titakas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Θέλω να συνδέσω 2 ρούτερ (Netgear kai Airties)...Από 1 πόρτα του Netgear να καταλήγει σε γραμμή τηλεφώνου για το Airties....Γίνεται?Και αν ναι την συνδεσμολογία όποιος ξέρει να μου την πει....Οποιαδήποτε βοήθεια νομίζω θα ήταν χρήσιμη. Σας ευχαριστώ για την προσοχή....
Sta Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 http://www.togaware.com/linux/survivor/Router_Router.html
micos000 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Θέλω να συνδέσω 2 ρούτερ (Netgear kai Airties)...Από 1 πόρτα του Netgear να καταλήγει σε γραμμή τηλεφώνου για το Airties....Γίνεται?Και αν ναι την συνδεσμολογία όποιος ξέρει να μου την πει....Οποιαδήποτε βοήθεια νομίζω θα ήταν χρήσιμη. Σας ευχαριστώ για την προσοχή.... Από LAN σε PHONE??? OXI Μπορείς όμως από 1 LAN του Netgear σε 1 LAN Port του Airties με ένα straight καλώδιο δικτύου. Βασική προϋπόθεση είναι να απενεργοποιήσεις το DHCP και το firewall από το ένα αλλιώς θα έχεις προβλήματα.
DrLo Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Από LAN σε PHONE??? OXIΜπορείς όμως από 1 LAN του Netgear σε 1 LAN Port του Airties με ένα straight καλώδιο δικτύου. Βασική προϋπόθεση είναι να απενεργοποιήσεις το DHCP και το firewall από το ένα αλλιώς θα έχεις προβλήματα. αν κανένα από τα δύο router δεν υποστηρίζει auto MDI/MDIX νομίζω θες crossover καλώδιο και όχι straight.
micos000 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Αυτό θα πρέπει να το ελέγξει ο κάτοχος των ρούτερ και να σιγουρευτεί. Στα δικά μου όμως δούλεψε μια χαρά έτσι (SAGEM & SMC). Στο δεύτερο οι 2 τελευταίες θύρες ήταν κοινές και έδιναν την δυνατότητα να συνδεθεί είτε με crossover είτε με straight καλώδιο. Η καλύτερη λύση βέβαια είναι ένα switcher με ένα ρούτερ.
titakas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Ευχαριστώ παιδιά...θα τα δοκιμάσω αύριο και θα σας πω τα αποτελέσματα....
titakas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 "micos000" είχες δίκιο τελικά....απλά τα σύνδεσα με ένα straight καλώδιο...δεν χρειάστηκε να απενεργοποιήσω τπτ σε κανένα από τα 2 routers...Ευχαριστώ!!!
titakas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 παιδιά εκανα την σύνδεση και δουλεύει καλά για λίγο το ίντερνετ...μετά δείχνει οτι είναι συνδεμένο αλλά δεν μπαίνει σε καμία σελίδα...έκανα απενεργοποίηση σε ένα από τα δύο router το firewall αλλά πάλι τα ίδια....help όποιος και αν γνωρίζει...συγγνώμη π σας τα πρίζω...είμαι καινούργιος....που θα πάει θα μάθω και εγώ...
micos000 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Τι windows έχεις στα pc και τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Δώσε περισσότερες πληροφορίες γιατί αλλιώς θα παίζουμε την κολοκυθιά. Αυτές οι συνδέσεις που θέλεις να κάνεις πάντως προμηνύουν πολλούς μπελάδες. Όπως είπα, το καλύτερο είναι να έχεις 1 router και αν θέλεις περισσότερες θύρες πάρε ένα 12άρι ή 24άρι switch και είσαι εντάξει. Πήγαινε σε όλα τα pc και στον πίνακα ελέγχου->Συνδέσεις δικτύου, κάνε διπλό κλικ στην τοπική σύνδεση και μετά πάνε ιδιότητες. Εδώ πάτα στο Πρωτόκολλο Internet TCP/IP και πάτα πάλι ιδιότητες. Βάλε τώρα και στα δύο να είναι Αυτόματο. Αυτό κάντο σε όλα τα pc. Μετά σιγουρέψου ότι στον 2o router δεν είναι ενεργοποιημένος o DHCP server για να μην γίνεται μπέρδεμα.
titakas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Και τα δυο router είναι ασύρματα καταρχήν και δουλεύουν μονο ως ασύρματο δίκτυο.το netgear είναι συνδεμένο σπίτι μου και έχει απόσταση με το airties 30 μέτρα περίπου...συνδέονται με το straight καλώδιο...εμένα με ενδιαφέρει το airties...εκεί θα συνδέονται τα pc ασύρματα...δουλεύει μια χαρα το ίντερνετ και μετά από λιγο κάνω αποσύνδεση και μετά πάλι σύνδεση και δουλεύει κανονικά πάλι...τι φταίει?στο airties έκανα disable το firewall...αλλά πάλι τα ίδια...συνήθως vista windows χρησιμοποιούνται...αν χρειάζεσαι (micos000) και άλλες πληροφορίες ρώτησε με...
micos000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Χμμμ, κάτι βρωμάει εδώ. Λοιπόν, η μέγιστη θεωρητική απόσταση για καλώδια LAN 10/100 είναι στα 100 μέτρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει σίγουρα στα 100 μέτρα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την σύνδεση. Θα πρέπει να έχεις καλής ποιότητας καλώδιο (αν είναι δυνατόν θωρακισμένο) και καλούς ακροδέκτες. Να μην περνάει παράλληλα από ηλεκτροφόρα καλώδια (αν δεν γίνεται αλλιώς να περνάει κάθετα από αυτά) να μην υπάρχουν πηγές ηλεκτρομαγνητισμού και μοτέρ κοντά στα καλώδια και άλλα πολλά. Αν μπορείς να μειώσεις την απόσταση στο ελάχιστο δυνατό (μέχρι 10 μέτρα καλώδιο) και να δοκιμάσεις αν είναι εντάξει προτού μεγαλώσεις την απόσταση. Μου έχει τύχη να δω καλώδιο 100 μέτρα πλακέ σε 10άρι δίκτυο να δουλεύει και σε 100άρι δίκτυο να υπάρχουν προβλήματα μετά τα 20-30 μέτρα.
titakas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 το καλώδιο δεν περνάει σε τπτ απο αυτά...αρχικά είχα πάλι το airties και συνδεόταν με το ίδιο καλώδιο από την πρίζα τηλεφώνου (και όχι από το router όπως τώρα) και δεν είχα κανένα πρόβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.