Chrisxxx Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 δε νομιζω εγω που εκλεισα (ΡΟΔΟ-ΑΘΗΝΑ) και επιστροφη με 272ε να ειναι και πολυ φθηνα!!!! (εκτος αν επρεπε να κλεισω ενα χρονο πριν για να βρω εισιτηρια σαν αυτα που διαφημιζουν)!!! Εγω που πηγα ροδο απο Θεσσαλονικη βρηκα στην ημερομηνια που ηθελα με astra airlines 260 μεσω ταξιδιωτικου. Επειδη ομως γενικα κοιταζα στο site ειδα μεγαλες διαφοροποιησεις στις τιμες (Αθηνα-Ροδος) με επιστροφη εβγαινε απο 200 μεχρι 300 με μ.ο. κοντα στα 240-250 και οι τιμες της ΟΑ και της Aigean ηταν σχεδον ιδιες.
tsakonas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Μου μιλας για Αεροπλανα οταν τα αεροπλανα της Easy Jet κανουν Service στην Ολυμπιακη....Φοβερο επιχειρημα.... Μαλλον αστειευεσαι....
sndev Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Υπάρχει κανείς που θέλει να ταξιδέψει και δεν κοιτάει τιμές από 3-4 εταιρείες (όσες πετάνε τέλος πάντων);. Δηλαδή αν εγώ πιστεύω ότι γενικά η ΟΑ είναι η πιο φθηνή, θα τρέξω να αγοράσω από αυτή, χωρίς να δω μήπως η Aegean έχει φθηνότερη τιμή για τη συγκεκριμένη πτήση;;; Πολύ που με νοιάζει ποια είναι κατά μέσο όρο φθηνότερη. Κάνω έρευνα αγοράς και πετάω με όποια με συμφέρει κάθε φορά. και εγώ έτσι πιστεύω ότι πρέπει να σκευτομαστε σχεδόν έτσι δλδ.. ο καθένας έχει κάποια στάνταρ εγώ αν έβλεπα διαφορά ότι είναι πχ 10-20 ευρώ θα προτιμούσα α3 κ ας ήταν πιο ακριβή αλλά και πάλι εξαρτάτε το προορισμό και το πόσες ώρες ταξίδι ήταν επίσης κάτι που ίσως να μη γνωρίζεται είναι ότι μπορεί να λέτε θα πάω με Α3 γερμανια και όταν μπείτε στο αεροπλάνο να είναι της lufthansa! (τυχαίο παράδειγμα) το ίδιο ισχύει και για τις δυο εταιρίες κυρίως για δρομολόγια εξωτερικού. @mezger είναι τελική τιμή που πληρώνεις (δλδ και οι φόροι) + service fee και τα δρομολόγια εσωτερικού άλλων χωρών πάντως με τις δικές τους αεροπορικές εταιρίες μη νομίζεται ότι διαφέρουν στις τιμές μια απο τα ιδια ειναι γενικά μη κάνετε το λάθος να συγγρινετε εσωτερικό και εξωτερικό δρομολόγιο να συγκρίνετε εξωτερικό με τη τάδε εταιρία και την τάδε και εσωτερικό με την τάδε και την τάδε πχ ένα μήνα μετά βρίσκεις με ΟΑ ΑΘΗΝΑ ΜΙΛΑΝΟ σχεδόν 112 ευρώ στο πιο φθηνό και με α3 στα 119 όμως το ΑΘΗΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ κάνει 96,48 και 95,48 αντίστοιχα στο πιο φθηνό ένα μήνα μετά! και ΞΑΝΑΛΕΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ ΝΑΥΛΟS ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 1 ΜΕΤΑ ΜΕΤΑ ΑΝ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΜΕ Α3 95,48 ΜΕ ΟΑ 96,48 φυσικά άμα θέλετε να ακυρώσετε αφού βγάλετε εισιτήρια παίρνετε μόνο φόρους πίσω (κάπου 35 ευρώ) ... ενώ στους άλλους ναύλους αν όχι όλο σχεδόν όλο το ποσό
mezger Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 και τα δρομολόγια εσωτερικού άλλων χωρών πάντως με τις δικές τους αεροπορικές εταιρίες μη νομίζεται ότι διαφέρουν στις τιμές μια απο τα ιδια ειναι Κάτσε τώρα συγνώμη, να μην παραπληροφορούμε κιόλας: Paris-Toulouse 125 ευρώ με Air France London-Edinburgh 125 ευρώ με BA Berlin-Stuttgart 100 ευρώ με Lufthansa Τιμές τελικές με επιστροφή. Με easyjet βέβαια όλα τα παραπάνω κατέβασέ τα γύρω στα 70 ευρώ. Σύγκρινέ τα αυτά με τα 180 που είπε ότι έδωσε ο φίλος για να πάει και να έρθει Ηράκλειο. πχ ένα μήνα μετά βρίσκεις με ΟΑ ΑΘΗΝΑ ΜΙΛΑΝΟ σχεδόν 112 ευρώ στο πιο φθηνό και με α3 στα 119 όμως το ΑΘΗΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ κάνει 96,48 και 95,48 αντίστοιχα στο πιο φθηνό ένα μήνα μετά! Όλες οι τιμές που δίνεις είναι one way. Και πάλι πανάκριβες είναι, γιατί να δώσω 112 να πάω Μιλάνο όταν μπορώ να πάω και να γυρίσω με 70? Για να μου σερβίρουν και φαγητό? Για 2 ώρες πτήση? Έχω μπει πολλές φορές στο ΚΤΕΛ Αθήνα Πάτρα (3 ώρες) και δεν θυμάμαι κανένα να πεθαίνει από την πείνα στη διαδρομή
sndev Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Κάτσε τώρα συγνώμη, να μην παραπληροφορούμε κιόλας:Paris-Toulouse 125 ευρώ με Air France London-Edinburgh 125 ευρώ με BA Berlin-Stuttgart 100 ευρώ με Lufthansa Paris-Toulouse AF = να πας και να ρθεις το φθηνοτερο ειναι 205,91 London-Edinburgh ΒΑ =να πας και να ρθεις 119,32 το φθηνοτερο Berlin-Stuttgart LF = 232,95 να πας και να ρθεις στο πιο φθνο λοιπον ath her πληρωνεις 96.48 χ2 = 192,96 πιάσε εδώ τα ακριβότερα όμως όπως πιάσαμε και στα ελληνικά δεδομένα.. εδώ οι τιμές είναι οι πιο φθηνές.. στα πολύ φθηνά το lon edi να σου πω μια διαδρομή ΟΑ εσωτερικού ath-kit 61.48E χ2=122 περίπου πήγαινε έλα σε ότι πιο ακριβό έχει και γενικά όπου έχει αεροπλοΐα κάπου εκεί κυμενοντε οι τιμές γενικά τα ίδια είναι παντού επιμένω.. και αναλόγως το προορισμό πάντα οι τιμές είναι βγαλμένες από ναύλους διαδρομών για 30 σεπ. επιστροφή 15 οκτ. Όλες οι τιμές που δίνεις είναι one way. Και πάλι πανάκριβες είναι, γιατί να δώσω 112 να πάω Μιλάνο όταν μπορώ να πάω και να γυρίσω με 70? Για να μου σερβίρουν και φαγητό? Για 2 ώρες πτήση? Έχω μπει πολλές φορές στο ΚΤΕΛ Αθήνα Πάτρα (3 ώρες) και δεν θυμάμαι κανένα να πεθαίνει από την πείνα στη διαδρομή ath mil OA Πηγαινε ελα 208,07 προς θεου δεν λεω γτ να μη πας φθηνα αμα το βρισκεις απο καπου αλλου πχ charteradiki εταιρια αλλά προσπαθώ να σας δώσω να καταλαβεται ότι δεν γινοντε συγκρίσεις μεταξύ ανόμοιων πραγμάτων δλδ πτήσεις εξωτερικού με εσωτερικού και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ εταιρίες IATA με εταιρίες charter
mavroulis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Έχω μπει πολλές φορές στο ΚΤΕΛ Αθήνα Πάτρα (3 ώρες) και δεν θυμάμαι κανένα να πεθαίνει από την πείνα στη διαδρομή :lol: Ποτέ δε ξέρεις! :lol:
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Μια φορα πριν λιγους μηνες χρειαστηκε να πεταξω για Γερμανια και διαλεξα την Aegean απο την ΟΑ, λογω περιπου 15 ευρω διαφορας στο πηγαινε-ελα για τον ιδιο προορισμο. Να σημειωσω κατι. Μην ψαχνετε παντα για το φθηνοτερο εισητηριο. Γιατι και η εταιρεια Ηλιος φθηνη ηταν, οπως και τοσες ακομα low price εταιρειες που πετανε με τελειως ασυντηρητα αεροπλανα, μεχρις ωτου καποια στιγμη συντριβουν.. Να ψαχνετε για το φθηνοτερο εισητηριο αναμεσα σε εταιρειες που θεωρειτε-θεωρουνται αξιοπιστες. Και κατι ακομα. Να εχετε υποψην οτι η ΟΑ εχει κατα κανονα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ναυλα απο την Aegean αλλα πολλες φορες το εισητηριο καταληγει να ειναι ακριβοτερο λογω των αυξημενων φορων, για να καλυψει κανενα απτα 23432543 περιπου προστιμα που θα πληρωνει για οσο υφισταται ως εταιρεια.
tsakonas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Η easy jet ομως ,αν και low-cost ,εχει μακραν τον καλυτερο στολο....μεσος ορος ηλικιας των αεροσκαφων ειναι τα 3 χρονια!! Στην ολυμπιακη ποσα ειναι?
sndev Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Να εχετε υποψην οτι η ΟΑ εχει κατα κανονα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ναυλα απο την Aegean αλλα πολλες φορες το εισητηριο καταληγει να ειναι ακριβοτερο λογω των αυξημενων φορων, για να καλυψει κανενα απτα 23432543 περιπου προστιμα που θα πληρωνει για οσο υφισταται ως εταιρεια. οι φόροι είναι ίδιοι το πα και πριν το λέω και τώρα.. οι φόροι είναι κάτι που δεν πάνε στις αεροπορικές εταιρίες. άρα τι να κερδίσει από κάτι που δεν καταλήγει σε αυτή. αυτό που παίρνει στη τσέπη η κάθε εταιρία είναι ο ναύλος.
Lucifer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Η easy jet ομως ,αν και low-cost ,εχει μακραν τον καλυτερο στολο....μεσος ορος ηλικιας των αεροσκαφων ειναι τα 3 χρονια!! Στην ολυμπιακη ποσα ειναι? Μαζί με την SkyEurope που αν και Σλοβάκικη, έχει τα συχνότερα σέρβις και θεωρείται από τους ποιοτικότερα διατηρούμενους στόλους Ευρωπαϊκά. Επί του θέματος τώρα, πρέπει γενικά να διαχωριστεί αν μιλάμε για μπάτζετ εταιρείες όπως easyjet, volare, skyeurope, tui, germanwings κτλ, ή αν μιλάμε για μεγάλους/κρατικούς αερομεταφορείς. Στην πρώτη περίπτωση, είναι φαιδρό, αν όχι γελοίο, να αποπειράται κανείς να συγκρίνει τιμές πτήσης της ήζη ή της σκάηγιουροπ με ολυμπιακής. Τον Οκτώβρη πετάω για Βερολίνο με 60 ευρώ με ήζη, υπάρχει πτήση Αθήνα-Μιλάνο-Μαρόκο με 200 ευρώ πήγαινε-έλα και αν μιλάμε για βαθειά Ευρώπη, την ίδια περίοδο που εγώ θα δώσω 60 για Αθήνα - Βερολίνο, τα εισιτήρια Κοπεγχάγη - Βερολίνο κοστίζουν 0 ευρώ. Δηλαδή καμιά 30άρα με τους φόρους, κάτι ιδιαίτερα σύνηθες στην όμορφη δύση (και τον όμορφο βορρά) πόσο μάλλον αν μιλάμε για εσωτερικές πτήσεις -είναι σε γενικές γραμμές ακριβότερο να ταξιδέψεις με τραίνο μέσα στη Γερμανία από το να πάρεις μια πτήση της TUI πχ. Στη δεύτερη περίπτωση, εντάξει, είναι δόκιμο να κάνει κανείς συγκρίσεις -αλλά όχι 180 πήγαινε-έλα Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, όχι. Καλύτερη, χειρότερη, όχι, χέστηκα, με τόσα κάνω πήγαινε-έλα Ευρώπη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.