Προς το περιεχόμενο

Χαλασμενη Κεντρικη Βελονα σε Εξωτερικο Δισκο

HYPER_piccolo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια... την βοηθεια σας θελω...

ειχα παρει πριν απο 2-3 χρονια εναν εξωτερικο σκληρο στον αδερφο μου.

Western digital (my book) 500 GB... και κλασικα σε τετοιες περιπτωσεις εχει μεσα πολυ πραγμα που το χρειαζεται.

Για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη η ζημια εγινε οταν εβλεπε μια ταινια μεσα απο τον δισκο και τον εριξε, οχι απο υψος σπλα απο ορθιο που ηταν επεσε.

Μεσα απο αρκετες διαδικασιες να τον φτιαξει εχουμε καταληξει στο συμερασμα απο φιλους του οπου γνωριζουν απο υπολογιστες οτι η κεντρικη βελονα απο τις 3 που εχουν οι δισκοι η κεντρικη εχει σπασει.

Του ειπαν οτι υπαρχουν προγραμματα τα οποια μπορουν απο τις δυο αλλες βελονες να μεταφερουν τα αρχεια για να τα σωσει.

Η ερωτηση μου ειναι απλη, ξερετε καποιο προγραμμα που να το κανει αυτο? η αν αναλαμβανει καποια εταιρια εδω στην ελλαδα? απο οσο μου εχει πει ειναι διαθετημενος να δωσει μεχρι και 200 ευρω (να μην χαθει τιποτα αλιως δεν αξιζουν τα λευτα)

Το προγραμμα το οποιο του πρωτειναν ειναι OEM MicroScope. το ξερει καποιος ?

Αυτα... ευχαριστω εκ των πρωτερων και ελπιζω να βρεθει λυση

Δημοσ.

Κεφαλη θα ελεγα καλυτερα... επισης το κοβω λιγο δυσκολο να εσπασε, υποθετω οτι καποια κεφαλη ακουμπαει πανω στον δισκο.

Βγαζει κανενα περιεργο θορυβο οταν ξεκιναει ;

Πρωτα απ' ολα να ρωτησω, τα windows βλεπουν τον δισκο ;

Αν ναι δοκιμασε το Recover my Files.

Δημοσ.

Δεν θα ισχυριστώ ότι ξέρω τα πάντα περί σκληρών, αλλά πρώτη φορά ακούω περί "τριών βελονών" και προγραμμάτων που κάνουν χρήση των δύο "πλαϊνών" για recovery. Kι ούτε καν έχω ξανασυναντήσει αυτό το Micro-Scope (στο web βλέπω πως είναι "συμβεβλημένο" με την Microsoft πάντως). Κι έχω γενικώς ασχοληθεί με data recovery.

Γνώμες μου :

Δοκιμάστε αυτό το πρόγραμμα.

Αν δεν έχει επιτυχία, Active File Recovery (εφ' όσον ο δίσκος φαίνεται στο BIOS).

Oι εταιρίες ανάκτησης (2 που ξέρω είναι η tic-tac και η anaktisis.gr) κάπου γύρω στα 200 ? παίρνουν με το "καλημέρα" - ΧΩΡΙΣ εγγύηση "επιτυχίας". Η δε λογική λέει ότι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν "εξεζητημένες" τεχνικές, και να έχουν ακόμη επιτυχία, το ποσό ενδέχεται να ανέβει "ανησυχητικά".

Με λίγα λόγια, είναι μία συνάρτηση "σημαντικότητας" δεδομένων/δυνατοτήτων πορτοφολιού.

Ύστατη απόπειρα σε περίπτωση αδύνατου πορτοφολιού = βγάζουμε τον δίσκο από το κουτί (μάλλον ακυρώνοντας την εγγύηση του), τον βάζουμε στην...κατάψυξη για μερικές ώρες (1 ; 2 ; 3 ; όλη νύχτα ; your guesses are as good as mine) και μετά τον βάζουμε εσωτερικό στο pc, σταυρώνουμε δάχτυλα, κι ο Bill Gates βοηθός...

Δημοσ.
πιανει αυτο με το ψυγειο?το χει κανει κανενασ αραγε απο δω?

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

εκτός αν τον μονώσουμε μια ειδική σακούλα , με δίχως αέρα !!! διαφορετικά θα πάει υγρασία στο κύκλωμά

Δημοσ.
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

...ακόμα κι αν είσαι μισό βήμα πριν τον κάδο απορριμάτων ;

(το να τον βάλεις σ' ένα σακκουλάκι, νομίσα πως εννοείται)

Δημοσ.

για να σε βοηθησουμε πρεπει να μας δωσεις συγκεκριμενες πληροφοριες για το προβλημα.Τι προβλημα εχει δηλαδη? τον βλεπει το bios (στην αρχη δηλαδη στην μαυρη οθονη οταν ανοιγει το Pc) ? Αν τον βλεπει τοτε με ενα Ghost σε αλλο δισκο εχεις πολυ μεγαλες πιθανοτητες να σωσεις τα παντα και επιπλεον να εχεις τα wndows ακριβως οπως ηταν στον παλιο δισκο χωρις να ξαναστηνεις τα παντα απο την αρχη.

Φυσικα το ghost θα το κανει καποιος με σχετικη εμπειρια

Δημοσ.
πιανει αυτο με το ψυγειο?το χει κανει κανενασ αραγε απο δω?

Το κόλπο με το ψυγείο το δοκίμασα κάποτε σ' έναν "πεθαμένο" WD δίσκο που δε με ένοιαζαν και πολύ τα δεδομένα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Διαβάζω όμως ότι άλλοι έχουν καταφέρει να πάρουν δεδομένα από δίσκους με αυτή τη μέθοδο. Χρειάζεται και πολλή, καλή τύχη, απ' ό,τι φαίνεται.

Δημοσ.

τι να σας πω παιδια... οπως σας ειπα και στην αρχη ολες οι ιδεες ειναι απο τους φιλους του αδερφου μου στην αγγλια που ηταν οταν χαλασε.

Λοιπον να σας πω οτι ξερω...

Οταν ανοιγει ο δισκος ξεκιναει και κανει τον κλασικο θορυβο (σαν ανεμηστηρας που ξεκινα) ακουγεται μετα ενα "τσικ" (οπως οταν ζωριζεται να διαυασει ενα dvd καποιο player) και μετα σταματαει... αυτο το κανει απο οτι μου ειπε ο αδερφος μου 3 με 4 φορες και μετα σταματαει και δεν κανει τιποτα.

Οσο αναφορα το bios δεν το εχει δοκιμασει, αλλα τα windows τον βλεπουν σαν mass storage devise, αλλα απο οτι μου λεει οπως επισης βλεπουν οτι ειναι και western digital.

αλλα μεχρι εκει... δηλαδη περα απο το εικονιδιο που εμφανιζεται οταν συνδεσεις καποια usb συσκευη (εκει του γραφει οτι εχει βρεθει mass storage devise και στα properties λεει οτι ειναι western digital) δεν τον εχει πουθενα αλου... ουτε στο devise manager ουτε πουθενα.

Αρα με τα λεγομενα σας εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να χρειαζεται απλα ενα recovery προγραμμα ε?

ωραια... ευχαριστω παιδια γιατι ηταν ετοιμος να παει να τον στειλει αμερικη και μπουρδες να σκαει ενα σωρο λευτα...

Ευχαριστω και αν βγαλω κατι θα σας ενημερωσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...