alkisg Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Παραθέτω μια λύση που σκέφτηκα προς ενημέρωση ή κριτική. Πρόβλημα #1: το VirtualBox δεν υποστηρίζει shared folders με Windows 9x clients. Πρόβλημα #2: η ενσωματωμένη υποστήριξη shared folders του VirtualBox έχει κάποια προβληματάκια, π.χ. δεν μπορούμε να προσαρμόσουμε owner / permissions για τα δημιουργούμενα αρχεία. Λύση #1: εγκαθιστούμε Samba server και χρησιμοποιούμε κανονικά Samba shares (όχι του VirtualBox) και λύνονται τα παραπάνω προβλήματα. Πρόβλημα #3: Άμα αλλάζουμε IP κάθε τρεις και λίγο (π.χ. εγώ έχω wired + wireless, με dhcp και networkmanager) τότε η IP που θα κάνουμε το map network drive στα Windows μέσα στο VirtualBox δεν θα είναι σταθερή. Επίσης αν είμαστε unplugged (αποσυνδεδεμένο καλώδιο) τότε δεν έχουμε καν IP, οπότε δεν μπορούν να δουν τον host οι VirtualBox clients. Λύση #2: Στο /etc/network/interfaces και ακριβώς κάτω από τα > auto lo iface lo inet loopback προσθέτουμε τη γραμμή > up ifconfig lo:1 192.168.0.1/24 up Έτσι δημιουργούμε ένα alias του lo interface το οποίο είναι πάντα προσβάσιμο από το VirtualBox. Οπότε στα Windows κάνουμε map network drive το \\192.168.0.1\folder. Μου δουλεύει μια χαρά, θεωρεί κανένας πιθανό να υπάρξει κάποιο πρόβλημα επειδή χρησιμοποιώ alias για το lo interface; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το έχω δει να το ξανακάνουν σε μια συζήτηση αλλά δεν θυμάμαι που. Δεν ανέφεραν κάτι για προβλήματα. Αντιγράφω από (ούτε εδώ λέει για προβλήματα) http://tldp.org. New kernels support a feature that can completely replace the dummy interface and serve other useful functions. IP Alias allows you to configure multiple IP addresses onto a physical device. In the simplest case, you could replicate the function of the dummy interface by configuring the host address as an alias onto the loopback interface and completely avoid using the dummy interface. In more complex uses, you could configure your host to look like many different hosts, each with its own IP address. This configuration is sometimes called “Virtual Hosting,” although technically it is also used for a variety of other techniques. To configure an alias for an interface, you must first ensure that your kernel has been compiled with support for IP Alias (check that you have a /proc/net/ip_alias file; if not, you will have to recompile your kernel). Configuration of an IP alias is virtually identical to configuring a real network device; you use a special name to indicate it's an alias that you want. For example: # ifconfig lo:0 172.16.1.1 This command would produce an alias for the loopback interface with the address 172.16.1.1. IP aliases are referred to by appending :n to the actual network device, in which “n” is an integer. In our example, the network device we are creating the alias on is lo, and we are creating an alias numbered zero for it. This way, a single physical device may support a number of aliases. Each alias may be treated as though it is a separate device, and as far as the kernel IP software is concerned, it will be; however, it will be sharing its hardware with another interface. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μου δουλεύει μια χαρά, θεωρεί κανένας πιθανό να υπάρξει κάποιο πρόβλημα επειδή χρησιμοποιώ alias για το lo interface; Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να σου δημιουργηθεί είναι όταν θα βρεθείς σε κάποιο δίκτυο με 192.168.0.0/24 subnet, οπότε θα υπάρχει conflict ανάμεσα στο lo και στο eth0. Γι' αυτό το λόγο σου προτείνω να διαλέξεις IP από κάποιο σπανιότερο private subnet, π.χ. 172.21.0.0/24 ;-) Επίσης υπάρχει και άλλη μια λύση: να φτιάξεις ένα tap device στο host και να το συνδέσεις απευθείας με τα guest machines (είναι η επιλογή "Attached to: host interface"), οπότε θα υπάρχει κανονικό δίκτυο μεταξύ host + guest, σαν να τους έχεις συνδέσει με ένα cross καλώδιο. Η επιλογή αυτή είναι πιο πολύπλοκη στο στήσιμο, αλλά σου επιτρέπει να routάρεις την κίνηση των guests και να εφαρμόσεις ξεχωριστούς κανόνες firewalling με τα iptables για τον κάθε guest και τον host ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 @firewalker: ευχαριστώ για τις πληροφορίες. @apokos: επίσης ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα το βάλω στο 172.21.x.x subnet. Το κακό με το tap interface είναι χρειάζεται bridge με την eth0, οπότε δεν μπορεί πλέον να τη διαχειρίζεται (την bridge) ο network-manager και να εναλλάσει wired / wireless αυτόματα... Θα μπορούσα να τον απενεργοποιήσω τελείως και να κάνω τη δουλειά μου με scripts + κάποιο utility που μου είχατε προτείνει για να εκτελούνται τα scripts όποτε συνδέω / ξεσυνδέω το καλώδιο, αλλά έχω και τον άλλο μπελά: το laptop είναι και ltsp-server, οπότε χρειάζομαι και άλλο alias (eth0:1) για σταθερή εξωτερική ip και πάει μακρυά η βαλίτσα... Τώρα όλα δουλεύουν αυτόματα, και όταν θέλω να παίξω το ρόλο του ltsp-server απλά τρέχω ένα σκριπτάκι με > sudo ifconfig eth0:1 <fake-static-ip> up sudo /etc/init.d/dhcp3-server start και είμαι έτοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Χε... να μια παρενέργεια που δεν είχα σκεφτεί: το lo interface απαντάει σε όλο το subnet mask του, δηλαδή με 172.21.0.1/24 απαντάει στις διευθύνσεις 172.21.0.1 ως 172.21.0.254! Επομένως του έβαλα 172.21.0.1/32... edit: μπα, τελικά το άφησα /24, βολεύει μια χαρά για multiple apache hosts χωρίς virtual ip! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.