Προς το περιεχόμενο

ΣΜΥ (Στρατιωτικές Σχολές)

elena_kard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χαρακτηριστικό -αντιφατικό- δείγμα λαού με κρίση και φιλοδοξίες, θα μπορούσε να μπει ατόφιο το κείμενο στην wiκipedia για τους μελλοντικούς ιστορικούς.

Κοιτα επειδη τυχαινει να εχω κανει φανταρος και να εχω δει υπαξιωματικινες αλλα ακομα και αξιωματικινες πως αντιμετωπιζονται και πως αντιμετωπιζουν ενα σωρο αντρες εκει μεσα, πιστευω οτι δεν εχουν πολλες διαφορετικες επιλογες..Και δεν χρειαζεται να κανουνε τη παπια για να ανεβουν... Αλλα δε μπορουν να κανουν κ πολλα οταν ενας οχλος φανταροι σε πειραζουν με διαφορες καφριλες οταν τους πας για φαγητο. Αν τους βαλεις τις φωνες το πιο πιθανο ειναι ως γυναικα να γινεις ακομα πιο γραφικη απο τα τσιριχτα και να συνεχισουν να σε σχολιαζουν, μεχρις ωτου σε πιασουν υπαρξιακα.. Αποτελεσμα να πηγαινεις να κλαιγεσαι σε κανεναν συναδελφο ανθυπολοχαγο (συνηθως μικροτερο σου) και αυτος να παταει τους φωνες και καμψεις στους φανταρους για να στο παιξει αντρουκλα κλπ.

PS. Δεν αναφερομαι σε σενα Aigea με το 2ο ενικο, αλλα σε μια υποθετικη υπαξιωματικινα.

Φίλε και γιατρός να δουλεύεις' date=' το επάγγελμά σου είναι τόσο σοβαρό όσο σοβαρός είσαι ο ίδιος. Ισχύει μάλλον για όλα τα επαγγέλματα.

;)[/quote']

Προσωπικα διαφωνω οτι το επαγγελμα του στρατιωτικου συγκρινεται με αλλα επαγγελματα (ισως συγκρινεται με ορισμενα του δημοσιου τομεα μονο).

Αλλα οπως και να χει μια γυναικα εκει μεσα αντιπετωπιζεται πολυ πιο διαφορετικα απο καθε αλλο επαγγελμα. Ισως ειναι ενα απτα λιγα επαγγελματα που επικρατει φαλοκρατισμος και γενικα φερνει τις γυναικες συχνα σε δυσκολη θεση.

Δημοσ.

Αναλόγως τους ανθρώπους που τα αποτελούν, τέτοιο κύρος έχουν τα επαγγέλματα.

Βασικά αυτό που περιγράφεις σαν στρατό στην ουσία περιγράφει Έλληνες σε ένα οποιοδήποτε επάγγελμα. Άμα είναι τουρκοσπορίτης ο άλλος, αυτό δεν αλλάζει ούτε με 60 πτυχία.

Απλά εκεί που δεν μπορεί κάποιος να φωνάξει ιεραρχικά, θα προσπαθήσει να ρουφιανέψει από κάποια άλλη παρακαμπτήρια οδό, να συκοφαντήσει, να ψευδομαρτηρήσει, να κουτσομπολέψει κλπ κλπ. Με τον "κάφρικο" τρόπο λειτουργεί γενικώς η ελληνική πραγματικότητα, δεν είναι θέμα στολής.

Εσύ βεβαίως έχεις το μερίδιο της ευθύνης που σου αναλογεί τόσο για το ίδιο τον στρατό όσο και για οπουδήποτε αλλού, όπως κι ο καθένας μας άλλωστε. Δεν φταίνε "αυτοί" οι κάφροι δηλαδή, φταίμε ''εμείς" οι κάφροι. Είσαι μέλος.

Δημοσ.
Άμα είναι τουρκοσπορίτης ο άλλος, αυτό δεν αλλάζει ούτε με 60 πτυχία.

Εξαιρετικό, τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Δημοσ.
Γεια σας Παιδιά,πέρασα στη ΣΜΥ και είμαι πάρα πολυ χαρούμενη.Θα ήθελα όποιος ξέρει οτιδήποτε για την σχολή ας το γράψει γιατι έχω αρχίσει να έχω αγχος από τώρα.

Σας ευχαριστω .

Η όποιος θέλει να μην κατι δημοσίως ας μου στείλει mail

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Απο την μου προσωπική εμπειρία στον στρατό (ως έφεδρος), πιστεύω οτι για τις γυναίκες είναι πιο βατή η στρατιωτική ζωή συγκριτικά με τους άντρες.

Δεν μου έχει τύχει ποτέ να δω μάχιμη γυναίκα. Συνήθως στρατολογούνται σε σώματα εφοδιασμού-μεταφορών ή κάτι παρόμοιο.

Τώρα για το αν σχολιάζουν οι φαντάροι, το μόνο ευκολο είναι να τους κάνει την ζωή δύσκολη...

Οσον αφορά τους άντρες συναδέρφους, δεν νομίζω να ειναι και τόσο ανεκτικοί σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον στρατό.

Δημοσ.

Ο,τι και αν αποφασισεις να κανεις προσπαθησε να ξεπερασεις το πρωτο ετος της σχολης.

Ημουν μεσα σε σχολη ως φανταρος και εχω δει τον πρωτο χρονο εκπαιδευσης απο κοντα.

Λυπηθηκα τις κοπελες, στο δευτερο ομως ετος ολα κυριλε.

Δημοσ.

καλη σχολη αμεση αποκατασταση και εγω σμυ θα περναγα μαλλον αν δεν εσπαγα το ποδι μου 1 μηνα πριν τις πανελλαδικες, καλο κουραγιο

Δημοσ.

Παιδία βγηκε η ημερομηνια που παρουσιαζόμαστε στις 22 Σεπετμβριου,όσοι πιστοί προσέλθετε και για να μην ξεχνιόμαστε όσοι ξέρουν κάτι υπεύθυνα για την σχολή για εκπαίδευση κτλπ ας τοπουνε η ας στείλουν μήνυμα,ευχαριστώ όσους απάντησαν στο τοπικ

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

παιδια εμενα περασε φετος η κοπελα μου στη ΣΜΥ.Το θεμα ειναι αλλο τωρα θελω να κανω μερικες ερωτησεις και θελω μερικες σοβαρες απαντησεις απο ατομα που γνωριζουν κατι για το αντικειμενο και οχι απο ασχετους και απο πηγες του στυλ εχω ενα φιλο ποθ μου ειπε οτι...

1) Ειναι πρωτοετης εκει μεσα και απο τοτε που μπηκε μου λεει δεν μας δινουν ελευθερο χρονο να μιλισουμε παρα μονο 20'.Ειναι τωρα στις πρωτες 40 ημερες που δεν δικαιουται εξωδους.Ισχυει κατι τετοιο η μου πουλαει φουμαρα?

2) Εχω ρωτησει πολλες φορες και απαντηση δεν εχω παρει ακομα αν ισχυουν καποια πραγματα ποθ ακουστικαν 2 χρονια πισω για "τρελιτσες" στο στρατοπεδο με φανταρινες.Υπαρχει τετοιο σεναριο το ρωταω διοτι ανησυχω παρα πολυ και γιατι δεν θελω να την χασω.Ξερω οτι πεφτω χαμηλα και μονο που το ρωταω αλλα στον ερωτα δεν υπαρχουν ορια οποτε με κραζετε σε αλλη στιγμη για αυτην μοθ την ενεργεια

3) Εχω ακουσει οτι γινεται χαμος με τα πεσιματα απο ανωτερους στις μικρες και ολοι μου λενε μην κατσεις σε τετοια σχεση γιατι δεν θα κρατησει για κανενα λογο δεν ειναι το θεμα οτι δεν εχω εμπιστοσυνη στη κοπελα μου το θεμα ειναι οτι δεν εχω εμπιστοσυνη σε ολους τους αλλους και οτι οπως και να το κανουμε δεν ειμαι και κανας πολυ ωραιος και οι πειρασμοι μεσα ειναι πολλοι.Υπαρχη περιπτωση να κρατηθει σχεση εκτος στρατοπεδου η ειναι χαμενη υποθεση?

4) Επειδη τοσο καιρο τραβαω τρελο λουκι που ειμαι απεξω και ακομα μεγαλυτερο λουκι τραβαει η κοπελα μου που ειναι μεσα θελω να ρωτησω πως γινεται να κρατησω το ενδιαφερον της για μενα ζωντανο και να μην ξενερωσει με την παρτη μου.Εννοω πειτε τροπουσ εσεις οι οποιοι εχετε αντιμετωπισει παρομοια περιστατικα.Δεν θελω να την πιεσω και να με λεει ζηλιαρη γιατι τοτε ειναι ποθ θα την κανει την μαλακια,απλα εχω ψαρωσει αρκετα με την ολη φαση που εκει μεσα ολοι το παιζουν αντρουκλες και δεν συμαζευεται και δεν ξερω και εγω τι χαρακτηρα να κρατησω για να μην τν χασω.Δεν εχω παει ακομα φανταρος λογο σπουδων και δεν ξερω καθολου τι παιζει εκει μεσα...

5) Ξερει κανεις ποση αδεια δινουν για τις εκλογες?

Αυτα τα λιγα σορρυ που επεσα χαμηλα αλλα ειμαι απελπισμενος τρομαγμενος και αθεραπευτα ερωτευμενος μαζι της

Δημοσ.
Η Σχολή είναι σίγουρα αρκετά δύσκολη κυρίως τον πρώτο χρόνο.

Το μετά θα πρέπει να σκεφτείς διότι το επάγγελμα του στρατιωτικού έχει ορισμένες δεσμεύσεις όπως ότι μια ζωή θα παίρνεις 1.000-1.200 ευρώ, θα κάνεις 3-4 υπηρεσίες το μήνα δηλαδή θα κοιμάσαι στη δουλειά και δεν θα σε πληρώνουν και θα πρέπει να παντρευτείς υποχρεωτικά κάποιον που να κάνει την ίδια δουλειά. Πάντως ξανασκέψου το ειδικά εάν έχεις περάσει όπλα και όχι σώματα. Παλιά το να ήσουν στρατιωτικός είχε κάποιο κύρος τώρα έχεις το "κοινωνικό status" κλητήρα!!

(και δεν αναφέρω και τις μεταθέσεις που θα έχεις κάθε τρια χρόνια)

Τελειως ακυρο! Μπορεις να παντρευτεις οποιον θελεις ανεξαρτητως επαγγελματος. 2009 εχουμε οχι 1970

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:07 ----------

παιδια εμενα περασε φετος η κοπελα μου στη ΣΜΥ.Το θεμα ειναι αλλο τωρα θελω να κανω μερικες ερωτησεις και θελω μερικες σοβαρες απαντησεις απο ατομα που γνωριζουν κατι για το αντικειμενο και οχι απο ασχετους και απο πηγες του στυλ εχω ενα φιλο ποθ μου ειπε οτι...

1) Ειναι πρωτοετης εκει μεσα και απο τοτε που μπηκε μου λεει δεν μας δινουν ελευθερο χρονο να μιλισουμε παρα μονο 20'.Ειναι τωρα στις πρωτες 40 ημερες που δεν δικαιουται εξωδους.Ισχυει κατι τετοιο η μου πουλαει φουμαρα?

2) Εχω ρωτησει πολλες φορες και απαντηση δεν εχω παρει ακομα αν ισχυουν καποια πραγματα ποθ ακουστικαν 2 χρονια πισω για "τρελιτσες" στο στρατοπεδο με φανταρινες.Υπαρχει τετοιο σεναριο το ρωταω διοτι ανησυχω παρα πολυ και γιατι δεν θελω να την χασω.Ξερω οτι πεφτω χαμηλα και μονο που το ρωταω αλλα στον ερωτα δεν υπαρχουν ορια οποτε με κραζετε σε αλλη στιγμη για αυτην μοθ την ενεργεια

3) Εχω ακουσει οτι γινεται χαμος με τα πεσιματα απο ανωτερους στις μικρες και ολοι μου λενε μην κατσεις σε τετοια σχεση γιατι δεν θα κρατησει για κανενα λογο δεν ειναι το θεμα οτι δεν εχω εμπιστοσυνη στη κοπελα μου το θεμα ειναι οτι δεν εχω εμπιστοσυνη σε ολους τους αλλους και οτι οπως και να το κανουμε δεν ειμαι και κανας πολυ ωραιος και οι πειρασμοι μεσα ειναι πολλοι.Υπαρχη περιπτωση να κρατηθει σχεση εκτος στρατοπεδου η ειναι χαμενη υποθεση?

4) Επειδη τοσο καιρο τραβαω τρελο λουκι που ειμαι απεξω και ακομα μεγαλυτερο λουκι τραβαει η κοπελα μου που ειναι μεσα θελω να ρωτησω πως γινεται να κρατησω το ενδιαφερον της για μενα ζωντανο και να μην ξενερωσει με την παρτη μου.Εννοω πειτε τροπουσ εσεις οι οποιοι εχετε αντιμετωπισει παρομοια περιστατικα.Δεν θελω να την πιεσω και να με λεει ζηλιαρη γιατι τοτε ειναι ποθ θα την κανει την μαλακια,απλα εχω ψαρωσει αρκετα με την ολη φαση που εκει μεσα ολοι το παιζουν αντρουκλες και δεν συμαζευεται και δεν ξερω και εγω τι χαρακτηρα να κρατησω για να μην τν χασω.Δεν εχω παει ακομα φανταρος λογο σπουδων και δεν ξερω καθολου τι παιζει εκει μεσα...

5) Ξερει κανεις ποση αδεια δινουν για τις εκλογες?

Αυτα τα λιγα σορρυ που επεσα χαμηλα αλλα ειμαι απελπισμενος τρομαγμενος και αθεραπευτα ερωτευμενος μαζι της

1) Ισχυει

2) Οι τρελιτσες απαγορευονται και μπορεις να φας φυλακη μονο που ειπες καλημερα σε αγορι. Βεβαια στα κρυφα οτι θελεις γινεται αλλα αν ειναι πιστη η κοπελα σου δεν εχεις να φοβασαι τιποτα.

3) Μπορει να κρατηθει αλλα θα ειναι πολυυυ δυσκολο φυσικα. Να περιμενεις καποιες μικρες αλλαγες στο χαρακτηρα της. Ιδιως τον πρωτο καιρο μεχρι να ξεπερασει το σοκ της αρχικης εκπαιδευσης μπορει να ειναι καπως απομακρη.

4) Απλως να κανεις οτι εκανες τοσο καιρο, δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις τη συμπεριφορα σου

5) Δεν γνωριζω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...