Προς το περιεχόμενο

Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο; Δημοσκόπηση 29/8/08-25/2/09 & συζήτηση

parsifal

Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιον Web Browser χρησιμοποιείτε περισσότερο;

• Internet Explorer έκδοση >= 7
    • Internet Explorer έκδοση <= 6
    • Maxthon
    • Avant Browser
    • Mozilla Firefox 2.x και rebranded εκδόσεις (Iceweasel, Swiftweasel κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Mozilla Firefox 3.x και rebranded εκδόσεις (Iceweasel, Swiftweasel κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Opera
    • Apple Safari
    • Konqueror
    • Epiphany
      0
    • Seamonkey
    • Flock
    • Camino
      0
    • Netscape/Mozzila Application Suite
    • Text-based (lynx, links κλπ. Διευκρινίστε ποιον)
    • Άλλον (Διευκρινίστε)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ όσο γνωρίζω , τοσο ο opera όσο και ο firefox, οσο περισσότερη ελευθερη μνημη βρισκουν την καταλαμβανουν ωστε να εχει γρηγορη απόκριση ο browser. Βαζει στην cache τις τελευταιες σελιδες που εχεις επισκεφτει ωστε σε περιπτωση που πατησεις πχ back να στην εμφανισει ταχυτατα.

Αυτο δεν σημαινει οτι σου καταλαμβανει την μνημη εις βαρος άλλων προγραμματων

Για μενα ο opera ειναι πιο χλιδατος browser απο τον firefox .

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αγαπητέ PCharon!

Πρώτον FF χρησιμοποιώ μόνο για να τσεκάρω εμφάνιση των ιστσσελίδων και να κάνω διορθώσεις, καθώς και τον ΙΕ κλπ.

Ως βασικότατο πλοηγό χρησιμοποιώ Opera εδω και 7 χρόνια!

Το να κάτσω και να κάνω ένα συγκριτικό "κατανάλωσης" μνήμης δεν θα είχε κανένα νόημα για εμένα αυτή την στιγμή! Απλά επειδή προηγούμενο μέλος είπε κάτι για το το ότι ο Opera στο δικο του σύστημα δεν τραβούσε το ίδιο με τον FireFox, του έδειξα ότι πάνω κάτω το ίδιο είναι και οι 2, στην κατανάλωση πόρων! Ναι σίγουρα δεν βλέπουμε τα πραγματικά νούμερα, αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο!

Τώρα το να κάτσω και να ανοίξω 80 σελίδες όπως λες το θεωρώ άσκοπο και επέτρεψέ μου να πω κάπως ακραίο, να τις κάνεις τι 80 σελίδες ανοικτές? Να δοκιμάσεις την απόδοση του PC..????????

Εξήγησέ όμως τι ακριβώς θέλεις να δείξεις με την φωτό!

Ας συγκεντρωθούμε λίγο και ας μην δίνουμε λανθασμένες εικόνες στους γύρω μας!

-----Προστέθηκε 18/10/2008 στις 10 : 20 : 21-----

Απ όσο γνωρίζω , τοσο ο opera όσο και ο firefox, οσο περισσότερη ελευθερη μνημη βρισκουν την καταλαμβανουν ωστε να εχει γρηγορη απόκριση ο browser. Βαζει στην cache τις τελευταιες σελιδες που εχεις επισκεφτει ωστε σε περιπτωση που πατησεις πχ back να στην εμφανισει ταχυτατα.

Αυτο δεν σημαινει οτι σου καταλαμβανει την μνημη εις βαρος άλλων προγραμματων....

Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου φίλε!

Thumb Up από εμένα!

Δημοσ.
Τώρα το να κάτσω και να ανοίξω 80 σελίδες όπως λες το θεωρώ άσκοπο και επέτρεψέ μου να πω κάπως ακραίο, να τις κάνεις τι 80 σελίδες ανοικτές? Να δοκιμάσεις την απόδοση του PC..????????

Εξήγησέ όμως τι ακριβώς θέλεις να δείξεις με την φωτό!

Ας συγκεντρωθούμε λίγο και ας μην δίνουμε λανθασμένες εικόνες στους γύρω μας!

Τί λες τώρα? Άκου τί "θέλω να δείξω", τίποτα! Και πού το βλέπεις το λάθος?! Απλά αντιπαράθεσα κάτι άλλο σε αυτό που εσύ είπες κατηγορηματικά με φράσεις: (...) έχω κουραστεί να τα ακούω αυτά! / ξανασκεφτείτε πριν μιλήσετε!"

Δεν έκανα κανενός είδους "τεστ" ή "stressing" στον υπολογιστή μου (αυτό είναι ένα λαπτοπ 3 χρόνων συγκεκριμένα), είναι κάτι σύνηθες για μένα (για πολλούς λόγους) να είναι ανοιχτός ο Opera και να δουλεύω έτσι "πετώντας" από τη μία σελίδα στην άλλη (κακό είναι?!). Άρα αφού εγώ βρίσκω λόγους να το κάνω δεν είναι και τόσο ανούσιο ή φανταστικό όπως νομίζεις. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια θυμάμαι πόσο σωτήριος ήταν ο Opera για μένα όταν είχα dialup, άνοιγα τις σελίδες όπως βλέπεις και την έκλεινα για να τις διαβάσω με την ησυχία μου γλυτώνοντας κόστος από το τηλέφωνο. Κι αυτό από τότε που δούλευα σε PIII με 256MB μνήμης.

Ακριβώς λοιπόν επειδή έχω αυτή την καθημερινή εμπειρία, αυτά που τάχα έδειξες περί μνήμης μου φάνηκαν απλά ελλιπή...

Δημοσ.

PCharon, έτσι όπως το έθεσες τώρα θα συμφωνήσω μαζί σου!

Ο Opera και εμενα με έχει σώσει άπειρες φορές και για αυτό δεν τον αλλάζω!

Απλά μου φάνηκε υπερβολικό που είπες 80 σελίδες!

Anyway, το νόημα είναι ότι για εμάς ο Opera είναι κυρίαρχος, γιατι βρήκαμε αυτό που ψάχναμε!

Λες να κάνω πρόταση γάμου στον Opera?

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Καλημέρα σε όλους σας!

Δημοσ.

Αν και χρησιμοποίησα λίγο περίεργο συντακτικό στο τελευταίο μήνυμα, ευτυχώς δε με παρεξήγησες.

Πάντως, μη θεωρείς υπερβολικό το 80 σελίδες, όντως τόσες ήταν εκείνη τη στιγμή, πχ τώρα που γράφω έχουν πέσει στις μισές, άλλες φορές που βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης πχ resources για κάποιο θέμα προγραμματισμού έχω περάσει και τις διπλάσιες χωρίς προβλήματα. Πάντως κατά κανόνα και από συνήθεια ίσως, ανοίγω πάρα πολλά tabs όταν βρίσκομαι στο διαδίκτυο και αυτό μόνο με τον Opera θα μπορούσα να το κάνω. Μην ξεχνάμε (λάθος θυμάμαι?) πως ο Opera "ανακάλυψε" πρώτος το multi tab interface. Anyway, όντως αυτό είναι το λιγότερο.

Η αλήθεια είναι πως ο Opera είναι πολλά βήματα μπροστά από τους "απλοϊκούς" IE, FF τόσο σε performance, αλλά κυρίως - και αυτό είναι που με κρατάει κολλημένο τόσα χρόνια - σε ευχρηστία του interface! Απίστευτες δυνατότητες customization πχ αν δεις και στο screenshot που έδωσα παραπάνω έχω καταλήξει σε αυτό το super compact layout εδώ και 3 χρόνια. Επίσης κάθε φορά που κάνω update ή μεταφέρομαι σε άλλο υπολογιστή, από την έκδοση 6 και μετά, πάντα αντέγραφα απλά το φάκελο "profile" και συνέχιζα από εκεί που είχα μείνει και χωρίς ανάγκη να ξανακάνω ούτε μία ρύθμιση!

Άπειρα καλά έχει, θα μπορούσα να γράφω σελίδες ολόκληρες αναφέροντάς τα...

Δημοσ.

Δεν έχω κανένα λόγο να σε παρεξηγήσω! Θα μπορούσες και εσύ να με παρεξηγήσεις! Και στις 2 περιπτώσεις δεν είναι κάτι δυνατό γιατί δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, μιας και οι 2 μας είμαστε υπερμαχοι της...... :-D:-D:-D:-D:-D ....."Όπερας"!

Αν κατάλαβα καλά έχεις βάλει τα Tabs σε κάθετη εμφάνιση?

Όσον αφορά το Theme εγώ έχω επιλέξει ένα που θυμίζει λίγο Safari, "safari for opera" λέγετε! Όπως και εσύ, κάτι το απλό.

Anyway! Όταν και εγώ κάθομαι και ψάχνω για tutorials, resources, FAQs και ότι άλλο μου χρειάζετε για να κάνω ένα νέο development, για σελιδούλες είτε για προσωπική μου χρήση, ναί ανοίγω και εγώ αρκετά tabs, αλλά δεν ξέρω (μπορεί και να έχει γίνει) αν έχω φτάσει τον αριθμό των 80! Δεν τα είχα μετρήσει πότε, απλά θυμάμαι μια φορά που κουράστηκα για να βρω ποια Tabs έπρεπε να κλείσω!

Όσο ια το multitabs, νομίζω και εγώ ότι ήταν ο πρώτος browser που το εφάρμοσε (βεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά)

Αλλά μιας και αναπτύξαμε μερικά από τα προτερήματα (τίνοντας να βγουμε εκτός βασικού θέματος) θα τοποθετηθώ και στο θέμα του "Save Session"! Απλά τέλειο, με έχει σώσει αρκετές φορές!

Αλλά ας σταματήσουμε εδώ και να μην δώσουμε έκταση σε περαιτέρω αναλύσεις!

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση: Επειδή πολλοί είπαν ότι ο Opera είναι πολύ γρήγορος (ίσως και ο πιο γρήγορος browser) εγώ βλέπω άλλα εδώ (το πέτυχα κατά τύχην)

http://www.apple.com/safari/

Λογικό αν μου πείτε ότι είναι προπαγάνδα αλλά ποιος λέει ψέματα.. :mad::fear::mad:

Δημοσ.
εγώ βλέπω άλλα εδώ (το πέτυχα κατά τύχην)

Δε μας λέει τί είδους τεστ και δοκιμές παρήγαγαν αυτά τα αποτελέσματα/συμπεράσματα. Βάζει μόνο κάποιες χρωματιστές μπάρες και βγάζει τον Safari αστέρι. Δεν είναι αυθαίρετο αυτό?

Δημοσ.

εγω χρησιμοποιω τον ΙΕ7 γιατι ανοιγει ολες τις ιστοσελιδες μαζι, οχι οπως καποιοι αλλοι αλεπουδιαρηδες που τα e-mail δεν το φορτωνουν... τωρα μαλιστα που ο ΙΕ εβγαλες αναβαθμισεις ασφαλειας ,ακομα καλυτερα. ασε που παει για 8 σε λιγο καιρο.. ειναι ακομα σε ΒΕΤΑ.. το Panda GP 2009 διαβαζει τρωτα σημεια κ με την αναβαθμιση του ΙΕ κλεινει παρα πολλα, οποτε γιατι ν αλλαξω?

ειμαι φιλικος με τον opera παντως γιατι εχει σε start page φορτωμα 9 ιστοσελιδων που θες... τις φορτωνει γρηγορα ολες μαζι κ επιλεγεις που να μπεις με τη σειρα...

Δημοσ.
Παιδιά μια ερώτηση: Επειδή πολλοί είπαν ότι ο Opera είναι πολύ γρήγορος (ίσως και ο πιο γρήγορος browser) εγώ βλέπω άλλα εδώ (το πέτυχα κατά τύχην)

Λογικό αν μου πείτε ότι είναι προπαγάνδα αλλά ποιος λέει ψέματα.. :mad::fear::mad:

Ο Safari είναι πιο γρήγορος από τον Opera αλλά δεν έχει και τρομερή διαφορά! Το λέω γιατι τον δοκίμσα! Παρόλα αυτά βλέπεις κάποια συγκριτικά μέσα από την ίδια την Apple, είναι σαν να βλέπεις, π.χ. στο Mega, δημοσκόπηση για το ποιο ήταν το κανάλι με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ειδήσεις των 8, και να βλέπεις πρώτο το Mega!

Δεν είναι θέμα προπαγάνδας, αλλά αν δεν παινέσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει....!!!!!

Δημοσ.

XA!

Λοιπόν, σε ό,τι αφορά αυτά που αναφέρονται στη homepage σελίδα για τον Safari ισχύουν μια χαρά ΑΛΛΑ με μια προϋπόθεση: πως τα όποια HTML/CSS/JS benchmark tests έτρεξαν σε MacOS. Σε δοκιμές σε Windows τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά, συγκεκριμένα από πρόσφατα δικά μου τεστ φαίνεται να ισοφαρίζει στην πρώτη θέση ο Firefox v3.x (ο v2 έχανε) τον Opera v9.x, ακολουθεί ο Safari κι έπειτα ο ΙΕ (δεν έχω δοκιμάσει τον Chrome).

Παλιότερα υπήρχε μια πολύ γνωστή σελίδα που είχε το BenchJS, ένα online test με το οποίο μπορούσε κάποιος να συγκρίνει (εννοείται η σύγκριση γίνεται στο ίδιο μηχάνημα!) τις ταχύτητες φυλλομετρητών. Η σελίδα αυτή δεν υπάρχει πια, πάντως παλιότερα είχα μετατρέψει το τεστάκι σε offline και υπάρχει ακόμα δημοσιευμένο σε άλλο forum εδώ, για όποιον ενδιαφέρεται για ένα πιο ρεαλιστικό δείγμα...

Δημοσ.

Περί Chrome ο λόγος...!

Είναι ίσως ο ποιό ελαφρύς, και είναι και γρήγορος! Δεν έχω σχηματίσει πλήρη εικόνα και άποψη γιατί τον χρησιμοποίησα μόλις μια μέρα!

Βέβαια κάτι άκουσα για συλλογή στοιχείων κατά τις αναζητήσεις που κάνεις καθώς και κατα την πλοήγηση, με αποτέλεσμα την δημιουργία spam ή κάτι τέτοιο! Δεν το έψαξα οπόταν μπορεί και να μην ισχύει!

Δημοσ.

Λοιπόν, σε ό,τι αφορά αυτά που αναφέρονται στη homepage σελίδα για τον Safari ισχύουν μια χαρά ΑΛΛΑ με μια προϋπόθεση: πως τα όποια HTML/CSS/JS benchmark tests έτρεξαν σε MacOS. Σε δοκιμές σε Windows τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά

Καλά λες μάλλον αυτό θα ισχύει.. Εγώ χρησιμοποιώ firefox3

αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο το Opera το έχουν

ξεφτιλίσει έτσι όπως τα δείχνουν :eek:

Δημοσ.

Γιατί ο Opera δεν ανοίγει όλες τις ιστοσελίδες ;;

Άν γινόταν αυτό, πιστέυω θα ήταν ο πρώτος, όλων.

Δημοσ.
Γιατί ο Opera δεν ανοίγει όλες τις ιστοσελίδες ;;

Άν γινόταν αυτό, πιστέυω θα ήταν ο πρώτος, όλων.

Τα παρακάτω ειπώθηκαν σε άλλο σχετικό θέμα από τον συνφορουμίτη αδμιν...

+1

Αν κάτι παίζει σωστά σε WebKit (πχ Safari) και Presto (Opera Software) τότε είναι W3C Compliant, μετά μπαίνουν και οι άλλοι browsers στο παιχνίδι και δημιουργείται το χάος που υπάρχει σήμερα.

Σκοτώστε το Trident του MSIE όσο είναι καιρός. (Και για όσους ακόμα να το καταλάβουν, αυτός είναι ο λόγος που κατηγορείται η MS για το bundling του IE στα Windows. Επειδή δεν τηρεί τα πρότυπα και δημιουργεί δικά του, με αποτέλεσμα να σπάει τη συμβατότητα του web με τους άλλους browsers)

Η σειρά ποιότητας των layout engines είναι κάπως έτσι:

WebKit > Presto > Gecko > KHTML .....χάος..... > Trident

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ολοκληρωμένος WebKit browser για όλες τις πλατφόρμες. Ο Εpiphany -τον οποίο συμπαθώ- έχει ακόμη δρόμο να διανύσει για να σταθεί απέναντι από τους άλλους browsers. Μέχρι τότε, Opera - Presto.

Άρα όπως καταλαβαίνεις dhmak, μάλλον είναι ο γιαλός στραβός και δεν φταίει ο Opera γι αυτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...