BLISS Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μια και το διαβαζα προχτες, σχετικο αρθρο για το κοστος κλπ Is college still worth the price? money.cnn.com August 22, 2008 http://money.cnn.com/2008/08/20/pf/college/college_price.moneymag/index.htm?postversion=2008082214
kage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 αν καποιος εχει να διαθεσει 100-150χιλ ε για σπουδες νομιζω πως δεν χρειαζεται μιτ για να βγαζει καλα λεφτα...οι γονεις του θα εχουν ηδη κατι για να το δουλεψει κ αυτος. οσους ξερω απο κει ειναι χαζεμενοι παντως(κυριως πληροφορικαριοι)κ ενας αλλος που πηγε ιατρικη ειχε ηδη φραγκα κ πηγε για το κυρος... απ οτι ειδα υπαρχει κ Mitclub.gr http://www.kairatos.com.gr/afieromata/mit.htm
rotten crusader Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Για να πας ΜΙΤ θες λεφτά...για να το βγάλεις θες μυαλό...για να βγείς "με σώας τασ φρένας",θές αντοχή...καλά για κοινωνικότητα δε μιλάω...όταν έχεις να ανταπεξέλθεις ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών,σε ενα τόσο καταπιεστικό περιβάλλον δεν υπάρχει το λήμμα "κοινωνικότητα" στη καθημερινοτητά σου...οπότε τι να τα κάνεις τα λεφτά που θα βγάζεις? Εκφράζω άποψη την οποία και μπορώ να τεκμηριώσω...όποιος θέλει να διαφωνήσει ας το κάνει κόσμια(δε ξέρω γιατι αλλά είχα το προαίσθημα οτι θα έπεφτε flaming αν δε το γραφα αυτό!)
Jimmy_BlinD Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Για να πας ΜΙΤ θες λεφτά...για να το βγάλεις θες μυαλό...για να βγείς "με σώας τασ φρένας",θές αντοχή...καλά για κοινωνικότητα δε μιλάω...όταν έχεις να ανταπεξέλθεις ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών,σε ενα τόσο καταπιεστικό περιβάλλον δεν υπάρχει το λήμμα "κοινωνικότητα" στη καθημερινοτητά σου...οπότε τι να τα κάνεις τα λεφτά που θα βγάζεις?Εκφράζω άποψη την οποία και μπορώ να τεκμηριώσω...όποιος θέλει να διαφωνήσει ας το κάνει κόσμια(δε ξέρω γιατι αλλά είχα το προαίσθημα οτι θα έπεφτε flaming αν δε το γραφα αυτό!) όντως έτσι είναι.όσο για το άγχος των χρημάτων,συνήθως το MIT σε βρίσκει και όχι εσύ το MIT..
evabb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 1) ποσα ατομα αποφοιτουν καθε χρονο απο εκει;:-(:-( 2) ποσο φρικιο πρεπει να εισαι για να κανεις κατι τετοιο 3) τα αλλα πολυτεχνεια του κοσμου ειναι για πεταμα;:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( οχι δλδ για να ξερω αν ειμαι μαλακας που παω σε μια σχολη που τον πρωτο χρονο κοβουν το 50% των φοιτητων και τον δευτερο το 40%.:-(:-(:-( και δεν ζηταν 50 χιλιαρικα το χρονο
DarkOrion Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 1) ποσα ατομα αποφοιτουν καθε χρονο απο εκει; 2) ποσο φρικιο πρεπει να εισαι για να κανεις κατι τετοιο 3) τα αλλα πολυτεχνεια του κοσμου ειναι για πεταμα; οχι δλδ για να ξερω αν ειμαι μαλακας που παω σε μια σχολη που τον πρωτο χρονο κοβουν το 50% των φοιτητων και τον δευτερο το 40%. και δεν ζηταν 50 χιλιαρικα το χρονο 1)Περίπου 4000 προπτυχιακοί και 6000 μεταπτυχιακοί βρισκονται εκεί κάθε χρόνο (δεν αποφοιτούν τόσοι κάθε χρόνο, σου λέω το πλήθος των φοιτητών που βρίσκονται εκεί). Το ποσοστό εισαγωγής για πεταπτυχιακές σπουδές (αυτοί που γίνονται δεκτοί προς αυτούς που κάνουν αίτηση) είναι λίγο πάνω από 10%. 2) Μπορεί και να μην είσαι καθόλου φρικιό. Τι σχέση έχει αυτό? Και σκέψου μετά πόσοι δρόμοι σου ανοίγονται. Το ίδιο είναι να είσαι απόφοιτος ΜΙΤ με το να είσαι απόφοιτος ενός πανεπιστημίου της π@@τσας μόνο και μόνο για να το βγάλεις εύκολα και να περάσεις καλά? 3)Όχι, κανείς δεν είπε οτι είναι για πέταμα. Ίσα ίσα υπάρχουν πάρα πολύ καλά πανεπιστήμια. Όταν όμως το ΜΙΤ με 10.000 σχεδόν φοιτητές (προ και μεταπτυχιακούς) έχει endowment 10 billion dollars, καταλαβαίνεις για τι επίπεδα έρευνας και δουλειάς μιλάμε. Κατά πόδας ακολουθούν και άλλα πανεπιστήμια (Harvard, Yale, Stanford,Berkeley,Caltech), το καθένα πάρα πολύ καλό στον τομέα του, με μεγαλύτερο ίσως endowment αλλά σίγουρα πολύ περισσότερους φοιτητές. Απλά το ΜΙΤ είναι το κορυφαίο σε θέματα Physical sciences και ειδικά engineering. Γι' αυτό είναι και τόσο εκλεκτικό. 4)Περίπου το 90% των μεταπτυχιακών φοιτητών στην αμερική έχουν οικονομική βοήθεια. Το ύψος τις εξαρτάται, περιλαμβάνει σίγουρα τα δίδακτρα (περίπου 35k δολλάρια τον χρόνο), ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πολύ σημαντικό αυτό για αμερική, δες το documentary του michael moore και θα καταλάβεις) και έναν μισθό ο οποίος κυμαίνεται σε επίπεδα γύρς στα 2k δολλάρια τον μήνα. Ο λόγος που σε χρηματοδοτούνε είναι γιατι ξέρουν οτι αν δεν το κάνουν, δεν θα πας, οπότε άμα σε θέλουν σε πληρώνουν. Εξάλλου, δεν σε πληρώνει μόνο το πανεπιστήμιο, αλλά κυρίως οι άπειρες και τεράστιες εταιρίες που μέσω αυτού κάνουν την έρευνά τους. (Δεν είναι σαν εδώ που δεν γουστάρουμε οι εταιρίες να μπαίνουν μέσα στα πανεπιστήμια, έλεος...!!!!). 5)Τα ποσοστά επιτυχίας που αναφέρεις είναι εντελώς σχετικά. Αν μία σχολή παίρνει μαθητές του 8/20, τι περιμένεις δηλαδή, να συμμορφωθούν επειδή περάσανε σε πανεπιστήμιο? Ίσα ίσα, που στο εξωτερικό όταν εννοούνε κόπηκε ένας φοιτητής βασικά εννοούνε οτι τον διώξανε από το πανεπιστήμιο. Όταν όμως ένα πανεπιστήμιο όπως το MIT παίρνει μαθητές του 19,5/20 και πάνω για προπτυχιακά, και για μεταπτυχιακά θέλει βαθμό πτυχίου πάνω από 8,5 και να είσαι μέσα στο top-5 του έτους σου, καταλαβαίνεις οτι ο κόσμος που μπαίνει εκεί σίγουρα δεν μπαίνει για τουρισμό. Εντάξει, δεν αντέχουν όλοι, κάποιοι εγκαταλείπουν, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και σίγουρα υπάροχυν φρικιά που λες, δεν είναι όμως όλοι έτσι. Υπάρχουν και μερικοί που είναι πραγματικά γ@μ@τα άτομα και βρίσκονται εκεί.
evabb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 5)Τα ποσοστά επιτυχίας που αναφέρεις είναι εντελώς σχετικά. Αν μία σχολή παίρνει μαθητές του 8/20, τι περιμένεις δηλαδή, να συμμορφωθούν επειδή περάσανε σε πανεπιστήμιο? Ίσα ίσα, που στο εξωτερικό όταν εννοούνε κόπηκε ένας φοιτητής βασικά εννοούνε οτι τον διώξανε από το πανεπιστήμιο. Όταν όμως ένα πανεπιστήμιο όπως το MIT παίρνει μαθητές του 19,5/20 και πάνω για προπτυχιακά, και για μεταπτυχιακά θέλει βαθμό πτυχίου πάνω από 8,5 και να είσαι μέσα στο top-5 του έτους σου, καταλαβαίνεις οτι ο κόσμος που μπαίνει εκεί σίγουρα δεν μπαίνει για τουρισμό. Εντάξει, δεν αντέχουν όλοι, κάποιοι εγκαταλείπουν, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και σίγουρα υπάροχυν φρικιά που λες, δεν είναι όμως όλοι έτσι. Υπάρχουν και μερικοί που είναι πραγματικά γ@μ@τα άτομα και βρίσκονται εκεί. σιγουρα για τις επιδοτησεις που λες τα πραματα ειναι τελειως διαφορετικα σε σχεση με αλλα πανεπιστημια. εκει πεφτουν χοντρα λεφτα και φυσικα για δουλεια δεν υπαρχει αγχος απαξ και βγεις απο κει μεσα. οσο αφορα τα ποσοστα πριν οντως χωρις παρα πανω πληροφοριες ειναι σχετικα. θα βοηθουσε ισως να αναφερω οτι ειναι μια απο τρεις πιο δυσκολες σχολες του βελγιου, η μοναδικη που απαιτει εισαγωγικες εξετασεις και οι φοιτητες του 5ου ετους εχουν συμβολαια με εταιριες πριν καν τελειωσουν. οπως καταλαβενεις δεν ειναι μαθητες του 8/20. κι εγω του 18 ημουνα και εμεινα στο δευτερο ετος. αν και τα 18αρια των ελληνικων σχολειων βλεπω οτι ειναι τελειως πλασματικα:mad: τελος παντων θελω να πω, γτ ο φιλος μας που αρχισε το θεμα να θελει να μπλεξει με ΜΙΤ οταν υπαρχουν κι αλλου καλα πανεπιστημια. ισως οχι και τοοοοοοσο καλοπληρωμενα αλλα η γνωση ειναι γνωση κι αμα την θες υπαρχουν κι αλλες σχολες που κανουν σοβαρη δουλεια.
DarkOrion Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Από wikipeida: MIT enrolled 4,172 undergraduates and 6,048 postgraduate students in the 2007/08 school year.[4] In 2007, women constituted 44.5 percent of all undergraduates and 30 percent of graduate students. The same year, MIT students represented all 50 states, the District of Columbia, three U.S. Territories, and 113 foreign countries.[4] The admissions rate for freshmen in 2007 was 11.9% with over 69% of admitted freshmen choosing to enroll. Although graduate admissions are less centralized, they are similarly selective: 19.7% of 16,153 applications were admitted with 61.2% of admitted candidates enrolling.[225] Tuition is $37,750 for nine months, although 64% of undergraduates receive need-based financial aid and 87% of graduate students are supported by MIT fellowships, research assistantships, or teaching assistantships.[226][227] Οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται το ΜΙΤ είναι πάρα πολλές και πολύ μεγάλες. Συνεργάζεται με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, με το Υπουργείο άμυνας κλπ, και προχωράει σε εταιρίες κολοσσούς (π.χ. Shell) με πολλά λεφτά για χρηματοδότηση ερευνών. Τα συμβόλαια με τις εταιρίες που λες, δυστυχώς είναι θεσμός για τα καλά πανεπιστήμια. Και το δυστυχώς κολλάει στην Ελλάδα. Οποιοσδήποτε απόφοιτος καλού πανεπιστημίου στο εξωτερικό είναι από πριν δεσμευμένος κατά κάποιο τρόπο. Εντάξει, δεν τον κρατάνε με το ζόρι άμα δεν θέλει, αλλά συνήθως όλοι πάνε εκεί που τους λένε. Και μιλάμε για πολύ καλποληρωμένες θέσεις. Για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που λες εσύ δεν ξέρω, δεν ξέρω καν και σε τι τομέα είναι, αλλά οι βαθμολογίες των Ελληνικών σχολείων ξέρουμε όλοι πόσο για τον π@@τσο είναι. Δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. Τέλος, έχεις δίκιο. Η γνώση είναι γνώση, την μαθαίνεις και μόνος σου, ακόμα και αν δεν πας σε ένα τόσο δυνατό πανεπιστήμιο. Το ΜΙΤ έχει το όνομα, κυρίως στο engineering κομμάτι, αν και οι κατατάξεις δεν λένε και πάρα πολλά πράγματα και μπαίνουν πολλοί παράγοντες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι δεν το αξίζει.Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πάρα πολύ καλά, απλά μπορεί το παλικάρι να θέλει απλά να πάει εκεί, να θέλει να του ανοιχτούν δρόμοι στην Αμερική, ποτέ δεν ξέρεις. Ειδικά σε τέτοια πανεπιστήμια, όταν είσαι σε μεταπτυχιακό επίπεδο, δεν κάνεις απλά μαθήματα. Στην ουσία κάνεις έρευνα για την εκάστοτε εταιρία, μέσα στο πανεπιστήμιο, δηλαδή είσαι εργαζόμενος της κάθε εταιρίας, οπότε και πληρώνεσαι. Γι αυτό βλέπεις οτι το 90% των μεταπτυχιακών χρηματοδοτούνται. Τέλος, όσον αφορά τις κατατάξεις, πάλι από wikipedia: In the 2009 US News and World Report (USNWR) rankings of national universities, MIT's undergraduate program was fourth.[129] The MIT Sloan School of Management is ranked second in the nation at the undergraduate level and fourth among MBA programs by USNWR's 2008 rankings.[130][131] MIT has more top-ranked graduate programs than any other university in the 2008 USNWR survey and the School of Engineering has been ranked first among graduate and undergraduate programs since the magazine first released the results of its survey in 1988.[132][133][134] Among other outlets in the world university rankings, MIT is ranked first worldwide by Webometrics,[135] first in technology, second in citation, fourth overall, fifth in natural sciences, and eleventh in social science among world universities by the THES - QS World University Rankings,[136] in the top tier of national research universities by The Center for Measuring University Performance,[137] fifth among world universities by Shanghai Jiao Tong University's 2006 Annual Rankings of World Universities,[138] and first by The Washington Monthly's rankings of social mobility and national service in 2005 and 2006.[139] A 1995 National Research Council study of US research universities ranked MIT first in "reputation" and fourth in "citations and faculty awards."[9][140] To engineering κομμάτι του όπως βλέπεις είναι πάντα πρώτο στον κόσμο από το 1988. Τα υπόλοιπα τμήματα είναι σχετικά νέα, αλλά το ΜΙΤ είναι ονομαστό για το engineering κομμάτι του.
evabb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Για το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που λες εσύ δεν ξέρω, δεν ξέρω καν και σε τι τομέα είναι, αλλά οι βαθμολογίες των Ελληνικών σχολείων ξέρουμε όλοι πόσο για τον π@@τσο είναι. Δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. To engineering κομμάτι του όπως βλέπεις είναι πάντα πρώτο στον κόσμο από το 1988. Τα υπόλοιπα τμήματα είναι σχετικά νέα, αλλά το ΜΙΤ είναι ονομαστό για το engineering κομμάτι του. ψιλοζηλευω οσο σκεφτομαι τα εργαστηρια τους που ειναι σιγουρα τελευταιας τεχνολογιας για πολυτεχνειο μιλαω κι εγω.
Lomar Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 υπάρχουν πανεπιστήμια και πανεπιστήμια. μετά υπάρχει το ΜΙΤ.
kapodistrias Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 2) Μπορεί και να μην είσαι καθόλου φρικιό. Τι σχέση έχει αυτό? Και σκέψου μετά πόσοι δρόμοι σου ανοίγονται. Το ίδιο είναι να είσαι απόφοιτος ΜΙΤ με το να είσαι απόφοιτος ενός πανεπιστημίου της π@@τσας μόνο και μόνο για να το βγάλεις εύκολα και να περάσεις καλά? Για να αντέξεις την τόση πίεση που θα υπάρχει πρέπει να είσαι δυνατός χαρακτήρας.Είμαι στον τομέα της πληροφορικής σε πανεπιστήμιο και από μέσα μας λένε ήδη καμμένους όσοι ασχολούμαστε πολλές ώρες.Ήδη αρκετά εξάμηνα δεν έχω προσωπική ζωή για χάρη της σχολής.Και δεν είμαι καν στο ΜΙΤ.Άρα μετά απο αυτά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνεις φρικιό.
DarkOrion Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Εντάξει, εξαρτάται από τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου και οι στατιστικές λένε οτι σε τέτοια πανεπιστήμια θα γίνεις φρικιό. Μπορεί να εφαρμόζεται σε πολλούς, δεν είναι όμως ο κανόνας. Εγώ ξέρω παιδιά από το ΜΙΤ, που σε καμία περίπτωση δεν είναι φρικιά, ίσα ίσα το αντίθετο μάλιστα.
evabb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Εντάξει, εξαρτάται από τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου και οι στατιστικές λένε οτι σε τέτοια πανεπιστήμια θα γίνεις φρικιό. Μπορεί να εφαρμόζεται σε πολλούς, δεν είναι όμως ο κανόνας. Εγώ ξέρω παιδιά από το ΜΙΤ, που σε καμία περίπτωση δεν είναι φρικιά, ίσα ίσα το αντίθετο μάλιστα. ποιον τον τυπο στο 21 που επαιζε στο λας Βεγκας χιλιαδες δολαρια και μετα εφτιαχνε και κανα ρομποτ για το φλειβουρ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.