Προς το περιεχόμενο

Προβλημα υπολογιστη...

Tomahawk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος επαθε το εξης...

Ο αδελφος του καθοταν στο PC και μιλαγε στο msn, κλεινει το msn και ανοιγει τον Explorer, κολλαει ομως ο Explorer και ηταν ολα ασπρα και ειχε εμφανιστει μονο το μπλε εικονιδιο πανω του Explorer. Το αφησε λεει 10 λεπτα ετσι αλλα δεν ξεκολλαγε και εκανε την φοβερη κινηση, εκλεισε τον υπολογιστη απο τον διακοπτη του τροφοδοτικου...

Το προβλημα ποιο ειναι τωρα:

Τον ανοιγεις και σου βγαζει τα "Τα windows τερματιστηκαν "απροσμενα": Εισοδος σε κανονικη λειτουργια, σε ασφαλη μπλα μπλα μπλα κλπ κλπ" , οποιο ομως και να επιλεξεις ο υπολογιστης κανει επανεκκινηση...

Εαν αφησω να περασουν τα 25 αυτα δευτερολεπτα που εχω χρονικο περιθωριο φορτωνουν τα Windows και μετα εμφανιζεται μια μπλε οθονη με αλαμπουρνεζικα και κανει απευθειας επανεκκινηση...

Τι μπορω να κανω?

Δοκιμασα να βαλω το CD των Windows και να bootαρει απο εκει αλλα δεν πρεπει να αναγνωριζει κανεναν απο τους δυο Drives... Στο bios ειναι ρυθμισμενο να bootαρει απο τον Σκληρο πρωτα και μετα απο τους δυο drives αλλα δεν διαβαζουν το CD.

Στην ουσια δεν μπορει να μπει στα Windows και συνεχεια κανει επανεκκινησεις οποια επιλογη και αν επιλεξω (Εισοδος σε ασφαλη λειτουργια, γραμμη εντολων μπλα μπλα μπλα)... Τελος βλεπω και την μπλε οθονη οταν παει να μπει στα Windows τη στιγμη πριν κανει επανεκκινηση.

Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταιει η τι μπορουμε να κανουμε?

(Ιος, καμενο hardware, τι?)

Δημοσ.

Τα windows πολλοί εμίσησαν - το format ουδείς.

Γνώμη μου, βάζεις στο pc σου τον δίσκο του, σώζεις τα όποια πιθανά αρχεία θέλει να σωθούν, του κάνεις ένα format, τον ξαναβάζει στον δικό του, κι επανεγκατάσταση windows, για να μην παιδεύε(σ)ται να βρείτε αν ήταν ιός, αν απλά ζαβλακώθηκαν τα windows, αν φταίει ο δίσκος. Ούτως ή άλλως μια εγκατάσταση windows δεν είναι φορέβερ.

Στο BIOS βάζεις να μπουτάρει από το cd (δεν έχει να κάνει με τους δίσκους, το να φορτώσει τα αρχεία εγκατάστασης). Αν εννοείς ότι τα φορτώνει αλλά στη συνέχεια δεν αναγνωρίζει τους δίσκους, είτε ψόφησαν, είτε είναι SATA και θέλει η εγκατάσταση SATA driver σε floppy disk για να τους δει.

Aν αποτύχει η εγκατάσταση, παίζει να φταίει ο σκληρός.

Δημοσ.

Μου μυριζει προβλημα hardware. Συμφωνω με τον washcloud, παρε τα αρχεία του απο μέσα και κανε ενα memtest απο καποιο boot cd όπως ειναι το Hiren's boot cd. Αν βεβαια δεν δουλέψει το format πρώτα έτσι? Συνήθως οι μπλέ οθόνες και το γεγονός οτι δεν βρίσκει κάποια drives ειναι κοινο πρόβλημα χτυπημένης μνήμης

Δημοσ.

Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα hardware...συνηθησμένη "αποτυχεία" των windows ακούγεται καλύτερα :) ... Κάνε ένα bios reset και δοκίμασε με ένα άλλο cd των xp ... Αυτό το λέω επειδή είπες δεν μπορείς να κάνεις εκκίνηση από το cd ... Μετά προχώρα όπως διέταξε ο washcloud

Δημοσ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΤΥΠΗΣΗ Η ΜΝΗΜΗ.

Δημοσ.
Χτύπησε πολύ? Α την κακομοίρα
:-D

...παίζει απ΄το χτύπημα να έπαθε κι αμνησία...:-)

(κι ως γνωστόν, μια μνήμη με αμνησία, είναι τόσο χρήσιμη όσο τα win xp χωρίς service pack...)

*btw, αν στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν θέμα μνήμης, μάλλον δεν θα άνοιγε καν το μηχάνημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...