privateer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Πρόσφατα η Comcast, ένας από τους μεγαλύτερους internet providers στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα βάλλει «πλαφόν» στο «απεριόριστο» ίντερνετ των χρηστών της. Έτσι οι πελάτες της εταιρείας θα περιορίζονται στα 250GB data το μήνα αντί για απεριόριστη χρήση που απολάμβαναν μέχρι σήμερα. Δυστυχώς η Comcast δεν είναι η μόνη εταιρεία που το κάνει αυτό. Άλλες εταιρείες όπως η Cox Communications και η Time Warner Cable Inc μελετούν περιορισμούς από 5 έως 75GB. Στην Ελλάδα οι πάροχοι ίντερνετ είχαν παλαιότερα όρια στη χρήση όμως σήμερα προσφέρουν όλοι απεριόριστη χρήση. Πλαφόν στη χρήση έχουν θέσει μόνο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που προσφέρουν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω των δικτύων τρίτης γενιάς. Ωστόσο πολλοί χρήστες καταχράζονται την απεριόριστη χρήση κατεβάζοντας εκατοντάδες gigabyte κάθε μήνα με αποτέλεσμα το δίκτυο να υπερφορτώνεται και αυτό να έχει επιπτώσεις σε όλους τους χρήστες. Σύμφωνα με την Comcast ένας μέσος χρήστης χρειάζεται 2-3GB το μήνα για φυσιολογική πλοήγηση στο διαδίκτυο. Το όριο των 250GB δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κατεβάζουν μέχρι 4 ταινίες καθημερινά, αριθμός που φαίνεται ικανοποιητικός. Δεν είναι απίθανο ο περιορισμός στη χρήση του ίντερνετ να έρθει και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να χρειάζεται να υπολογίζουμε την χρήση του ίντερνετ που κάνουμε (όπως υπολογίζουμε και τα λεπτά που μιλάμε στο κινητό). Μέχρι τότε όμως μπορούμε στη χώρα μας να απολαύσουμε απεριόριστη πλοήγηση στο διαδίκτυο χωρίς μετρητές και επιπλέον χρεώσεις. Πηγή: e-go.gr
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 ναι σου λέω ειδικά στην Ελλάδα θα πιάσει κάτι τέτοιο
ArisG88 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Κατσε να το κανουν κι εδω και να δεις τι θα γινει
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Αν κάνουν έρευνα οι εταιρίες και δείξει πως οι hardcore χρήστες είναι μειοψηφία(που είναι..)που δεν επηρεάζει τα κέρδη τους,τότε... Επίσης,υπάρχει και..η μέθοδος του καρτέλ.Μετά το εγχώριο καρτέλ γάλακτος μπορεί να δημιουργηθεί και αυτό των ISP.Και ποιός μας σώνει μετά.. Από την άλλη βέβαια,ο σούσουρος που θα γίνει, θα επηρεάσει ψυχολογικά ακόμα και αυτούς που πρακτικά δεν θα εξαντλούν το όποιο όριο... Στην έσχατη περίπτωση,οι καμμένοι μπορούμε να βάλουμε περισσότερες από μιά γραμμές!
Pitsi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου να υπήρχαν πακέτα με 50-100 GB αλλά τιμή χαμηλότερη από τα 20? που πληρώνω τώρα για το απεριόριστο. Ας πούμε μου έλεγε ένας περήφανα "κατεβάζω 1gb μουσική την ημέρα" και ήθελα να τον ρωτήσω "και πόσα από αυτά ακούς τελικά;" αλλά βαριόμουν να ανοίξω αυτή την συζήτηση.
nyne Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 υπαρχει το σεναριο οτι μετα απο αυτην την αλλαγη η επομενη αφορα την προσβαση σε συγκεκριμενα site και οχι σε οποιδηποτε θελει ο χρηστης...
gherudos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Η πρώτη εταιρία που θα το κάνει αυτό στην Ελλάδα θα χάσει και τους μισούς πελάτες της,υπάρχουν πάντα οι Εναλλακτικοί,μην ξεχνιόμαστε...
alexnir Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 το επιασες Nyne το υπονοουμενο.... δλδ πως το υπολογισαν αυτο? "Σύμφωνα με την Comcast ένας μέσος χρήστης χρειάζεται 2-3GB το μήνα για φυσιολογική πλοήγηση στο διαδίκτυο." Να δεις που το hacking θα ξαναγυρισει στην αρχικη του μορφη(τσαμπα κλησεις τηλεφωνων)
mindtrapper Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Θα κάνουν τα πάντα πλέον οι εταιρείες για να χτυπήσουν τη πειρατεία; Αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω μου φαίνεται...
ArisG88 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου να υπήρχαν πακέτα με 50-100 GB αλλά τιμή χαμηλότερη από τα 20? που πληρώνω τώρα για το απεριόριστο.Ας πούμε μου έλεγε ένας περήφανα "κατεβάζω 1gb μουσική την ημέρα" και ήθελα να τον ρωτήσω "και πόσα από αυτά ακούς τελικά;" αλλά βαριόμουν να ανοίξω αυτή την συζήτηση. Αν γινει ετσι θα ειναι πολυ καλα. Πχ ενω εχω 24 γραμμη να εχω οριο 100GB το μηνα με μια καλη τιμη.
constantinos_rho Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 "Ωστόσο πολλοί χρήστες καταχράζονται την απεριόριστη χρήση κατεβάζοντας εκατοντάδες gigabyte κάθε μήνα με αποτέλεσμα το δίκτυο να υπερφορτώνεται και αυτό να έχει επιπτώσεις σε όλους τους χρήστες." εχει παραγινει η κατασταση αυτη με το να κατεβαζουν οτι σαβουρα βρισκουν στο νετ απλα για να λενε οτι το εχουν. εχω πολλους φιλους που το κανουν αυτο.
Pitsi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Θέλω να μου πει κάποιος που πιστευει οτι κατεβάζει πολλά, αλλά τα χρησιμοποιεί, πόσα GB χρειάζεται τον μήνα.
S2Katana Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 ναι σου λέω ειδικά στην Ελλάδα θα πιάσει κάτι τέτοιο Σωστός. Εγώ, δεν ξαναγυρνάω σε εποχές που μέτραγα τα MB κάθε μέρα.
Praetorianos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Σωστός.Εγώ, δεν ξαναγυρνάω σε εποχές που μέτραγα τα MB κάθε μέρα. Εκεί που μέτραγες τα MB όντως να μην ξαναγυρίσουμε, αλλά να μπει ένα όριο ή μια επιπλέον χρέωση σε αυτούς που σαβουροκατεβάζουν αβέρτα κουβέρτα και επιβαρύνουν και τους υπόλοιπους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα