Προς το περιεχόμενο

Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο; Δημοσκόπηση 29/8/08-25/2/09 & συζήτηση

parsifal

Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο;

• Internet Explorer έκδοση >= 7
    • Internet Explorer έκδοση <= 6
    • Maxthon
    • Avant Browser
    • Mozilla Firefox 2.x και rebranded εκδόσεις (Iceweasel, Swiftweasel κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Mozilla Firefox 3.x και rebranded εκδόσεις (Iceweasel, Swiftweasel κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Opera
    • Apple Safari
    • Konqueror
    • Epiphany
      0
    • Seamonkey
    • Flock
    • Camino
      0
    • Netscape/Mozzila Application Suite
    • Text-based (lynx, links κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Άλλον (Διευκρινίστε)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οpera σφαίρα. Να ρωτήσω κάτι όμως: καποια λειτουργία ή addon με το αντίστοιχο autocopy του Firefox έχει βρει κανείς ; βόλευε αφάνταστα

Όταν είναι για μία λέξη, κάνεις διπλό κλικ πάνω της και σου βγάζει πολλές επιλογές με πρώτη την copy. Το καλό είναι ότι διαλέγει μόνο την λέξη και όχι και το κενό που ακολουθεί, όπως ο Firefox. Αυτό. Αν θες πρόταση ολόκληρη δεν νομίζω πώς υπάρχει. Aπλά κάνεις δυο κλικ παραπάνω.

Οpera φανατικά. Γιατί να κάνω τον Firefox να εκκινεί σε 1 λεπτό και λίγο λέω και να ψάχνω ώρες ολόκληρες για τα πρόσθετά του και την εγκατάστασή τους όταν ο Opera μου τα προσφέρει τα πιο πολλά έτοιμα και σε καλύτερη ποιότητα-σχεδιασμό-αισθητική-ταχύτητα?

Παραδέχομαι ότι έχει κάποια εξαιρετικά add-ons (ιδίως για προγραμματιστές) αλλά στην περιήγηση στο web ο Οpera απλώς δεν συγκρίνεται. Και για να μην ξεχνιόμαστε, πάρα πολλά add-ons του Firefox είναι κακόγουστη αντιγραφή των καινοτομιών που έχει εισάγει ο Opera (βλέπε save session, speed dial, tab manager κλπ).

Αν θέλω μπορώ να βρω πολλά (όχι όλα φυσικά) από αυτά και να κάνω τον Firefox λειτουργικό σαν τον Opera, γιατί η αλήθεια είναι ότι κάποια τα αναπολώ και τα ζηλεύω. Φανταστείτε όμως πόσο υπέρβαρος θα γινόταν ο Firefox και θα πόσο θα επιβάρυνε το σύστημα για να προσθέσω τόσα πολλά που στον Opera είναι αυτονόητα... Και επειδή είμαι και οπτικός τύπος, το design του Opera είναι απαράμμιλης ομορφιάς και δεν συγκρίνεται ούτε για αστείο με την κιτς εμφάνιση του FF.

To θέμα είναι υποκειμενικό σε μεγάλο βαθμό. Ό,τι βολεύει τον καθένα. Αλλά ρε παιδιά, έλεος. Μην βγαίνετε και λέτε ότι είμαι μια χαρά με τον IE και τα κάνω όλα τέλεια... Απλά έλεος. Μιλάμε για browsers, όχι για προγραμματάκια της πλάκας... Ο ΙΕ δεν είναι ούτε για τους αναλφάβητους των υπολογιστών...

Δημοσ.

Κι εγώ έτσι νιώθω. Μου λείπουν δυο τρία πρόσθετα, αλλά το γεγονός οτι τα περισσότερα βασικά ο Opera τα έχει ενσωματωμένα, αυτομάτως τον κάνει πιο λειτουργικό. Μου αρέσει πάρα πολύ το Cooliris πχ, αλλά με αυτό φορτωμένο, είναι αισθητή η διαφορά εκκίνησης του firefox. Θα ήθελα κάτι σαν noscript βέβαια, αλλά δεν πειράζει.

Τώρα δοκίμασα να βάλω speed dial στον firefox γιατί είχα συνηθίσει στον Opera, και μου φάνηκε λίγο αστείο, τέλος πάντων. Με τον Opera είναι μακράν πιο ευχάριστη και ξεκούραστη η περιήγηση στο net. Και φυσικά πιο γρήγορη

Δημοσ.
δε νομίζω πως γίνεται να μαρκάρεις μια web address και να ανοίξει σε νέο tab όπως γίνεται με το autocopy

Αγαπητέ αναρωτιέμαι πότε δοκίμασες τον Opera για τελευταία φορά! Βεβαίως και γίνεται. Μάλιστα σε πάρα πολλά features ο Opera υπήρξε πρωτοπόρος. Όσοι έχουν παρατηρητικότητα και εμπειρία χρόνων στις εκδόσεις των φυλλομετρητών ξέρουν καλά τί εννοώ.

:devil:

Δημοσ.
Μου αρέσει πάρα πολύ το Cooliris πχ

Κι εμένα αυτό και πάρα πολύ εκείνο που σου δείχνει thumbnails των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Google.

δε νομίζω πως γίνεται να μαρκάρεις μια web address και να ανοίξει σε νέο tab όπως γίνεται με το autocopy

Kι εγώ δεν νομίζω αλλά δεν ρώτησες αυτό αρχικά. Εξάλλου οι περισσότερες web addresses είναι links, σπάνια τις βρίσκεις ως απλό κείμενο.

Δημοσ.
Kι εγώ δεν νομίζω αλλά δεν ρώτησες αυτό αρχικά. Εξάλλου οι περισσότερες web addresses είναι links, σπάνια τις βρίσκεις ως απλό κείμενο.

Βρε συ συμφορουμίτη, κρίμα κι εγώ νόμισα πως είσαι operάκιας. Δεν πρόσεξες που είπα παραπάνω πως γίνεται?!

:mad:

Όπως είπες κι εσύ, κάνεις διπλό κλικ κι αυτόματα επιλέγει τη διεύθυνση βγάζοντας το σχετικό menu όπου, εκτός των άλλων, υπάρχει η επιλογή "Go to web address". Αν κάνεις κλικ πάνω της ανοίγει τη διεύθυνση στο ίδιο tab, αν πατήσεις το Shift και κάνεις κλικ ανοίγει τη διεύθυνση σε νέο tab. Δύσκολο?

:-)

Δημοσ.

Όντως, έχεις δίκιο, απλά δεν το θυμόμουν.

Αλλά αν κατάλαβα καλά το παιδί εννοεί χωρίς να κάνεις κάποιο κλικ (αν γίνεται έτσι με το autocopy-δεν το έχω χρησιμοποιήσει).

Μην με πληγώνεις ρε αδερφέ, Operas είμαι κι εγώ! :D

Δημοσ.
Μην με πληγώνεις ρε αδερφέ, Operas είμαι κι εγώ! :D

Για να σε γιατρέψω θα εξομολογηθώ πως μόλις πρόσφατα ανακάλυψα πως από το Blocked content μπορείς να μπλοκάρεις τους ανόητους servers με τα διαφημιστικά και τα τοιαύτα. :o Βασικά είχα δει την επιλογή block content αλλά νόμιζα πως ισχύει μόνο για το site που το ορίζεις και δεν είχα προσέξει πως είναι γενικό το φίλτρο. Χρησιμοποιούσα εξωτερικό proxy filter και ύστερα από αυτό που ανακάλυψα δεν χρησιμοποιώ ούτε αυτό πια! Μόνο καφέ δεν μου φτιάχνει ακόμα ο Opera...

Ο μοναδικός φυλλομετρητής που έχω δει και μου αρέσει σε περίπτωση που δεν υπήρχε ο Opera είναι ο Maxthon που τον θεωρώ επίσης κορυφαία κατασκευή. Όμως χρησιμοποιεί τη μηχανή του ΙΕ, οπότε αν κι ελαφρώς ταχύτερος από τον ΙΕ παραμένει πολύ πιο αργός από Opera/FF/Chrome.

Για τον Chrome εκείνο που έχω να πω είναι πως είναι ο ταχύτερος απ'όλους (και από τον Opera!) αλλά είναι ακόμα πάρα πολύ φτωχός και από έκδοση σε έκδοση δεν έχει σταθερή απόδοση προς το παρόν. Όταν εξελιχθεί αρκετά το συζητάμε (όχι αν θα αντικαταστήσει τον Opera, αλλά αν θα απειλήσει FF/IE. Ο Opera είναι elit και για λίγους, χα!).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...