Προς το περιεχόμενο

Μικροπρόβλημα με χρώματα αρχείων .avi

_BASSstarlet_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μερικά(ελάχιστα ευτυχώς)αρχεία .avi που όταν τα αναπαράγω με Media player classic ή VLC ή Winamp,τα χρώματα έχουν μια κιτρινωπή απόχρωση.

Με το PowerDVD όμως δεν παρατηρώ το ίδιο.

Δημοσ.

MPC/VLC στις τελευταίες εκδόσεις τους; Στον MPC, ποιο DirectShow φίλτρο φορτώνεται για video decoding;

Αν έχεις αρκετά γρήγορη σύνδεση, ανέβασε κάπου και ένα sample 5-10MB...

Δημοσ.

Οχι δεν έχω τις τελευταίες.

Στον MPC βλέπω τον libavcodecmpg4 & outpout colorspace YV12,adj.

Eπειδή δεν έχω εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα για κόψιμο avi,δεν μπορώ να ανεβάσω δείγμα.Πρόκειται για video clips όχι ταινίες.

Δημοσ.

1. Δοκίμασε και με τις τελευταίες εκδόσεις. Υπ' όψιν ότι και ο VLC χρησιμοποιεί την libavcodec (statically linked μέσα στο build). Είναι πιθανό να πρόκειται για κάποιο bug αυτής της βιβλιοθήκης που έχει στο μεταξύ διορθωθεί. Αν χρησιμοποιείς τον ffdshow-tryouts codec, από τις επιλογές του μπορείς να αναθέσεις την αποκωδικοποίηση MPEG-4 video σε κώδικα που βασίζεται στον XviD:

ffdshowdy7.png

2. Για κόψιμο sample: VirtualDub. Δε χρειάζεται καν εγκατάσταση (zip archive)

Δημοσ.

Το frame #233 όπως εμφανίζεται σε εμένα:

post-4351-129062972652_thumb.jpg

Εντάξει μου φαίνονται τα χρώματα. Το frame-grabbing έγινε σε MPC 6.4.9.1 (revision 55), ffdshow-tryouts revision 2033 (Jun 27 2008), από το panel ρύθμισης του ffdshow. Τα υπόλοιπα φίλτρα που έχει φορτωμένος ο MPC κατά το playback είναι:

post-4351-129062972663_thumb.jpg

EDIT: Το VirtualDub χρησιμοποιεί VfW (Video for Windows) codecs για την αποκωδικοποίηση, όχι DirectShow...

Δημοσ.

Ενδιαφέρον. Τότε το πρόβλημα βρίσκεται μετά το στάδιο του decoding. Άρα, τα επόμενα πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις/πειραματιστείς είναι...

...video renderer που χρησιμοποιεί ο MPC:

mpcxa2.png

...και έκδοση VGA drivers. Αναβαθμίσου σε τελευταίες εκδόσεις, όπως και για όλα τα προγράμματα/codecs που αναφέρθηκαν.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Το πρόβλημα έπαψε μετά το format.

Πονάει κεφάλι, κόψεις κεφάλι.

.

.

.

Θα μπορούσες να απεγκαταστήσεις το ffdsow και να τα ξαναβάλεις από την αρχή σε πιο καινούργια έκδοση.

Ή να κάνεις reset to defaults.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...