juan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 έχω ένα παλιό sampler με ενσωματωμένο floppy drive. η συνδέση είναι η standard IDE που έχουν και οι υπολογιστές, δεν ξέρω όμως αν το προτόκολο επικοινωνίας αλλάζει. ξέρω πάντως ότι διαβάζει δισκέτες φορμαρισμένες σε fat32. επειδή δε χρησιμοποιώ floppies και επειδή θέλω να κάνω χώρο μέσα στο sampler και να το ελαφρύνω, δοκίμασα να το αποσυνδέσω αλλά όταν ξεκίνησα το sampler δεν bootαρε. η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: ξάρει κανείς αν υπάρχει κάποιο προϊόν που να "κοροϊδεύει" το σύστημα και να δείχνει σαν να είναι floppy drive (κάτι σαν dummy ή dongle)?
mclaughlin Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Βασικά κοίταξε μήπως πρέπει απλά να αλλάξεις κανένα jumper-άκι στην πλακέτα και θα είναι όλα ok.
Vatos_locos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 βρες το pinout του floppy και αν είναι ίδιο με τα pc υπάρχει τρόπος δοκίμασε να γεφυρώσεις το pin 14 με το 15
juan Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 το pinout του floppy είναι ίδιο με του pc. θα δοκιμάσω να συνδέσω τα pins που μου είπες Vatos_locos και θα επανέλθω. Ευχαριστώ! Όσο για το jumper στην πλακέτα, δε νομίζω πως υπάρχει κάτι τέτοιο στο mainboard του sampler. ίσως να έχει το floppy κάποιο jumper αλλά δε με ενδιαφέρει αφού θέλω να το ξεφορτωθώ.
juan Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 εεεεμμμ, μήπως εννοείς το 13 με το 14? ρωτάω επειδή το 14 με το 15 είναι σε διαφορετική σειρά, δηλαδή είναι διαγώνια το ένα με το άλλο, οπότε δε μπορώ να βάλω jumper, θα πρέπει να κολήσω καλώδιο από το ένα στο άλλο.
parsifal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Υπάρχει μία mailing list ατόμων που ασχολούνται με τέτοιες πατέντες σε synths και samplers. Ρίξε μια ματιά, ίσως μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιο knowledgeable άτομο από εκεί που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, για να σε βάλει στο σωστό δρόμο: http://dropmix.xs4all.nl/mailman/listinfo/synth-diy
Vatos_locos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 το 14 είναι το drive select 0 το 15 είναι Gnd γενικά το 14 με μία γειώσει να στείλει στο board το "1" ώστε να νομίζει οτι έχει floppy πάνω
juan Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2008 ω ναι! έβαλα ένα jumper μεταξύ σειράς 14 - 15 και δεν δούλεψε. τσέκαρα μια σελίδα με τα specs του fdd και ύστερα έβαλα ένα δεύτερο jumper μεταξύ 10-11. bootαρε κανονικά! απλά πρέπει να αποφεύγω το icon του floppy στον browser γιατί κολάει για κανα λεπτό ότα το επιλέγω. οπότε αν κάποιος θέλει να κάνει κάποιον υπολογιστή να νομίζει ότι έχει floppy ενώ δεν έχει ξέρει τι να κάνει ευχαριστώ Vatos_locos. vato loco hasta la muerte!!1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.