elena_kard Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Γεια σας Παιδιά,πέρασα στη ΣΜΥ και είμαι πάρα πολυ χαρούμενη.Θα ήθελα όποιος ξέρει οτιδήποτε για την σχολή ας το γράψει γιατι έχω αρχίσει να έχω αγχος από τώρα. Σας ευχαριστω .
Chrisxxx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Φανταζομαι ξερεις που πας και ηθελες να περασεις εκει... Οποτε καλη υπομονη θα σου χρειαστει.
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Η ΣΜΥ είναι όπως η Ευελπίδων δξλαδή ΣΜΥ/ΟΠΛΑ - ΣΜΥ/ΣΩΜΑΤΑ ? Αν όχι φρόντησε να διαλέψεις κανένα καλό σώμα πχ ΥΠ, ΕΜ, κλπ
grigas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 απο λοχίες που είχα στην μονάδα έχω ακούσει ότι έχει αρκετό γ@μήσι την πρώτη χρονιά
nikos_e34 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Γεια σας Παιδιά,πέρασα στη ΣΜΥ και είμαι πάρα πολυ χαρούμενη.Θα ήθελα όποιος ξέρει οτιδήποτε για την σχολή ας το γράψει γιατι έχω αρχίσει να έχω αγχος από τώρα.Σας ευχαριστω . εισαι παρα πολυ χαρουμενη που περασες καπου (οτιδηποτε ειναι αυτο το καπου) η οτι περασες στη συγκεκριμενη σχολη? αν δεν ξερεις τι συμπληρωνεις στο μηχανογραφικο εμεις θα ξερουμε τι αντιπροσωπευει?εγω προσωπικα δεν εχω ιδεα ,εσυ δεν εχεις ιδεα που περασες,καλα παμε! καλη φαση για γυναικες αυτες οι σχολες.αν παντρευτεις και κανα λοχια εκει μεσα και κανετε παιδι θα εισαι συνεχεια με αδειες και επιδοματα λογω παιδιων και δεν θα εχει τοσο πολυ σουρτα φερτα στην ελλαδα μεσα..μαλλον! αυτα..καλα να περασεις
platongr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Οδηγός Σπουδών http://www.smy.gr/Files/Ekpaidefsi/OdigosSpoudonSMY_Ver.20070927.pdf
joannito Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 σου ευχομαι υπομονη ξερω μερικους που εχουν περασει αλλους τους αρεσε και αλλους οχι αυτο εξαρταται αποκλειστικα μονο απο εσενα
gtsamour Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Εγώ πάντως όταν υπηρετούσα τη θητεία μου στο ΠΝ, μετά τους πρώτους 8 μήνες έγινα κελευστής και πήγα σε γραματεία στο πεντάγωνο στην οποία ήμουν μαζί με δύο επικελευστίνες.... Μια χαρά ήταν οι δικίες σου.... 2:30 σπιτάκι τους και 2 υπηρεσίες το μήνα και πολύ λέω.... και τι υπηρεσίες, απλά ήταν όλη τη νύχτα σε ένα γραφείο στον πάνω όροφο μήπως χτυπήσει ένα τηλέφωνο να ειδοποιήσουν.... με κρεβάτι για ύπνο εννοείται. Βέβαια υπήρχαν φήμες για τη μία ότι ήταν εκεί επειδή είχε γράψει πολλά χιλιόμετρα το κοντέρ του κώλου της... Την άλλη την είχε φέρει εκεί η πρώτη επειδή ήταν φίλες.
Fan Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Η Σχολή είναι σίγουρα αρκετά δύσκολη κυρίως τον πρώτο χρόνο. Το μετά θα πρέπει να σκεφτείς διότι το επάγγελμα του στρατιωτικού έχει ορισμένες δεσμεύσεις όπως ότι μια ζωή θα παίρνεις 1.000-1.200 ευρώ, θα κάνεις 3-4 υπηρεσίες το μήνα δηλαδή θα κοιμάσαι στη δουλειά και δεν θα σε πληρώνουν και θα πρέπει να παντρευτείς υποχρεωτικά κάποιον που να κάνει την ίδια δουλειά. Πάντως ξανασκέψου το ειδικά εάν έχεις περάσει όπλα και όχι σώματα. Παλιά το να ήσουν στρατιωτικός είχε κάποιο κύρος τώρα έχεις το "κοινωνικό status" κλητήρα!! (και δεν αναφέρω και τις μεταθέσεις που θα έχεις κάθε τρια χρόνια)
Chrisxxx Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Βασικα απο αποψη αποκαταστασης ειναι πολυ καλα και παιρνεις και συνταξη νωρις αλλά αυτη η μιζερια που σε πλακωνει οποτε μπαινεις σε στρατοπεδο δεν παλευεται με τιποτα...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Χωρις να θελω να σε απογοητευσω, υπαξιωματικος στο στρατο δεν λεει, ειναι πικρα. Οχι οτι λεει αξιωματικος εκτος αν την βρισκεις με τα ουρλιαχτα, τις βρισιες, και τις καφριλες στο χωρο εργασιας σου. Αν εισαι και γυναικα δεν λεει 2 φορες, το γιατι θα το καταλαβεις οταν μπεις και σε πιασουν διαφορα υπαρξιακα για το τι ρολο βαρας να υπακους στον καθε καφρο, να ακους τη μαλακια του καθε(κατωτερου ιεραρχικα) φανταρου, στο γιατι δεν μπορεις να επιβληθεις σε κανεναν φανταρο παροτι ειναι κατωτερος σου, ενω οι αντρες υπαξιωματικοι μπορουν και στο γιατι γενικως θα εισαι ουσιαστικα η κατωτερη εκει μεσα για ολη σου τη ζωη και θα σε παιρνουν στο ψιλο οι φανταροι, ενω οι αξιωματικοι θα στην πεφτουν. Επισης να εχεις υποψη οτι στρατος=ο ορισμος της καφριλας οποτε να εισαι προετοιμασμενη για πολλα πραγματα που θα ακουσουν τα αυτια σου και θα πρεπει να κανεις τη παπια ως υπαξιωματικινα. Μονη λυση για να νιωσει καλα μια γυναικα μεσα στο στρατο ειναι ΑΝ ο χαρακτηρας της ειναι τυπου αγοροκοριτσο (μπλιαχ). Τελος να ξερεις οτι ναι μεν θα εισαι αποκατεστημενη επαγγελματικα, αλλα θα παιρνεις 3 και 60 για αυτα που θα υποστεις σε ολη σου την επαγγελματικη ζωη αλλα και την προσωπικη (ο στρατος σου αφηνει πολυ λιγο χρονο και μικρα περιθωριο για αξιοπρεπη προσωπικη-οικογενειακη ζωη και διασκεδαση) ενω ως επαγγελματιας εχεις ελαχιστες πιθανοτητες εξελιξης. IMO παρατα την σχολη και παλεψε το να χωθεις με καποιο τροπο σε καμια δημοσια υπηρεσια, ακομα και ως καθαριστρια (το εννοω).
insomniaK Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 ...ξέχασες να της ευχηθείς, σε περίπτωση που παντρεύεται, "ζωή σε λόγου σας".
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Έλενα αν είσαι αθλητικός χαρακτήρας θα σου αρέσει. Με την "σειρά" μου στην σχολή αλεξιπτωτιστών υπήρχαν και 2 γυναίκες υπαξ η μία κόπηκε γιατί ήταν μπάζο η άλλη όμως ήταν γάτα, και μάλλον πρέπει να υπάρχουν γυναίκες στο στρατό γιατί είναι ένα καλό ψυχολογικό βοήθημα. Δηλαδή αν βλέπεις πως μπορούν αυτές στα δύσκολα, ντρέπεσαι να είσαι "κηδεία" ο ίδιος, λειτουργούν σαν ντόπα. Όπως και να 'χει, καλή σταδιοδρομία.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Επισης να εχεις υποψη οτι στρατος=ο ορισμος της καφριλας οποτε να εισαι προετοιμασμενη για πολλα πραγματα που θα ακουσουν τα αυτια σου και θα πρεπει να κανεις τη παπια ως υπαξιωματικινα. IMO παρατα την σχολη και παλεψε το να χωθεις με καποιο τροπο σε καμια δημοσια υπηρεσια, ακομα και ως καθαριστρια (το εννοω). Χαρακτηριστικό -αντιφατικό- δείγμα λαού με κρίση και φιλοδοξίες, θα μπορούσε να μπει ατόφιο το κείμενο στην wiκipedia για τους μελλοντικούς ιστορικούς. Φίλε και γιατρός να δουλεύεις, το επάγγελμά σου είναι τόσο σοβαρό όσο σοβαρός είσαι ο ίδιος. Ισχύει μάλλον για όλα τα επαγγέλματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.