eliascm21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Γεια σας! Έχω φτιάξει ένα προγραμματάκι στη C, το οποίο μέχρι στιγμής αλληλεπιδρά με τον χρήστη από τη γνωστή μαύρη οθόνη... Θα ήθελα λοιπόν να φτιάξω ένα GUI για την αλληλεπίδραση με τον χρήστη. Πως μου προτείνεται να το κάνω αυτό; Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη γλώσσα φαντάζομαι, αλλά η σύνδεση με την C με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει; Τον βασικό κώδικα θα ήθελα να τον κρατήσω στη C, όχι να τον ξαναγράψω στη νέα γλώσσα. Και κάτι άλλο. Στο .exe που έχω τώρα (το έφτιαξα σε C με το Microsoft Visual C++ 6.0) μπορώ (και αν ναι πως) να του ενσωματώσω μόνιμο εικονίδιο (για να μην έχει το στάνταρ εικονίδιο που έχουν όλα τα .exe των windows); Ευχαριστώ! Ηλίας
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Για ποιο λειτουργικό σύστημα θέλεις να κάνεις γραφικό (Linux/windows/both)? Με C ------ Για windows μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας το Windows API πράγμα που δεν θα σου πρότεινα. Για linux μπορείς να χρησιμοποιήσεις το GTK+ (μπορεί να τρέξει και σε windows αλλά είναι παίδεμα - πχ. pidgin ) C++ ----- Multi-platform: Qt (http://trolltech.com/products/qt) WxWidgets (http://www.wxwidgets.org/) PS. Ο κώδικας σου σε C θα πρέπει με λίγες (ή καθόλου) τροποποιήσεις να μπορεί να γίνει compile και σε c++ compiler (πχ. g++)
Evgenios1 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Βασικα η 6 εκδοση δεν λεει και πολυ σε θεμα interface.(Εμενα δε μαρεσει το MFC) Θα σου προτινα την 9 εκδοση της csharp συκγεκριμενα τα WPF που εχει.(Εχω Vista και τα apps που ειναι σε MFC ειναι χαλια,ενω τα wpf ειναι τελεια<<interface παντα>>)
Paulus Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε, δεν έχει σημασία η έκδοση 6 του Visual Studio- σημασία έχει να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση που εφαρμόζει τα themes στα αντικείμενα, οπότε όλα είναι εφετζίδικα, ακόμα και μέσα από MFC. Τα καινούρια Visual Studio, έχουν φυσικά ως προεπιλογή την εφαρμογή των themes - ονόματι Visual Styles, κάτι το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί
eliascm21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Επειδή οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα δεν είναι και οι καλύτερες, αυτά τα MFC, WPF κτλ που αναφέρατε μου ήταν κάπως άγνωστα. Βασικά θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την Visual Basic (με την οποία έχω ασχοληθεί λίγο) για να τα GUI. Με τον είδη όμως υπάρχον κώδικα σε C τι γίνεται? Θα πρέπει να τον ξαναγράψω, ή υπάρχει τρόπος να τον ενσωματώσω στην Visual Basic? Επίσης επειδή από C++ δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα, παρέχει παρόμοιο πακέτο με την Visual Basic για δημιουργία GUI? Και αν ναι είναι τόσο απλό και πρακτικό να δημιουργήσεις φόρμες (ή γενικά γραφικά) όπως και στη Basic? Έχετε κανένα σχετικό link? Ευχαριστώ και πάλι
Evgenios1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε, δεν έχει σημασία η έκδοση 6 του Visual Studio- σημασία έχει να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση που εφαρμόζει τα themes στα αντικείμενα, οπότε όλα είναι εφετζίδικα, ακόμα και μέσα από MFC. Τα καινούρια Visual Studio, έχουν φυσικά ως προεπιλογή την εφαρμογή των themes - ονόματι Visual Styles, κάτι το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί ? Οκ οτι πεις. Βασικα και με Assembly μπορεις να κανεις GUI. Το θεμα ειναι, θα κατσεις να γραψεις με assembly? Τελος, μιλησα για WPF (Windows Presentation Foundation) αυτα ειναι GUI με τονο στο G 'GUI .
Evgenios1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Επειδή οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα δεν είναι και οι καλύτερες, αυτά τα MFC, WPF κτλ που αναφέρατε μου ήταν κάπως άγνωστα.Βασικά θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την Visual Basic (με την οποία έχω ασχοληθεί λίγο) για να τα GUI. Με τον είδη όμως υπάρχον κώδικα σε C τι γίνεται? Θα πρέπει να τον ξαναγράψω, ή υπάρχει τρόπος να τον ενσωματώσω στην Visual Basic? Επίσης επειδή από C++ δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα, παρέχει παρόμοιο πακέτο με την Visual Basic για δημιουργία GUI? Και αν ναι είναι τόσο απλό και πρακτικό να δημιουργήσεις φόρμες (ή γενικά γραφικά) όπως και στη Basic? Έχετε κανένα σχετικό link? Ευχαριστώ και πάλι Δοκιμασε να το κανεις dll (πιστευω να ειναι σε κλασεις ο κωδ. και οχι ολος στο Main(...) )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.