NickTheGreek Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μετά απο χρόνια αποφάσισα να πετάξω την παλία 17αρα crt και να αγοράσω μία 22". Το budget είναι ~220Ε. 1. Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας για τα 2 παρακάτω μοντέλα? LG W2234S-BN TFT 22'' 199Ε Samsung TFT 22" SM2243NW 219Ε 2. Οι διαφορές ανάμεσα σε DVI και D-Sub είναι εμφανής ώστε να δικαιολογείται η διαφορά τιμής που υπάρχει μεταξύ του παραπάνω μοντέλου της Samsugn και της Samsung TFT 22" SM2232BW , ή απλά μία άλλη πολυτέλεια ? 3. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο με ~220Ε?
HellasVagabond Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Την Samsung την πηρα για ενα φιλαρακι εχθες...Ειναι αρκετα ως πολυ καλη.
giannis0000 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 KAMIA! NA EXEI DVI ΕΙΣΟΔΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ! ΑΥΤΑ!
NickTheGreek Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 KAMIA! NA EXEI DVI ΕΙΣΟΔΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ! ΑΥΤΑ! Αν δικαιολογούσες κι αυτό που λες, θα ταν ακόμα καλύτερα! Απ όσο έχω διαβάσει, μερικοί δεν μπορούν να διακρίνουν διαφορές σε DVI και D-SUB, άλλοι πάλι λένε ότι υπάρχουν αρκετές...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 ούτε εγώ θα πρότεινα monitor χωρίς DVI... τουλάχιστον στα 2 δικά μου η διαφορά στην ευκρίνεια είναι εμφανής
John-lamia Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1107763 κιτα κ αυτη... αλλα βλεπω οτι θες να μημεις κοντα στα 200 ? ε? παντος το DVI να το θεσεις σαν στανταρ για οθονη!
HighT3ch Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Και εγώ θα πρότεινα LG από εταιρεία, σταθερά μπροστά σε σχέση τιμής/απόδοσης, πολύ καλό service κλπ. Εννοείται ότι θα κοιτάξεις να έχει DVI είσοδο και κατά προτίμηση DVI και D-SUB, οπότε να μπορείς να συνδέσεις ένα δεύτερο pc ή laptop αν χρειαστεί. Όσο για το αν κάποιοι δεν βλέπουν διαφορά στην εικόνα μεταξύ DVI και D-SUB, μάλλον έχουν πρόβλημα όρασης.
pc_admin Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δηλαδη τι διαφορες εχει στην εικονα με dvi και χωρις ? δειχνουν πιο καθαρα , πιο καλα τα χρωματα ? Εχει διαφορα στην εικονα σε games ?? ρωταω γιατι εχω την samsung 2243nwx και βλεπω στην αναλυση 1680χ1050 που την εχω και δειχνει πεντακαθαρα .Επισης βλεπω και οι γνωμες διαφερουν .Αρκετοι δεν βλεπουν διαφορες με dvi αλλοι βλεπουν , μηπως τελικα εξαρταται απο το μοντελο της οθονης , την τεχνολογια κτλ? δηλαδη να συγκρινεις οθονες και να μην εχουν διαφορα (με το ματι παντα) ενω αλλες να εχουν?? γιατι αν συγκρινεις πχ την 17αρα lg που αγορασα πριν 4 χρονια με καποια με dvi φυσικα θα δεις τεραστιες διαφορες.Θελω να πω μηπως οι οθονες που φτιαχνονται τωρα με αναλογικη εισοδο η τεχνολογια απεικονησης τους εχει βελτιωθει τοσο πολυ που πλεον δειχνουν τοσο καθαρα οσο και με αυτες με dvi? και αυτο βεβαια να εξαρταται και απο το μοντελο??
HighT3ch Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 pc_admin εντάξει προφανώς και θα παίζει ρόλο το μοντέλο μιας οθόνης σε σχέση με μια άλλη για το πώς απεικονίζει μια εικόνα μέσω DVI και D-SUB. Προσωπικά έχω δοκιμάσει αρκετές οθόνες και επειδή δουλεύω με διπλά συστήματα χρησιμοποιώ και την DVI θύρα και την D-SUB. Όταν αλλάζω μεταξύ inputs λοιπόν αυτό που βλέπω είναι ότι μέσω D-SUB τα χρώματα είναι "ψόφια", συνολικά η εικόνα είναι θολή και δεν υπάρχει η ευκρίνεια που υπάρχει μέσω του DVI (παρόλο που δεν διαφοροποιούνται αισθητά τα μηχανήματα). Το ίδιο πράγμα το έχω δει σε όλες μου τις οθόνες και άρα δεν είναι κάτι ανεπαίσθητο, ούτε φταίει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο οθόνης. Αν δεν υπήρχε διαφορά στην ποιότητα σήματος (ψηφιακό και αναλογικό) τότε δεν θα έμπαινε κατ' αποκλειστικότητα στις κάρτες γραφικών. Ίσως οι διαφορές να μην είναι αισθητές με κάρτες παλαιάς γενιάς που το σήμα δεν διαφοροποιείται επαρκώς και έτσι όπως και να δεις την εικόνα δεν αλλάζει, χωρίς να σημαίνει όμως ότι έτσι θα έπρεπε να φαίνεται ή δεν έχει περιθώρια βελτίωσης. Το ίδιο ισχύει για LCD monitors πρώτης γενιάς που αδυνατούσαν να επεξεργαστούν σωστά το αναλογικό ή το ψηφιακό σήμα αντίστοιχα.
mclaughlin Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δηλαδη τι διαφορες εχει στην εικονα με dvi και χωρις ? δειχνουν πιο καθαρα , πιο καλα τα χρωματα ? Εχει διαφορα στην εικονα σε games ?? ρωταω γιατι εχω την samsung 2243nwx και βλεπω στην αναλυση 1680χ1050 που την εχω και δειχνει πεντακαθαρα .Επισης βλεπω και οι γνωμες διαφερουν .Αρκετοι δεν βλεπουν διαφορες με dvi αλλοι βλεπουν , μηπως τελικα εξαρταται απο το μοντελο της οθονης , την τεχνολογια κτλ? δηλαδη να συγκρινεις οθονες και να μην εχουν διαφορα (με το ματι παντα) ενω αλλες να εχουν?? γιατι αν συγκρινεις πχ την 17αρα lg που αγορασα πριν 4 χρονια με καποια με dvi φυσικα θα δεις τεραστιες διαφορες.Θελω να πω μηπως οι οθονες που φτιαχνονται τωρα με αναλογικη εισοδο η τεχνολογια απεικονησης τους εχει βελτιωθει τοσο πολυ που πλεον δειχνουν τοσο καθαρα οσο και με αυτες με dvi? και αυτο βεβαια να εξαρταται και απο το μοντελο?? Αν θέλεις το pc κυρίως για games, το D-SUB κάνει μια χαρά τη δουλειά του (μόνο σε refresh rate 75 εννοείται) και η διαφορά με το DVI είναι πολύ μικρή. Το DVI, ως ψηφιακό, δεν μπορεί να επηρρεαστεί καθόλου από θόρυβο (ας το πούμε παράσιτα) της κάρτας γραφικών ή του D-SUB κυκλώματος της οθόνης και δείχνει πάντα αυτό που πρέπει να στέλνει η κάρτα γραφικών και μόνο. Τα κείμενα γενικά έχουν πιο καθαρή και ξεκούραστη απεικόνιση σε DVI. Αλλά γενικά σε σύγχρονες κάρτες γραφικών και οθόνες οι διαφορές είναι μικρές.
HellasVagabond Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μεταξυ LG και Samsung χτυπα Samsung ασυζητητη....
npapas1977 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Αν μπορεις παρε αυτη http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...roduct=1120204 Την πηρα αφου τη δοκιμασα σε σχεση με samsung,lg και philips και ειναι ΤΕΛΙΕΑ!!!! Το ποσο καλη ειναι σε σχεση μετις αλλες(lg 227,samsung 2232 & 2253 , philips 220) ειδικα στην αποδοση χρωματων φανηκε οταν προβαλαμε και στις 4 μια φωτογραφια που πηραμε με ψηφιακη.Ηταν η μονη οθονη μαζι με τη philips που ειχαν τη σωστη αποδοση χρωματων χωρις υπερκορεσμο και ξεθωριασματα.Oi 2 samsung ειχαν ενα υπερκορεσμο που εκανε τη φωτογραφια να φαινεται ψευτικη και για να διορθωθει επρεπε να παιξουμε μετις ρυθμισεις χωρις και παλι να επιτευχθει το απολυτως φυσικο.Απο την αλλη η lg ειχε αρκετα ξεθωριασμενα χρωματα αλλα μετα απο διορθωση με τις ρυθμισεις πλησιαζε περισσοτερο το φυσικο απο οτι oi 2 samsung.To ιδιο συνεβη και σε αναπαραγωγη ταινιας.Οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης οι asus και philips ειναι κλασεις ανωτερες απο τις αλλες 3 οι οποιες ειχαν "ψευτικα" και μη στιβαρα πλαστικα.Το χειροτερο για τις samsung ειναι πως και οι 2 ειχαν κολημενα pixel ενω καμια απο τις αλλες 3 δεν εμφανιζε τετοιο προβλημα.Επιπλεον οι samsung στον internet explorer οταν πηγαινα πανω-κατω τη σελιδα αφηναν μια σκια τα γραμματα κατι που δε γινοταν σε καμια αλλη.Επιπλεον η asus ειχε αψογη ομοιγενεια του μαυρου σε σχεση με τις αλλες.Και αλλο ενα + εχει ενσωματωμενη webcam 1,3 MP πολυ καλη και 2 ηχεια.Πραγματικα μετα απο αυτη τη συγκριση απορησα γιατι υπαρχει τετοια εμμονη με τη samsung και μπορω να πω πως αισθανθηκα τυχερος που δεν πηρα μια τετοια ακουγωντας οσα λεγονται για τις samsung.Μην παρεις samsung ουτε lg.Αν μπορεις να παρεις asus η philips.
MasterX Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 npapas1977, πες μας ποιο μοντέλο εννοουσες, καθως δεν ειναι διαθεσιμο..... Επισης ξερει καποιος ποιο μαγαζι να προτιμησω για Philips; Πλαισιο και e-shop δεν έχουν...
deathlok Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 1. Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας για τα 2 παρακάτω μοντέλα? LG W2234S-BN TFT 22'' 199Ε Samsung TFT 22" SM2243NW 219Ε σίγουρα θα έχεις πάρει οθόνη απλά πλέον η LG έχει 154? οπότε σε ένα tight budget ίσως αποτελεί καλύτερη λύση (να πω την αλήθεια το σκέφτομαι) την έχει πάρει κανείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.