Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με οθονη inspiron 2500

stefangi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαφνικα εδω και λιγο καιρο η οθονη του laptop dell inspiron 2500 μου δειχνει την εικονα που βλεπετε. Αν συνδεσω μια εξωτερικη οθονη τα δειχνει κανονικα, οποτε υποθετω οτι δεν ειναι θεμα driver ή κακης ρυθμισης ετσι δεν ειναι; Μπορει να εχει προβλημα τα κυκλωματα της καρτας γραφικων ή το χαλκινο καλωδιο που παει στην οθονη ή η ίδια η οθονη; Παντως οταν πρωτοπαρουσιαστηκε το προβλημα, μετα απο επαναφορα απο screen saver για 1-2 δευτερολεπτα τα εδειχνε σωστα.

http://www.imagebam.com/image/7f6f0f12127335

Μολις ανακαλυψα οτι με printscr η εικονα φαινεται μια χαρα!;

http://www.imagebam.com/image/281e0612126977

Τι λετε;

Δημοσ.

Φίλε μου από ή η όθόνη σου χάλασε ή το καλώδιο που συνδέεται η οθόνη με τη κεντρικη μονάδα. Καλύτερα να το δεί κάποιος τεχνικός

Δημοσ.

Αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα. Οι ενδείξεις λένε inverter, αλλά μπορεί να είναι ακόμα και μια χαλαρωμένη επαφή. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να το ανοίξεις προσεκτικά και να δεις τι παίζει. Αν όχι ίσως κάποιος φίλος που το κατέχει το άθλημα?

Δημοσ.

Τελικα τα dell εχουν καταντησει να ειναι τα πιο ζημιαρικα laptops?

Βλεπω τα περισσοτερα προβληματα στα threads ειναι για dell και ειδικοτερα για τις οθονες τους!

Δημοσ.
skiabox είναι 6 ετών φορητός αν δε κάνω λάθος. Δεν είναι απιθανο να χαλαρώσει ένα καλώδιο μετά από τόσο χρόνια. Τώρα αν κάηκε ο inverter ε και πάλι μετά από τόσο καιρό δεν είναι και τίποτα φοβερό.
Δημοσ.
Αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα. Οι ενδείξεις λένε inverter, αλλά μπορεί να είναι ακόμα και μια χαλαρωμένη επαφή. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να το ανοίξεις προσεκτικά και να δεις τι παίζει. Αν όχι ίσως κάποιος φίλος που το κατέχει το άθλημα?

Χαλαρωμενη επαφη που; Το ανοιξα, ξεκουμπωσα το καλωδιο της οθονης, το ξανασυνδεσα αλλα τιποτα. Η οθόνη μπορει να εχει προβλημα λαμβανοντας υποψη τα "συμπτωματα"; Μηπως ξερετε ποσο κοστιζει ο inverter και καποιο καλο μαγαζι για service ή την αγορά του απο Ελλαδα;

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αλλαξα inverter αλλα τιποτα. Το 'κουφο' της υποθεσης ειναι οτι αλλες φορες το κανει αλλες οχι. Επισης εκει που το κανει επανερχεται μονο του, ξαναχαλαει, καποια στιγμη σταθεροποιειται και παλι απο την αρχη. Δεν ειναι δηλαδη μονιμα σε αυτη την κατασταση. Με εξωτερικη οθονη ολα οκ. Τι μπορει να ειναι;

Δημοσ.

Δοκίμασες να εγγαταστήσεις ξανά τους drivers της κάρτας γραφικών? Μπορεί να δείχνει κανονικά στην εξωτερική αλλά οι ρυθμίσεις δεν είναι ίδιες και για τις δύο οθόνες και μπορεί να φταίνε οι drivers.

Δημοσ.

Δεν νομιζω. Οι drivers ή παιζουν ή δεν παιζουν. Εδω, αλλες φορες χαλαει η εικονα για μερικα δευτερολεπτα και μετα χωρις να την πειραξω επανερχεται. Αλλες φορες παλι παραμενει χαλασμενη για ωρες. Εξαλλου εχω τους τελευταιους drivers που δινει η dell.

Δημοσ.
Δεν νομιζω. Οι drivers ή παιζουν ή δεν παιζουν. Εδω, αλλες φορες χαλαει η εικονα για μερικα δευτερολεπτα και μετα χωρις να την πειραξω επανερχεται. Αλλες φορες παλι παραμενει χαλασμενη για ωρες. Εξαλλου εχω τους τελευταιους drivers που δινει η dell.

Δεν συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις (όπως αυτή που βιώνεις τώρα ή να κολάει σε συγγεκριμένες εφαρμογές). Εγώ το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να απεγκαταστήσω και να εγκαταστήσω ξανα τους drivers.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας και παλι,

ολο τον χειμωνα ηταν οκ τωρα παλι ξανα τα ιδια. Ξεκούμπωσα το καλωδιο που συνδεει μητρικη με την οθονη και το αφησα για 30 λεπτα με σβηστη την οθονη. Οταν το ξανα συνδεσα τα εδειχνε κανονικα. Το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι κατι υπερθερμαινεται και κανει ολες αυτες τις μ@@@.

Τι μπορει ομως να ειναι. Η πλακετα της οθονης ή το καλωδιο; Υπαρχει καποιο σπρεϊ με το οποιο μπορω να τα ψεκασω ωστε να τα μονωσω καλυτερα πριν προχωρησω σε αγορα ανταλλακτικων; Αγορα ηδη inverter αλλα αδικα...

Δημοσ.
Κάνε μια προσπάθεια εδώ http://www.laptopservice.gr.

Σίγουρα θα σου δώσουν λύση.

Kαλησπέρα και καλώς ήρθες στο insomnia. Μήπως εργάζεσαι στο παραπάνω εργαστήριο επισκευών και το προτείνεις σε όλα τα θέματα? Είναι πολύ θετικό να διαφημίζουμε site και μαγαζιά όπου η δουλειά μας γίνεται γρήγορα και φθηνά αλλά καλό είναι να δίνουμε και κάποιες συμβουλές. Άλλωστε και αυτός είναι ο σκοπός που έγιναν τα forum,η ανταλλαγή ιδεών και συμβουλών!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...