Προς το περιεχόμενο

MIT

vaggos37

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

mit_logo.gif

Το τελευταίο δίμηνο σκέφτομαι σοβαρά να κάνω αίτηση εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχω στείλει αρκετα e-mails σε υπεύθυνους του Πανεπιστημίου και δεν με έχουν βοηθήσει αρκετά. Για παράδειγμα, όσον αφορά στα χρήματα, πόσα.... Θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος από εσάς έχει ήδη κάνει αίτηση να μου μιλήσει για την εμπειρία του... Όποιος ξέρει κάτι για αιτήσης σε πανεπιστ'ημια της Αμερικής ας επικοινωνήσει μαζί μου....

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για προπτυχιακά οι ταρίφες είναι στάνταρ στα δίδακτρα, γύρω στα 35 χιλιάρικα τον χρόνο. Το πως θα καλυφθούν είναι άλλη υπόθεση, πέρα από τις όποιες υποτροφίες έχουν και δικά τους προγράμματα οικονομικής κάλυψης ανάλογα τα προσόντα κτλ. Μου κάνει εντύπωση που δεν σε βοήθησαν, συνήθως είναι πολύ οργανωμένοι και εξυπηρετικοί σε τέτοια θέματα, δεν είχα αλληλογραφία με ΜΙΤ συγκεκριμένα, γενικά το λέω για τα αμερικάνικα πανεπιστήμια.

Δημοσ.

Sellers, βασικά δεν πας στο MIT για να γυρίσεις Ελλάδα... Τουλάχιστον όχι πριν αποσβέσεις μέρος της επένδυσής σου δουλεύοντας κάποια χρόνια έξω. Γενικά, αν μπορείς να μπεις στο ΜΙΤ και είσαι διατεθειμένος να το παλέψεις το πράγμα η αρχική επένδυση αξίζει.

Δημοσ.

Συμφωνω....εαν σε δεχονται, σημαινει οτι εισαι καλος.... αρα οταν αποφοιτησεις θα ξεκινησεις με μισθο τουλαχιστον 35.000 το χρονο ....και λιγα εβαλα....

Αρα αν εχεις χρημα ,εφυγες και δε γυρνας συντομα....

Δημοσ.

tsakonas, στην αμερική 35 χιλιάδες είναι σχεδόν minimum wage για απόφοιτο οποιουδήποτε πανεπιστημίου... Από το MIT και ανάλογα το είδος σπουδών πάντα, χτυπάς 50-75.000 πρώτο μισθό.

Δημοσ.

Φίλε tsakonas και να μην έχεις τα χρήματα πιστεύω πως τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο μπορείς να πάρεις ένα δάνειο, γιατί το να μπεις σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο πιστεύω πως είναι η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσες να κάνεις... :) Μια άλλη απορία που έχω είναι οι γνώσεις αγγλικών που πρέπει να έχεις τι επιπέδου πρέπει να είναι, δηλαδή με ένα advanced είσαι καλυμένος ή χρειάζεται οπωσδήποτε το proficiency? Γνωρίζω ότι κανένα από τα δύο δεν γίνεται δεκτό και ότι χρειάζεσαι το TOEFL, αλλά με ποιο επίπεδο είμαι καλυμένος όσον αφορά στα αγγλικά?

Δημοσ.

Γιατί να δώσει Graduate Record Examination, όταν θέλει να πάει για προπτυχιακό;;;

Το site του MIT, ότι για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος τα συνολικά έξοδα ενός προπτυχιακού είναι $ 50k, επίσης αναφέρει πως το 90% των προπτυχιακών φοιτητών έχουν υποτροφία από το ίδρυμα.

Το κοίταξα εχθές το βράδυ, αν το ψάξεις τα αναφέρει στο finance aid ή κάπως έτσι.

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι που το είχα διαβάσει οτι την υποτροφία την έπαιρναν οι Αμερικάνοι μόνο, και όχι όλοι οι υπόλοιποι. Δεν ξέρωμ μπορεί να άλλαξε κάτι ή να μην θυμάμαι καλά.

Ούτως ή άλλως, εγώ κοιτούσα για post-graduate/phd studies σε διάφορα αμερικάνικα και εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Πάντως να ξέρεις οτι σε ένα τόσο καλό πανεπιστήμιο, το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι οι βαθμολογίες, αλλά όχι μόνο αυτό. Για τα προπτυχιακά δεν ξέρω, τι ακριβώς σου έχουν ζητήσει? Έχεις δώσει κάποιες εξετάσεις γραπτές? έχεις περάσει από interview? σε δέχονται με τον βαθμό σου από το απολυτήριο? Τι σου έχουν πει?

Δημοσ.
Εγώ θυμάμαι που το είχα διαβάσει οτι την υποτροφία την έπαιρναν οι Αμερικάνοι μόνο, και όχι όλοι οι υπόλοιποι. Δεν ξέρωμ μπορεί να άλλαξε κάτι ή να μην θυμάμαι καλά.

Ούτως ή άλλως, εγώ κοιτούσα για post-graduate/phd studies σε διάφορα αμερικάνικα και εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Πάντως να ξέρεις οτι σε ένα τόσο καλό πανεπιστήμιο, το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι οι βαθμολογίες, αλλά όχι μόνο αυτό. Για τα προπτυχιακά δεν ξέρω, τι ακριβώς σου έχουν ζητήσει? Έχεις δώσει κάποιες εξετάσεις γραπτές? έχεις περάσει από interview? σε δέχονται με τον βαθμό σου από το απολυτήριο? Τι σου έχουν πει?

Αυτό είναι το πρόβλημα ότι δεν μου έχουν πει τίποτα για συνέντευξη, μόνο κάτι για SAT Subject test, TOEFL(όχι απαραίτητο) και γενικότερα ότι είναι νωρίς που ρωτάω καθώς το καλοκαίρι πριν την Γ' Λυκείου πρέπει να κάνω αίτηση... Το θέμα είναι ότι δεν θα προλάβω να δώσω εξετάσεις για όλα αυτα σε 4-5 μήνες, για αυτό ρωτάω κι εσάς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...