Προς το περιεχόμενο

Wubi-like program για gentoo...

elvisjedi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

hello!

εχω ενα λαπτοπ hp compaq 6715s (την εκδοση με τον 3800+ sempron) τωρα τρεχει με χρ αλλα θελω να του βαλω λινουξ. δοκιμασα να περασω ubuntu με wubi αλλα τζιφος, δεν δουλευει, ψαχνωντας βρηκα οτι μονο το gentoo ειναι συμβατο με το λαπτοπ.

το ερωτημα ειναι αν υπαρχει καποιο προγραμματακι στυλ wubi αλλα για το gentoo γιατι εψαξα κ δεν βρηκα κατι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε τα live cd και δες ποιό σου παίζει από τις μεγάλες διανομές. Νομίζω με μια κανονική εγκατάσταση μιας διανομής δεν θα γίνει και τίποτα διαφορετικό από το wubi.

...ψαχνωντας βρηκα οτι μονο το gentoo ειναι συμβατο με το λαπτοπ...

Η συμβατότητα ενός υπολογιστή με το linux είναι ανεξάρτητο της διανομής. Όταν υπάρχουν οδηγοί για τις συσκευές τότε αυτοί θα δουλεύουν σε οποιαδήποτε διανομή και να διαλέξεις, άλλοτε ευκολότερα και άλλοτε δυσκολότερα (από πλευράς ρύθμισης).

Το gentoo ειναι για τους πλεον προχωρημενους στο χωρο του linux, οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις project αναλογο του wubi που ειναι για να κανεις εγκατασταση το ubuntu μεσα απο τα windows (ο ορισμος της πατεντας δηλαδη!)

Επισης καλο θα ηταν να μας πεις που κολλαει η εγκατασταση για να σε βοηθησουμε.

Όπως και να έχει το wubi δεν είναι για κανονική εγκατάσταση , αλλά για δοκιμή.

Η εγκατάσταση που κάνει είναι "εικονική".

Αν θέλεις να κάνεις κανονική εγκατάσταση μην χρησιμοποιείς wubi.

Αν θέλεις εικονική προτίμησε virtual box (με λιγότερες φυσικά δυνατότητες απο το wubi).

Το wubi μόνο φασαρίες μπορεί να προκαλέσει για χρήση ως κανονική εγκατάσταση...

Kαλησπερα ftso τι φασαριες μπορει να προκαλεσει το wubi ?

To εχω αρκετο καιρο με καθημερινη χρηση της διανομης και σκεφτομαι να κρατησω ετσι την κατασταση μεχρι να παρω σταθερο ευχαριστω.

To wubi δεν δημιουργεί κανονική εγκατάσταση , αλλά εικονικούς δίσκους μέσα σε ntfs.

Τι παει να πει αυτό?

1)Κατακερματισμός

2)Μη δυνατότητα διόρθωσης σφάλματος του filesystem και της κατάτμησης με τα tools που υπάρχουν στο linux (με αυτά των windows , δύσκολα θα καταφέρεις κάτι)

3)Έλλειψη δυνατότητας για ρυθμίσεις mount point στο fstab με τρόπο που γίνετε σε κανονική εγκατάσταση.

4)Μικρότερη ταχύτητα εγγραφής, ανάγνωσης κτλ στου δίσκους...

5)Μικρότερη ασφάλεια

Χωρίς να είναι απαραίτητο να συμβούν όλα αυτά , ανέφερα μερικά που έχουν συμβεί και μερικά που υποθέτω μπορεί να συμβούν.

Ειδικός δεν είμαι και δεν το έχω ψάξει βαθιά.

Αν κάνω λάθος κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να με διορθώσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...