ούτε να μετατρέψεις τις AVI ταινίες σου σε DVD-VIDEO, ούτε να τις επανακωδικοποιήσεις με "burnt-in" υποτίτλους. Απλά, θα τις γράψεις όπως είναι ως AVI, παρέα με τα SRT τους, σε ένα Data-DVD project...

με την γνωστη μέθοδο που έχουμε το ίδιο όνομα για το για τα δυο αρχεία μας μονο που αλλάζει η κατάληξη? πχ tainia.avi+tainia.srt σε ένα φάκελο?

ναι όντως δείχνει τους υπότιτλους το επιτραπέζιο dvd με το τρόπο που "αμαφεθικε",μια τελευταία ερώτηση,οι υπότιτλοι m φάνηκαν πολύ μικροί στην tv μήπως υπάρχει κάνας τρόπος να τους μεγαλώσω? ευχάριστο και πάλη

Καταρχάς, θα κοιτάξεις στο manual του player σου και στα μενού του, για να δεις μήπως έχει κάποια σχετική ρύθμιση. Αν δε βρεις κάτι, κοίτα στο thread DVD players & Media players που παίζουν (*.srt) ελληνικούς υπότιτλους στα Divx/Xvid.

Μετά, δες τί έχω απαντήσει εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2206700&postcount=6 κι εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=242007. Στο Files section του Insomnia υπάρχουν firmware files για μερικά δημοφιλή μοντέλα.

Τέλος, κάνε μία Αναζήτηση στο subforum Gadgets για τη μάρκα και/ή το συγκεκριμένο μοντέλο DVD player. Ίσως έχει αναφερθεί κάποιο firmware file που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για μεγαλύτερους υποτίτλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...