Προς το περιεχόμενο

προβλημα απο γυμναστηριο

alt10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν μπορειτε να φανταστητε πως ειμαι σερνομαι τριγυρναω στο σπιτι με καρεκλα γραφειου τρελο γελιο πηγα να παω βολτα και δεν μπορουσα να βγαλω ουτε το αυτοκινητο απο το γκαραζ... ελπιζω να ειμαι καλυτερα αυριο...

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχει συσσωρευθεί πολύ γαλακτικό οξύ στους μυες και αυτό είναι που προκαλεί τον έντονο πόνο. Αυτό έγινε γιατί ο ρυθμός εκγύμνασης που ακολούθησες ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα το οξυγόνο που έφτανε στους μυς να μην επαρκεί και να γίνει αναερόβιος μεταβολισμός του γλυκογόνου που οδηγεί σε σχηματισμό γαλακτικού οξέος.

Θα περάσουν κάμποσες μέρες αλλά θα περάσει ο πόνος. Ήπια εκγύμναση συνήθως βοηθάει αλλά ήπια.

Δημοσ.

Έκανες επαγγελματικά πόλο και δεν είχες κάνει ποτέ βάρη??? Συνήθως οι πολίστες είναι θηρία. Εδώ και οι κολυμβητές από ένα επίπεδο και μετά κάνουν και βάρη... περίεργο μου φαίνεται.

Δημοσ.

Για την ακρίβεια ο πόνος αυτός οφείλεται σε αναδιοργάνωση των μυονιδίων , επίσης λέγεται και καθυστερημένος μυικός πόνος - θα κρατήσει κανα 5 - 6 μέρες. Αλλά έτσι όπως το περιγράφεις μου φαίνεται υπερβολικό, θα πρέπει να ήσουν εξαιρετικά εκτός φόρμας και τα κιλά ανεβασμένα όπως και η ένταση με την οποία έκανες για να δικαιολογόυν τέτοια συμπτώματα.

Οπως και να χει , σαν πολίστας καλύτερο θα ήταν να διατηρήσεις την φυσική σου κατάσταση μέσα στην πίσινα , κολυμπώντας. Βέβαια μπορεί και να τις σιχάθηκες τις πισίνες για δικούς σου λόγους. Απλά να ξέρεις οτι οι αθλητές που χρόνια έκαναν πισίνα , κολυμβητές και πόλο έχουν μια επηρέπεια για μικροτραυματισμούς σε ξηρά αθλήματα, ενώ τα βάρη είναι σχεδόν άγνωστα για αυτούς τους αθλητές.

Μείωσε την ένταση , την επόμενη φορά που θα πας , συνέχισε κυκλικές προπονήσεις για κανα μήνα και βάλε , πρωτού μπείς σε κανονικές ρουτίνες με τα βάρη. Βασικά τι στόχους έχεις ; Πχ θες να γίνεις τούμπανο ξέρω γω; να αυξήσεις την αντοχή σου , να αποχτήσεις το σώμα του παρθένη; τι ακριβώς;

Δημοσ.
δεν μπορειτε να φανταστητε πως ειμαι σερνομαι τριγυρναω στο σπιτι με καρεκλα γραφειου τρελο γελιο πηγα να παω βολτα και δεν μπορουσα να βγαλω ουτε το αυτοκινητο απο το γκαραζ... ελπιζω να ειμαι καλυτερα αυριο...

έχω πάθει τέτοιο τρελό πιάσιμο σε στήθος και τρικέφαλο μαζί!! δεν μπορούσα να κουνήσω τα χέρια ούτε μπροστά ούτε να τα τεντώσω χωρίς να πονάω τρελά, ταλαιπωρία αστα

Δημοσ.

βασικα αυτο που θελω ειναι να κανω γραμμωμενο σωμα γιατι το πολο δεν στο προσφερει αυτο δεν γυμναζεις κοιλια αλλα πλατη και μεση πιο πολυ ... και βαρη δεν κανουν οι πολιστες μονο γυμναστηκη με λαστιχα...

Δημοσ.

Μου θύμησες την βλακεία που είχα κάνει πρίν μερικά χρόνια,όταν μετά απο πολλούς μήνες αποχής,πήγα πρώτη μέρα στο γυμναστήριο για να γυμνάσω (απο λίγο) όλες τις μυικές ομάδες στα κανονικά κιλά μου!Για μια βδομάδα είχα βγεί off.Δέν μπορούσα να κάνω απλά πράγματα,τα χέρια μου είχαν "μαζέψει" και δέν μπορούσα να τα τεντώσω,το να βάλω/βγάλω ένα σακάκι ήταν μαρτύριο,κούτσαινα και γενικά ένα 5χρονο θα μπορούσε ά-νε-τα να με κάνει τόπι στο ξύλο!

Το καλύτερο είναι να καθίσεις να ξεκουραστείς μερικές μέρες.Μπορείς βέβαια να απαλύνεις λίγο τον πόνο με μυοχαλαρωτικά χάπια (μου διαφεύγει το όνομα) είτε με πάγο,άλλα η γνώμη μου είναι να αφήσεις το σώμα σου να αποκατασταθεί μόνο του.

Δημοσ.
βασικα αυτο που θελω ειναι να κανω γραμμωμενο σωμα γιατι το πολο δεν στο προσφερει αυτο δεν γυμναζεις κοιλια αλλα πλατη και μεση πιο πολυ ... και βαρη δεν κανουν οι πολιστες μονο γυμναστηκη με λαστιχα...

α και τα κιλα μου ειναι 70 με υψος 1.89 ειναι λιγα τα κιλα αλλα τι να κανω... τρωω πιο πολυ ...

Από τα παραπάνω βγαίνει ένα συμπέρασμα (θεωρητικό γιατί είμαστε στο internet μην το ξεχνάμε αυτό): έχεις λανθασμένη εκτίμηση για τον σωματοτυπό σου. Δεν γίνεται να είσαι 70 κιλά με 1,89 ύψος και να ζητάς γράμμωση. Κατα βάση πρέπει να είσαι εκτομορφικός τύπος , δηλαδή ισχνός να τείνεις προς το λεπτόσωμος , αρα αν πας για γράμμωση το πιο πιαθνό είναι να αδυνατήσεις και άλλο, όχι καλή ιδέα.

Μερικές ακόμα παρατηρήσεις, είναι λανθασμένη η άποψη οτι το πόλο δεν προσφέρει γραμμωμένο σώμα , προφανώς και η γράμμωση εξαρτάται απο την σχέση διατροφή/ενεργειακή δαπάνη. Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα αθλήματα.

Ενδεχωμένος να θέλεις να αυξήσεις λίγο την μυικότητά σου ; Αυτό συνήθως θέλουν κατα βάθος όσοι δεν εχουν ξεκάθαρους στόχους. Αρα πρέπει να δυναμώσεις και να τρώς ΚΑΛΑ ! Αυτό μπορεί να γίνει και με βάρη , αλλά μπορεί να γίνει και με κολύμπι. Το πρώτο είναι πιο εύκολο, αλλά πάλι το κολύμπι (προέρχεσαι απο κει) μπορεί να σου αρέσει περισσότερο γατί συνδυάζει και σωματική προσαρμογή και ...εγκεφαλική :-) Τώρα το πόσα κιλά θα θελήσεις να πάρεις εξαρτάται απο σένα, όμως θα πρέπει να ξέρεις οτι το μεταβολικό σου προφιλ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό (γονότυπος). Δηλαδή αν όντως είσαι εκτομορφικού τύπου σωματότυπος , δύσκολα θα βάλεις μυκά κιλά ,αν είσαι μεσόμορφικού ή κάπου ενδοιάμεσα στα δύο τότε αυτό θα γίνει πιο εύκολα.

Δημοσ.
α και τα κιλα μου ειναι 70 με υψος 1.89 ειναι λιγα τα κιλα αλλα τι να κανω... τρωω πιο πολυ ...

γενικά πάρτο και λίγο χαλαρά γιατί και γω 190 στα 75 ήμουνα στο λύκειο, πήγα γυμναστήριο, άνοιξε η όρεξη, ψιλοπαράτησα γυμναστήριο, έμεινε η όραξη και τώρα είμαι στα 100:cry:

Δημοσ.
πως μπορω να καταλαβω τι ειμαι ?(μεσομορφικου, εκτομορφικου???)

Γενικώς μην κολλήσεις σε αυτό , αλλά αν τόσα χρόνια κάνεις πόλο και έχεις παραμείνει στα 70 κιλά με 1,89 ύψος , το πιο πιθανό είναι να ανήκεις κάπου εκεί. Δηλαδή ισχνός ,με μερική μυικότητα , υψηλό μεταβολισμό , δεν παίζει η τάση να παίρνεις εύκολα κιλά γενικότερα και έχεις καλή αντοχή (πχ μπορείς και κολυμπάς παρατεταμένα χωρίς δυσκολία). Αυτό ΑΝ ισχύει τότε είσαι κάπου εκεί μέσα ,μέσο-εκτομορφικός , γενικότερα ο σωματότυπος δεν είναι σκόπιμο να καθορίζει απόλυτα το αθλητικό σου προφίλ, απλώς δείνει κάποια στοιχεία που στο μέλλον θα σε βοηθήσουν να καθορίζεις στόχους. Πχ οι κολυμβητές των 400 μέτρων -θα τους έχεις δει - πάνω κάτω ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Στους πολίστες πχ θα έχεις παρατηρήσει και ογκώδεις αθλητές και πιο ισχνούς , αυτό κατα βάση είναι γενετικό δεν οφείλεται τόσο στο πόλο. Απλώς η προπόνηση στην πισίνα ενισχύει την μεταβολική τάση που αυτοι οι αθλητές έχουν γενετικά, και τους δίνει το τελικό σχήμα.

Σύγκρινε τον εαυτό σου με άλλους πολίστες , και δες που περίπου βάζεις τον εαυτό σου αναλογικά με τον όγκο σώματος, μέσες άκρες. Απο κει και πέρα αν θες να βελτιώσεις την μυικότητά σου αυτό γίνεται, αν θες να το κάνεις μέσα στην πισίνα θα πρέπει να φτιάξεις ένα καλό πρόγραμμα με δυνατά σπριντ (δες πχ τους σωματότυπους των 50 μέτρων , των 100 μέτων ελεύθερο ή πεταλόυδα). Για λεπτομέριες προπόνησης όμως θα πρέπει να ψάξεις και να διαβάσεις και να ρωτήσεις καλούς προπονητές κολύμβησης που σαφώς θα γνωρίζεις αφού προέρχεσαι απο αυτόν τον κύκλο. Το πιο συμαντικό όμως είναι να το ψάχνεις και μόνος σου. Επίσης το οτι έπαιξες πόλο θα σε βοηθήσει πολύ , δεν θα έχεις δυσκολίες προσαρμογής στο νερό και στις εντάσεις των σπριντ. Τα βάρη τώρα ; οκ , καλά είναι , μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μαζί με τα σπριντ στο κολύμπι αλλα με φειδώ. Αν σε ενδιαφέρει θα βρεις λύσεις, ..και μην ακούς τους γκουρού των γυμναστηρίων , τους φουσκωτούς και λοιπούς άσχετους του χώρου. Take care. :-)

Δημοσ.

οκ κατα τις 7 θα παω γυμναστηριο και θα ερθω να σας πω πως ειμαι !!!(πως να με θα σερνομαι αλλα το παλευω) ηθελα τρομαρα και το γυμναστηριο που παει ο ανανιαδης ολα τα χα ...

Δημοσ.

παιδια πριν απο λιγο γυρισα απο το γυμναστηριο με το ειπα και με εβαλε να κανω διαδρομο 20 λεπτα κοιλιακους ραχαιους και 10 λεπτα ποδηλατο

οταν γυρναγα ενιωθα καποια τραβιγματα αλλα τωρα ειμαι λιγο καλητερα βεβαια δεν ξερω πως θα ειμαι μετα απο 2 ωρες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...