Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εκκίνησης MacOS X σε iMac

ylianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι 1,5 μήνας που έχω πάρει ένα IMAC 20'' με ελάχιστη χρήση γιατί έλειπα σε διακοπές. Σήμερα το πρώι που πάω να τον ανοίξω και μου βγάζει μια γκρι οθόνη που μου λέει να κάνω Restart. Πατάω κλείνω τον υπολογιστή ξανανοίγω, πάλι τα ίδια! Κοιτάω στις οδηγίες, βάζω το installation cd και φορτώνω το disk utility. Κάνω verify και repair και μου βγάζει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο σκληρός δίσκος. Ξαναπατάω επανεκκίνηση από το macos ξανά η γκρι οθόνη που μου λέει να κάνω restart! Τι κάνω τώρα;;;;

Σημειωτέον ότι δεν έκλεισα ποτέ βίαια τον υπολογιστή διακόπτωντας την τροφοδοσία του με ρεύμα, πάντα κανονικά! Τώρα μπαίνω από windows vista (πάλι καλά που τα έβαλα !!!! :-( ) Μα είναι δυνατόν να μου παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα με 1 μήνα μη συστηματικής χρήσης;;; Τι μπορώ να κάνω τώρα; Ελπίζω όχι φορματ... Εχω το 10.5.4...

Δημοσ.

Ναι kernel panic ήταν το είδα στο internet μετά. Δεν έβαλα ραμ αλλα ούτε εγκατέστησα κάτι καινούργιο σε πρόγραμμα από την τελευταία φορά που τον άνοιξα, ούτε έσβησα κάτι! Περίεργο... λύθηκε πάντως έκανα archive and install και επανήλθε το σύστημα μου ακριβώς όπως ήταν! (σε αυτό respect!) Τώρα που έκανα αυτό το archive and install ξέρετε αν θα μειωθούν οι επιδόσεις του συστήματος; (από το να έκανα μια φρέσκια εγκατάσταση με erase)

Ό,τι άλλο κι αν δοκίμασα δεν ξεκολλούσε από την οθόνη του kernel panic

Δημοσ.

Αποσύνδεσε τυχόν συσκευές που έχεις συνδεδεμένες στο μηχάνημα και προσπάθησε να το ξεκινήσεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν,

το ιδιο πρόβλημα το είχα παθει πριν απο κανα εξάμηνο σε έναν imac 20 με g5.

Δοκίμασα τα πάντα, άλλη ram, άλλο σκλήρο, έβγαλα την μπαταρία απο την μητρική και έβαλα άλλη, τίποτα. Πήρα τηλέφωνο στην rainbow και αφου πλήρωσα κανα 10ευρω σε τηλ. μου είπαν να το στείλω εκεί. Επειδη ήταν εκτός εγγύησης, μου ζητούσαν 50 ευρω φτιάχνεται δεν φτιάχνεται και τα έξοδα αποστολής δικά μου(γύρω στα 100 ευρω). Το άφησα όπως είναι, αγόρασα ένα pc του έβαλα ubuntu ορκίστηκα να μην ξαναπάρω mac και σώθηκα. Τον είχα περίπου 3 χρόνια και πραγματικά δεν μου λείπει καθόλου. Από όταν τον πήρα χαιρόμουν για το πόσο καλός και ευχρηστος έιναι, αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι με τόσα χρήματα που έδωσες σιγά μην έλεγες το αντίθετο. Δεν θες να το παραδεχτείς με τίποτα ότι έδωσες τόσα πολλά χρήματα χωρίς λόγο. Είχα δόσει τότε 1700ευρώ, τι να έλεγα, ότι δεν τα αξίζει;

Πάντως πριν περίπου 10 μέρες ενώ βαριόμουν, δοκίμασα για πλάκα τα ubuntu στον mac και δεν είχε πρόβλημα, έτσι αποφάσισα να κατεβάσω τα leopard(είχα tiger), τα εγκατέστησα και δουλεύει μια χαρά. Τον άφησα στους γονείς μου για να ακούν mp3, να βλέπουν καμμια φωτογραφία και να χαζεύουν λίγο στο Internet. Για 1700 ευρω τα κάνει μια χαρά.

Δημοσ.
Λοιπόν,

το ιδιο πρόβλημα το είχα παθει πριν απο κανα εξάμηνο σε έναν imac 20 με g5.

Δοκίμασα τα πάντα, άλλη ram, άλλο σκλήρο, έβγαλα την μπαταρία απο την μητρική και έβαλα άλλη, τίποτα. Πήρα τηλέφωνο στην rainbow και αφου πλήρωσα κανα 10ευρω σε τηλ. μου είπαν να το στείλω εκεί. Επειδη ήταν εκτός εγγύησης, μου ζητούσαν 50 ευρω φτιάχνεται δεν φτιάχνεται και τα έξοδα αποστολής δικά μου(γύρω στα 100 ευρω). Το άφησα όπως είναι, αγόρασα ένα pc του έβαλα ubuntu ορκίστηκα να μην ξαναπάρω mac και σώθηκα. Τον είχα περίπου 3 χρόνια και πραγματικά δεν μου λείπει καθόλου. Από όταν τον πήρα χαιρόμουν για το πόσο καλός και ευχρηστος έιναι, αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι με τόσα χρήματα που έδωσες σιγά μην έλεγες το αντίθετο. Δεν θες να το παραδεχτείς με τίποτα ότι έδωσες τόσα πολλά χρήματα χωρίς λόγο. Είχα δόσει τότε 1700ευρώ, τι να έλεγα, ότι δεν τα αξίζει;

Πάντως πριν περίπου 10 μέρες ενώ βαριόμουν, δοκίμασα για πλάκα τα ubuntu στον mac και δεν είχε πρόβλημα, έτσι αποφάσισα να κατεβάσω τα leopard(είχα tiger), τα εγκατέστησα και δουλεύει μια χαρά. Τον άφησα στους γονείς μου για να ακούν mp3, να βλέπουν καμμια φωτογραφία και να χαζεύουν λίγο στο Internet. Για 1700 ευρω τα κάνει μια χαρά.

Τελικά ποιό είναι το συμπέρασμα; Για ποιόν λόγο σώθηκες επειδή δεν ξαναπήρες Mac;

Δημοσ.

Το συμπέρασμα είναι ότι αγοράζεις πολύ ακριβά έναν υπολογιστή και επειδή δεν θες να το παραδεχτείς λες πόσο γαμάτος είναι και πόσο καλά κάνει την δουλεία του.

Σώθηκα, γιατί δεν πρόκειται να ξαναμείνω χωρίς να ξέρω τον λόγο από pc για ένα μήνα και να μου ζητάν και 50 ευρω φτιάχνεται δεν φτιάχνεται.

Δημοσ.
Το συμπέρασμα είναι ότι αγοράζεις πολύ ακριβά έναν υπολογιστή και επειδή δεν θες να το παραδεχτείς λες πόσο γαμάτος είναι και πόσο καλά κάνει την δουλεία του.

Σώθηκα, γιατί δεν πρόκειται να ξαναμείνω χωρίς να ξέρω τον λόγο από pc για ένα μήνα και να μου ζητάν και 50 ευρω φτιάχνεται δεν φτιάχνεται.

Μάιστα... Ας κάνουμε μια υπόθεση για την οικονομία της συζήτησης: Έστω ότι έχεις ένα μηχάνημα των 5.000? με Windows που πετάει συνεχώς μπλε οθόνες και παρόλες τις προσπάθειές σου με αλλαγή μνήμης και μπαταρίας και, και, και αυτό εκεί, το βιολί του. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλό μηχάνημα; Ή μήπως κάποια στιγμή πρέπει να υποθέσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση του λειτουργικού; Ρητορική ερώτηση.

Έχουμε τα εξής δεδομένα: Έχεις έναν iMac που πετάει συνέχεια kernel panic. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα, ό,τι θα δοκίμαζες και στο pc της παραπάνω υπόθεσης και αυτό εκεί, το βιολί του. Αυτό σημάινει ότι δεν είναι καλό μηχάνημα; Ή μήπως κάποια στιγμή πρέπει να υποθέσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση του λειτουργικού;

Ρητορική ερώτηση.

Επειδή συγκεκριμένα το MacOS για να σου βγάλει kernel panic πρέπει να το "βιάσεις", εγώ βλέπω ότι εσύ είχες κάνει μαντάρα το λειτουργικό και δεν άντεξε άλλο το καημένο. Απόδειξη αυτού του συμπεράσματος είναι ότι του έβαλες εκ των υστέρων άλλα δύο λειτουργικά και δούλεψε μια χαρά κατά δήλωσή σου.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, τα μόνα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν από την ιστορία σου είναι ότι ο ΟΤΕ είναι ακριβός και ότι η Rainbow έχει πολύ κακή εξυπηρέτηση πελατών. :-)

Άμα έχεις όρεξη, έλα να σου δείξω τον δικό μου iMac που κάνει παπάδες και μετά αν θέλεις μου λες πως λέω ότι είναι γαμάτος λόγω της τιμής του :-)

Δημοσ.

Βασικά σε καινούργιο σκληρό έκανα τα tiger εγκατάσταση από το αυθεντικό cd και έβγαζε το ίδιο μήνυμα, ούτε η εγκατάσταση δεν τελείωνε. Άρα δεν τα έκανα μαντάρα με το λειτουργικό. Και επίσης αν τα κανεί μαντάρα κάποιος που ασχολείται με pc 13 χρόνια, και τώρα τελειώνει πληροφορική σκέψου ένας απλός χρήστης τι θα το κάνει.

Επίσης πες μου πόσα έδωσες για τον mac σου που κάνει παππάδες, να σου πω και εγώ πόσα έδωσα για το pc μου, που κάνει και αυτο ότι μπορεί το καημένο.

Δημοσ.

Το ότι τελειώνεις πληροφορική θα έπρεπε να είναι ένας λόγος παραπάνω για να σκεφτείς ότι το πρόβλημα ίσως ήταν software και όχι hardware. Ότι έκανες επανεγκατάσταση δεν βλέπω να το αναφέρεις στο αρχικό σχόλιό σου οπότε επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου γι αυτό. Έπρεπε φαίνεται να σε τσιγκλίσω λίγο για να το θυμηθείς :-)

Σε τι δίσκο πήγες να το κάνεις εγκατάσταση και τι συσκευές είχες συνδεδεμένες επάνω; Και τέλος, πως, ως δια μαγείας έτρεξε μια χαρά το Ubuntu και το Leopard μετά από ένα εξάμηνο; Περίεργα πράγματα...

Για τον iMac μου έδωσα λίιιγα λιγότερα απ' ό,τι είχες δώσει εσύ για τον δικό σου. Είναι ο προτελευταίος με C2D 2.4Ghz και 4GB Ram και δεν κάνει μόνο παπάδες αλλά και παπαδιές :-D

Πες μου τώρα και πόσα έδωσες για το pc σου και τι λειτουργικό έχεις και για πόσα χρόνια υπολογίζεις να τον χρησιμοποιήσεις χωρίς να πέσουν οι επιδόσεις του.

Δημοσ.

Όταν λέω ότι δοκίμασα καινούργιο σκληρό, εννοείται ότι έκανα νέα εγκατάσταση. Φυσικά δοκίμασα πρώτα στον δικό του σκληρό νέα εγκατάσταση. Επίσης, δεν είχα καμμία συσκευή πάνω όταν έκανα εγκατάσταση.

Πράγματι είναι περίεργο που δουλεύει με άλλα λειτουργικά, μπορεί το πρόβλημα να είναι στο hardware και το tiger να κάνει κάποιους ελέγχους και να μην τους περνάει ενώ τα άλλα να μην τους κάνουν. Πάντως δεν είχα καμμία διάθεση να δώσω τουλάχιστον 150 ευρώ για να μάθω.

Έδωσα το ένα τρίτο από ότι για mac, οι εγγυήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, και επίσης με αυτά τα λεφτά αν σου χαλάσει σε 3 χρόνια δεν τα λυπάσαι, το πετάς (κρατάς και την οθόνη) και πέρνεις άλλο. Οι επιδόσεις μια χαρά θα είναι με linux για αρκετά χρόνια.

Δημοσ.

Τώρα τι κουβέντα είναι αυτή δεν έχει κανένα νόημα. Ας μείνει ο ένας με το iMac του και ο άλλος με το beige box το Ubuntu και τις κονσόλες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...