Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε Praetorianos δεν ειναι ετσι οπως τα λες...το τι κατεβαζει απο το νετ το καθενας γουστο του καπελο του...δε θα λογοδοτησει σε κανενα αν θα δει πχ και τις 200 ταινιες που κατεβασε...ουτε καποιος μπορει να τον κατακρινει γιατι του χαλαει το bandwidth...

στις εταιριες πληρωνουμε καποιο ποσο για παρωχη υπηρεσιων...

οι εταιριες με τα κερδη απο εμας πρεπει να κανουν και καποια εργα...δε μπορεις μονο να βγαζεις...πρεπει και να κανεις εργα για να καλυψεις τις αναγκες των πελατων σου...

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πριν από κάποιες σελίδες ο φίλος S2Katana έκανε μια ενδιαφέρουσα παρομοίωση σχετικά με λαμαρινοφόρους και οικολόγους. Οι οικολόγοι έχουν διακιωμα να διαμαρτύρονται γιατί μολύνεται το περιβάλλον και οι αυτοκινητάδες θέλουν να πάνε πιο γρήγορα στη μισθωτή σκλαβιά. Οπότε λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις.

Τώρα το αν εγώ κατεβάζω 24/7 τον άλλο που βλέπει τα email του ή μπαίνει στο facebook πως τον επηρεάζει δν κατάλαβα. Εκτός και αν έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει τη διαφορά μεταξύ pico και nanoδευτερολέπτων.:whistle:

1)Για τα βαριά site.

να βάλουμε το gamespot? ε απενεργοποιείς τα flash τις javascript μέσω κάποιου addon του browser σου και όλα ωραία και καλά. Αν πάλι σ αρέσουν τα τσίρκα μπορείς άνετα πάλι με μια επιβάρυνση μερικών δευτερολέπτων πάλι να δεις το gamespot σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Εκτός πια και αν εσύ μετράς τα δευτερόλεπτα σαν τον μπολτ ένα πράμα.

2)Εγώ κατεβάζοντας με τη μέγιστη ταχύτητα δεν έχω κανένα πρόβλημα στο youtube.

3) Τότε μπορείς να απαιτήσεις στον isp σου να βάλει οπτικές ίνες όπως οι σουηδοί και να έχεις 100/100 Mbps αν και νομίζω πάλι δε θα σου φτάνουν.

Διακρίνω έναν ιδιότυπο ρατσισμό όσων δεν κατεβάζουν που νομίζω ότι προέρχεται από το γεγονός ότι "ο μαλάκας έδωσα τόσα λεφτά για 24άρα γιατί είναι trendy, έβαζα και στη γκόμενα το router , αλλά δυστυχώς τα 15χρονα με ξεπέρασαν"

Τώρα χίλιες φορές που ο κόσμος αγοράζει εξωτερικούς και htpcia γιατί εν αντιθέσει με τα ipodia και τα κινητά (τα οποία αγοράζονται για επίδειξη) αυτά τα αγοράζει γιατί τα χρειάζεται.

Δημοσ.
...να φύγουν τα τρακτέρ από την μέση αφού είναι προφανές ότι δεν έχουν δουλειά εκεί...

Ακριβώς εδώ είσαι λάθος.. Κανείς δεν βγάζει το αμάξι του στο δρόμο για πλάκα ή με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει μποτιλιάρισμα, όπως και κανείς δεν κατεβάζει μόνο και μόνο για να "φάει" το bandwidth από τους υπόλοιπους.

Το πόσο "χρειαζεται" ο καθένας αυτά που κατεβάζει είναι υπόθεση αυτού που τα κατεβάζει, δεν είναι υπόθεση δική μου ούτε δική σου ούτε κανενός άλλου.

btw, μια διαπλάτυνση στη Μεσογείων δεν θα με χάλαγε καθόλου:P

Δημοσ.

οφτοπικ:

έτσι ακριβώς φίλε dali13gr, δε μπορώ να καταλάβω γιατί κράζεται τον έλληνα για την "ασυδοσία", αυτό δείχνει ασχετοσύνη πάνω στο ζήτημα και όχι θέση/άποψη.

το να κράζουμε δε συνεπάγεται και κουλτούρα, μόρφωση, καλλιέργεια ή ότι είμαστε ενεργοί πολίτες.

κουράστηκα με τα "παπαγαλάκια"-φερέφωνα που αντί να αξιολογήσουν μόνοι τους κατα πόσο στέκουν αυτά που αναφέρει η μια και η άλλη πλευρά της είδησης, μόλις δούν τον πρώτο που θα κάνει το πρώτο επιφανειακό και για-να-υπάρχει σχόλιο το επαναλαμβάνουν ο καθένας απο καμια 10ρια φορές, έτσι για να το εμπεδώσουμε οτι δεν έχουν δική τους κρίση.

οντοπικ:

250gb/μήνα στην ίδια τιμή αν καταφέρει να αποδώσει καλύτερο bandwidth και καλύτερο ping (εννοώ καλύτερους χρόνους απόκρισης απο τους server - δεν φταίει βέβαια πάντοτε ο πάροχος, αλλά στο gaming συνήθως αυτός φταίει) είναι αρκετά καλά, αρκεί να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αν είναι να πετσοκόψει ο κόσμος άδικα τα download του και να έχουμε πάλι τα ίδια τότε @@, απεριόριστο downloading σταθερά και ας κόψουν τους λαιμούς τους για fiber@home/@neighboor/@whatever.

η λογική του περιορισμού των υπαρχόντων υπηρεσιών, λόγω "κακής" χρησιμοποίησής τους απο τους τωρινούς καταναλωτές, για τη συντήρηση του συστήματος στο μέλλον, με την είσοδο νέων καταναλωτών σε αυτές, είναι άκυρη τελείως, επενδυση σε νέες τεχνολογίες είναι η βιωσιμότερη και μακροπρόθεσμα παραγωγικότερη και αποδοτικότερη λύση (οπτικές ίνες -> Χατζηδάκη περιμένουμε έργα και όχι λόγια - ξανά).

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν ήθελα surfing θα έμενα με την 56άρα μου. Θέλω όταν μπω σε ένα βαρύ site να μην περιμένω λεπτό, θέλω online βίντεο να τα βλέπω on-demand (φαντάσου τι έχει να γίνει με τα 3play), και όταν 10 φορές το μήνα κατεβάζω κάτι να πιάνω μέγιστη ταχύτητα.

γιατί τώρα δεν την πιάνεις? έχεις πχ 1mbit και από αυτό λόγω αυτών που κατεβάζουν πιάνεις τα μισά?

Δημοσ.
γιατί τώρα δεν την πιάνεις? έχεις πχ 1mbit και από αυτό λόγω αυτών που κατεβάζουν πιάνεις τα μισά?

ελπίζω να ήταν ρητορική η ερώτησή σου.

edit:

για να ισχύει αυτό που είπε (αν το είπε, όπως το είπε) ο Praetorianos, θα πρέπει ο ISP να μην έχει αναβαθμίσει το δίκτυό του, άρα είναι πρόβλημα του ISP και όχι του χρήστη της 24ρας γραμμής που κατεβάζει σύμφωνα με τους κανονισμούς του συμβολαίου του.

Δημοσ.

Ε, ναι. Βλέπεις οι 24άρες συνδέσεις τρώνε τόσο πολύ bandwidth που οι άλλες γραμμές κάνουν μια σελίδα να φορτώνει σε 2 λεπτά... :rolleyes:

Δημοσ.
Διακρίνω έναν ιδιότυπο ρατσισμό όσων δεν κατεβάζουν που νομίζω ότι προέρχεται από το γεγονός ότι "ο μαλάκας έδωσα τόσα λεφτά για 24άρα γιατί είναι trendy, έβαζα και στη γκόμενα το router , αλλά δυστυχώς τα 15χρονα με ξεπέρασαν"

Είχα όλη την καλή διάθεση να συνεχίσω με αντεπιχειρήματα αλλά ο μαλάκας είναι άλλος και χαρακτηρισμοί από την αφεντομουτσουνάρα σου να λείπουν. Αν είσαι 15 γούστο σου και καπέλο σου αλλά κάποια στιγμή έστω και αργότερα ελπίζω να ωριμάσεις έτσι?

Τώρα χίλιες φορές που ο κόσμος αγοράζει εξωτερικούς και htpcia γιατί εν αντιθέσει με τα ipodia και τα κινητά (τα οποία αγοράζονται για επίδειξη) αυτά τα αγοράζει γιατί τα χρειάζεται.

Ο εξωτερικός σκληρός και τα htpcia είναι πιο χρήσιμα από τα κινητά και τα ipod/mp3 player? O.o? WTF τι επίδειξη geekομανίας είναι αυτή?

Ναι 1mbit δεν με φτάνει για αυτά δυστυχώς, και επειδή φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να γίνεται χαμός και με τα 3play ανησυχώ.. (Δοκίμασε πχ να δεις ταινία on-demand, να μου πεις αν είναι εφικτό)

Ε, ναι. Βλέπεις οι 24άρες συνδέσεις τρώνε τόσο πολύ bandwidth που οι άλλες γραμμές κάνουν μια σελίδα να φορτώνει σε 2 λεπτά...

Σωστά είτε κατεβάζουν 10 άτομα 24/7 είτε όχι το σύστημα επιβαρύνεται το ίδιο. Όσο ζω μαθαίνω τελικά.

• Super Moderators
Δημοσ.
ελπίζω να ήταν ρητορική η ερώτησή σου.

ναι προφανώς, αλλά θέλω να δω απάντηση...

Ναι 1mbit δεν με φτάνει για αυτά δυστυχώς, και επειδή φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να γίνεται χαμός και με τα 3play ανησυχώ..

παράδειγμα ήταν το 1mbit...

δλδ πόσα έχεις τώρα και δεν πιάνεις full ή έστω ένα μεγάλο μέρος τους?

Δημοσ.

Praetorianos το θέμα είναι ότι και αυτά που είπες εσύ είναι σωστά, αλλά υπό προϋποθέσεις. Αν το bandwidth ήταν συγκεκριμένο και αναφερόταν και από τις εταιρείες ότι η ταχύτητα θα εξαρτάται από την χρήση που κάνουν οι υπόλοιποι χρήστες, να το δεχτώ να μπει limit αφού θα το ξέρω εξαρχής ότι υπάρχει περιορισμός και ότι θα πρέπει να βολευτούν όλοι.

Αλλά δεν δέχομαι το επιχείρημα ότι επειδή κατεβάζουν κάποιοι, περιορίζεται η δική μου ταχύτητα στο browsing. Αν ήταν έτσι, τότε θα είχα κι εγώ που κατεβάζω πρόβλημα αφού αντί για 1,9MB/s θα έπιανα 1MB π.χ.

Εξάλλου είναι υπλογισμένο μαθηματικά το πόσους χρήστες μπορεί να αντέξει το bandwidth μιας εταιρείας. Είναι αδύνατον ΟΛΟΙ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να χρησιμοποιούν το ΜΕΓΙΣΤΟ της γραμμής τους. Έτσι δουλεύει το σύστημα αφού με την υπάρχουσα τεχνολογία είναι αδύνατον να έχει κάθε χρήστης 24MBit για αποκλειστική χρήση. Κάτι ανάλογο με τις ασφάλειες που πληρώνεις π.χ. 400? τον χρόνο για το αυτοκίνητο και αν τρακάρεις κάποιον η ασφάλειά σου πληρώνει τον άλλο όσο κι αν είναι το ποσό. Αν ΟΛΟΙ οι πελάτες της ασφαλιστικής ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τράκαραν κάποιον και έφταιγαν, τότε η ασφαλιστική θα έκλεινε. :-)

Γι αυτό λέω, το ίδιο πληρώνει και ο "downloader" το ίδιο πληρώνει και ο "surfer" για την ίδια γραμμή και τις ίδιες υπηρεσίες. Δεν πρέπει να κατηγορεί ο ένας το άλλο ότι του τρώει bandwidth, αλλά την εταιρεία που του πουλάει κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αλλά δεν δέχομαι το επιχείρημα ότι επειδή κατεβάζουν κάποιοι, περιορίζεται η δική μου ταχύτητα στο browsing. Αν ήταν έτσι, τότε θα είχα κι εγώ που κατεβάζω πρόβλημα αφού αντί για 1,9MB/s θα έπιανα 1MB π.χ.

σωστός, καλύτερο παράδειγμα δεν έπαιζε...

Δημοσ.
Εξάλλου είναι υπλογισμένο μαθηματικά το πόσους χρήστες μπορεί να αντέξει το bandwidth μιας εταιρείας. Είναι αδύνατον ΟΛΟΙ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να χρησιμοποιούν το ΜΕΓΙΣΤΟ της γραμμής τους. Έτσι δουλεύει το σύστημα αφού με την υπάρχουσα τεχνολογία είναι αδύνατον να έχει κάθε χρήστης 24MBit για αποκλειστική χρήση.

Μα αυτό ακριβώς λέω, δεν είμαι κομπλεξικός να μην θέλω να κατεβάζει ο άλλος ότι γουστάρει. Αλλά εφόσον το bandwidth για μια περιοχή είναι περιορισμένο (αν κάνω λάθος διόρθωσε με) θα πρέπει να γίνεται ορθή χρήση και να μην χρησιμοποιούν ορισμένοι το ΜΕΓΙΣΤΟ της γραμμής τους ΣΥΝΕΧΩΣ.

Όπως και με την ασφαλιστική εταιρία κάποιος που θα τράκαρε το αμάξι του κάθε μέρα φαντάζομαι δεν θα τον ξαναασφάλιζαν, ή θα του επέβαλαν πιο ψηλά ασφάλιστρα.

ΥΓ ΔΕΝ χρησιμοποιώ το ιντερνετ για browsing μόνο, παίζει να το έχω αναφέρει σε κάθε πόστ μου στο συγκεκριμένο thread.

Δημοσ.
Μα αυτό ακριβώς λέω, δεν είμαι κομπλεξικός να μην θέλω να κατεβάζει ο άλλος ότι γουστάρει. Αλλά εφόσον το bandwidth για μια περιοχή είναι περιορισμένο (αν κάνω λάθος διόρθωσε με) θα πρέπει να γίνεται ορθή χρήση και να μην χρησιμοποιούν ορισμένοι το ΜΕΓΙΣΤΟ της γραμμής τους ΣΥΝΕΧΩΣ.

Όπως και με την ασφαλιστική εταιρία κάποιος που θα τράκαρε το αμάξι του κάθε μέρα φαντάζομαι δεν θα τον ξαναασφάλιζαν, ή θα του επέβαλαν πιο ψηλά ασφάλιστρα.

ΥΓ ΔΕΝ χρησιμοποιώ το ιντερνετ για browsing μόνο, παίζει να το έχω αναφέρει σε κάθε πόστ μου στο συγκεκριμένο thread.

Καταρχήν να αναφέρω ότι δεν κατεβάζω 24/7, μάλλον προς 1/4 ρέπω, οπότε δεν έχω "συμφέρον" να υποστηρίξω το 24/7 downloading. Έχω όμως συμφέρον να υποστηρίξω την αγορά μου και την δυνατότητα να έχω το μέγιστο bandwidth που γράφει το συμβόλαιό μου όταν το χρειαστώ.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά από την άλλη πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς(όχι εσύ) να επιβάλεις όριο στην χρήση ενός αγορασμένου προϊόντος. Το καλοκαίρι η ΔΕΗ έκανε διακοπές ρεύματος για να αντέξει το σύστημα της τον φόρτο από τα air condition. Και κάθε χρόνο λέει να κάνουμε οικονομία για τον ίδιο λόγο. Αντί να μεγαλώσει την παραγωγή της, κάνει διακοπές στους πολίτες για να μην υπάρξει κατάρρευση! Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσα εγώ να πάω στην γειτονιά και να πω "κλείστε ρε μ@λ@κες τα air condition να μην μας κόψουν το ρεύμα και φέτος".

Δημοσ.

Φέρνεις στην ίδια μοίρα..το τρακάρισμα(που είναι ατύχημα)με το downloading?Μήπως θα πρέπει να επιβληθούν και ποινές;

Εγώ πάντως όσους φίλους γνωστούς και συνάδελφους ξέρω που έχουν dsl,κανείς δεν έχει το laptop/pc συνδεδεμένο συνεχώς στο internet,πόσω μάλλον να κατεβάζει και να εξαντλεί τη γραμμή του.

Μάλιστα δυό από αυτούς,εμένα βάζουν να ψάχνω και να κατεβάζω ταινίες ή mp3,γιατί δεν ξέρουν τα κατατόπια.

Ούτε και γω κατεβάζω συνεχώς αν και είμαι online 24/7.Εξαντλώ μόνο το upload λόγω dc++.

Μήπως λοιπόν άδικα προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο των προβλημάτων στις γραμμές μας,στους αδηφάγους κατεβαστάκηδες;

Δημοσ.
Καταρχήν να αναφέρω ότι δεν κατεβάζω 24/7, μάλλον προς 1/4 ρέπω, οπότε δεν έχω "συμφέρον" να υποστηρίξω το 24/7 downloading. Έχω όμως συμφέρον να υποστηρίξω την αγορά μου και την δυνατότητα να έχω το μέγιστο bandwidth που γράφει το συμβόλαιό μου όταν το χρειαστώ.

Μα η ογκοχρέωση δεν λέει κάτι για bandwidth και περιορισμό του αλλά για το πόσο κατεβάζεις. Κατά τα άλλα συμφωνώ σε όλα τα άλλα που είπες και ευτυχώς έχουμε αρχίσει ο ένας να πιάνουμε το σκεπτικό του άλλου:-D

Εγώ πάντως όσους φίλους γνωστούς και συνάδελφους ξέρω που έχουν dsl,κανείς δεν έχει το laptop/pc συνδεδεμένο συνεχώς στο internet,πόσω μάλλον να κατεβάζει και να εξαντλεί τη γραμμή του.

Μάλιστα δυό από αυτούς,εμένα βάζουν να ψάχνω και να κατεβάζω ταινίες ή mp3,γιατί δεν ξέρουν τα κατατόπια.

Ούτε και γω κατεβάζω συνεχώς αν και είμαι online 24/7.Εξαντλώ μόνο το upload λόγω dc++.

Το point σου σε αυτές τις σειρές δεν το πιάνω να σου πω την αλήθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...