S.M.Greek Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 καλισπερα θα ηθελα να μου εξειγησετε γιατι το cpu μου υπερθερμενται....εχει φτασει στουσ 60 βαθμους απο τη στηγμη που το ανοιξω...εγω εχω τον intel core 2 quad q 6600 512 mb 2.4 ghz...ειναι normal οι θερμοκρασιες?η μοιπως το speed fan δεν ειναι αξιοπιστο? θα ηθελα οποιοσ μπορει να μου εξηγησει και να μου δωσει κανενα αλλο προγραμμα εκτος του speed fan... Ευχαριστω υ.γ(συγνωμη για την ορθογραφια...δεν εχω συνηθησει το Ελληνικο typing)
SwAToNeR Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Άμα έκανες ένα search θα έβρισκες πολλά προγράματα. Πάντως ορίστε Core Temp 0.99.3
parsifal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 1. Έχεις την τελευταία έκδοση του SpeedFan; 2. Έχεις κάνει update στην πιο πρόσφατη έκδοση BIOS που έχει βγει για τη μητρική σου; 3. Έχεις δοκιμάσει και με κάποιο άλλο πρόγραμμα; Δες π.χ. το CoreTemp 4. Τί θερμοκρασία δωματίου έχεις; 5. Μιλάμε για θερμοκρασίες σε idle, σε 100% load ή σε ενδιάμεσες καταστάσεις; Δοκίμασε να τρέξεις ένα πρόγραμμα στρεσσαρίσματος επί αρκετά λεπτά της ώρας, μόνο έτσι θα έχεις ακριβή εικόνα Όσο για εξήγηση: Τί θέλεις να σου εξηγήσουμε ακριβώς; Γιατί το καλοκαίρι το εσωτερικό των PC μας εργάζεται υπό θερμότερες συνθήκες; Αυτονόητο δεν είναι;
S.M.Greek Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 ε ναι εχετε δικιο..και ευχαριστω για το προγραμμα θα το δοκιμασω...
pcfan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και το πρόγραμμα που δείχνει τις θερμοκρασίες που είχε η motherboard σου.Για παράδειγμα η asus έχει το pc probe II. Και δοκίμασε και το real temp ή το core temp.
vasi Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 καλισπερα θα ηθελα να μου εξειγησετε γιατι το cpu μου υπερθερμενται....εχει φτασει στουσ 60 βαθμους απο τη στηγμη που το ανοιξω...εγω εχω τον intel core 2 quad q 6600 512 mb 2.4 ghz...ειναι normal οι θερμοκρασιες?η μοιπως το speed fan δεν ειναι αξιοπιστο? θα ηθελα οποιοσ μπορει να μου εξηγησει και να μου δωσει κανενα αλλο προγραμμα εκτος του speed fan...Ευχαριστω υ.γ(συγνωμη για την ορθογραφια...δεν εχω συνηθησει το Ελληνικο typing) Έχεις την εργοστασιακή ψήκτρα ? αν ναι,να δεις αν την κούμπωσες σωστά και τα τεσσερα κλιπς
tonypapadovic Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Με τον ίδιο επεξεργαστή εμένα ξαφνικά χτυπάει 80άρια (Everest/Core Temp)... Θυμάμαι καναν μήνα πριν δεν πήγαινε πάνω από 65. Ο χώρος έχει κλιματιστικό σχεδόν πάντα ανοικτό. Η μόνη διαφορά στο pc, δεν ξέρω αν έχει σχέση, είναι ότι άλλαξα κάρτα γραφικών, και από μία 8600GTS έβαλα 8800GT. Αν και δεν έχω κάνει αναβάθμιση bios, μου φαίνεται πολύ περίεργο, έτσι δεν είναι; Επίσης έτρεξα το Stability Test του Everest και είχε μ.ο. θερμοκρασιών 85. Απ 'ότι είδα όλα τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά. Μπορώ να κάνω κάτι; Οι υψηλές θερμοκρασίες τι συνέπειες μπορεί να έχουν;
Monster15184 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Ο δικος μου Q6600 δεν παρουσιαζει τιποτα σε σχεση με την θερμοκρασια που αναφερεται και εχει την μαμα ψυκτρα τον εχω περιπου 1 χρονο, το χειμωνα οι θερμοκρασια φθανει τους 28 και σε full load φορτια τους 43- 45 , το καλοκαιρι δουλευει στους 35 - 38 και σε full load φορτια κοντα στους 50- 55 με κλιματισμο και ειναι λιγακι O.C.. H μητρικη μου ειναι η p35 DS4 tis giga byte η μητρικη ειναι σχεδον μια ψυκτρα Εγω αυτο που θα εκανα σε περιπτωση που ανεβαζε θερμοκρασια και βαριομουνα να αλλαξω ψυκτρα θα αλλαζα την παστα θα και θα εβαζα κατι καλλιτερο και θα καθαριζα την ψυκτρα απο βρωμιες.
overclockerd Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Έχεις την εργοστασιακή ψήκτρα ? αν ναι,να δεις αν την κούμπωσες σωστά και τα τεσσερα κλιπςΚαι μένα μου χεί τύχει να μην κουμπώσουν καλά τα κλιπς,και μόλις το εφτιάξα ητάν οκ απο εκείπου χτύπουσε 70αριαεπέσε στους 38 βαθμούς κελσίου
mihalakis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δεν δουλεύουν όλοι οι q6600 στις ίδιες θερμοκρασίες....Κάποιος μπορεί να έχει τον επεξεργαστή σε καλά αεριζόμενο και άνετο κουτί με μια μικρή κάρτα γραφικών, και κάποιος άλλος να είναι σε ζεστό δωμάτιο με κουτί τίγκα στα καλώδια, χωρίς ανεμιστηράκια να φυσάνε, και μια κάρτα που βγαζει ζεστη προς τα πάνω....Αν τα 60 τα χτυπας χωρις κλιματισμο και σε φουλ λοουδ τότε δεν πρέπει να ανησυχείς...
slaughter Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 καλισπερα θα ηθελα να μου εξειγησετε γιατι το cpu μου υπερθερμενται....εχει φτασει στουσ 60 βαθμους απο τη στηγμη που το ανοιξω...εγω εχω τον intel core 2 quad q 6600 512 mb 2.4 ghz...ειναι normal οι θερμοκρασιες?η μοιπως το speed fan δεν ειναι αξιοπιστο? θα ηθελα οποιοσ μπορει να μου εξηγησει και να μου δωσει κανενα αλλο προγραμμα εκτος του speed fan...Ευχαριστω υ.γ(συγνωμη για την ορθογραφια...δεν εχω συνηθησει το Ελληνικο typing) παρόμοιο πρόβλημα είχε το pcki φίλου μου.ανέβαζε θερμοκρασίες.τελικά ήταν πρόβλημα motherboard. εσυ πια motherboard έχεις? αυτός είχε κάποια albatron
parsifal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μερικές λύσεις που προτείνονται συχνά στο forum για μείωση θερμοκρασιών: 1. Επιμελής καθαρισμός των περιεχομένων του εσωτερικού του κουτιού από σκόνη 2. Αν έχουμε κουτί που δε διαθέτει ανεμιστήρες, αγοράζουμε και τοποθετούμε τουλάχιστον 2 low-noise ανεμιστήρες, έναν μπροστά (εισαγωγής) κι έναν πίσω (εξαγωγής). Αν έχουμε κουτί που δε διαθέτει καν θέσεις για ανεμιστήρες, το πετάμε και αγοράζουμε ένα με τουλάχιστον 2 θέσεις για fans 12cm 3. Σωστό cable management: Τακτοποίηση των καλωδίων στο εσωτερικό του κουτιού, χρησιμοποιώντας πλαστικές «δέστρες» για μάζεμα και στερέωσή τους. Αντί για «δέστρες» που μετά δεν ανοίγουν εύκολα και θέλουν κόψιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκείνα τα «επενδεδυμένα με πλαστικό συρματάκια» (ξέρει κανείς πώς λέγονται; ) που κρατάνε συνήθως διπλωμένα τα καλώδια στην εργοστασιακή συσκευασία διαφόρων κομπιουτεροπροϊόντων 4. Έλεγχος για σωστό κούμπωμα της ψύκτρας, όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω 5. Χρήση after-market θερμοαγώγιμης πάστας. Τα προϊόντα της Arctic (Arctic Silver 5, Ceramique) θεωρούνται από τα καλύτερα 6. Αν δε δούμε σημαντική διαφορά με τα παραπάνω, προμηθευόμαστε ένα after-market σύστημα ψύξης για τη CPU που να συγκεντρώνει θετικά reviews στο net
tonypapadovic Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μερικές λύσεις που προτείνονται συχνά στο forum για μείωση θερμοκρασιών: 1. Επιμελής καθαρισμός των περιεχομένων του εσωτερικού του κουτιού από σκόνη Μιας και το κουτί γενικά δεν είχε σκόνη, δεν πήγε το μυαλό μου να κοιτάξω ανάμεσα στον ανεμιστήρα και την βάση του. Είχε μπόλικη εκεί, και αμέσως η θερμοκρασία κατέβηκε στους 40-50 βαθμούς. Αν και αυτονόητο, το αναφέρω just in case κάποιου δεν του περάσει από το μυαλό όπως εμένα
S.M.Greek Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 παιδια συγνωμη αλλα και δε ξερω να κουβονω το cpu αλλα και παλι φοβαμε κιολασ μοιν καψω τπτ...μπορει κανενασ σας να με συμβουλεψει?και κατι αλλο ι geforse 8800 μου φτανει γυρο στους 54 βαθμους...παραπανω δεν εχει παει..καλο αυτο? thx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.