Προς το περιεχόμενο

XP με laptop με Vista

focus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα λαπτοπ που έχει χωρισμένο το σκληρό σε δυο partitions στο c που έχει το λειτουργικό vista home premium και στο d που δεν έχει τίποτα. Εγώ θέλω στο d εγκαταστήσω xp και να έχω dual boot. Απλά στην εκκίνηση βάζω το cd ξεκινάω από αυτό και κάνω εγκατάσταση?

Δημοσ.
Έχω ένα λαπτοπ που έχει χωρισμένο το σκληρό σε δυο partitions στο c που έχει το λειτουργικό vista home premium και στο d που δεν έχει τίποτα. Εγώ θέλω στο d εγκαταστήσω xp και να έχω dual boot. Απλά στην εκκίνηση βάζω το cd ξεκινάω από αυτό και κάνω εγκατάσταση?

Δεν θα σε αφήσει ... επειδή τα Vista είναι νεότερο λειτουργικό. Αν είχες ΧΡ και ήθελες τα Vista τότε ναι γίνεται. Αν θυμάμαι καλά υπήρχε ένα κολπάκι για να ξεγελάσεις το setup και να περάσεις πιο παλιό λειτουργικό από το ήδη εγκατεστημένο αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί και για τo setup των Vista. Καλύτερα κάνε format και βάλε μόνο ΧΡ αν τα θεωρείς απαραίτητα αλλιώς κράτα τα Vista, καλύτερο λειτουργικό είναι.

Δημοσ.

Αυτό λογικά ισχύει και για τον δεύτερο partition που είναι διαμορφωμένο από Vista. Όποτε καταλήγω μόνο σε VMware?

Δημοσ.

Θα αφησει φυσικα....απλα επειδη τα XP ειναι παλαιοτερα απο τα Vista ,εχουν αλλο bootloader.... Αφου βαλεις τα ΧΡ στο D: τοτε θα ανοιγουν μονο τα XP. Για να ανοιξουν και τα vista, θες ενα προγραμματακι να φτιαξει το bootloader... vistabootpro λεγεται, αν θυμαμαι καλα.

Δημοσ.

Ok και μετά θα μπορώ να επιλεγώ ανάμεσα στα δυο λειτουργικά αν κατάλαβα καλά. Αυτό γνωρίζεις αν θα γίνεται πριν εκκινήσουν τα xp ή όταν θα έχω μπει στα xp θα το τρέχω και μετά την επανεκκίνηση vista?

Tsakonas Ευχαριστώ man!

Δημοσ.

Στην αρχη θα σε ρωταει ποιο θες να ξεκινησεις.... με το προγραμμα αλλαζεις ακομα και την σειρα του boot αν θες ...αλλαζεις και τα δευτερολεπτα που θα περιμενει...

Δημοσ.
Thanks man με έσωσες !

Μην βιάζεσαι φίλε μου.

Είσαι σίγουρος ότι στο laptop σου μπορείς να βάλεις τα XP?

Μπες στην σελίδα του κατασκευαστή, βρες το μοντέλο και ψάξε για drivers για ΧΡ. Να δεν υπάρχουν μην κάνεις καθόλου την κίνηση. Τον μπελά σου θα βρεις.

Άσε που μπορεί να μην βλέπει η εγκατάσταση των ΧΡ τον controler του σκληρού δίσκου σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...