Voorhees Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Έβαλα την τελευταία έκδοση και όταν πάω να ανοίξω το σκληρό μου βγάζει ένα πράμα " Cannot Mount Volume" "Unable to mount volume <<το όνομα του δίσκου>>. Να πω πως τώρα έβαλα linux για πρώτη φορά κι έτσι δεν ξέρω που μου παν τα 4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ants_1 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 1. Δίνεις sudo blkid Η εντολή θα σου δώσει για όλα τα αποθηκευτικά μέσα που έχεις συνδεδεμένα στο pc ένα uuid ( UUID=kati). 2. Φτιάχνεις ένα φάκελο στο home σου με όνομα seagate. 3. Δίνεις sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.old ~> Αν το βάλετε στο terminal δεν θα σας γράψει τίποτα αλλά μην ανυσηχήσετε . Προχωρήστε στο επόμενο βήμα 4. Δίνεις sudo gedit /etc/fstab. Θα ανοίξει ένα αρχείο κειμένου. Εκεί θα βρείς μια γραμμή που αναφέρεται στο σκληρό σου. Αν δεν υπάρχει καθόλυο τρέχα στο βήμα #6. 5. Σβήνεις την παραπάνω γραμμή ή βάζεις μπροστά της #. 6. Προσθέτεις μια γραμμή : UUID=XXXXXXXX /home/username/seagate ntfs-3g uid=1000,gid=1000,rw,force,auto,locale=el_GR.utf8 00 Μετά το = του UUID βάζουμε τον αριθμό που πήραμε απο την εντολή “sudo blkid“. Αν δεν έχεις συνδεδεμένο κατα την εκκίνηση το δίσκο, άλλαξε το auto σε noauto. Στη θέση του username το όνομα χρήστη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voorhees Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Φίλε ευχαριστώ πολύ αλλά επειδή δεν σκαμπάζω μία απο linux που δίνω το sudo blkid; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voorhees Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 EDIT: το έγραψα στο τερματικό αλλά μου λέει "[sudo] password for το username μου" αλλά δε μ' αφήνει να γρέψω τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Καταρχήν δοκίμασε να τον προσαρτήσεις μέσα από τα windows και από εκεί να το κάνεις unmount κανονικά. Μετά μπες στο linux και βάλτον στο usb και δες αν τώρα τον βλέπει. Για το pass γράψτο κανονικά και ας μην φένετε ότι πέρνει τους χαρακτήρες. Είναι για θέμα ασφαλείας που δεν εμφανίζει τπτ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voorhees Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 ntfs-3g: Failed to access volume 'uid=1000,gid=1000,rw,force,auto,locale=el_GR.utf8': No such file or directory αυτό μου έγραψε τώρα. τι κάνω λάθος; στο home δε μπορούσα να κάνω φάκελο και τον έκανα μέσα στο username μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voorhees Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 ΟΚ το έκανα. Μπήκα απο Windows. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Αν ο δισκος ειναι εξωτερικος ΜΗΝ τον βαλεις στο fstab. Οταν θα τον εχεις εκτος, στην εκκινηση θα ψαχνει να τον βρει και θα καθυστερει πολυ. Γενικα το fstab ειναι για δισκους που πρεπει να ειναι μονιμα mounted. Για τους υπολοιπους υπαρχει το χειροκινητο mount που προσφερεται απο το gnome και το kde με καποιο τροπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 jim_p: Ή μπορείς να βάλεις το keyword "noauto" στα options του mount στο fstab και να μην προσπαθεί να το κάνει mount στο boot. Αλλά θα έχεις το πλεονέκτημα να ζητάς mount μόνο με το path που έχει οριστεί στο fstab. Δηλαδή: >/dev/somedevice /mnt/mountpoint mountfs noauto,users 0 0 και μετά κάνεις mount μόνο με >mount /mnt/mountpoint Δεν καθυστερεί το boot γιατί δεν τρέχει κατά το boot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.