Προς το περιεχόμενο

ipv6 και router


DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια ακουστε τι μου συνεβει. Εδω και μερικες μερες διαπιστωνω οτι η συνδεση μου εγινε σαν 33,6 kbps :shock: ενω ειμαι με 8mega. Εχω router το livebox sagem που το δινει η france telecom. Λεω κατσε να κανω restart το router, τιποτα. Κανω reset παλι τιποτα και εχασα και τα 2 pc με wifi. Μετα το reset ειδα οτι ειχε αλλαξει το interface. Παιρνω τηλεφωνο στον γαλλικο οτε και μου λενε οντως η γραμμη σας ειναι πολυ αργη σας δινουμε ραντεβου 1/9 , θα σας παρει τηλεφωνο ενας τεχνικος.

 

Τελικα εχθες αφου το εψαχνα, ειχαν και αλλοι το προβλημα μετα το update του firmware (που το κανει αυτοματα ο router) και το wifi ειχε αλλαξει το wep σε καποιο wpa :whistle: και για να εχω κανονικη συνδεση με το ιντερνετ επρεπε να προσθεσω στο /etc/modprobe.conf μια σειρα στο τελος με : install ipv6 /bin/true

και όλα οκ.

Στο 1 pc με mandriva 2008.1 επρεπε να κανω εγκατασταση ενα πακετο ipv6tables καπως ετσι , ενω στα αλλα 2 με 2009 δουλεψε αμεσως.

 

Μολις παρει τηλεφωνο ο τεχνικος θα του πω οτι μετα το update θελει διορθωση το modprobe.conf :mrgreen:

 

αλλα και σε windows δεν θα εχουν προβλημα ;

 

Τελος παντων, το αναφερω μηπως και συναντησει καποιος παρομοιο προβλημα σε νεο router

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ οτι καταλαβα σε κατι αρθρα που διαβαζα, αλλαξανε απο ipv4 σε ipv6 και ειναι αυτο που αργει την αναλυση της διευθυνσης απο το dns. Ψαχνει πρωτα στο ipv6 και αν δεν βρει την διευθυνση (95% δεν την βρισκει ) επειτα κοιταει στο IPV4

 

αργοτερα που θα περασει ολο το δικτυο σε ipv6 θα πρεπει να κανω το ανποδο μαλλον, να καταργησω το ipv4 (οταν οι αιτησεις ipv4 γινουν πιο αργες απο αυτες της ipv6)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

Εχω το συγκεκριμενο πρόβλημα και πρέπει να απενεργοποιώ το ipv6

Ακομα δεν εχω καταλάβει τι συμβαινει. ειναι προβλημα router ή του Linux ;

http://wiki.mandriva.com/en/2009.1_Errata#IPv6_issues

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...