Προς το περιεχόμενο

Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο; Δημοσκόπηση 29/8/08-25/2/09 & συζήτηση

parsifal

Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο;

• Internet Explorer έκδοση >= 7
    • Internet Explorer έκδοση <= 6
    • Maxthon
    • Avant Browser
    • Mozilla Firefox 2.x και rebranded εκδόσεις (Iceweasel, Swiftweasel κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Mozilla Firefox 3.x και rebranded εκδόσεις (Iceweasel, Swiftweasel κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Opera
    • Apple Safari
    • Konqueror
    • Epiphany
      0
    • Seamonkey
    • Flock
    • Camino
      0
    • Netscape/Mozzila Application Suite
    • Text-based (lynx, links κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Άλλον (Διευκρινίστε)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Έχω ένα πρόβλημα με τον firefox. Εκτός του ότι κρασάρει λέγοντας μου συνήθως runtime error, πολύ συχνά χρησιμοποιεί χωρίς λόγο 1.500.000 mb μνήμη και ο επεξεργαστής βαράει 90% . όταν τον κλείνω φτιάχνουν όλα. Τι φταίει?

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γεια σας. Έχω ένα πρόβλημα με τον firefox. Εκτός του ότι κρασάρει λέγοντας μου συνήθως runtime error, πολύ συχνά χρησιμοποιεί χωρίς λόγο 1.500.000 mb μνήμη και ο επεξεργαστής βαράει 90% . όταν τον κλείνω φτιάχνουν όλα. Τι φταίει?

Προβληματικος Firefox

Δημοσ.

Μετά από λίγες μέρες χρήσης του Firefox 3(συγκεκριμένα του latest v3.0.4),δηλώνω εντυπωσιασμένος απ΄την ταχύτητά του.Επίσης παρέχει και πολλές ευκολίες από μόνος του και χωρίς την προσθήκη extra addons,σε σχέση με τον IE7.

Και με κάποιες ρυθμίσεις στο about:config γίνεται ακόμα πιο ελαφρύς και γρήγορος απ'ότι είναι με τα default settings του,πολύ καλή φάση.

Τελικώς μπορώ να πω ότι με κέρδισε(μετά από πόσα χρόνια χρήσης internet,έλεος).

Δημοσ.
Mozilla 3.0.4 και καμια φορά Konqueror.

Τώρα κόλλησα με τον chrome, ο οποίος αντίθετα με τον firefox ΔΕΝ σέρνεται στο eee μου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τον Chrome και συμφωνώ με τον προλαλήσαντα! Κατεβάζει πιο γρήγορα, έχει πιο γρήγορη πρόσβαση στις σελίδες και γενικώς είναι πιο γρήγορος και πιο ασφαλής σε σχέση με τον Firefox που χρησιμοποιούσα πιο πριν και σε σχέση με τον αδιάφορο Explorer.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

συμφωνα με αυτο το αρθρο η Google αποφάσισε να «τελειωνει» μια και καλη με τον IE της Microsoft :-)

ο Gmail είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα project της Google μέχρι σήμερα αφού αριθμεί δεκάδες εκατομμύρια χρήστες. Οι σημαντικότεροι λόγοι τις επιτυχίας του είναι η απλότητα και η ταχύτητα που χαρακτηρίζει την υπηρεσία αλλά και η καταπληκτική συμβατότητα με διαφορετικούς Web-Browsers αλλά και λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Mac OS, Symbian κτλ). Αν σκεφτούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί Web εφαρμογών με τους παλιούς browsers, δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός ότι η Google παίρνει την απόφαση να «διαγράψει» τον Internet Explorer 6 από την λίστα της…

Ρίχνοντας το βάρος στον «κατά γενική ομολογία» χειρότερο browser της αγοράς, η Google έχει αρχίζει να δείχνει μηνύματα στους χρήστες που χρησιμοποιούν τον ακατανόμαστο browser μαζί με το Gmail, προτρέποντάς τους να αλλάξουν σε κάτι πιο γρήγορο (δύο φορές πιο γρήγορο λέει η Google) και σύγχρονο όπως είναι ο Mozilla Firefox 3 και ο Google Chrome. Το μήνυμα αυτό είναι εμφανές μόνο στους χρήστες του IE6 και όχι του IE7, ο οποίος μάλλον δεν δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ας μη ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα ο Internet Explorer είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής browser, και ο IE6 χρησιμοποιείται από το 14% των χρηστών!

Αν η κίνηση-επίθεση αυτή της Google σας φαίνεται παράξενη, θυμηθείτε ότι και η Microsoft προτρέπει με κάθε ευκαιρία την αναβάθμιση σε Internet Explorer 7. Στο κάτω κάτω η Google μπορεί να επιλέξει κάποια στιγμή να αναπτύσσει εφαρμογές οι οποίες θα λειτουργούν σε συγκεκριμένους browser (π.χ. Google Chrome), πιέζοντας έτσι τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα προϊόντα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν το ευχόμαστε, αλλά δεν είναι και απίθανο.

http://www.technews.gr/modules/news/article.php?storyid=3000

Δημοσ.

Δοκιμάζοντας τις πρώτες beta εκδόσεις του chrome θυμάμαι ότι όντως ήταν γρήγοροσ στο κατέβασμα, αλλά συχνά-πυκνά το μηχάνημα κόλλαγε. Νομίζω είχα διαβάσει για προβλήματα με cpu usage 100% χωρίς λόγο στο άσχετο. Βέβαια δεν μιλάμε για κανένα τρελλό μηχάνημα, 900άρης celeron με 512 μνήμη, αλλά δεν θεωρώ ότι έπρεπε να κολλάει σε απλό browsing. Έχει διορθωθεί το πρόβλημα αυτό στην τελευταία έκδοση?

Δημοσ.

IE από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο ίντερνετ ως τώρα...χρόνια χρηση και συνήθεια που δεν μπορώ να την κόψω....χειρότερα κι από τσιγάρο...παρ'ολο που δοκίμασα αλεπού πολλές φορές και τώρα τελευταία είδα επιτέλους την διαφορά στην ταχύτητα εμφάνισης που όλοι λέγανε (η οποία πλέον είναι ορατή) με το που 8α ανοίξω τον ΙΕ πάει....αυτό ήταν...κόλλημα ξανά...

Το προσδιορίζω στο γεγονός ότι ο ΙΕ είναι λίτός,απερριτος και με απαλό χρωματισμό και το έχω ρυθμίσει έτσι ώστε να υπάρχει μόνο η address bar και οι καρτέλες...ούτε καν η γραμμή με το file menu...Ο browser πρέπει να σου επικεντρώνει την προσοχή στην σελίδα και τα υπόλοιπα μενου να τα βλέπεις όταν θέλεις να κανεις κάτι με αυτά...Έχει το interface που θέλω από ένα browser σε αντίθεση με την αλεπού που με ενοχλεί αφάνταστα με αυτά τα φανταχτερά κουμπιά και τον χοντροκομμένο σχεδιασμό και το υπομενού της address bar το οποίο εκτός από την εκάστοτε διεύθυνση που εμφανίζει εμφανίζει και τον τίτλο της ιστοσελίδας...επιπλέον δεν έχει ,όταν έχω μία σελίδα ανοιχτή,αυτη την μια ανοιχτή σελίδα σε καρτέλα οπως έχει ο ΙΕ...Θέλω όμως λόγω επιδόσεων σε σχέση με αλεπού να τον ξεφορτωθώ τον ΙΕ.Αν μπορούσα να ρυθμίσω την αλεπού να έχει κάποια χαρακτηριστικά εμφάνισης του ΙΕ θα έβαζα αλεπού με τα 1000...προς το παρον προσπαθώ να πείσω το μάτι μου να συνηθίσει αλεπού και δεν μπορώ με τίποτα...

Δημοσ.

Όλα αυτά που λες ρυθμίζονται άνετα στον Firefox απ'το Tools-->Options,από το View-->Toolbars-->Customize και κυρίως απ'το about:config.Έτσι το interface του μπορείς να το κάνεις να μοιάζει με αυτό του IE7.Το μόνο που πρέπει να συνηθίσεις από εκεί και πέρα είναι το στυλ και τη γενικότερη όψη των σελίδων,που έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με αυτήν του IE7.

Δημοσ.

οσο να ναι κάπως την συμμάζεψα...Είχε τόσο εντονο-εκνευριστικο interface που δεν έμπαινα στον κόπο καν για να συμμαζεψω την αλεπού....τη γραμμή του file menu πως την εξαφανίζουμε/αποκρύπτουμε ?η adress bar πως αλλάζει στο θέμα των ήδη αποθηκευμένων link από κάτω που φέρουν και τον τίτλο της σελίδας ??το about:config είναι λίγο χάος η ιδέα μου ?τι τροποποιείς από κει μέσα ?

-----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 05 : 57 : 49-----

Χτές είδα το άλλο θρέντ με τις απορίες και λύσεις για τον firefox!!!!Έκανα τις ρυθμίσεις που ήθελα....έφερα την αλεπού στα μέτρα μου...τελικά είναι και αυτή παραμετροποιήσημη σαν τον ΙΕ με απλά πρόσθετα...Τώρα δεν χρειάζεται να προσπαθήσω να συνηθίσω κάτι...έχω browser όπως θέλω με την ταχυτητα που θελω...

Τελικώς...ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΨΗΦΟ ?? bye bye IE !!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...