Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τοποθέτηση ψήκτρας!

Captain_Darling

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
"Read The Fucking Manual"

Δεν θα εχεις προβλημα να την βαλεις....Ισως σε παιδεψει λιγακι αλλα αξιζει τον κοπο.

Ok ευχαριστώ HellasVagabond!

Οπότε, αν κατάλαβα καλά, μπαίνει πάνω από την κάτω χαλκοψύκτρα της μητρική, χωρίς να πρέπει να την βγάλω, σωστά?

Δημοσ.

Θελει ζορι αλλα κανονικα πρεπει να μπαινει χωρις πολλα πολλα η στοκ ψυκτρα.

Οσον αφορα την ultra 120 συμφωνα με την TR μπαινει στην μητρικη σου αν αφαιρεσεις την εξτρα ψυκτρα-backplate που εχει ( http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/tb120/true-black-120-mcl.htm# ), λογικα μπορεις να βρεις περισσοτερες πληροφοριες απο το σιτε της gigabyte για το πως θα βγαλεις το backplate.

Με το κουτι το μονο προβλημα που θα εχεις ειναι οτι ισως χρειαστει να βγαλεις τον πλαινο ανεμιστηρα που ειναι ακριβως πανω απο τον επεξεργαστη συμφωνα με το διαγραμμα της CM.

Ψιλο off-topic αλλα η εξωτερικη βαφη στο κουτι ειναι καλη?

Σκεφτομαι σοβαρα κι εγω να το παρω γιατι εχω βαρεθει το παλιο μου, το ειδα απο κοντα πριν καμια βδομαδα σε μαγαζι αλλα στα πλαινα και πανω ειχε "σπυρακια" και καποιες ανομοιομορφιες η βαφη, να ηταν προβλημα μονο με το συγκεκριμενο κομματι?

Επισης ειναι ανετο εσωτερικα με ολα τα πραγματα μεσα?

Δημοσ.
Θελει ζορι αλλα κανονικα πρεπει να μπαινει χωρις πολλα πολλα η στοκ ψυκτρα.

Οσον αφορα την ultra 120 συμφωνα με την TR μπαινει στην μητρικη σου αν αφαιρεσεις την εξτρα ψυκτρα-backplate που εχει ( http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/tb120/true-black-120-mcl.htm# ), λογικα μπορεις να βρεις περισσοτερες πληροφοριες απο το σιτε της gigabyte για το πως θα βγαλεις το backplate.

Με το κουτι το μονο προβλημα που θα εχεις ειναι οτι ισως χρειαστει να βγαλεις τον πλαινο ανεμιστηρα που ειναι ακριβως πανω απο τον επεξεργαστη συμφωνα με το διαγραμμα της CM.

Ψιλο off-topic αλλα η εξωτερικη βαφη στο κουτι ειναι καλη?

Σκεφτομαι σοβαρα κι εγω να το παρω γιατι εχω βαρεθει το παλιο μου, το ειδα απο κοντα πριν καμια βδομαδα σε μαγαζι αλλα στα πλαινα και πανω ειχε "σπυρακια" και καποιες ανομοιομορφιες η βαφη, να ηταν προβλημα μονο με το συγκεκριμενο κομματι?

Επισης ειναι ανετο εσωτερικα με ολα τα πραγματα μεσα?

Την ζόρισα πάρα πολύ και δεν έμπαινε με κανένα τρόπο!

Αν πρέπει να βγάλω την backplate τότε άσε καλύτερα θα πάρω καμιά άλλη που να μπαίνει με τον κλασικό τον τρόπο! Καλά που μου το είπες!!!

Το κουτί έχει αυτά τα μικρά σπυράκια που λες που όμως δεν φαίνονται παρά μόνο αν κολλήσεις την μύτη σου πάνω.

Επίσης είναι ευρύχωρο και έχει ικανοποιητική απόσταση η μητρική από τα dvd ktl που μπαίνουν μπροστά αλλά και από το τροφοδοτικό. Γενικά έχει καλό εξαερισμό για τα λεφτά του και μάλιστα έχει και δύο ανεμιστήρες 120αριδες από τους οποίους ο μπροστινός που βάζει αέρα είναι διάφανος και ανάβει σε χρώμα μπλε

Ένα αρνητικό που έχει είναι ότι όταν θες να βγάλεις κάποιο μπροστινό πορτάκι για να βάλεις πχ κάποιο dvd, αν πατήσεις απο μέσα τα κλίπς που έχει το πορτάκι για να ξεκουμπώνει ναι μεν ξεκουμπώνει από την θέση του αλλά βρίσκει στο κουτι και πρέπει να λυγίσεις τα αυτάκια στο πορτάκι με κατσαβίδι για να περάσει.

Επίσης έναν ακόμα αρνητικό είναι ότι δεν έχει κουμπί reset!!!! :shock: Αφού το αγόρασα το είδα! Πως γίνεται να μην έχει????

Τέλος πάντων!

Δημοσ.
Πολυ σπανια δεν βρισκεις κουμπι για Reset....Επεσες στην περιπτωση αν οντως δεν εχει.

Πράγματι !!!! :mad: :mad: :mad:

Να σε ρωτήσω κάτι off topic

Πήρα τον q9550 αλλά στο bios μου γράφει cpu frequency 2.66Ghz(333x8) !!!! Τι συμβαίνει πάλι????

Δημοσ.

Οντως δεν εχει reset και δεν υπαρχει ουτε το συστημα του cosmos που οταν πατησεις το power συντομα κανει ρεσετ αλλα δεν με ενοχλει ιδιαιτερα αυτο, θα βαλω ενα κουμπακι προσθετο.

Επισης για τα πορτακια προτιμω να ειναι υπερβολικα σφιχτα παρα να φευγουν απο μονα τους μολις τα αγγιζεις οποτε ειναι μια χαρα.

Οσον αφορα τον επεξεργαστη ειναι σιγουρα θεμα bios, αν εχεις ηδη το τελευταιο κοιτα μηπως ειναι ρυθμισμενο χειροκινητα σε μικροτερο πολλαπλασιαστη αλλα 99% θελει απλα αναβαθμιση, καλυτερα να μην την κανεις μεσω windows για σιγουρια.

Δημοσ.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα off topic αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα : Τι θερμοκρασίες πρέπει να έχω σε κάθε πυρήνα και συνολικά στην CPU με την στοκ ψύκτρα????

Δημοσ.

Captain Darling δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούργια ψύκτρα αν δεν θες!

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ με τo ίδιο ακριβώς mobo και με την ίδια stock κολωψύκτρα. Η λύση που βρήκα ήταν σχετικά απλή στην υλοποίηση της. Αφού πρώτα τις έβγαλα το ανεμιστήρα, λίμαρα λίγο τις άκρες της ψύκτρας γύρω γύρω στα σημεία που ακουμπάει με το πλαστικό που κρατάει τον ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα τα πλαστικά να έχουν το περιθώριο να κατέβουν λίγο πιο κάτω. Κατόπιν μπόρεσα να την βάλω στην cpu χωρίς να χρειαστεί να σπάσω το mobo! Ωστόσο πρέπει να προσέξεις να μην φας πολύ την ψύκτρα επειδή αν ανεβεί περισσότερο από όσο, πρέπει προς τον ανεμιστήρα, θα ακουμπάει πάνω του και έτσι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Επίσης πρέπει να την φας ομοιόμορφα ώστε να μην είναι στραβό το "καπάκι" σου. Καλύτερα πάντως να πάρεις μια ψύκτρα άλλη γιατί με την στοκ τα 35-38 που λέει ο vagabond δεν πρόκειται να τα δεις ουτε με σβηστό μηχάνημα.... ;) :P

Δημοσ.

38C απλα αποκλειεται να εχεις με quad και στοκ ψυκτρα μεσα στο καλοκαιρι.

Με Ε7200 ολα στοκ και ανοιχτο πλαινο εχω τωρα 44C idle - ~60 load στους πυρηνες (~27C θερμοκρασια δωματιου).

Χωρις o/c βεβαια δεν υπαρχει προβλημα αλλα θελεις να ασχοληθεις τοτε αναγκαστικα θα πας για κατι καλυτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...