Προς το περιεχόμενο

Κάρτα μνήμης - παραγγελία

1234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το φορητό το lenovo thinkpad R61i και θέλω να πάρω μια κάρτα μνήμης.

Είναι πολύς ο καιρός που μου είχε εμφανιστεί ένα πρόβλημα, λόγω μιας κάρτας μνήμης που είχε και δεν την έχω αντικαταστήσει ακόμα, γιατί έχει μια ακόμα του 1GB.

Θυμάμαι ότι μου είχαν προτείνει (από εδώ) να πάρω μια κάρτα μνήμης των 2GB και συγκεκριμένα αυτή εδώ.

Πήρα επιτέλους την απόφαση να αγοράσω μια κάρτα μνήμης, μιας και απ' ότι μου είπαν επειδή ο φορητός λειτουργεί τα Vista, παίζει μεγάλο ρόλο η κάρτα μνήμης.

Το θέμα μου είναι το εξής τώρα: επειδή θα κάνω μια (άσχετη) παραγγελία από megamarket, θέλω να πάρω και την κάρτα μνήμης από εκεί για να γλιτώσω και τα επιπλέον έξοδα μεταφοράς (είμαι από επαρχία), μπορεί κάποιος να κοιτάξει στο συγκεκριμένο site της megamarket.gr και να μου προτείνει ποιά κάρτα να πάρω για τον φορητό; Προτιμώ μια των 2GB, μιας και παίζει ρόλο μια καλή κάρτα απ' ότι έχω καταλάβει.

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις προτάσεις σας.

Δημοσ.

Ετσι όπως είδα αρχικά τον τίτλο νόμισα ότι μίλαγες για κάποια κάρτα SD, MMC κτλ και όχι για μνήμη RAM.

Λοιπόν από το megamarket υπάρχουν αυτές.

1. Kingston 2GB DDR2 667MHz SoDimm

2. Buffalo 2GB DDR2 667MHZ SoDimm

Και τέλος υπάρχει και στα 800ΜΗζ που θα την δει ο υπολογιστής σαν 667 χωρίς πρόβλημα.

3. Buffalo 2GB DDR2 800Mhz SoDimm

Αυτά καλές αγορές. Εγώ από το megamarket είμαι πολυ ικανοποιημένος αλλά ορισμένες φορές στις μνήμες ειδικά έχουν έλειψη στοκ. Ευτυχώς από ότι βλέπω είσαι τυχερός αυτή τη περίοδο.

ΥΓ1: Εφόσων σου έχει απομείνει η Kingston στο φορητό πάρε ίδια. Οχι οτι παίζει ιδιαίτερο ρόλο αλλά τουλάχιστον είναι ανθεκτικές όταν αφαιρείς στεγνά τη μπαταρία :)

ΥΓ2: Εκείνη την TRANSCEND την είχα προτίνει τότε επειδή ήταν η φθηνότερη στα 2GB. Από τότε οι τιμές όμως έχουν πέσει ~10 ευρώ μεγάλη διαφορά, 25%.

Δημοσ.
Ετσι όπως είδα αρχικά τον τίτλο νόμισα ότι μίλαγες για κάποια κάρτα SD, MMC κτλ και όχι για μνήμη RAM.

Λοιπόν από το megamarket υπάρχουν αυτές.

1. Kingston 2GB DDR2 667MHz SoDimm

2. Buffalo 2GB DDR2 667MHZ SoDimm

Και τέλος υπάρχει και στα 800ΜΗζ που θα την δει ο υπολογιστής σαν 667 χωρίς πρόβλημα.

3. Buffalo 2GB DDR2 800Mhz SoDimm

Αυτά καλές αγορές. Εγώ από το megamarket είμαι πολυ ικανοποιημένος αλλά ορισμένες φορές στις μνήμες ειδικά έχουν έλειψη στοκ. Ευτυχώς από ότι βλέπω είσαι τυχερός αυτή τη περίοδο.

ΥΓ1: Εφόσων σου έχει απομείνει η Kingston στο φορητό πάρε ίδια. Οχι οτι παίζει ιδιαίτερο ρόλο αλλά τουλάχιστον είναι ανθεκτικές όταν αφαιρείς στεγνά τη μπαταρία :)

ΥΓ2: Εκείνη την TRANSCEND την είχα προτίνει τότε επειδή ήταν η φθηνότερη στα 2GB. Από τότε οι τιμές όμως έχουν πέσει ~10 ευρώ μεγάλη διαφορά, 25%.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Το θυμάσαι, ε;

Τελικά ακυρώθηκε η παραγγελία που ήταν να κάνω από megamarket και δεν θα την πάρω την κάρτα από εκεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Κάποια στιγμή θα την πάρω από κάπου, ακόμα το λειτουργώ με αυτή που φοράει.

Οπότε ίσως αργότερα να ξαναχρειαστώ τις συμβουλές σου Μιχάλη!

Πάντως, ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που με έχεις βοηθήσει, ειλικρινά με έχεις γλιτώσει από πολλά... χρόνο, χρήμα κλπ... Να 'σαι καλά!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόοον... Λέω να την πάρω αυτήν την μνήμη σιγά-σιγά...

Όποιος έχει να προτείνει κάτι από οποιοδήποτε site είναι καλοδεχούμενο. Αλήθεια αυτές οι μνήμες βγαίνουν ως 2 GB, όχι παραπάνω;

Μιχάλη, περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σου...

Έχω το lenovo R61i, αν έχει αυτό κάποια σημασία.

-----Προστέθηκε 4/11/2008 στις 02 : 34 : 40-----

Λοιπόοον... Λέω να την πάρω αυτήν την μνήμη σιγά-σιγά...

Όποιος έχει να προτείνει κάτι από οποιοδήποτε site είναι καλοδεχούμενο. Αλήθεια αυτές οι μνήμες βγαίνουν ως 2 GB, όχι παραπάνω;

Μιχάλη, περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σου...

Έχω το lenovo R61i, αν έχει αυτό κάποια σημασία.

Παιδιά έχει κανείς καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Oπ...εχθές αν δεν κάνω λάθος ήταν διαθέσιμο...εκτός και αν το πέρασα στα ψιλά. Γενικά μην το ψάχνεις πολύ, αγόρασε την πιο οικονομική στα 2GB και είσαι οκ.

Δημοσ.

Όλες αυτές οι κάρτες θα κάνουν για τον φορητό μου (lenovo R61i), έτσι; Ρωτάω γιατί μου έχουν πει ότι δεν κάνουν όλες οι κάρτες σε όλους τους φορητούς... Μπορεί ακόμα έχω ακούσει και να μην κουμπώνει.

Δημοσ.

Ναι. Από που θα κάνεις την αγορά? Αν πας Megamarket πήγαινε για την Buffalo που έδωσα νωρίτερα με τα 20.41 €.

Αν πας eshop τότε ζήτα τους την πιο οικονομική SO DIMM DDR2 στα 2GB για φορητούς. Αυτή τη στιγμή είναι η TRANSCEND JM667QSU-2G. Η αμέσως φθηνότερη είναι η KINGSTON KVR800D2S5/2G οποία είναι στα 800ΜΗζ και όχι στα 667. Κατά 99% δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και ο υπολογιστής την αναγνωρίζει και την δουλεύει στα 667, απλά το γράφω για τον φόβο των Ιουδαίων για το 1%.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά πήρα αυτή που μου είπε ο Μιχάλης. Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι ήρθε τυλιγμένη με ζελατίνα (αυτή με τις φουσκάλες) σε ένα κουτί από το e-shop. Δεν θα έπρεπε να είχε δικό της κουτί η μνήμη και να μην έρθει έτσι "γυμνή";

Δημοσ.

Οι μνήμες έρχονται πάντα σε κουτάκι σφραγισμένο. Είτε την τοποθετείς και αν λειτουργεί την αφήνεις και το προσπερνάς ή την πας όπως είναι πίσω. Σε κάθε περίπτωση ισχύει η lifetime εγγύηση πάντως.

Εχω αγοράσει μόνο μνήμες Kingston κ Team Group και έρχονται πάντα έτσι. Δεν πιστεύω να κάνω τόσο λάθος και να είναι αλλιώς με τις trascend...τα τζιμάνια στο eshop είναι εντελώς κουτοπόνηρα ρε γαμώτω και δεν βελτιώνονται...

Προ μηνών αγοράζω πολύμπριζο προστασίας APC. Βγαίνοντας από το κατάστημα...μου έρχεται flash και ανοίγω το κουτί....ε βλέπω ότι τα παιδιά το είχαν πακετάρει ωραία αλλά είναι εμφανή τα σημάδια χρήσης του. Πάω πίσω και τους λέω μάγκες το θέλω για δουλειά...σε μηχανήματα που κοστίζουν...δεν έχω χρόνο για παιχνίδι (φοβούμενος ότι μπορεί να είναι καμμένο και προσπαθόντας να αποφύγω τηλ και εναμονή για νέο από την APC)...οκ μου απαντούν αύριο θα έχεις νέο. Την επομένη περνάω από το κατάστημα όπου παραλαμβάνω το νέο σε σφραγισμένη με ταινία διαφάνεια....ε με το που το άνοιξα σπίτι επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου ότι επρόκειτο για το ακριβώς ίδιο πολύμπριζο που είχα επιστρέψει κάποιες ώρες νωρίτερα.

Μην έχοντας χρόνο για χαζολόγημα και ηλίθιο παιχνιδάκι με τα παιδάκια στο κατάστημα το κράτησα έχοντας υπόψη ότι ισχύει η εφόρου ζωής εγγύηση της εταιρείας, αλλά σίγουρα η όλη εντύπωση από την εμπειρία ήταν κωμικτραγική. Αν κάνουν τέτοιες χαζομάρες για πράγματα που κοστίζουν 20-30 ευρώ πρόκειτε ποτέ να με πείσουν τα αγοράσω προιόν που πραγματικά κοστίζει???

Για αυτό το έχω μόνο για αναλώσιμα αν κάτσει και περάσω από Αθήνα και χρειάζομαι κάτι...οι άνθρωποι μου έχουν δώσει την εντύπωση ερασιτεχνών.

Δημοσ.

Κάποτε αγόραζα μέχρι και τα βιβλία μου από το e-shop, ύστερα όμως από κάποια σοβαρά "παρατράγουδα" που μου συνέβησαν με αυτούς είπα να το καταργήσω τελείως. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, μετά από αυτά τα "παρατράγουδα" (έχει περάσει πολύς καιρός), που παρήγγειλα κάτι απ' αυτούς και όταν είδα τη μνήμη τυλιγμένη απλά στη ζελατίνα είπα στον εαυτό μου: Τα θελες και τα παθες! Τοποθέτησα τη μνήμη και ευτυχώς προς το παρόν δουλεύει κανονικά, αλλά εντάξει δεν νομίζω να ξαναπαραγγείλω ούτε καρφίτσα απ' αυτούς... Δεν ξαναπετάω τα λεφτά μου! Απαράδεκτοι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...